Vyhoštění velvyslance USA pana Andrewa Schapira


Nepřihlášený uživatel

/ #526

2015-08-26 16:29

Levná ropa, levné zlato, stabilní jüan = silný dolar a Rusko a Čína jako outsideři. A Čínu to přestalo bavit!

Čína si pohledem Západu dovolila moc, když bez varování devalvovala svou měnu a jako důvod uvedla posílení své ekonomiky. „Je to výstřel v globální měnové válce“ psal tisk a to se ještě nevědělo, že Čína provede devalvaci v následujících dnech ještě dvakrát – 12. a 13.8. (a nějakou „náhodou“ došlo 13.8. k výbuchu ve městě Tianjinu).

V důsledku toho ztratili nejbohatší světa 182 miliardy dolarů, společnost Apple 158 miliard a ztráty států, jednotlivců a obzvláště korporací pokračují – General Electric v jednu chvíli ztrácel dokonce 21 %.

Přišlo  „Černé pondělí“ a prudký propad čínských akcií způsobil ztráty na všech světových burzách. Americké trhy otevřely v hlubokém záporu a i když vyspělé trhy poměrně velkou porci počátečních ztrát smazaly, stále odmazaly v průměru 4-5 % , zatímco „index strachu“ se usadil na nejvyšších úrovních za poslední čtyři roky (od doby, kdy vrcholila euro-krize).

Pod tlak se dostal také americký dolar. Výprodeje na akciových trzích nastartované čínskou panikou  výrazně snížily víru ve zvýšení úrokových sazeb v USA, které je očekáváno 17. září, a tím poslaly dolar do „kolen“

Čínský šok má totiž větší potenciál změnit chování amerického FEDu než ECB. Od ECB nikdo v nejbližším roce a půl neočekával utažení měnové politiky, zatímco FED se připravoval na zvýšení úrokových sazeb a čínský „výplach“ mu může plány hodně zkomplikovat.

VICE TU-Levná ropa, levné zlato, stabilní jüan = silný dolar a Rusko a Čína jako outsideři. A Čínu to přestalo bavit!




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...