Petice za podporu Miloše Zemana

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za podporu Miloše Zemana

Roman Skácel
Hodonín

#776 Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 11:45

#775: - Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

Očima Saši Mitrofanova: Zenamova trhlina

Po Hovorech z Lán, kde si prezident zahrál na znalce ruské obscénní lexiky a textu písní a oba úkoly zazdil, oznámil jeho mluvčí, že Miloš Zeman pojede na sever Moravy, aby si tam s místními promluvil bez zprostředkovatelů. O návštěvu hlavy státu, jak se ukázalo, měli skutečně zájem.

Zemanovo poselství i několik dnů poté vyvolávalo silné reakce, aniž by musel přikládat polínka na místě. Ale i tak se pracně snažil nenechat nic náhodě. Když v Havířově nepadla zmínka o sprostých slovech, kterými rozšířil svůj věhlas doma a ovlivnil pohled na Česko v zahraničí, musel obecenstvo popostrčit: „Dovolte mi, abych vás ostře zkritizoval. Ani jeden z vás mi nepoložil otázku, proč používám vulgarismy. A já vám za to, řečeno slovy filmu Věry Chytilové, kurvahošigutentag děkuji.“

Byla to ukázka drobné černé masarykovské práce, k níž se Miloš Zeman naposledy přihlásil koncem září v jiném veřejném projevu v Lánech. Ale toto laskavé připomenutí prezident věru činit nemusel. Občané věděli, že mezi ně zavítá, a těšili se na něj.

Při příjezdu do Opavy ho přivítaly výkřiky Ruský šváb a Hanba Opavě a na mítinku pak i transparent s nápisem Neschovávej nás za k...y, který rozvinuli studenti Slezské univerzity. Na prezidentovu výzvu přišla jedna studentka říci, co si o něm myslí, přímo na pódium.

Vyzvala ho k rezignaci, protože nereprezentuje zájmy České republiky. ČTK popisuje atmosféru v místě jako kontroverzní. Dav se rozdělil na dvě části. Mladí lidé na opavském Horním náměstí měli na hlavách kuželovité čepičky čínských rolníků. Jednu z nich použili jako misku s rýží. „Děkuji vám, že se nemusím za Opavu stydět,“ reagovala na protestující žena středního věku. Prezident měl ale v davu i své zastánce, převážně seniorského věku. „Že se nestydíte, vždyť jste ještě nic nedokázali,“ reagovala jedna z důchodkyň. Další žena pak studentům misku s rýží vyrazila z rukou.

V Krnově policisté odvezli na obvodní oddělení k ověření totožnosti dva mladé lidi ještě předtím, než hlava státu přijela. Rozvinuli totiž transparent Stydím se za svého prezidenta. Zkrátka se to musí Miloši Zemanovi nechat: vědomě a účinně přispěl k šíření trhliny, která stále zřetelněji běží společností.

Potvrdil, že dobře zná pravidlo Rozděl a panuj. I když jeho uplatnění předpokládá, že lidi nerozeštvává sám vládce, ale nastrčené figury, načež panovník přichází jako nejvyšší arbitr. U nás se to nějak popletlo. Ani dopad není stoprocentní.

Že se vyznání Stydím se za svého prezidenta objeví na transparentu, který nesou mladí lidé, lze zaretušovat jejich věkem a tím, že je někdo zlovolný svedl z cesty. Když se stejné zvolání objeví na twitterovém účtu lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského, byl by v tom čert, kdyby tu nezasáhla bruselská lumpenkavárna. Ale považte, co se stalo v Krnově.

Když policisté odvedli dva mladé lidi, kteří drželi transparent Stydím se za svého prezidenta, samotný předmět doličný nechali na místě. Transparent si převzal náhodně procházející starší muž a v době, kdy na náměstí dorazil prezident, ho rozvinul. „Taky jsem chtěl podobný transparent namalovat, protože i já se stydím za svého prezidenta,“ řekl.

Jsou možná dvě vysvětlení. Buď to byl celoživotní kavárenský povaleč, který ještě nic nedokázal a do Krnova schválně dorazil z Prahy. Anebo patřil k lidem, kteří si myslí, že trhliny, které šíří prezident, jsou zhoubou a že je třeba upřednostnit švy.

A kteří se možná dívají na jiné filmy. Třeba místo Kurvahošigutentag na Musíme si pomáhat.

729 Michal

#777 Re: Re:

2014-11-12 13:22

#747: Olda666 - Re:  Názor máme totožný. Všetci máme svoje "mouchy" ...

 


Nepřihlášený uživatel

#778 Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 13:31

#776: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

 Pane skácel, baví vás tato forma přesvědčování lidí a upozorňování na chyby pana prezidenta? Tato petice není k tomu určena. Zvolte své teritorium. My vám tam také nesedíme 24 hodin denně a nepoukazujeme na to, že nemáte právo na vlastní názor. Jeden, dva vaše příspěvky by se daly snést, ale co je moc, to je až příliž a vypadá to nezdravě ...


