Výzva zastupitelstvu města Nymburka - neuzavírejte nevýhodné plánovací smlouvy

Vážení členové rady a zastupitelstva města Nymburka,

my, níže podepsaní občané města Nymburka, Vás touto peticí vyzýváme, abyste se začali okamžitě chovat jako řádní hospodáři a s investory a developery uzavírali plánovací smlouvy za obdobných podmínek jako některá okolní města, konkrétně např. Český Brod, a umožnili tak rozvoj nutné infrastruktury, která se pojí s plánovanou výstavbou. S ohledem na špatnou finanční situaci města (stavba bazénu, oprava zimního stadionu, investice do nemocnice) je nutné ze zvýšeného příspěvku financovat zejména rozšíření kapacity školských zařízení. Je totiž bohužel jasné, že na to město Nymburk v příštích letech nebude mít vlastní peníze, a je krajně nezodpovědné se spoléhat pouze na málo pravděpodobné či nejisté dotace. Požadujeme proto, aby investor nové výstavby u Početky a investoři plánovaného rozvoje lokalit za Veslákem a Zelko/Fruta přispěli do městského rozpočtu částkou minimálně 136 000 Kč za bytovou jednotku dle následujícího klíče.

velikost bytu     poplatek za byt

• do 40m2          136 000  Kč
  • do 60m2          184 000  Kč
  • do 80m2          232 000  Kč
  • nad 80m2        312 000  Kč

Neuzavírejte již žádné plánovací smlouvy za pro město nevýhodných podmínek a nedopusťte, aby se Nymburk změnil v nehostinnou noclehárnu.

Za petiční výbor:

• Ing. David Vejtruba, Dlážděná 703, Nymburk
  • Ing. Petra Vejtrubová, Dlážděná 703,Nymburk
  • Mgr. Markéta Tomčíková, Hrabalova 2255, Nymburk
  • Bc. Petr Kučera, Hrabalova 2255,Nymburk
  • Mgr. Zdeněk Hazdra, Ph.D., Ke Strouze 2174, Nymburk
  • František Vlasák, Palackého třída 1463/82, Nymburk

Za petiční výbor může jednat, kterýkoliv člen petičního výboru.

Za petiční výbor:  Ing. David Vejtruba, Dlážděná 703,    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Za petiční výbor:  Ing. David Vejtruba, Dlážděná 703, svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Zjistit více...