Podpora znovuzavedení trestu smrti v ČR

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Podpora znovuzavedení trestu smrti v ČR


Nepřihlášený uživatel

#151

2014-09-11 14:33

Pro některé jedince je to důležité , někteří už by neměli spatřit světlo světa.......

Nepřihlášený uživatel

#152

2014-09-11 14:39

Spravedlnost má zavázané oči už dávno.Nechápu proč máme úchylné vrahy živit,když i zvířata mezi sebou škůdce zlikvidují.Je nejvyšší čas vrátit trest smrti a zastavit tu rozpínavost zločinu,který zůstává nepotrestán.
x

#153

2014-09-11 14:41

Trest smrti je volovina. Chápu, že z mnoha případů je člověk natolik šokován a otřesen, že si řiká: „Taková zrůda si nezaslouží žít.“ Což je dost možná i pravda. Nicméně argumenty proti trestu smrti nejsou založeny na tom, zda si někdo zaslouží nebo nezaslouží zemřít. Tedy možná některé ano, ale nikoliv ty racionální. Argumenty proti trestu smrti jsou následující:  

 

  1. Opakovaně bylo prokázáno, že jako prevence závažné kriminality nefunguje. Proč tedy zavádět něco, co nefunguje?
  2. Možná, že v některých případech může trest smrti zachránit nevinný život (hlavně pokud se vrah dostane na svobodu - nicméně ani tuto možnost trest smrti jednoznačně nevylučuje), ale dost často může naopak být příčinou dalších vražd. Jedná se o situace, kdy vrah, kterému hrozí trest odnětí svobody, se může z různých psychologických důvodů vzdát policii, přiznat atd. Vrah, který ví, že mu hrozí smrt, může naopak dál vraždit ze strachu z odhalení. Tohle je dost závažný faktor.
  3. Trest smrti je „levnější“ než trest odnětí svobody pouze v nedemokratických státech, kde si příliš nelámou hlavu s tím, zda popraví toho pravého. V USA, kde se maximálně snaží zabránit justičním vraždám, je trest smrti záležitostí neobyčejně drahou a komplikovanou. Důsledkem pak je to, že americký systém je asi ten nejkrutější: odsouzeného nechají nějakých 10 let hnít v cele smrti, kde absolvuje celý ten vyčerpávající proces odvolání a žádostí o milost, aby ho nakonec stejně zabili, protože v USA je poprava show pro zvané, kterou si američtí voliči nechtějí nechat vzít. Přesto je v USA úroveň závažné kriminality velmi vysoká.

 

 

Mnohem užitečnější než trávit čas a energii kampaněmi za obnovení trestu smrti by bylo zaměřit se na ostatní složky a aspekty prevence kriminality. A těch je strašně moc. Patří sem celkové nastavení naší současné společnosti, která je příliš orientovaná na získávání a spotřebu hmotných statků, patří sem výchova v rodině, výchova ve školách, patří sem rozvoj mezilidských vztahů a budování občanské společnosti, patří sem samozřejmě práce policie, soudů a politiků atd. atd. A každá ta jednotlivá složka či aspekt mají samy o sobě větší váhu než trest smrti. Ale trest smrti je atraktivnější, to chápu.

Yamrol

#154 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-09-11 14:43

#2: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

 Vy tak můžete o něčem mluvit. Vždyt u vás černořitníků je to samej pedofil. Jenom se neustále oháníte bohem a mastíte si kapsy penězma .Hlavně že máte takových titulů je mi z Vás na blití.


Nepřihlášený uživatel

#155

2014-09-11 14:52

Podepsal jsem petici, asi jako všichni zde nechápu, proč ten kdo úmyslně zabil má dostat jen 10,15,20 let a užívat si nicnedělání za mřížemi. Úmyslné zabití.. trest smrti, pro ostatní odsouzené povinně pracovat, proč máme ze svých daní platit užívání si blahobytu odsouzených za mřížemi, ať si to odpracují.


