Zrusenie povinneho cipovania psov

Quoted post

Dedahad

#5 Odpověď čipovací fanynce !

2013-02-04 14:05

Dedahad

#152 Re: Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......
2013-02-04 13:12

#146: ČIPOVÁNÍ - Re: PETICE PROTI TRVALÉMU OZNACOVÁNÍ......

Dobrý den ,

vůbec nikdo z nás vám určitě nebránil v čipování vašich 4 psů / platíte za všechny poplatky a jsou i přihlášeni ?/ ! Vy nám zase nebraňte vyjadřovat zde svůj názor a požadovat zrušení předmětné vyhlášky či spíše vyžadovat dobrovolnost čipování ! Stejně jako byla zrušena povinnost u t.zv. II. pilíře důchodového pojištění a podobná povinnost u sKaret , žádáme totéž u vyhlášky 9/2012 ! A pokud se mi zaběhne pes , je to jen můj problém , ne Váš, ten potom budu muset řešit ! Budu ho však řešit sám a nemusím k vůli tomu mít psa čipovaného - to je rozhodnutí chovatele, který také za psa zodpovídá ! Nechci dělat ramena , že se mi to nemůže stát , ale jít třeba na Silvestra ven se psem bez vodítka , tak to se mi opravdu nemůže stát.

Důvodů , proč odmítáme čipování je mnohem více a není to jen otázka / nezanedbatelná / financí . Siláckých slov o neškodnosti či bezbolestnosti čipování jsem slyšel kromě od vás mnohem více , ale pokud vím , je v ČR pouze jediný člověk, který čip vyzkoušel POD vlastní kůží a to ne na levé straně krku , ale na předloktí . Nepřejte si slyšet , jak to hodnotil , ale to by pro vás asi nic neznamenalo - vždyť vyhláška je jen pro psy / ne kočky , křečky, ...../ a čip je asi něco jako TP pro auto - tak to je zase názor jedné takychovatelky psů , který odvysílal i rozhlas. Nebo co říci na čipování nemocného či starého psa , u něhož si chovatel nemůže být jistý , zda se s ním nebude muset brzy rozloučit a zase - zaplať chovateli ! A případné zdravotní komplikace po zavedení čipu včetně ojedinělého , ale možného vzniku nádoru , o tom nevíte ? O škodlivosti hormonální antikoncepce pro ženy a jejich úmrtích/ Francie / jsme se také dozvěděli teprve před cca 14 dny ! Tak je třeba se alespoň více zajímat a ne jen kritizovat . A znovu : kdo to zaplatí ?

Snad bych vás chtěl jen požádat , že pokud nechcete pomoci , tak alespoň neškoďte a respektujte i rozdílné názory spoluobčanů a ne jen názory těch , kteří na této vyhlášce resp. na čipování chtějí vydělávat ! Věřte nebo ne , není jich málo , čipovací lavina se šíří nejen v ČR už nejméně 8 roků ! No a vy jim jen přihráváte k vyšším ziskům ! A už vůbec nic vám nebrání v sepsání " PETICE - CHCI ČIPOVAT " ! Zatvrzelost s níž mnozí chtějí již teď "upravenou"vyhlášku protlačit "zuby-nehty" o mnohém napovídá !

Hezký den Dedahad
http://www.petice24.com/petice_proti_trvalemu_oznacovani_-_cipovani_psu__ted_ostrava

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#99 Re: Odpověď čipovací fanynce !

2013-04-12 14:48:42

Nič len biznis

#167 Re: Odpověď čipovací fanynce !

2013-06-25 17:01:18

#5: Dedahad - Odpověď čipovací fanynce !

Plne súhlasím.Tiež som čítala názor chovateľa ,alebo chovateľky mačiek ,ktora súhlasila s čipovaním psov.Po Vašom príspevku je mi jasné ,prečo.Mačky sú od čipovania oslobodené.Zaujímalo by ma prečo z toho vynechali mačky.Túlavých mačiek tu máme pomaly toľko ako v Indii opíc.Aj mňa hnevajú silácke rečí o neškodnosti čipu ,alebo veď je to len pes tak čo vyvyšujete psa nad človeka!!!!Dovolím si tvrdiť a veľakrát si poviem: PES má viac rozumu ako niektorí ľudia .Ak niekto súhlasi s čipovaním,nech si dá svojmu psovi zaviesť hoci aj desať čipov a nech nám ,ktorí nesúhlasíme s čipovaním,nechá právo slobodne sa rozhodnúť.