Veřejná výzva Karlu Abrahámovi, spolumajiteli Automotodromu Brno

Vážený pane Abraháme,

Již delší dobu panují pochybnosti o  efektivním hospodaření firmy Automotodrom Brno, a.s. a o transparentním zacházení s desítkami milionů korun, které společnost dostává formou dotací z veřejných rozpočtů na organizaci závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Brně.

Považujeme proto za opodstatněné, že brněnské zastupitelstvo nominovalo do funkce člena dozorčí rady Automotodromu Brno, a.s. RNDr. Mojmíra Vlašína, který vždy trval na maximální transparentnosti při vynakládání veřejných financí.

Vážený pane Abraháme, dokažte prosím, že vámi ovládaná firma nemá před veřejností co skrývat a podpořte na nadcházející valné hromadě potvrzení zastupitele RNDr. Vlašína členem dozorčí rady. Bude to jasné gesto, že se nebojíte podrobit firmu hospodařící s desetimilionovými dotacemi veřejné kontrole.

Petici mj. podpořili:

Václav Láska
senátor

„Pokud město významně dotuje jakýkoliv soukromý podnik, je jeho povinností kontrolovat, jak se s jeho prostředky zachází. Zástupce města v dozorčí radě firmy je logickým požadavkem. A také tím nejlepším gestem vzájemné spolupráce a důvěry.“

Eliška Wagnerová
senátorka

Jiří Hlavenka
podnikatel