Rodiče za lepší školství - nesouhlasíme s vizemi ministra Chládka


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-05-18 12:05

Způsob řízení současného resortu MŠMT už skutečně představuje pandořinu skříňku. Po špičkovém ministrovi Fialovi tak přišel někdo, kdo je jednak morálně nevhodným pro výkon této funkce a osobně bych byl oproti autorům této petice ještě radikálnější a požadoval bych přímo jeho odvolání.

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-05-18 12:59

Svobodní, jichž jsem členem, zastávají stejný názor, jako je uveden v této petici. Proto jsem ji s radostí podepsal.

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-05-18 17:38

Vše, co pana Chládka napadne a prosazuje, mě velice štve a chci, aby odstoupil. Není to podle mě odborník a bylo by dobře, kdyby už konečně pochopil, že nejsme všichni ovce a naše děti nepatří státu.

Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2015-05-18 19:12

#3: -  

 To je přesně ono. Naše děti nepatří státu. Škoda, že to pan Chládek nechápe/nechce pochopit.


Nepřihlášený uživatel

#5

2015-05-18 19:16

nelíbí se mi jednotné maturitní zkoušky a povinná matematika. Já sama jsem šla na výběrovou školu, kde nebyla, protože nepatřila k mým oblíbeným předmětům a pořesto jsem vystudovala vysokou školu. Na školu třeba s humanitním zaměřením jdu proto, abych tuto zkoušku z matematiky dělat nemusela a každá ze škol je svým způsobem specifická a proto by měla mít své vlastní maturitní okruhy z potřebných předmětů, jak to bylo kdysi. Tyto nápady ministra a dalších pomazaných hlav jsou postavené na hlavu.....zajímalo by mě, zda pan Chládek někdy učil nebo byl do křesla jen dosazen, protože na něj zbylo....
DZ

#6 Re:

2015-05-19 07:31

#5: -  

 Co se týká jednotné maturitní zkoušky, tak to je již jen důsledek působení pravicových vlád od roku 2006 (přičemž i ČSSD  která začala maturity připravovat už počátkem tohoto století na tom menší podíl nese také). Zde by proto mohl být pan ministr na tom nevinně, protože současná podoba maturit je pro každého ministra pomyslným Damoklovým mečem se kterým se každý snaží nějak vyrovnat. A zde by se mohlo začít u pana ministra - ten totiž se stávající podobou maturit nechystá nejspíš dělat nic (nebo -  alespoň soudě podle výstupů v médiích) si myslí, že už není ani důvod do nich zasahovat.


Nepřihlášený uživatel

#7

2015-05-19 09:22

Snazim se nedavat do petice negativitu, kterou bohuzel pocituji z konani politiku, viz. p. Chladka ... Misto toho necht rodiny chrani a podporuji, tak je jen podrazi a snazi se je vlastnit !!! ... Politici nase deti neporodili, nevim, kde berou to pravo nam poroucet a diktovat nam, jak se mame o Nase deti starat, ba dokonce, jak je vychovavat !!! Pokud je jejich konani provazene strachem, tak jim preji tolik lasky, necht pochopi, ze rodina je zaklad a je tou nejsilnejsi existenci, kterou maji podporovat a byt na ni hrdi , s laskou a zaroven s pokorou ... Dekuji <3

Nepřihlášený uživatel

#8

2015-05-19 10:06

Se všemi argumenty proti zavedení úprav ve školství souhlasám.
JH
Martin Herman

#9

2015-05-19 13:42

Souhlasim! Mohu jen potvrdit osobni zkusenosti. Pan ministr Chladek svou krasojizdou a svymi piruetami oslnuje ceskou verejnost. Prikladam referenci na nasi nedavnou petici. Podepsalo ji pres 3000 obcanu. Mimo jine nas podporila Ceska ucena spolecnost. Pan Chladek ale vi sve.... http://www.petice24.com/potrebujeme_ctyonline


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2015-05-19 13:46

#1: -  

 Pan Fiala ani zdaleka nebyl spickovym ministrem skolstvi. To byl prece ministr Dobes. Nyni pan Fiala asistuje pohrbu ODS.


Nepřihlášený uživatel

#11

2015-05-19 15:40

Ještě bych přidala plošné rozdávání tabletů prvňáčkům. Jako by neměli dost "hraček" doma.