Nepřihlášený uživatel

#779 Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 13:46

#776: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

 

To je náš prezident, volali lidé v Havířově po vystoupení Zemana

  ....


Nepřihlášený uživatel

#780

2014-11-12 14:20

Držím palce!!!
Roman Skácel
Hodonín

#781 Nevěříte ani vlastním očím a uším.

2014-11-12 14:34

#778: - Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

Vy mě budete muset přesvědčit, že si pan prezident Vaši podporu opravdu zasloužil, protože to vidím jinak.

Do této chvíle jsme jen tušili, že je pan Zeman vulgární a bezcharakterní ve svém soukromí, též s ohledem na to, co o něm prosakovalo na veřejnost v takových kvantech, že je to srovnatelné pouze s informacemi o jeho alkoholismu.

A neříkají to o něm ani tak jiní, jako svými činy on sám...

Je exponenciálním rozdílem, když jako dlaždič mluví dlaždič, nebo když tak mluví prezident republiky, nejvyšší ústavní činitel ČR. Obzvláště, když tak mluví do médií (klidně i oba). Jestli ani tohle není vnímatelné, pak je problém ve Vás, lidech, kteří pana Zemana podporují, nikoli v těch, kterým to oprávněně už nyní vadí a ohrazují se.

Promiňte, ale stačí jen věřit vlastním očí a uším, to ostatní je irelevantní.

Co by musel pan prezident ještě udělat horšího, aby bylo více zřetelnější, že je to člověk, který si Vaši podporu pro další výkon svého úřadu, NEZASLUHUJE?

Kdy naposled se setkaly korunovační klenoty císaře Karla IV s opilým prezidentem, pokud kdy vůbec?

Ergo: Nebylo by logičtější, kdybyste Vy, prezidentovi vstoupenci přiznali, že jste se do této chvíle mýlili, nebo pak LOGICKY už jen skutečnost, že NEJSTE SCHOPNI UVĚŘIT ANI SVÝM VLASTNÍM OČÍM A UŠÍM, z čehož iracionálně viníte samozřejmě média...

A tohle o Vás vypovídá nejpřesněji, ta iracionálnost Vašeho postoje a neschopnost mít na něco vlastní názor, který by koresponoval aspoň s tím, co vidíte a slyšíte.

P.S. Nečekám tedy proto ani uznání Vás, jeho vstoupenců, že jste se mýlili a mýlíte i nadále, stejně jako uznání fatální politické chyby (veřejná vulgarita) panem prezidentem, s jeho omluvou veřejnosti...


Nepřihlášený uživatel

#782 Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 14:48

#776: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

 Mitrofanova sužují komplexy z Miloše Zemana více než 10 let, nevím co mu kdy dnešní náš prezident provedl, čím se mohl tolik dotknout jeho ega. Nicméně podlost s níž Mitrofanov kompenzuje komplexy méněcennosti je vskutku ohromující a její předkládání dosahuje vysokou úroveň hajzlovského mistrovství Mitrofanova. S tím se snad musel narodit.


Nepřihlášený uživatel

#783 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 14:58


Nepřihlášený uživatel

#784

2014-11-12 15:26

Nelíbí se mě a odsuzuji štvavou kampaň vedenou proti našemu presidentu,volil jsem ho a mě nezklamal.

Jiří Větvička
ovidius

#785 Re: Re:

2014-11-12 15:30

#167: ignor - Re:  

 Promluvil z Vás zakomplexovaný měšťáček...No, představa, že se na Hradě naparuje kníže s tou svou oblíbenou ku.vou, se Vám zřetelně líbí více.


Nepřihlášený uživatel

#786

2014-11-12 15:41

Petice za podporu Miloše Zemana
Svým podpisem podporuji prezidenta Ing Miloše Zemana, který je neprávem napadán za svá uvážlivá rozhodnutí a konání v jeho fukci prezidenta republiky.

Nepřihlášený uživatel

#787 Re:

2014-11-12 16:13

#786: -  Petice za podporu Miloše Zemana
Svým podpisem podporuji prezidenta Ing Miloše Zemana, který je neprávem napadán za svá uvážlivá rozhodnutí a konání v jeho fukci prezidenta republiky.

 


Nepřihlášený uživatel

#788

2014-11-12 16:58

Zeman je superferovy chlap a prezident!!! Obdivuji ho!!!

Nepřihlášený uživatel

#789

2014-11-12 17:04

"Práce" našich médií nese své ovoce. Propaganda stejná jak za minulého režimu. Proto je potřeba aby lidé mohli někde projevit opačný názor, než havloidní média a pražská umělecká kavárna.

