OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#179 Případ utýrané učitelky

2016-02-21 08:15

   Celý případ dokladuje úpadek našeho školství. Je mně 76 roků, celý svůj aktivní život jsem prožil ve škole. Jako učitel, ředitel

a jako zřizovate vlastní soukromé střední školy.

   Několikrát jsem se pokusil upozornit MŠ na evidetní chyby. Bez výsledku.

   Proto ještě jednou opakuji: Takto dál nelze. Naše školství patřilo k nejlepším. Zrušme nesmyslné a hloupé školské reformy a vraťme se k osvědčeným formám a metodám řízení škol, kde v čele školy stojí zkušený ředitel se svými zástupci. Ne jakýsi "manažer," který se nekvalifikovaně stará o účetnictví a kdoví co ještě dalšího. Na vlastní práci s učiteli pak nemá čas.

   Stejné platí o zřizovateli školy. Pokud byl zřizovatelem okres/kraj/ a obec se starala o materiální a finanční zabezpečení škol, odváděl zřizovatel na rozdíl od současnosti kvalifikovanou činnost - měl k tomu kvalifikovaný personál. Současný systém řízení a zřizovatelství škol se vyznačuje hrubým amatérismem. Ředitel školy se dříve věnoval jejímu řízení se všemi důsledky.

   Přimlouvám se: Zamysleme se. Školám je třeba v zájmu dětí vytvořit podmínky k  v ý c h o v n é  a vzdělávací práci. Stačí navázat na dlouhodobé, dříve dosahovné výsledky.

                                                                                                           PhDr. Ladislav Cila 

 

Odpovědi

Karels

#183 Re: Případ utýrané učitelky

2016-02-21 14:27:29

#179: - Případ utýrané učitelky 

Pane PhDr. Cilo, tenhle problém se řeší i na univerzitách. Vzpomínám, jak nám o tom vykládali na hodinách pedagogiky, zda vést univerzitu manažersky či nikoliv.

Tady se ale situace změnila oproti době, v které jste učil vy a dělal ředitele. Je tady konkureční prostředí, a tak se možná mnohé školy chovají spíš jako konkureční podniky než školy. Buďte klidný i dneska na celý problém není vytvořený jednotný názor - jak vést školy, jeslti "postaru" nebo "nově" ...

Robert

#200 Re: Případ utýrané učitelky

2016-02-22 17:06:43

#179: - Případ utýrané učitelky 

Máte naprostou pravdu . Víte co já dostal pohlavků a žiji vystudoval jsem a nikdy jsem si na učitele nestěžoval . Škola je opravdu základ života a pokut to dnešní rodiče nepochopí , budou dál vychovávat tupé stádo .