Zrusenie povinneho cipovania psov


Nepřihlášený uživatel

/ #154 Vláda považuje zvieratá za veci, ktoré treba začipovať a skenovať

2013-05-28 23:44

Vláda, zodpovední poslanci aj s veterinárnou komorou na základe tejto prikazujúcej novely o povinnom očipovaní zvierat - považujú všetky zvieratá za veci - za necitné predmety, ktoré nemajú právo cítiť bolesť či iné vnemy, čiže ich vlastne necítia, keďže sú veci. Aj súčasný slov. zákon považuje zviera za vec-neživý predmet, ktorý nič necíti, nevníma. JE TO POKRYTECKÉ A FALOŠNÉ TVRDENIE - považovať živý organizmus - živočícha za vec. Tento nenormálny zákon mal byť už dávno zrušený. Na webe CHANGENET.SK je možné začať v časti Kampane akciu proti tejto novele. Zvýši sa zároveň informovanosť obyvateľstva o skrytej realite ohľadom čipov - o ich rizikách a o skutočných tragických prípadoch poškodených začipovaných zvierat nielen v zahraničí, ale už aj tu. Táto novela nerešpektuje - základné ústavné práva občana na ochranu toho, čoho je vlastníkom,
nerešpektuje zákon na ochranu zvierat proti tyranii - pretože prikazuje bolestivý chirurgický zásah do tela. Zbytočný krutý úkon, z ktorého vyplynie celoživotné riziko následkom nosenia elektronického vysielača s nebezpečným obsahom, neprirodzeného predmetu pre zviera. Chovateľ a verejnosť má právo na množstvo informácii ohľadom čipov a čipovania, ktoré mu nie sú poskytnuté a nie je povinný zakúpiť tovar - konkrétne čip, keď nedostane informácie, na ktoré má právny nárok : V súčasnosti ale nie sú vykonané dlhodobé štúdie o vplyve celoživotného 10-20 ročného nosenia čipu živým zvieraťom, nie sú vykonané testy o zdravotnej nezávadnosti, kvalite a dĺžke životnosti materiálu čipu, nie sú chovateľom poskytnuté údaje o presnom materiálovom zložení čipov, včetne ich antimigračných poterov, nie sú poskytnuté údaje o výrobcoch čipov, ktorí dokonca často odporúčajú používanie mikročipov len na základe DOBROVOLNOSTI a sami sa zriekajú akejkoľvek zodpovednosti za prípadné poškodenie zdravia zvieraťa, čo tiež hovorí o niečom.. Takisto sa toho zriekajú veterinári, ktorí čipy aplikujú, lebo žiaden by nebol ochotný podpísať chovateľovi potvrdenie o tom, že v prípade poškodenia zvieraťa na základe nosenia čipu bude on - veterinár zodpovedný za toto poškodenie a bude musieť odškodniť chovateľa. Takisto ani vláda, nik nie je ochotný byť zodpovedným za ublíženie zdravia zvierat v dôsledku jeho začipovania a sústavného nosenia čipu vo vnútri tela na citlivom mieste v krku pri štítnej žľaze, alebo medzi lopatkami, ale prikazovať a hroziť pokutami - to vedia všetci diktátori. Pritom sú známe prípady poškodených až uhynutých zvierat kvôli ich začipovaniu - napr. na webe Necipujtenas.cz. Ale tieto fakty nezaujímajú veterinárov, vládu, ani poslancov. Je im jedno, ako zvieratá trpeli a budú trpieť..
Rovnako táto novela nerešpektuje zákon na ochranu osobných údajov, keďže veľa osobných údajov o zvierati a jeho majiteľovi bude volne prístupných na nete na databáze začipovaných zvierat pre každého človeka, ktorý bude poznať číslo čipu zvieraťa. To veru nie je žiadna ochrana súkromia majiteľa zvieraťa. Keď sú pre vládu dnes zvieratá veci, ktoré sa musia čipovať a skenovať, čo bude zajtra - možno vyhlásia za vec vaše dieťa a tiež sa začipuje, aby sa mohlo čítačkou oskenovať ako vrece zemiakov na pulte v markete. Odporúčam poslať na Changenet.sk odkaz na túto petíciu..