NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii

Považujeme za nepřijatelný nátlak tzv. "osobností"  na premiéra Nečase, aby urychleně podepsal smlouvu o rozpočtové unii dle požadavku dua Merkelová-Sarkozy. Rozpočtová kázeň a uzákonění vyrovnaného rozpočtu je v zájmu ČR a všech států světa, neboť další neinvestiční zadlužování vede neodvratně k další finanční krizi, případně ke kolapsu celého bankovního systému. Rozhodnutí o alespoň vyrovnaném rozpočtu je ale jen a pouze v kompetenci jednotlivých států a vlád, a považujeme za nepřípustné a nepřijatelné, aby kdokoli měl možnost penalizovat jakýkoli stát za to, že se byť jen jednou za několik let rozhodl z důvodů investic přistoupit k prodeji státních dluhopisů pro účely půjčky. Proto jasně prezentujeme své NE, a žádáme premiéra Nečase, aby deklaroval , že se Česká republika ke smlouvě o rozpočtové unii NIKDY nepřipojí. Zároveň premiéra Nečase žádáme, aby urychleně připravil zákon o vyrovnaném rozpočtu dle vzoru Švýcarska k předložení Parlamentu ČR, a udělal vše pro jeho schválení.

Marek Vokšay, Jiří Janeček, Dalibor Mlejnský    Kontaktujte autora petice