Petice na podporu Policie České republiky a její nestrannosti

My, občané České republiky podporujeme Policii v České republiky v její současné nelehké situaci, kdy je ze strany některých individuí a politických stran jako např. TOP 09 snaha Policii ČR v očích veřejnosti očernit a zejména je zjevná snaha vyvolat v řadách policistů atmosféru strachu z odvety části politického establishmentu kvůli zcela správnému a oprávněnému zásahu proti "aktivistům" snažícím se narušit průběh návštěvy prezidenta Čínské lidové republiky v České republice.

Takzvaní "aktivisté" si zcela bezohledně berou za rukojmí všechny občany České republiky a ohrožují snahy o zlepšení vztahů s Čínskou lidovou republikou. Tradičně dobré vztahy s ČLR byly před 25 lety zcela nesmyslně přervány politickou zvůlí tehdejšího politického establishmentu Československé republiky, což bohužel zůstalo zachováno i po rozdělení federace. Důsledkem byly okamžité negativní dopady na ekonomiku země v rozsahu několika desítek miliard Kč z důvodu nerealizovaných zakázek (mj. dvě tepelné elektrárny, již prakticky nakontrahované). Následné škody, kdy naši obchodníci museli z důvodu politických zásahů do ekonomiky kupovat zboží z ČLR přes prostředníky (často ze zemí, od nichž naši politici "převzali" pojetí lidských práv a metody jejich prosazování). Důsledkem byly každoroční negativní dopady na naší ekonomiku v řádu miliard až desítek miliard (na ekonomiku ČLR to dopad nemělo žádný, tamní výrobci prostě jen prodali zboží přes prostředníky a nikoli přímo). Takzvaní "aktivisté" se snaží tuto situaci zakonzervovat a je proto otázkou, jaké jsou jejich skutečné motivy a i to, z jakých zdojů jsou financováni.

Ještě před 10 lety si skupiny, z nichž se rekrutují uvedení "aktivisté" mohly řádit jak chtěly, jejich politické krytí dokázalo eliminovat jakékoli snahy poctivých policistů o rovný přístup ke všem, o nestranné trestání vandalismu a narušování veřejného pořádku. Současná politické situace je naštěstí již odlišná a Policie ČR konečně může plnit řádně své povinnosti bez politických zásahů a v zásadě i bez dehonestujících kampaní proti jejím představitelům (s některými výjimkami, jakou je například současný "hon na čarodějnice", proti němuž je tato petice zaměřena). Politické skupiny, z nichž se rekrutují "aktivisté" shora uvedení se však snaží i nadále Policii ČR donutit jednat tak, jak "aktivisté" chtějí, tedy jednat pouze ve prospěch těchto politických skupin, bez ohledu na vůli většiny obyvatelstva České republiky, vajádřenou i v posledních volbách.

Za dané situace my, občané České republiky vyjadřujeme svou podporu Policii České republiky, děkujeme za nestrannost a nepodjatost, s níž jednala v době návštěvy prezidenta ČLR v České republice a chránila jak veřejný pořádek, tak zájmy České republiky.