Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování


Nepřihlášený uživatel

#276 Re: norování

2015-05-03 09:59

#270: zelený pandulák - norování  

 Nevím, co považujete za ty důležité podrobnosti o liškách, protože to, čím se nás tu snaží krmit myslivci rozhodně nepovažuju za nějaké objektivní info, protože všichni tu jen hází na lišky špínu. To, že je něco 'nutné zlo' neznamená, že je to bezbolestné, norování rozhodně nutné zlo není, když se zamyslím, nevidím v civilizovaných zemích žádné nutné zlo, jen zbytečné zabíjení a týrání za účelem lidského potěšení.


Nepřihlášený uživatel

#277 Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 10:09

#267: - Re: Re: Re: norování  

 Jo to bychom klidně mohli, ale tahle petice je proti norování, ne proti zabíjení lišek. Časem se snad přestane se vším zabíjením, ale teď bohužel...

zelený pandulák

#278 Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 10:16

#273: liška - Re: Re: Re: norování  

Jo a vy jste prováděl/a někdy vysvětlení pejskařům ? Vetšinou vás pošle do (prdel a to doslova). Moje osobní zkušenost že na mě pán vytáhnu pistoli. Natáhnu jí a řekl nebo co já mám 15 ran ty s brokovnicí jen 2. (samozřejmě to musela řešit policije)

Na každém místě je to jiné a lišky jsou jiné a lidé taky. Ale s těmi slepicemi a liškami že je kradou. V době dokrmování je to úplně běžné. Samozřejmě ne všude záleží na množství lišek a jejich potravě.

VZTEKLINA : Vzteklina je akutní virové onemocnění zvířat, přenosné také na člověka. Udržuje se u nás především v populaci lišek, které jsou mimořádně vnímavé a od kterých se mohou nakazit prakticky všichni teplokrevní živočichové včetně člověka. Každoročně jsou zaznamenávány případy onemocnění vzteklinou u dalších divokých zvířat (jezevci, kuny, ježci, srnčí zvěř, hlodavci atd.) i zvířat domácích (kočky, psi, hospodářská zvířata). Intenzita výskytu vztekliny v průběhu roku je dána biologií lišky jako zoologického druhu a délkou inkubační doby vztekliny. Lišky se páří v lednu a tím dochází každoročně k pravidelnému kontaktu více jedinců, mezi nimi i jedinců nakažených. Inkubační doba u lišky je od 10 dnů do 5 měsíců, z čehož vyplývá maximální počet pozitivních případů v první polovině roku. Mimo dobu páření žijí lišky samotářsky, i když se setkávají na lovištích, např. na loukách s velkým výskytem hrabošů. Tam může dojít k dalšímu kontaktu, který udržuje přírodní ohniskovost v celoroční aktivitě.

Prašivina lišek
Prašivinu lišek, resp. sarkoptový svrab lišek způsobuje Sarcoptes scabiei var. vulpes (Sarcoptes vulpes). Onemocnění je přenosné na psy, vlky, kočky a člověka. Lišky jsou k prašivině velmi vnímavé, zákožky přednostně osídlují řídce ochlupená místa na spodní straně těla, ale také ušní boltce, okolí loketního a hlezenního kloubu a oháňku. Při generalizovaném průběhu onemocnění se zákožkami vyvolané změny mohou vyskytovat po celém povrchu těla.
Na postižených místech dochází k prořídnutí až vypadání srsti, kůže je zarudlá, postupně dochází k jejímu ztluštění, zvýšení sekrece lymfy, vznikají zánětlivá ložiska (papuly) s následnou tvorbou strupů, objevují se oděrky a dochází k povrchovému krvácení.
Průvodním znakem onemocnění je vysoká svědivost, zvířata se snaží postižená místa škrabat, olizovat či vykusovat. V důsledku onemocnění se snižuje plachost nemocných lišek, dochází ke ztrátě tělesné kondice, hubnutí a úhynu.
Léčba se neprovádí. Vzhledem k vysoké kontagiozitě onemocnění a možnosti přenosu na psy je nutné zamezit kontaktu loveckých psů s uhynulou či ulovenou „prašivou“ liškou. U člověka může dojít k infekci těmito zákožkami (většinou po kontaktu s nemocným psem), po přerušení kontaktu však vymizí do 4 týdnů. Prašivina se výrazně podílí na regulaci početních stavů lišek, pokles výskytu tohoto onemocnění v některých oblastech se dává do souvislosti s tzv. „plošným odčervováním spárkaté zvěře“ preparátem CERMIX s obsahem ivermectinu, který se tímto způsobem dostává do potravních řetězců volně žijící zvěře.
 