Nepřihlášený uživatel

#156

2014-09-11 15:12

Policie by se měla zaměřit na okolí škol a ne jenom nasazovat botičky za špatné parkování.Co se dnes děje je zrůdnost.

Nepřihlášený uživatel

#157

2014-09-11 15:17

Jsem pro trest smrti na takové zrůdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kdy už se naše podělaná vláda vzpamatuje a trest smrti odsouhlasí!

Nepřihlášený uživatel

#158

2014-09-11 15:19

Při prvním stání u soudu 1. uvalit vazbu
2. zbavit veškerých lidských práv

Nepřihlášený uživatel

#159

2014-09-11 15:20

Přeji Vám úspěch s výsledkem této
petice,protože to,co se děje je opravdu
neúnosné.A děkuji za Vaše odhodlání toto
vše zorganizovat.
Marcela Bečková
Policie na draka!

#160 Re:

2014-09-11 15:21

#156: -  

 Policie si válí zadky v kanclu. Kdybych chodila denně 6 hodin ve městě , tak žádného nepotkám!!!!!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#161

2014-09-11 15:22

Při jasně dokázaném závažném trestním činu,Bych trest zavedl.Proč se o darebáka ještě do jeho smrti starat a živit ho,,stojí to peníze,a u pozůstalích se nalézá neuspokojenost v rozsudku,ač doživotním trestu.Smrt vrahům,,,smrt vrahům dětí!!!

Nepřihlášený uživatel

#162

2014-09-11 15:24

Dobrý den Všem.
Jsou dny,kdy mě mrzí,že jsem občanem ČR a EU.A neumím pochopit co je toto za společnost,která si říká "civilizace" a přitom si nechá kálet na hlavu od různých individuí. O domorodcích někde v pralese se všeobecně tvrdí,že jsou primitivní,ale myslí si někdo, že kdyby tam někdo zavraždil dítě, že by ho tam někdo živil do konce života? Tak kdo je tady primitivní? Chce se mi zvracet z celého tohoto celosvětového trendu, kterému říkáme - Lidská práva. Lidská práva ano,ale musí to mít hlavu a patu.
Upřímnou soustrast rodině.......
DavidK

#163 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-09-11 15:24

#2: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Na všechny kdo odmítají obnovení trestu smrti a ohánějí se při tom Bohem tato jeho slova:
"Kdokoli prolévá lidskou krev, člověkem bude prolita jeho vlastní krev, neboť on udělal člověka k Božímu obrazu." 1.Mojžíšova 9:6
Proto je případný trest smrti absolutně přijatelný ospravedlnitelný a správný.
A to že to lidská společnost neúplatňuje je v přímém rozporu s tím co od nich Bůh chce a na co jim dal právo.

Petulka

#164 trest smrti

2014-09-11 15:25

oko za oko, zub za zub, smrt za smrt!!!!


Nepřihlášený uživatel

#165

2014-09-11 15:27

Mám dost ochrany pachatelů a přížívníků naší společnosti a nerespektování práv poctivě pracujících lidí. Nechci víc živit násílníky v luxusních věznicích ze svých těžce vydělaných peněz a v důchodu pak žebrat, protože na důchody není, ale na ochranu a vydržování šmejdů ano!!!
Jan Antošovský
Nepřihlášený uživatel