Nepřihlášený uživatel

#12

2015-05-19 18:21

K povinné předškolní docházce. Již nyní je povinná docházka devět let, další čtyři roky maturitního studia a dalších pět let vysokoškolského studia. Dohromady tedy 18 let studia !! Naopak bych zavedl osmiletou povinnou školní docházku, a to tím, že bych ze seznamu předmětů na základních školách odstranil např. pracovní vyučování (žáci většinou ve dvou hodinách uklízejí kolem školy), výtvarnou výchovu, hudební východu a tělesnou výchovu max. 1 hodina týdně. Tyto předměty si může každé dítě dělat ve svém volném čase. Někoho baví hudba, jiného zas výtvarné umění, či sport.

Pokud zavedete do škol tablety, tak rovnou můžete zrušit první třídu, kde se nejmenší učí číst a psát. Sám pracuji spíše na PC a pokud mám něco napsat ručně, už nemám takový pěkný pravopis jako dříve, to mi dá za pravdu asi každý.
"Škola hrou" se dá nahradit jinými způsoby než moderní technologií.

Pan ministr by se měl zamyslet nad kvalitou výuky důležitých předmětů, jak pro život, tak pro budoucí studium, např. cizí jazyky, český jazyk. Co se matematiky týče a její povinné maturity, zde se musí začít od základů, tedy od prvního stupně základní školy, proto bych ji zavedl až za min. devět let.

Vize pana ministra jsou neužitné, pokud se nezmění celý systém školství.

Nepřihlášený uživatel

#13

2015-05-19 19:41

Osobne se mi nelibi veskera plosna jednani. deti nejsou barevne knofliky, ktere by se daly roztridit do suplicku!

Nepřihlášený uživatel

#14

2015-05-20 01:11

Ač jsem skeptická k tomu, že někdo zohlední názory rodičů, nemohla jsem toto nepodepsat, je neskutečné, co vymýšlí za nesmysly!!!

Nepřihlášený uživatel

#15

2015-05-20 08:07

Souhlasím s vyjádřením této petice. Nápady a názory p.Chládka jsou smrtonosné, neboť nevidí až ke kořenům původu lidského života, nedokáže dohlédnout důsledky. Bůh mu odpusť, ale toužím/e/ po člověku s úctou k životu jedince a rodiny v zastoupení školského resortu. Díky za možnost vyjádřit se.

Nepřihlášený uživatel

#16

2015-05-20 08:28

Podepsáno, děkuji za formulace a aktivitu.

Nepřihlášený uživatel

#17

2015-05-20 09:15

Povinná předškolní docházka - povinná by asi nemusela být, ale vzhledem k tomu, že dnes polovina dětí má odklad školní docházky a do první třídy jdou až v 7mi letech, považuji předškolní docházku za velmi vhodnou (v jiných vyspělých státech je povinná školní docházka od 5ti let!). Velmi bych ale lobovala za zrušení 9.třídy. Dnešní systém, kdy se plnoletý student ještě vyskytuje na SŠ, je zhoubný - sám si vše omlouvá, nemá ani maturitu..

Jednotné přijímací zkoušky na SŠ - proč ne, je to jediný systém, jak objektivně zjistit znalosti studentů a zároveň krásně ukázat, s jakými znalostmi se dostávají studenti na jednotlivé SŠ. Je úplně v pořádku, že gymnázia budou vyžadovat 90% úspěšnost a jiné SŠ vezmou kohokoli. To samé platí pro státní maturity. Maturita má mít určitou hodnotu a ne jako dnes, kdy odmaturuje každý a ještě je to z různých pseudopředmětů...

Tablety -  konečně by přestaly děti nosit 10kg učebnic a sešitů, odpadlo by bezduché opisování látky z tabule (které zřejmě tvoří většinu výuky), děti by měli právě probranou látku shrnutou v tabletu a měly by to i děti, které by zrovna chyběly, byl by větší prostor na aktivnější procvičení látky... Stejně to jednou do těch škol přijde, výhody jsou neporné, proč se bát a nevyužít moderní IT.  A čipy - už teď má dítě v první třídě čip na oběd, tak proč by tím samým čipem nemohlo otevřít školu a zaregistrovat si školní docházku?

Preventivní zdravotní prohlídky - to není problém Ministerstva školství, ale zdravotnictví. Již se podepisuje petice proti uvažované změně - zrušení oboru praktický pediatr. Znamenalo by to, že pediatr by koloval mezi nemocnicí, ambulancí a školou a dítě by tedy pokaždé vyšetřoval někdo jiný. To je samozřejmě nesmysl, takže tuhle petici jsem podepsala.