U nás ve sdružení se zemědělcem je komunikace na bodu 0. Takže veškerá domluva s nimi je k ničemu. Maximálně na nás zavolají policaj. Když se díváme co odbíhá z pole při sečení.

Ale nechápu proč vás to zajímá tady řešíme norování.
zelený pandulák

#279 Re: Re: norování

2015-05-03 10:43

#276: - Re: norování  

Prosím vás a co je v dnešní době bezbolestné??? Víte kolik místa zabrali nové stavby? Které sebrali zvěři jejich domov aby my všichni (lidé) měli kde bydle. Když si dáte v restauraci pizzu. Kolik zvěře padlo při sečení obilí aby bylo obilí na těsto. A ta chuděrka slepice. V kleci co musí den co den vytlačit XXX vajec. Aby bylo dobré těsto a nahoru ještě aby bylo vajíčko pěkně se žloutkem. Nebo salámek ktere jste si na ní objednala. Jak to prase nebo kráva trpělo než došlo na porážku.


Nepřihlášený uživatel

#280 Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 12:01

#275: - Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Ano pokud jste nepozorovala lišky v přírodě tak o nich nic nevíte.A správně pokud nežijete v Africe neměla by jste se vyjadřovat k místním problémům to zabití slona třeba nakrmí celou vesnici domorodců.Lov patří mezi nejstarší činnosti člověka a kdo si myslí,že je to zbytečná činnost hluboce se mýlí.Jestli vám stačí fotky to vás upřímě lituji papír snese všechno v novinách byla fotografie srnce a u ní napsáno hasiči zachránili srnu s největší pravděpodobností byla březí.Ten kdo to napsal byl apsolutní hlupák a potom se najdou další hlupáci co uvěří všemu co uvidí v novinách nebo na internetu.a otom to je pokud něco nevidím na vlaství oči nebudu tomu tupě přikyvovat tak jako většina lidí tady.

zelený pandulák

#281 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 12:32

#280: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Hezky od srdce napsané úplný souhlas. Pro rejpaly neplést si pytláctví s lovem VELKÝ ROZDÍL!!!!!!!!!!

jarmuška
Nepřihlášený uživatel

#282

2015-05-03 18:18

Je to hodně zlé že se tohle děje moc vélké díky a klobouk dolu že se o to tak zajímáte,a že se s tím už snad bude něco dělat.

jarmuška

#283 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 18:22

#280: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Bože já nechápu co sem ty někteří lidi tahájí za hovadiny s některým názoru je mě blbě,

jarmuška

#284 Re: Pozor na manipulace ze strany myslivců!

2015-05-03 18:26

#30: Martin XAXAP Tomáš - Pozor na manipulace ze strany myslivců! 

 Že je škodná tak to neni živý tvor a necítí bolest to jsou názory na zvracení někteří lidi jsou škodný víc než zvířata


Nepřihlášený uživatel

#285 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 18:44

#283: jarmuška - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 mě je blbě z tvého příspěvku zamysli se nad tebou nemá hlavu ani patu 

Vigi

#286 Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 18:44

#278: zelený pandulák - Re: Re: Re: Re: norování  

 Vzteklina se u nás již velmi dlouho nevyskytuje, tento argument rozhodně neobstojí.

Vigi

#287 Re: Re: Re: norování

2015-05-03 18:46

#279: zelený pandulák - Re: Re: norování  

 Fajn, takže tomu budeme s klidem přihlížet a papkat si...když je to přece normální a neřešitelné, že zelený pajduláku...