#166 Vzchopme se a vezměme budoucnost do svých rukou

2014-09-11 15:28

Je to velice smutné a choulostivé téma, ale zde je jasný příklad toho, že za posledních 5 let se agrese delikventů stupňuje a že je potřeba se nad tím značně zamyslet. Demokracie je krásná věc, ale velice křehká a jak vidno, lidem nepřísluší takováto uvolněná morálka, nejsme na takovouto volnost připraveni. Je zapotřebí utáhnout opasky, začít tyto delikventy trestat adekvátně jejich činům a ne je jen postrašit vězením, protože většina toto "ubytování" přijímá s nadšením a radostí! Bohužel jak se tak již několik let dívám směrem k Hradu, k naší zákonodárnosti a vedení Země České, nevidím to vůbec růžově, ba ani jinak barevně...vidím chlad, tmu a povýšenost...Těším se na den, kdy toto většina Čechů - ano nás pravých Čechů, rodáků a vlastenců pochopí a postaví se se vztyčenou hlavou, vyžene všechnu chásku a příživnickou břečku z naší země a dá za vyučenou všem, co dostali naši samostatnou a krásnou zemičku do takovýchto problémů a hyeny, které se nezastaví ani před tím ublížit bezmocnému dítěti ukáží co je to za bolest, kterou činili s ukojením své touhy!!! Lidi vzchopme se a vezměme zákon do svých rukou, nebuďme jen hloupé ovečky hnané slepotou!!!

trest smrti!!!!!!

#167 Re:

2014-09-11 15:30

#22: Michal -  

 U nás těch justičních omylu bylo sakra málo a možná , že žádný. Jsem pro trst smrti!!!!! Tady se vraždí až moc od revoluce!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#168 ANO!!!

2014-09-11 15:34

Kdo můžete rozesílejte a podpořte tuto petici,protože nejen jako slušný občan,ale hlavně jako otec od rodiny vás všechny žádám o pomoc nastolení pořádku v tomto neuvěřitelném bordelu jménem Česká republika.


Nepřihlášený uživatel

#169

2014-09-11 15:35

můj děda říkával,že za stejný závažný trestný čin provedený po třetí,by měl být trest smrti.

Nepřihlášený uživatel

#170 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-09-11 15:51

#2: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola Ty to v hlavě moc srovnaný nemáš!!!....jsi přesně ten  typ humanisty,kvůli kterým se děje co se děje.Ty Vaše kecy o humanitě!!!!!!!!Jsou snad vykonavatelé vražd humanitní??..zajímal by mně Váš názor,kdyby se to stalo ve Vaší rodině....asi by jste si s tím dotyčným vrahem snad dal kafe??nebo by jste se spokojil s 15 lety pro něj???ano???...v tom případě navštivte léčebnu Bohnice,jelikož tohle není opravdu normální chování člověka,který chce slušnou společnost...


Nepřihlášený uživatel

#171 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2014-09-11 16:05

#2: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola ...ti kteří kážou vodu a pijí víno nemají  v naší slušné společnosti co dělat,nejvíce pedofilů je v církvi a jejich školách....zajímavé je ,že tuhle toleranci at už k homosexuálům či dnes už pedofilům(viz.Prague Pride)hlásají ve většině případech politici a celebrity z celého světa,je v tom asi určitý záměr,jak zlikvidovat funkci a status rodiny,který fungoval po celá staletí a schovávají to za humanismus.Humanita s tím nemá vůbec co dělat....je to řízená likvidace hodnot ve společnosti...jedním slovem...hnus!!!Doufám,že ale lidé už nejsou takové slepé ovce a konečně prohlédly tento trik mocipánů!!!!...jsem pro zavedení trestu smrti!!

 

Marhule

#172 Re:

2014-09-11 16:15

#22: Michal -  

 Michale velice pěkný názor, ale zajímalo by mě kolik máš doma dětí?

 


Nepřihlášený uživatel

#173

2014-09-11 16:42

Za ukladne a bestialni vrazdy smrt

Nepřihlášený uživatel

#174

2014-09-11 16:47

Kdo nesouhlasi se znovuobnovenim trestu smrti tak at se pak podiva do oci rodicum kterym hnusny pedofilove zbili dite vis nedavne udalosti.
Ja plne souhlasim a podporim znovuobnoveni trestu smrti.

Nepřihlášený uživatel

#175 Já si počkám,až mě ten tvůj bůh číst naučí.Re: Re: Re:

2014-09-11 16:53

#35: - Re: Re:  

 No já poprosím toho tvého boha,aby mě číst a psát naučil.Nebo,že bych poprosil tebe svatý muži.Ale bojím se homosexuálních kněžíků.A tebe nevím kam řadit.AMEN a Šmytec.HERR LAHOLA.