S pozdravem matka dvou studentů gymnázia, jedné absolventy ZŠ, která právě vyzkoušela státní přijímačky, jednoho žáka 1.třídy a jednoho kojence, kterého to všechno teprve čeká


Nepřihlášený uživatel

#18

2015-05-20 15:53

Nápady pana Chládka jsou absurdní a nepřeji si žít ve státě, kde nějaký komunista diktuje nesmyslné a násilné podmínky pro vzdělání mojich dětí.


Nepřihlášený uživatel

#19 Re

2015-05-20 17:03

#5: - 

 

V letech 1992 až 2003 vyučoval na základních a středních školách v Rakovníku a Sokolově. Učil tělocvik a základy společenských věd.

Opravdu "odborník" na slovo vzatý - studoval na Vojenské  politické akademii Klementa Gottwalda, kde v roce 1992 získal titul magistr v oboru výchova a vzdělávání dospělých viz Wikipedie.


Nepřihlášený uživatel

#20

2015-05-20 20:29

Souhlasím s odvoláním min. CHládka, který není na svém místě a není hoden zastávat tento nejvyšší post ministra, který se nezastává a neobhajuje rodinu a její základní práva daná B ohem!

Nepřihlášený uživatel

#21

2015-05-20 20:41

Petici jsem podepsal, jelikož souhlas převažuje nad nesouhlasem. Přesto souhlasím s panem ministrem ohledně zavedení povinných přijímacích zkoušek. Školy jsou momentálně financovány podle počtu žáků a stávající systém vede v situaci, kdy je mnoho škol a málo dětí, k tomu, že jsou na maturitní obory přijímáni žáci, kteří k tomu nemají sebemenší předpoklady. Tito žáci jsou pak z finančních důvodů na těchto školách uměle drženi bez ohledu na jejich neodpovídající prospěch. Dochází tak k obrovské devalvaci celého vzdělání a rozkladu systému, na který nejvíc doplatí ti, kdo se skutečně snaží. Maturita naprosto ztratila svoji váhu a postupně ji ztrácí i vysokoškolské vzdělání.
Ať si každý rodič svobodně vybere školu pro své dítě, aniž by mu to kdokoliv určoval, ale ať také toto dítě prokáže pro studium své předpoklady. Anebo ještě lépe jinak: změňme systém financování škol tak, aby se školy nemusely rozhodovat mezi čestným hodnocením a snižováním laťky lajdákům, aby tím zachránily nějaké ty finance do svého skrovného rozpočtu. Pak nebudeme muset studijní předpoklady testovat před vstupem žáka na školu, ale plně se projeví až během studia. Je to lepší varianta, ale nereálná v současném systému. Škola si pod sebou větev neuřízne a vyhozený žák ji nyní stojí kolem 20 000 Kč za školní rok. To je dost na to, aby si škola jeho vyhození rozmyslela a nechala ho dostudovat, i když ten žák nic nedělá, ani neumí.
Jsem učitel na střední škole a otec dvou malých dětí. Vím, o čem mluvím.

Nepřihlášený uživatel

#22

2015-05-21 03:44

Žijeme ve zvrácené době- se zvrácenými lidmi- to je antikristovo dílo-vše- o čem mluví Bible- z Knihy Zjevení-
Modleme se, aby toto zvěrstvo nebylo v žádném státě tohoto, už tak zkaženého světa.
Děkuji a nashledanou

Nepřihlášený uživatel

#23

2015-05-21 08:30

nelíbí se mi nesouhlas s plošným povinným očkováním a s preventivními prohlídkami bez rodičů. Sama jsem učila a vím, že mnoho dětí by se prohlídkám vyhlo. A povinné očkování jako zdravotník vidím jako velmi dobrou věc, která již zachránila miliony dětí a boj proti němu vidím jako velké zpátečnictví a hloupost.

Nepřihlášený uživatel

#24 Re:

2015-05-21 08:34

#7: -  

 Souhlasím s Vámi - posílám lásku všem, aby i oni začali posílat lásku ..... krásný den. Monika


Nepřihlášený uživatel

#25

2015-05-21 09:09

Muži trpícímu syndromem hybris musí být jasně a zřetelně připomenuto, že on slouží občanům, nikoli my jemu, a že moc jemu svěřená je pouze mocí dočasně propůjčenou a pokud s ní hodlá nakládat takovýmto egoistickým a krátkozrakým způsobem, musí mu být moc včas odebrána hlasem lidu.