podporujeme prezidenta Zemana

Kosk

/ #1011 Re: Re: TO VÁS BY MĚLI SOUDIT!

2014-11-29 15:39

#1006: Duncan - Re: TO VÁS BY MĚLI SOUDIT! 

Ne, nebyly. Ale US zbraně (někdy i vojáci na zemi, někdy jen letadla) překročily hranice Iráku, Srbska, Afghanistánu, Libye a zkouší to teď na Sýrii (pak Irán? Rusko? ??). Důvodem bylo protě to, že se jim chtělo - a daly se tam postavit základny. Dobyly celé země a vyměnily vlády. Země jsou nestabilní, zemřely statisíce, zničily se hodnoty za stovky miliard. Nikdo se tam nemá lépe, nežli předtím, zato mnozí hůře.

Srovnejte to s Gruzií. Začal si Sakaschvilli, napadnul Osetii v noci raketomety (dodali jsme mu je MY!!) a při tom zabil civilisty a nějaké ruské pohraničníky. Následovala odpověď z ruské strany, která Gruzínskou armádu vytlačila, částečně zničila. Ale: trvalo to jen pár dní a pak se vrátili zpět.

  • NEsvrhli vládu a nevyměnili jí za loutkovou.
  • NEbombardovali týdny a týdny města.
  • NEvytvořili si tam pak základnu/y.
  • NEuvrhli zemi v chaos - zůstala tam stejná vláda a lidé si mohli pak svobodně vytvořit volby v řádném termínu.

Co je tedy špatného na tom, že Rusko někomu dodává zbraně? My to snad neděláme? Necvičíme náhodou bojovníky do Sýrie a nevyzbrojujeme je a nepřidávájí se pak oni alespoň občas k ISIL? A nepodřezávají potom krky zajatcům včetně malých dětí? Nejsou to možná námi dodané nože? A - není náhodou hlavním cílem naší strany zničit Asada a pak celou zemi uvrhnout do chaosu a pak je tam nechat, ať pochcípají? A nekašleme přidom na nějaké občany Sýrie? A to zvysoka?

My jsme ti poslední, co mají právo něco říkat. Chováme se mnohem hůře nežli Rusko. Kdybychom z toho alespoň něco měli, tak bych to považoval za odporné ale nějak pochopitelné. Ale co z toho máme, jen rostoucí nezaměstnanost, krizi a blížící se III světovou.