Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013

Černoprdelník

#51 Re:

2013-02-05 18:48

#25: dotace -

Z prvních církevních restitucí máme i klášter sv.Jiljí Dominikánů. co blahé slavné paměti věznili Husa v Kostnici, a pronajímáme za 400,- pokojíky s koupelnou v centru. A refektář na večírky a kulturní akce. Nemusíme platit daně. Taky jsme se včas zbavili Ústavu pro českou a světovou literaturu ve Strahovském klášteře u bratrů Premonstrátů. Je nám líto, že museli literátní vědci do kasáren. Chtěli mít výhled na celou kulturní Prahu, chápu. Najímáme také nové mladičké ministranty. Chvála Bohu za nové restituce! A Bude líp! In nomine Patris et fillii et Špiritus sancti, Amen!


Nepřihlášený uživatel

#52

2013-02-05 18:52

Jaká je struktura, taková je kultura, takový je národ. Citace ukrajinského intelektuála

Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Ad blekota

2013-02-05 18:54

#17: -

Blekota je členem TOP09, je předsedou současné vlády, Kalousek - rovněž TOP09 - je iniciátor všech úsporných opatření a zároveň ořezávání příjmů státního rozpočtu. Blekota hlasoval pro všechny jeho návrhy. Takže, pokud si opravdu myslíte, že nemá s touto vládou a situací v kultuře nic společného, je mi vás opravdu líto. Neškemrejte teď o daně lůzy a prasat - běžte na pracák a poučte se, co v osobě blekoty opravdu podporujete. Kulturu ano, ale ta tady žádná není - kulturni frontu, kterou máme dnes, ne - té není žádná škoda.


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Podporovatelé knížete Karla

2013-02-05 19:02

#30: kurcz - Re: Podporovatelé knížete Karla

Já s ním naopak plně souhlasím - podporovatelé blekoty, kteří podepsali tuto petici, jsou pokrytci. A ti ostatní - až na pár výjimek - před volbami mlčeli. Zajděte si za Posseltem, uvědomělí umělci, však vás financoval už před revolucí.


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: Podporovatelé knížete Karla

2013-02-05 19:05

#7: B. Zabinski - Podporovatelé knížete Karla

Ano, Pen klub se se svou písní opravdu vyznamenal - poléval mě stud.


Nepřihlášený uživatel

#56

2013-02-05 19:05

kéžby to někdo slyšel,,,
darkdeeds

#57 Neviditelná ruka trhu, ne?

2013-02-05 19:06

Proč by umění mělo fungovat podle jiných pravidel. Dotace bych zrušil úplně, lístky by stály tolik, kolik odpovídá nákladům + marži a pak se uvidí, jestli o to někdo stojí nebo ne. Proč by společnost měla podporovat umělecké "socky"? Nebo v čem se liší tyhle repliky od replik, kterým páni umělci tak často přizvukujete?

Nepřihlášený uživatel

#58

2013-02-05 19:09

Tak jako živá kultura v jogurtech prospívá organismu, věřím tomu, že stejný dopad má česká kultura na společnost.

Nepřihlášený uživatel

#59 Re: Re:

2013-02-05 19:09

#18: Logik - Re:

Nemyslím. "Souhlas s politikou MK Nečasovy vlády" je neodmyslitelně spojen s podporou volby Schwarzenberga. Proto je tato petice, kde jsou podepsáni umělci horující před volbami pro knížete, irelevantní a pokrytecká.


Nepřihlášený uživatel

#60 Re:

2013-02-05 19:13

#58: -

Kultura ano, ale současní najatí kašpárci ne:

http://www.youtube.com/watch?v=kYDrE6Fy7fI

Karel Novotný

#61 Běžte žebrat ke knížeti.

2013-02-05 19:16

Proč chcete peníze od svých spoluobčanů, které nazýváte "socky", "prasata", .... ?

Nepřihlášený uživatel

#62 Re:

2013-02-05 19:17

#23: -

Víte, je to smutné -  ale časy dávno minulé nám předvedla před volbami i po volbách umělecká agitka.

Cekota

#63 Blekota

2013-02-05 19:18

Miliardář Měkota nám zastavil TV Pětku?! Podepsal sice, ale nemá děnki. Chrenek nám nejdřív sebral a teď prodává Barrandov! A to jsme skoro všici herci a rejžové byli pro Bekotu. Čto dělať? Babo raď! Přemluv bábu! Sejmi dědka! Rejžo! Issice! Mádl se včil pomádl, sice, ale Musíme si pomáhat! Ivan Vyskočil volal Ringo Čechovi: "Vyřiď,prosím tě, Milošoj, že nejsme všici kreténi!" A co my!? Vyvolení?! Elita!? Kdo za nás zavolá Milošoj?
Što dělať? Poradce Bekoty mi radí nepodepistovat. Ale co když to...? Budou jména číst v TV a já tam nebudu?!

