Otevřený dopis předsedovi vlády

předseda vlády České republiky Úřad vlády ČR

nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01 Praha 1

Vážený pane premiére,

svým vyjádřením pro Hospodářské noviny jste odstartoval štvavou mediální kampaň proti panu prezidentovi, jednomu z mála politiků, kteří se snaží pracovat ve prospěch většiny národa.

Slovo vlastenectví jste ve svém slovníku nahradil hanlivým xenofobie, snahu některých politiků pracovat ve prospěch národa a České republiky nazýváte populismem.  Vzpomeňte si však na dobu, kdy jste svým potencionálním voličům sliboval zrušení církevních restitucí. Znamená to, že v té době jste byl populista, a dobrý politik se z vás stal až když jste přání občanů hodil za hlavu ??

Dnes se nás snažíte přesvědčit, že s migrací uprchlíků nenastanou lidem žádné problémy, že jsou to mírumilovní muslimové, prchající před válkou. Vůbec neberete v úvahu zkušenosti západních zemí, kdy se radikální islamisté rekrutují i z dalších generací, vychovaných již na území Evropy.

Vaše jednání mně připomíná situaci z dob koncentračních táborů, kdy nacisté odváděli lidi do plynu, chlácholíc je ujištěním, že se jdou jen osprchovat.

Již více než 25 let se různé vlády ČR bezvýsledně snaží o integraci našich rómských spoluobčanů do majority. Kde jste nabyl přesvědčení, že integrace muslimských uprchlíků, kteří vyrůstali v úplně jiném prostředí a navíc neumí česky, bude úspěšná ? Jsou snad imigranti "lepší lidé", než naši Rómové ??

Ujišťujete lidi, že uprchlíky budete vybírat, že mezi nimi nebudou radikálové. Jak dokážete zjistit o člověku bez dokladů a s porušenými otisky prstů, zda je opravdu Abdaláh Halamil ze Sýrie, jak vám nahlásil ?  Obzvlášť v zemi, kde panuje bezvládí a těžko bude někdo zjišťovat takovéto údaje u tisíců žádostí. Nebo vám bude stačit, když mu jeho žena dosvědčí, že právě on je ten mírumilovný muslim, který nebude dělat problémy ?

Jasným důkazem "mírumilovnosti" imigrantů je účast dvou uprchlíků na atentátech v Paříži.

Nedílnou součástí nastávajících problémů jistě budou i finance. V době, kdy statisíce lidí u nás žijí na hranici chudoby, máte dost prostředků na budování táborů, zaplacení obslužného personálu, ochranky, učitelů, stravy, ubytování a kapesného pro tisíce migrantů ?

Proto bych vás chtěl požádat, jménem všech, kteří tento dopis podepsali, o jasnou, stručnou, konkrétní odpověď na několik otázek, nejlépe zveřejněnou v médiích, aby s ní byli seznámeni všichni, koho to zajímá. Ne odpovědi typu chceme, chtěli bychom, jednáme, apod.

Otázky:

1.) Jste si jist, že příjem migrantů do ČR nepřinese majoritě žádné problémy ?

2.) Jakou metodou zjišťujete totožnost, bezúhonnost a mírumilovnost přijatých uprchlíků ?

3.) Kolik migrantů jste ochotni přijmout v následujících deseti letech? (včetně dětí a příbuzných). Nebo to záleží na rozhodnutí EU ?

4.) Jaké budou celkové náklady na zabezpečení integrace přijatých uprchlíků ?

5.) Podle jakého klíče budete migrantům bez odpracovaných let vyplácet důchody?

6.) Přijmete osobní odpovědnost za případné trestné činy, spáchané migranty na území ČR ?

Předem děkuji za veřejnou odpověď jménem všech podepsaných

Oldřich Pokorný

Oldřich Pokorný    Kontaktujte autora petice