Nejsme jako oni !

Milí spoluobčané. Vy, kteří se stydíte před vyspělou Evropou a světem, za prohlášení čtyř ústavních činitelů směrem k Čínské lidové republice, Vy, kteří cítíte potřebu se vymezit vůči tomuto servilnímu aktu, Vy, kteří jste  čestní a hrdí na svou svobodnou zemi a hlavu máte neskloněnou, Vy, kteří chápete, jak krásná, ale i drahá je svoboda, vyjádřete své mínění a postoj podpisem a plnou vahou své identity pod následujícím prohlášením, které bude po dosažení dostatečného množství podpisů předáno nejen níže zmíněným čtyřem ústavním činitelům, ale i na čínské velvyslanectví.

My, signatáři tohoto prohlášení důrazně protestujeme a plně se distancujeme od prohlášení prezidenta České Republiky Miloše Zemana,  předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha, předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jana Hamáčka a předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky. Jejich ponížené vysvětlení čínskému velvyslanectví k setkání Jeho Svatosti Dalajlámy s velkým množstvím členů naší politické reprezentace považujeme za soukromou iniciativu těchto čtyř politiků, vycházející z jejich osobní mentality, která není totožná s mentalitou signatářů tohoto prohlášení a ani s mentalitou naprosté většiny svobodných českých občanů. Žijeme v  demokratické společnosti a každý z nás, i námi zvolená politická reprezentace, má právo se stýkat a hovořit s kýmkoliv, včetně Jeho Svatosti Dalajlámy, kterého vnímáme jako duchovního představitele Tibetu. Hodnotu svobody stavíme na našem hodnotovém žebříčku nesrovnatelně výše nad pochybnou cenu případných investic ze strany Číny.

SE SVOBODOU SE NEKŠEFTUJE!  Kdo to dělá, přijde o ni.

Vladimír Sůra    Kontaktujte autora petice