Nepřihlášený uživatel

#64 Re:

2013-02-05 19:18

#58: -

Obávám se, že naše politická pakulturní fronta má spíše účinek plísně.


Nepřihlášený uživatel

#65

2013-02-05 19:21

Je mi líto. Volíte Karla a nevidíte Kalouska? Váš problém.
Robert

#66 Kníže a kultura

2013-02-05 19:25

Čtu a nevěřím svým očím. Názor pana "Realisty" kopíruje neuvěřitelnou tupost argumentace některých zastánců Schwarzenberga. Podle nich nesouvisí politika KS s jeho osobou. Je prostě možné volit KS jako osobu, nikoli jako politika. To hraničí s příčetností. To znamená, že ČINY člověka jsou pro pana (zřejmě ironický nick) Realistu nějak odlišné od jeho VZHLEDU, nebo nějakého osobního kouzla. V mozku lidí jako je pan Realista prostě došlo vinou nějakého zkratu k odlišení politické orientace, přímého podílu a jeho výsledků osoby na moci od estetického a mediálního profilu té samé osoby, která tyto činy vykonává/vala! To už je ale skutečně diagnóza a nikoli názor. Stručně řečeno, je samozřejmá pravda, že NELZE odlišovat osobu od jejích činů, protože právě činy osobu do značné míry tvarují a umožňují její hodnocení. To znamená osoba KS = mimo jiné jeho politický postoj a kariéra (včetně pasivního podílu na věcech, kterých je součástí a se kterými samozřejmě NEMUSÍ explicitně vyslovit souhlas - i za to je odpovědný, jako každý politik, pokud se od toho výslovně nedistancuje). Je zoufalé vysvětlovat tuhle trivialitu dospělým lidem. A je-li postoj KS dlouhodobě ultra pravicový a svým setrváváním ve vládě a minimálně pasivním souhlasem PODPORUJE politiku této vlády - je k neuvěření, jak mohou ti samí lidé, kteří podporují politiku KS, proti ní vzápětí protestovat.
KS chce omezení peněz do kultury. KS podporuje demontáž sociálního státu (jehož součástí je podpora a budování zdrojů pro podporu kultury). KS podporuje rozkradení (privatizaci) zbytků státu. KS podporuje zloděje a tuneláře (nijak ostře nevystoupil proti amnestii největších tunelářů). KS je sám zloděj a tunelář. Jinými slovy po "A" následuje v abecedě písmenko "B" a po něm "C". Milé děti. Ale vy nejste sto vůbec chápat tuto základní logiku a na základě toho děláte úplně nesmyslné závěry.
TAK CO TEĎ BREČÍTE, UMĚLCI?? JAK SI JEŠTĚ DOVOLUJETE STĚŽOVAT, KDYŽ VAŠÍM PŘIČINĚNÍM TADY TY GRÁZLY (čti tuto vládu) MÁME?? TO JSTE OPRAVDU TAK BLBÍ, ŽE NECHÁPETE, ŽE TEĎ JÍTE, CO SAMI JSTE SI NADROBILI?? A komu teď chcete nadávat do prasat (jako pan umělec Hřebejk)? Zasloužíte si jít žebrotou jako vaši předkové ještě před 100 - 150 lety. Pak možná pochopíte, co jste si sami způsobili. V každém případě hlavně teď nemluvte o tom, kdo by měl být pro blbost zbaven volebního práva. Vy byste museli jít úplně první. Takovou tupost, jako je ta vaše, opravdu jen tak člověk nevidí.
Toffi

#67 Nemohu podepsat.

2013-02-05 19:28

Ještě před několika týdny jsem podobné petice podepisoval v domnění, že se jedná o podporu umělců - vznešených lidí se sociálním cítěním, kteří se nebojí pozdvihnout hlas proti nespravedlnostem světa. Poté, co jsem byl zařazen mezi prasata, podepsat nemohu. Vážení umělci, pokud se na vlastní kůži nepřesvědčíte, že "prasata" musí pracovat, abyste vy mohli brát z jejich daní dotace, nebude v našem státě lépe. Váš svět je zřejmě někde jinde. Peníze Vám zajisté s láskou zabezpečí Karel S., Miroslav K., Petr N. nebo Karolína P. a hrstka českých miliardářů.
Jirka

#68 Re: Re: Re: Paní Fucimanová

2013-02-05 19:45

#44: - Re: Re: Paní Fucimanová 

 Ale ono to tak skutečně je. Takzvaní umělci se k nohám "knížete" položili takřka bez výjimky. Nechť si umění na sebe vydělá. Tak jako za časů Josefa Kajetána Tyla. Ať se umělec nevyvyšuje nad ty, co mu zabezpečují klidný život. Když to nedokážete, jděte zametat ulice. Spolu se sockami, kterými tak pohrdáte. Nebo můžete žebrat u paláců nejbohatších Čechů. Když se nebudete stydět, služte jim čištěním bot, nějakou korunu Vám jistě do klobouku vhodí. Část z Vás určitě přežije. A snad si někteří začnete svých diváků - i těch prasat a socek - vážit. Co se mne týče, nějaký čas přestanu chodit do divadla i kina, nemusím si kupovat DVD ani CD nosiče. Protože to bych se musel dívat na ty ksichty, co mnou pohrdají... Modlete se, abychom na všecko rychle zapomenuli.


