Kokorinska draha 076

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#123 Re: Re: Re:

2014-10-21 15:50

#120: Z.P. - Re: Re:  

 Nepříjde vám zbytečné ničit naší malou zemi spoustou betonů a asfaltem ? Nebylo by jednoduší vrátit větší část nákladní dopravy zpět na koleje ? Nejsem žadný ekolog , ale nechci se dožít toho , že by Český ráj protínala pod Kozákovem dálnice . Jel jsem z Prahy do Českých Budějivic - vlakem i autem . V osobním autě většinou jede pouze jedem člověk . Jsem zastánce železniční dopravy .

Autobusy - silnice na Kokořínsku jsou uzké , je tu klid a pohoda , kam vedou koleje tak je vlak  ideální řešení . Vy nesouhlasíte s opravou tratě a já nesouhlasím ze silnicema .   

Odpovědi

Jan Infeld Nebuželský

#124 Re: Re: Re: Re:

2014-10-21 16:06:37

#123: - Re: Re: Re:  

 No jo, no. Tak založte petici za vyhlášení Všeobecné železniční povinnosti. Ta petice Vás nic nebude stát. Opravu trati zaplatíme všichni. Ze svých daní. Kdyby ta trať byla ve slušném stavu, asi bych byl proti zrušení provozu taky. Ale SŽDC a před ní ČSD nechaly tu trať schátrat, čímž byl porušen zákon o drahách a souvisící ppředpisy. Takže rozumnější by bylo sepsat petici za potrestání zodpovědných.

Z.P.

#141 Re: Re: Re: Re:

2014-10-24 08:56:28

#123: - Re: Re: Re:  

 Nepříjde vám zbytečné ničit naší malou zemi spoustou betonů a asfaltem ?

Přijde. Ale vidíte někde opravdu "zbytečné" silnice?

Nebylo by jednoduší vrátit větší část nákladní dopravy zpět na koleje ?

Jednodušší určitě ne. Mimo jiné proto, že spousta fabrik (už) vlečky nemá a že doba, kdy jste byl ochotný čekat na ledničku třeba tejden, než jí v Eletrosvitu naložej na vagon, ten objede navíc půl republiky, než dojede do vašeho města, tam jí vyloží, za dva dny si na ní pakrové vzpomenou a zavolají vám, že si máte vzít vozejk a dojet si pro ní, tak tato doba už jaksi skončila.
Fabrika, která je postavená na Just-in-time dopravu, nemůže počítat s tím, že "v pátek už neposunujeme" a "možná vám to dorazí dneska a možná až v pondělí, ale do 6 hodin musíte vagony vrátit".

V osobním autě většinou jede pouze jedem člověk

A kdyby vedla z Prahy do ČB lokálka s Vmax 50 km/h, tak by tam ta auta s 1 člověkem přestala jezdit? (ASi jo, protože spousta lidí by přešla z vlaku na silnici a těch aut s 1 člověkem by možná bylo relativně méně, takže by tolik "nebila do očí").

Jsem zastánce železniční dopravy .

Já taky (ač se vám to asi nezdá). Ale "dopravy" ve smyslu "smysluplně se dopravit z bodu A do bodu B", což zmíněná lokálka jaksi moc nesplňovala.

kam vedou koleje tak je vlak  ideální řešení . Vy nesouhlasíte s opravou tratě a já nesouhlasím ze silnicema .   

Tak až u vás bude hořet či manželka bude rodit, dejte vědět, za jak dlouho dorazil požární vlak, resp. RZŽS (rychlá záchranná železniční služba) ;-)
Případně v kolik hodin doveze pekař dráhou rohlíky, abych je měl pěkně křupavé...