Zrusenie povinneho cipovania psov

Quoted post

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#419 Re:

2013-10-17 11:29:36

#418: -


http://nitra.sme.sk/c/6968825/na-povinne-cipovanie-zvierat-malo-ministerstvo-iny-nazor-ako-veterinari-uz-nema.html

z diskusie pod článkom: ..."a ty co si jeden z tych veterinarov, ktori sa chcu na tomto nabalit???"


"Áno, som jeden s veterinárov a nabaliť sa? :)) Aj keď si to asi nemyslíš, tak v tomto sektore sa to nedá, dá sa prežiť, tí šikovnejší prežívajú nadštandartne (mierne), menej úspešný volia proste iný sektor, podobne ako tí najšikovnejší :)) Na druhú stranu, by som fakt privítal, ak by sa zákon nemenil a v kľude si hafanov raz za roka zaočkoval proti besnote (zbytočne, lebo imunita drží oveľa dlhšie, aktuálne novela zákona prikazuje očkovať podľa odporúčania výrobcov, čo je individuálne 1-3 roky), ale nemusel sa otravovať s centrálnym registrom, do nekonečna riešiť čipy a kvôli čipom byť buzerovaný klientami aj ŠVPS :((. S každoročného očkovania je s dlhodobého hľadiska príjem vyšší ako s jednorázového čipovania. Na druhú stranu si ctím zákony SR a snažím sa podľa nich konať.
K zavádzaniu cudzích predmetov: čo tak pírsing, tunel, v zdravotníctve umelé kĺby, cievy, srdce...
K čipovaniu ľudí: čo tak telefón? Je aktívny, tj je možné zistiť presnú polohu, odpočúvania aj keď je vypnutý, každý s nás je už začipovaný... mikročipčip je pasívny, tieto veci sú nemožné.
Zavedením čipu do podkožia dávame zvieratám ústa - konečne vedia povedať ako sa volajú a kde bývajú a kto za nich ZODPOVEDÁ, či sú očkovaní a tým pre tvoje deti bezpeční. Máš klapky na očiach a si veľmi ovplyvnený okolím, kde sa pohybuješ. Nadávajme na kolegov- veterinárov, ktorí sa vykašľali na registráciu zvierat v registry a čipovali len kôli zisku, naoko. A vedz, že ich je mnoho. Títo Vás podviedli. Snáď ti to stačí."

 

V centrálnom registri je riadny bordel. Údaje o vakcinácii proti besnote sa neaktualizujú. Zaujímavý je jeden notoricky sa opakujúci kontakt. Mená majiteľov boli donedávna vycapené napriek proklamovanej ochrane osobných údajov. Za takejto situácie koho chcú kontrolovať? Tento deravý žebože zákon nie je možné ani ctiť ani rešpektovať.