Petice proti těžbě uhlí v Orlové

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice proti těžbě uhlí v Orlové


Nepřihlášený uživatel

#26

2012-06-17 14:16

PROČ KVŮLI UHLÍ SKONČIT NA STARÉ ROKY POD MOSTEM?KAM SE ZTRATÍ VŠE CO JE VYBUDOVÁNO A VYDŘENO VLASTNÍMI SILAMI?

Nepřihlášený uživatel

#27

2012-06-23 19:48

Nechte nás v klidu žít.
kajla1975

#28 Už o nás jednají i v Praze...

2012-06-27 00:58

Vláda se zabývala novelou horního zákona, která z něj vypouští komunistické vyvlastňovací paragrafy. Ty až dosud umožňovaly sebrat dům či pozemek lidem, kteří mají tu smůlu, že vlastní nemovitost nad ložiskem uhlí. Zrušení vyvlastňovacích paragrafů by prakticky znemožnilo bourání obcí ohrožených rozšiřováním uhelných dolů, tedy zejména Horního Jiřetína a Černic na Litvínovsku a části Karviné na Ostravsku, bez souhlasu lidí, kterých se to bezprostředně týká.
Darkov-Lipiny

#29 stop hloupe a nenazrane oblude sezrala uz dost stop tezbe uhli

2012-08-09 18:09

Prosim vas uz stim nesmyslnym rabovanim neco udelejte ! Hloupi komousi a ted samozvani uhlobaroni !Zniceno uz bylo dost podivejte se nejen na Karvinou a okoli nyni ale treba take na nase lazne a byvale Lipiny spoustu lidi prislo o domov a vse co s tim souvisi Ja a nejen ja se nemame kam vratit misto kde jsme prozili detstvi ani zavzpominat nemuzeme jen proto ze nejaky hloupy a nenazrany moloch nevedel co se patri a slusi -vratit aspon zafukem cast zpatky kam patri (kdyz zeres tak u toho aspon nemlaskej svino hlupa!)Takovy egoismus hlavne ze nam rikaji jak se chovat k prirode !!!
Darkov-Lipiny

#30 stop mafii

2012-08-09 18:41

Misto konirny kde se mohli jizdou na koni rehabilitovat pacienti lazni a zahranicni turiste kteri by prispeli financne do rozvoje obce tam ted stoji hloupe snobske golfove hriste pro koho? Pro socialne slabe ? Nebo pro hrstku snobu ? Prosim vas vzdyt golf nema zadnou tradici v čr a je to jen docasny modni vystrelek zbohatliku na ukor obyvatel! A misto aby bohatla obec na turistice a lazenstvi si jen hrstka mamonaru masti kapsy z uhli ! Pan buh ztvoril planetu bez pozemkovych fondu a vlastnickych prav na pudu atd.Zeme patri vsem ! Bezte si tezit na mesic nebo mars !Namesicnici
Darkov-Lipiny

#31 Re: petice proti tezbe uhli v orlove

2012-08-09 19:05

#8: -

Ale to je to co rikam !Nedejte se apelujte na sve zastupitele a starosty vzbur te se stavkujte !!! Vzdyt uz je to smesne co se tam delo a deje ,kdyz ctu tyto prispevky tak si pripadam ze okd je stat ve state stejne jako čez ten uz ma i svou armadu zoldaku pripravenych strilet do zakazniku ! Cekam kdy si okd poridi nejake ty zbrojnose ,proto ze kral kazisvet uz sedi na trunu !

Petr Drozdík
Autor této petice

#32 K peticím chybí řádná organizace a petiční výbor

2012-11-03 15:51

Zdravím vážení,
děkuji Vám za dosavadní přízeň, za Vaše podpisy, komentáře i názory.

Elektronická petice je jedna věc, byla iniciativa z mé strany založit i písemnou formu petice, a rozmístit ji po městě Orlová, ale jakmile začnete shánět dobrovolníky, kteří by přiložili ruce k dílu, tak najednou jako by se po občanech, kteří nesouhlasí s rozšiřováním těžby pod městem slehla zem.

Oslovil jsem celou řadu firem, restaurací a dalších organizací, s dotazem, zda by byli ochotni umístit písemný petiční arch v prostorách své firmy. Bohužel své kladné stanovisko vyjádřil pouze pan Guziur (majitel SG Trafiky) a poslankyně Moravskoslezského kraje Mgr. Jana Drastichová, která přislíbila umístění petice v regionální poslanecké kanceláři v Orlové.

Ostatní oslovení buď ani neodpověděli, nebo ve zkratce odepsali "nemáme zájem".

Iniciativa k petici musí jít především od občanů samotných a musí být znát. Zastupitelstvo musí vidět sílu a odhodlání místních obyvatel bojovat proti tomuto záměru. Pokud se budeme pouze schovávat za elektronickou petici, mnoho toho asi nezmůžeme. Teda ne asi ale určitě.

K rozšiřování petice pomáhá i částečně nezávislý informační portál města Orlová eOrlová, ale stále je to málo.

Pokud tedy chcete něco skutečně udělat, tak jako občanské sdružení Karviňáci proti těžbě. Nevysedávejte jen u diskusí, ale přiložte ruku k dílu. Každá iniciativa je vítána. Jedině tak má petice smysl.

Děkuji

26

#33 26

2013-02-10 15:55

Špatné životní prostředí, zdevastovaná krajina, domy už tak poškozené důlními vlivy, strach, kdy se to zase zatřese a objeví se další trhliny - nemyslíte, že by bylo rozumnější nechat si vykoupit dům a postavit ho jinde, v lepším prostředí? Máme za to, že by bylo lepší uvažovat spíš hlavou a tlačit spíš na výhodné podmínky při vykupování. Důlní vlivy tu budou tak jako tak. Při čtení vašich příspěvků by nezainteresovaný čtenář měl dojem, že ho vyženou z domova a půjde bydlet pod most. Taky jsem mluvil s mnoha lidmi, kterým by vůbec nevadilo, kdyby je vykoupili a šli by bydlet jinam. Jenže teď to vypadá, že jsou všichni proti. Ale to není pravda, jen jste víc slyšet. Osadní výbor Výhoda odstranil ze svých řad všechny, co nebyli proti výkupu a teď místo toho, aby hájil názory všech občanů Výhody, proměnil se ve fanatický spolek, který si hraje jen na svém písečku. Sám jsem zvědavý, zda tu můj příspěvek zůstane.
orl

#34 Re:

2013-02-10 15:59

Proboha, proč pod mostem? Snad dostanete náhradu!!

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-09-01 15:35



Nepřihlášený uživatel

#36 Re: 26

2013-09-01 15:44

#33: 26 - 26 

 Výhoda = výhoda - kousek do města, do Ostravy 20 minut autem, Havířov a Karviná to samé, perfektní sousedé, dobré bydlení mimo frekventovanou oblast, dům po celkové rekonstrukci.......

              = nevýhoda - smog -  smrad, důlní otřesy nepřiznané OKD, dohady o náhradách škody........

     Přiznejte kopání a vykupte mne, do měsíce jsem se schopen přestěhovat z tohoto smogového kotle