ŽÁDÁME ZASTAVENÍ KÁCENÍ a ZMĚNU PROJEKTU parku Dukelská v Českých Budějovicích

IMG_4597.JPG9_7_pro_sledování_IMG_3825.jpgŽádáme našimi podpisy okamžité zastavení kácení v parku Dukelská a o změnu projektu revitalizace tak, aby se nekácely dřeviny ze stavebních důvodů a neporušovaly se zákonné normy na ochranu významných dřevin.

Stejně jako žádáme o snížení zastavěných ploch v parku a ponechání významně většího procenta keřového patra jako i celkovou úpravu projektu a použitých prvků, tak aby respektoval adaptaci na klimatickou změnu.

V únoru má začít realizace projektu plánované revitalizace parku Dukelská. Bohužel zde padne velké množství dřevin a u mnoha z nich nepůjde o špatný stav, ale o to, že překáží při stavebních úpravách. Stromy budou nejen káceny, ale i poškozovány pojezdy těžké techniky, která zde bude po dobu 8 měsíců. To poškodí kořenové systémy dalších stromů v parku, stejně jako zářez do země v úrovni náplavky. Vyplývá to i z posudku ČIŽP (České inspekce životního prostředí), která upozorňuje na to, že stavba náplavy není schopna dodržet zákonné normy pro ochranu významných dřevin, které v parku máme. Tyto všechny argumenty již padly a nebyly ze strany města vyslyšeny. S přicházející klimatickou změnou není náhradní výsadba adekvátní náhradou. Stromy slouží každému obyvateli města a měli bychom s nimi zacházet s patřičnou úctou. Obzvláště v místech s tak velkou historií jako je park Dukelská, park (tehdejší zahrada Německého domu) ve kterém se procházela Ema Destinnová v poslední fázi svého života. Nechceme ohrozit stromy, které pamatují založení naší republiky!Nechceme ohrozit naše přírodní i kulturní bohatství!

Lucie Korytářová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem akceptuji, že Lucie Korytářová bude moci vidět všechny informace, které v tomto formuláři uvedu.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Souhlasím se zpracováním informací, které jsem poskytl/a v tomto formuláři, a to pro následující účely:

Zjistit více...