Nepřihlášený uživatel

#288 norování

2015-05-03 18:51

#284: jarmuška - Re: Pozor na manipulace ze strany myslivců! 

 Že je škodná tak to neni živý tvor a necítí bolest to jsou názory na zvracení někteří lidi jsou škodný víc než zvířata : a co s tím uděláte s těmi lidmi 

Řekněte mi jak by jste s nimi naložila povídejte to by mě zajímalo ????


Nepřihlášený uživatel

#289 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-03 18:57

#280: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Aha, takže pokud na pár minut zahlédnu lišku hned o nich vím všechno? Pardon, ale kdo pozoruje hodiny zvířata aby se o nich něco dozvěděl? Vy ste všechny své zkušenosti o zvířatech nabyl tak, že jste se hodiny díval jak chodí lesem? Je pravda, že to co se píše na internetu nebo v knihách se zaměřením na zvířata není 100% pravda, ale ten základ tam je. Pokud by se lidi starali jen o to, o čem ví vše a co se děje pouze v jejich zemi, šel by svět pěkně rychle do prd*le. Vzhledem k tomu, že slonům zbývá už jen pár let mělo by se to řešit. Nevím co víte o Africe, ale tam se sloni zabíjí kvůli klům, ne pro maso. Lov je v civilizovaných zemích téměř zbytečný, kvůli jídlu se lovit nemusí a kdyby se dosadili do lesů původní predátoři a myslivci přestali v zimě dokrmovat tu podle nich přemnoženou zvěř, potřeby lovu by byly minimální. 

Pokud vidím na fotce roztrhané lišky s mláďaty ležící u nohou culícího se myslivce s rýčem v ruce a psem po boku, ještě s popisem dotyčného jak bylo to norování fajn, nebo malá liščata choulící se v malé kleci, na kterých za čas budou v umělých norách trénovat psi, dokážu si poměrně dobře představit, co takové norování obnáší a to poslední o co bych stála je se tohoto zvěrstva jakkoli účastnit. Noviny nečtu a ani podobné pochybné články na internetu, nejsem blbá. Kdyby měl každý věřit jen tomu, co vidí na vlastní oči, měli bychom tu komunitu pěkných blbců. Dinosaura taky nikdo naživo neviděl, ale víme, že existovali.

zelený pandulák

#290 norování

2015-05-03 18:58

#287: Vigi - Re: Re: Re: norování  

 Prosím vás tyto věci co jsem vypsal já řeší někdo ? PROČ  TYTO PROBLÉMY NIKDO NEŘEŠÍ. A řeší zrovna NOROVÁNÍ ?

JO A NEJSEM PAJDULÁK !!!!


Nepřihlášený uživatel

#291 Re: Re: Re: norování

2015-05-03 19:07

#279: zelený pandulák - Re: Re: norování  

 Tohle mi vůbec říkat nemusíte, o toto téma se nějaký čas zajímám a rozhodně nemám o dnešních lidech valné mínění. Jsem vegetariánka a časem hodlám přejít na veganství. Ovšem to, že se zvířatům dějí i jiné příšerné věci neznamená, že od řešení těch zdánlově méně hrozných by se mělo upouštět. Svět je plný utrpení a dá se s tím něco dělat, jenže většina lidí je jen línáa rozežraná a na ostaní kašle, na zvířata obzvlášť. Tady se zkrátka protestuje proti norování, v petici proti velkochovům zas proti velkochovům.

zelený pandulák

#292 norování

2015-05-03 19:10

#286: Vigi - Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Vaše odpověď byla a je vyčerpávající strašně moc mě zaujala. Pro méně chápavé nezaujala (ironie) 


Nepřihlášený uživatel

#293 norování

2015-05-03 19:41

#289: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: norování  

 Pardon, ale kdo pozoruje hodiny zvířata aby se o nich něco dozvěděl? Například myslivci pozorují hodiny zvířata aby se o nich něco dozvěděli. 

základ tam je. : Prosím vás proberte se jaký základ. Základ si můžete udělat tak maximálně na guláš. Podle internetu a knížek.  :D

šel by svět pěkně rychle do prd*le. : Podívejte se kolem sebe svět jde do prd*le !!!!

