PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#483 Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:02

#482: Witec - Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

Pokud mám na rally strach o život, nebo o svoje blízké, tak tam prostě nelezu a pak mám 100% jistotu že mě ani moje děti žádnej závodník nezabije.

A co máme dělat, když rallye leze k nám?? Když nemůžu přejít cestu, dojít do obchodu, odjet autem za prací, k lékaři, kamkoli...Když jsem nezodpovědná osoba, pokud vyjdu před svůj dům? Viděl jste třeba trasu RZ přes Lopeník? Celá obec v podstatě paralyzovaná. To vám připadá normální a správné?


Odpovědi

Vybrat přezdívku

#484 Re: Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:22:20

#483: - Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

Hmm, to by mě zajímalo k jakému lékaři potřebuješ jít o víkendu, do jakého obchodu potřebuješ jít o víkendu, za jakou prací potřebuješ jít o víkendu. U nás na vesnici je v sobotu v obchodě ráno před závodem normálně otevřeno, není problém (a dělají to tak všichni) jeden den za rok vstát o půl hodiny dřív a jít nakoupit. Pokud přece jen potřebuješ vyjet za prací, není problém jeden den v roce si o půl hodiny přivstat a odjet před uzavřením trati. Pokud bys potřebovala o víkendu k lékaři (asi jen na pohotovost) garantuji ti, že by pořadatel kvůli tobě ten závod přerušil a dovolil by ti vypadnout k víkendovému lékaři. Sanitku, hasiče a cokoliv jiného důležitého pořadatel vždycky pustí. Stejně tak na většině závodů přeruší závod a pouští prázdný autobus, aby se v něm řidič mohl dostat na další zastávku, kde o víkendu stejně nikdo nenastoupí.

Jedna rychlostní zkouška trvá maximálně 2 hodiny, pokud se jede ten den 2x, jsou to 4 hodiny za rok. To je opravdu omezení jak prase. To vám opravdu zkazí polovinu života. Znám takové lidi jako jste vy a vím, že kdyby se nejela rally ti lidi by stejně nevylezli z baráku, takže nechápu ohánění se, že jeden den v roce nemůžete povolit jedinou akci konající se na vesnici.

Witec

#485 Re: Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:39:48

#483: - Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye 

 Od příštího roku se budou průjezdy obcemi minimalizovat jak to jen půjde a budou tam umístěny retardéry, takže už nebude možné, aby tam auta jezdily 120km/h. Každá obec, kde se rally jede, s tím musí souhlasit. Takže pokud s tím obyvatelé dané obce nesouhlasí, tak ať apelují na vedení obce a bez jejího souhlasu se to tam už nikdy nepojede. A když s tím většina obce souhlasí, až na pár jedinců, tak se holt musí na těch pár hodin přizpůsobit. Tak to prostě funguje. V bytovém domě se taky majitel bytové jednotky musí přizpůsobit pravidlům, které schválí většina družstva, i když je majitel svého podílu. V případě potřeby akutní lékařské péče jsou přímo u RZ lékaři, případně v případě ohrožení života může být RZ přerušena pro příjezd sanitky, v tom není žádný problém. A k obvoďákovi o víkendu asi těžko pojedete. A co se týče informovanosti, tak to ví celá vesnice kdy a kde se to pojede už dlouho dopředu, takže si může nakoupit atd., ta trať není zavřená přece celý den, ale max. na dvě tři hodiny každý průjezd. A když víte, že se vám pojede rally před domem, tak ano, potom jste nezodpovědný, když tam vyjdete, protože v tom okamžiku je to závodní dráha, kde nemáte co dělat. Silnice před vaším domem zcela určitě není váš majetek.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...