Nepřihlášený uživatel

#69

2013-02-05 19:46

Kéž by to pomohlo, peněz na kulturu není nikdy dost a přitom je tak nesmírně důležitá pro všechny i pro ty, kteří si to dosud neuvědomují.

Nepřihlášený uživatel

#70 Re:

2013-02-05 19:55

#69: -

Také díky těmto "umělcům" je peněz potřeba na mnohem důležitější věci. Na podporu bezmocných důchodců, osamělých matek s dětmi, zdravotně postižených, rodin, které jsou na ulici, nemocných, kteří nemají na léky, bezmocných, kteří se brání neoprávněným exekucím. Umělci většinově podpořili politiku katolické ultrapravicové TOP09 v čele se Schwarzenbergem.Stali se znich političtí agitátoři jako za komunismu. Tak ať si pravicově pomohou sami a nezneužívají našich daní k politickým agitkám.

občan

#71 BRe:

2013-02-05 20:32

#17: -

Bohužel nemáte pravdu, schvaluje návrhy vlády, jejímž je členem i za svou členku TOP09 jejimž je předsedou. Takže nic proti tomu nedělal. Takže podporuje snížení peněz na kulturu a vy, kteří jste ho podporovali při volbě prezidenta jste s tím také souhlasili. Pokud to chcete vyvracet tak jste stejní jako on. Tak si zvykejte , vydělávat si peníze svou prací.

Kakabus

#72 Umělci, dokázali jste, že vám jde jen a jen o prachy

2013-02-05 20:37

Většina lidí maká a nenatahuje ruku po státu. To budeme sepisovat petice, aby pekaři dostali také svůj drobek? Táhněte do prdele.

Nepřihlášený uživatel

#73 Knížeti prdel lížem

2013-02-05 20:40

Jo, hoši, zkuste se svoji písničkou obcházet ulice, třeba vám někdo nějaký pětník hodí.
Vacátko

#74 Nepodepíšu

2013-02-05 20:53

Jsem proti této petici. Kulturní fronta se před presidentskými volbami zachovala stejně jako Švorcová za doby normalizace. O divácích, kteří ze svých kapes a daní kulturu platí, jste se vyjádřili jako o nevolnících, prasatech, morálně pokleslých apod. Šlapete po národním uvědomění a do čela státu cpete cizáka. Máte natažené ruce k socialistickým dotacím a přitom vyznáváte modly pravice, která hlásá, že se má každý starat o sebe.
http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2610-glosy-freeglobe-16-necechove-po-volbach-spilaji-cechum-prasata-nevolnici-moralne-poklesli-jsi-cech-cech-cech-tak-se-za-to-styd-.aspx
Bon Bon

#75 Re:

2013-02-05 21:02

#69: -  

Ano, peněz na kulturu není nikdy dost. Ale není dost ani na potraviny, oblečení, léky, energie, důchody, silnice, školy, nemocnice a tak dál. Proč by měli právě umělci dostávat dotace, když bojují za kapitalismus volné soutěže? Ať si na sebe vydělají tak jako cirkusy, stejně jsou to jen komedianti. A pokud vím, cirkusy dotace nedostávají. Přitom dobrá kultura na sebe vždy vydělala. I když občas jen na holé živobytí. Jen několik nejlepších mělo vždy víc, jen absolutní špička. Jenže ti samí, co horují pro pravicové ideály, školné, placené léky a zdravotnictví, pro snížení důchodů, ti samí chtějí po zbytku národa, aby se na ně skládal. Ale proč bychom to měli dělat? Jděte protestovat před úřad vlády, před sněmovnu a senát. Ukažte se tam spolu s pány Svěrákem, Hřebejkem, Menzelem, Hanákem a dalšími. A při volbách hlasujte pro kulturu, ne proti ní! Pokud bude národ zdechat hlady díky Vaší propagandě TOP09 a ODS, nebude dávat peníze umělcům. Lidé si raději koupí něco na jídlo. Koukněte se na předválečné filmy Voskovce a Wericha. Ta doba se vrací. Mandlová, Haas nebo Burian peníze měli a ti zbývající museli sloužit. Všechno bez dotací. Národ své umělce miloval a chodil na ně. Naši umělci dnes na národ plivají... A často už tak nejsou ani naši, ani umělci.