V lidské praxi je lov činností, při které je pronásledováno zvíře za účelem: jeho odchytu, jeho zabití pro získání jídla, jeho zabití pro následný prodej jeho produktů nebo artefaktů z něj, jeho zabití z jiných důvodů: regulace stavu zvěře

 


Nepřihlášený uživatel

#294 Re:

2015-05-03 22:44

#1: -  

 Milí aktivisté,

 

všechno toho nespravedlivé ubližování nevinným zvířátkům má na starosti lidská rasa. Je to bohužel začarovaný kruh, ze kterého není úniku. Proto všechno aktivisty vyzývam ke kolektivní sebevraždě. Čím míň lidí, tím míň škod!

 

 


Nepřihlášený uživatel

#295

2015-05-04 06:03

Doufám, že se to podaří změnit :-(

Nepřihlášený uživatel

#296

2015-05-04 09:36

Jsou to lidé kteří si musejí dokazovat svoje ego na násilí druhých, jsou to lidé kteří nepatří do naší společnosti.

Nepřihlášený uživatel

#297

2015-05-04 10:27

Myslivci tvrdí jak se starají o lesní zvěř...ale podle fotek jsou to spíše hony na nevinné...:-(
liška

#298 Re: Re: Re: Re: Re: norování

2015-05-04 11:52

#278: zelený pandulák - Re: Re: Re: Re: norování  

 Odpověděl jste mi sice dlouze, ale tohle ví každý. Já jsem se ptala, jak víte, že mají u vás lišky prašivinu.  Nepletete si to s jarní výměnou srsti za letní? A k těm peskařům, když se chce, tak to jde. Stejné je to se zemědělci. Jen to stojí čas a ten je přece lepší využít k týrání zvířat při norování.


Nepřihlášený uživatel

#299

2015-05-04 12:19

Kdysi jsem mela fenu hr. foxteriera. Kvuli chovu jsme meli slozit zkousky. Kdyz jsme ale videli, jak trpi liska v umele nore a nezridka i psi, tak jsme to vzdali a rozhodli se mit tu nasi holku jako domaciho mazlika. A dobre jsme udelali.

Nepřihlášený uživatel

#300 Re: norování

2015-05-04 13:44

#293: - norování  

 Vy si opravdu myslíte, že pouze myslivci vědí něco o zvířatech? Když si přečtu nějakou knihu věnovanou zvířatům, určizě na tom nebudu stejně jako před přečtením. Ačkoli myslivci prý znají zvířata ze všech zdepřítomných nejlíp, každý tu o nich píše něco jiného a očividně si vybírají pouze informace, které se jim hodí. Podle tady té vaší 'filozofie' bych očekávala, že musím hodiny pozorovat vaření guláše, abych se ho naučila vařit.

Svět jde do pr*dele a je to zcela očividné, kdyby ale všichni měli vědomosti nabývat pouze hodinovými pozorováními, už bychom v té prd*li byli. Naopak v některých ohledech by bylo lepší se učit pozorováním, ale nemůžete v dnešní době říct, že ten, kdo to nedělá o dané věci/zvířeti/činnosti nic neví.

V tom, co jste vypsal vidím pro ČR užitečné tak max 2 věci. Lov pro potravu je důležitý v Africe nebo podobných zemích, lov za účelem prodeje částí zvířat je asi tak potřebný jako zalévání kytek v dešti, je tu jen kvůli rozežranosti lidí a nic dobrého z něho neplyne. V dnešní době je lov téměř nepotřebný a hlavně pro zvířata nespravedlivý. Proti lovci s puškou, který na ně míří ze vzdáleného posedu se nemají zvířata jak bránit. Lov patří do pravěku a tam by měl taky zůstat, všichni mluví o civilizaci a kultivovanosti a přitom se stále chováme jak divoši.