Nepřihlášený uživatel

#790 Re: Jsem plně za prezidentem ČR

2014-11-12 17:12


Nepřihlášený uživatel

#791

2014-11-12 17:16

Ať se právdoláskaři odstěhují, když se jim tam tak líbí ...

Nepřihlášený uživatel

#792 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 17:18

#782: - Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

 Havel dostával prášky a v OF došlo i na facky

No konečně. Pravda je stará mrcha, dříve či později se zjeví. Z pomníku uctívaného poloboha se po spadnutí opony, stane kašpárek. Nepomohou ani stesky Kubišové, a ostatních aktérů.
Roman Skácel
Hodonín

#793 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 17:20

#782: - Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989 

Pokud tedy můžete, v čem se Mitrofanov mýlí, nebo v čem o panu Zemanovi lže? Samozřejmě, že vím, že mezi nimi to jiskří, ovšem za moudřejšího považuji opravdu Mitorfanova, protože on své názory může kdykoli doložit a považuji je za logické, nejen pokud se týkají pana Zemana, který přece není pupkem světa...

Víte, mě by na panu Zemanovi ani ta vulgarita nakonec nevadila tak, jako ona změna směru, kterým se chystá vydat. Prezident ČR by měl být apolitický právě proto, že je to nejvyšší ústavní činitel a není možné aby pokaždé, když do funkce vstoupí nový vysloužilý stranický papaláš z ODS, ČSSD, nebo i odjinud, si kterýkoli stát světa musel zvykat na to, že už v České republice zase má, či nemá dosavdního spojence, odpůrce...

U nás jsme nějak politicky zřetelně polarizováni, ovšem to moc lidi v jiných státech světa nemusí zajímat, když je tam stabilita politických postojů ke konkrétním hodnotám (politická spolehlivost a stabilita, postoje k demokracii, lidským právům, svobodě jednotlivců atd. atd.) zásadní.


Nepřihlášený uživatel

#794

2014-11-12 18:08

Som rad,ze moja volba p.Zemana bola volbou spravnou.

Nepřihlášený uživatel

#795

2014-11-12 18:16

Nesouhlasím s mediální štvanici proti prezidentovi. Je nehorazne, co si někteří jedinci dovolují. Např. hrubian Kalousek, který na ulici inzultuje občany, pro sproste slovo nejde daleko, dehonestuje hlavu státu. A ten čiro SCHWARZENBERG si prý vulgarity může dovolit, proto že je to noblesní šlechtic, kdežto pan prezident je buran z vysočiny.

Nepřihlášený uživatel

#796 Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 18:18


Nepřihlášený uživatel

#797 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Disidentka a spisovatelka Lenka Procházková k výročí listopadu 1989

2014-11-12 18:20


Nepřihlášený uživatel

#798 Re: Re:

2014-11-12 18:26

#10: Jan Duda - Re:  

 

abcdef

Smlouva o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice uzavřená mezi Českou stranou sociálně demokratickou a Občanskou demokratickou stranou.

Tato smlouva vznikla nejen na základě volebního výsledku ale především na základě podivného chování a přístupu strany US (Unie Svobody).  Počet mandátů ve sněmovně na základě výsledků voleb byl takový:          ČSSD = 74, ODS= 63, KSČM = 24, KDU-ČSL =20, US (Unie Svobody) =19.

Miloš Zeman tehdejší předseda ČSSD, která získala 74 mandátů, po řadě bezvýchodných jednání učinil stranám KDU-ČSL  a US, se kterými jednal o vzniku koalice, nevídanou a takřka neuvěřitelnou nabídku. Stranám, které získaly 39 mandátů dohromady, nabídl polovinu vládních křesel. Aby toho nebylo málo, nabídl tehdejšímu předsedovi KDU-ČSL post předsedy vlády.

Soudný člověk by mohl považovat takovou nabídku v dané situaci za překročení mezí vstřícnosti. Lze to brát i tak, že takovou nabídkou bylo pro vytvoření stabilního politického prostředí v České republice učiněno maximum z možného. A protože byla více než velkorysá nabídka odmítnuta, bylo možné buď smířit se s víceméně chaotickým pokračováním nestability, nebo pokusit se nalézt jiné řešení vedoucí k vytvoření stabilního protředí.

Někdejší počin Miloše Zemana znamenal potlačení osobních ambicí. Nabídka postu předsedy vlády předsedovi strany, která získala v porovnání se 74 mandáty pouhých 20 mandátů, znamenala počin směřující ve prospěch zlepšení tehdejší celkové politické situace ve státě. Jiná alernativa za dané situace a odmítavé zarputilosti US-DEU již pak nebyla.


Nepřihlášený uživatel

#799

2014-11-12 18:42

Konečně někdo se zdravým rozumem !

Nepřihlášený uživatel

#800 Máme ještě další petici!

2014-11-12 18:57

Přátelé, naše snahy se tříští. Jsou další petice, např.:

 

http://www.petice24.com/podporujeme_prezidenta_zemana