Petice za umístění Týcových Semaforů do Prahy

Quoted post

Petr Štěpánek
Nepřihlášený uživatel

#2 Propusťte Týceho!

2012-02-26 14:33

"Zločin" umělce Týce trestaný vězením postrádá zcela základní rys, který je ústavní podmínkou kvalifikace činu jako trestného činu - společenskou nebezpečnost. Týc nezaměňoval červenou za zelenou, což by bezpochyby ohrozilo chodce, cyklisty i motoristy, ale mužského panáka za figurky obou pohlaví při různých činnostech. Mimochodem, totéž kdysi proběhlo ve východním Německu a výsledkem bylo nahrazení mužské figurky figurkami obého pohlaví. Zde je výsledkem uvěznění. Obdobným případem je věznění řidiče autobusu z Hané, který přimaloval Langrovi a jemu podobným panákům tykadla na volební leták a Langrova manželka jej za to poslala do vězení. Opět společenská nebezpečnost nulová, trest neadekvátní, navíc vydaný podjatou soudkyní. Poslat za takovéhle věci lidi do vězení by si nedovolili ani komunisté v sedmdesátých letech. Pojdme se společně postavit nové normalizaci!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#36 Re: Propusťte Týceho!

2012-02-27 10:54:11

#2: Petr Štěpánek - Propusťte Týceho!

Naprostý souhlas, připodepisuji se i k tomuto rozboru! - argument, že pozměnění panáčci nějak ohrozili bezpečnost jsou tak neuvěřitelně absurdní, že člověk neví, jestli je na místě se smát nebo plakat... V DDR vypadají panáčci taky jinak, než u nás, a nevím, jestli z toho kdy byl nějaký Čech vyveden z míry či ohrožen... Takže nápad, vystavit nějaký takto pozměněný semafor "někam, kde nikoho neohrozí, například do parku", který se během veřejné diskuse taky objevil )pochází myslím z magistrátu),je absurdita, která vlastně pokračuje pořád v tomtéž. Panáčci v různých životních situacích jsou geniální, vlastně velmi poetický nápad a patří do ulic!

K. Vávrová

kuk

#114 Re: Propusťte Týceho!

2012-02-29 13:42:01

#2: Petr Štěpánek - Propusťte Týceho! 

 podle mých informací nebyl uvězněn  za panáčky, ale za nezaplacení pokuty.  Lze samozřejmě polemizovat o tom, jetsli pokuta byla na místě a myslím se, že ne,  ale to je o něčem úplně jiném. Rozumněla bych tomu, kdyby se příznivci na pokutu složili, ale tohle mi přijde uhozený a hlavně značně zkreslený.