zákaz reklamy na půjčky, alkohol a hazardní hry

My zde podepsaní jsme pro zákaz reklamy na zadlužování, alkohol a hazardní hry podobně jako tomu je třeba u reklamy na tabák? Jedná se například rychlé půjčky a zboží na splátky. Neustálá reklamní masáž způsobuje, že si lidé pořídí hned několik věcí na dluh a pak mají problémy se splácením. Nejedná se při tom o důležité věci, jako například bydlení, ale často to jsou věci jako počítače, televize, mobily, dovolené, a podobně - tedy věci, bez kterých se lze obejít. Pokud někdo opravdu potřebuje něco na dluh, tak si potřebné informace vyhledá. Každý člověk jistě pochopí, že reklama je v tomto odvětví škodlivá a působí negativně.

Velmi nebezpečné jsou velkoplošné reklamy heren.

V ČR je více herních automatů než v celé EU dohromady. V Praze je stejný počet automatů jako v celém Německu. Lidé pro korunu do automatu jdou přes mrtvoli a nemají žádné zábrany aby na uspokojení své závislosti získali finanční prostředky.

Příliš vysoká je i propagace alkoholu.

Není vhodné zejména vůči dětem aby byl alkohol vystavován za výlohama obchodů, aby o něm informovali reklamní letáčky a aby o něm byly vysílány televizní reklamy.

Josef Dvořák    Kontaktujte autora petice