Vyhoštění velvyslance USA pana Andrewa Schapira


Nepřihlášený uživatel

/ #527

2015-08-30 09:45

Pomoc Ukrajině v kapse oligarchy a zrušení víz Ukrajincům. A Putin promluví v OSN 28.9.2015

Merkelová a Hollande chtějí telefonovat Putinovi
Od Majdanu neuplynuly ani dva roky a Ukrajina je před bankrotem, rozkradená a závislá na pomoci EU. A nějak tak by dopadlo i Rusko, nebýt Putina.  Co je na dění kolem Ukrajiny snad pozitivní, to je nedávná schůzka Porošenka s Merkelovou a Hollandem, od které se nedočkal podpory útoku na Donbas, ale naopak tvrdého vyžadování dodržení Minských dohod. V tomto směru vidím jako pozitivní i zprávu, že Merkelová a Hollande chtějí telefonovat Putinovi. Vším se stále více potvrzuje, že snahy o podřízení Ruska představám USA přes Ukrajinu nevyšly a že svět s Ruskem musí počítat.

Putin vystoupí v OSN – po deseti letech
A další zpráva z Ruska říká, že Putin poletí do N.Yorku a povede ruskou delegaci na zářijové jednání OSN, kde vystoupí poprvé po deseti letech. Ruský prezident schválil osobní pořadí ruské delegace k účasti na 70. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů. Delegaci povede  Vladimir Putin – dříve jeho mluvčí uvedl, že Putin cestu do New Yorku v září 2015 zvažuje. V minulosti se Putin zasedání Valného shromáždění OSN zúčastnil třikrát – v letech 2000, 2003 a 2005. V roce 2009 to byl ruský prezident Medveděv a mezitím delegaci vedl ministr Sergej Lavrov. Jubilejní, 70. zasedání  Valného shromáždění OSN začne 15. září 2015 a účast prozatím potvrdilo 155 členských zemí. Všeobecné rozpravy budou zahájeny 28. září a potrvají do 3. října. Před jejich zahájením proběhnou  všeobecné rozpravy, od 25. do 27. září se bude konat summit o udržitelném rozvoji.

Vystoupení ruského prezidenta je předběžně naplánováno na neděli 27. září a na první den obecné rozpravy, na pondělí 28. září. Ředitel odboru Valného shromáždění a Hospodářské a sociální rady, Ion Botnaru poznamenal, že summitu o udržitelném rozvoji v roce 2015 se zúčastní rekordní počet účastníků. Summit přijme nový program globálního rozvoje na příštích 15 let a schválený dokument bude zahrnovat 169 položek, které budou závazné pro každý členský stát po dobu příštích 15-ti let. Závěrečný dokument bude přijat 25.-28 září 2015  (datum vystoupení Putina a přijetí dokumentu ponechávám bez komentáře).

VICE TU-Pomoc Ukrajině v kapse oligarchy a zrušení víz Ukrajincům. A Putin promluví v OSN 28.9.2015




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...