Zachraňme Zahrádku U Palce

Kontaktujte autora petice

novinky z Iniciativy a projekt využití domu Pernštýn a Zahrádky U Palce

2015-07-03 12:07:06

V úterý proběhlo zasedání Výboru pro strategické plánování a rozvoj města, kde zástupci Iniciativy (J. Brdíčko, J. Schneider, T. Zouhar) spolu s hosty (p. Sysel, p. Chvíla, p. Rohlinek) prezentovali náš návrh na využití domu Pernštýn a přilehlé Zahrádky U Palce. Jednotlivé varianty, předložené přítomným zastupitelům, jsme průběžně konzultovali jak se zástupci města, tak s panem Navrátilem. Současně bylo MěKS požádáno vedením města o vypracování předpokládaného rozpočtu pro navrhované tři varianty včetně výhledu na rok 2017 a 2018.
Prezentované materiály si můžete prohlédnout na http://www.zachranmezahradku.cz/clanky/projekt-vyuziti/. 

Naším cílem bylo představit zastupitelům možnosti získání majetku s co nejmenším zatížením obecní kasy, tedy směny za jiný městský pozemek s doplatkem, možnosti využití domu i zahrádky pro všechny obyvatele města i návštěvníky města a současně jsme apelovali na nutnost zachování jednoho z posledních míst starého Tišnova. Závěrečné hlasování Výboru o podpoře projektu dopadlo následovně:

pro návrh – 5 hlasů, proti návrhu – 3, zdrželi se hlasování - 4

Zástupci koaličních stran se zdrželi hlasování, takže to vypadá, že ještě nejsou rozhodnuti a své stanovisko vysloví až na zasedání  Zastupitelstva, které se bude konat nejspíš v září. Máme tedy ještě šanci tyto nerozhodnuté zastupitele přesvědčit, že náš nápad je dobrý pro město i Tišnováky. Náš první nápad zřídit Na Pernštýně velké a moderní turistické informační centrum byl bohužel odmítnut v průběžných jednáních, ale abyste věděli, že jsme opravdu nezaháleli, představujeme Vám i tento náš projekt.

Blížíme se šesté stovce podpisů na papírové petici, mnoho dalších nás podpořilo prostřednictvím elektronické petice a na Facebooku. K tomu lze říct jediné, DĚKUJEME! Moc si vaší podpory vážíme a nesmírně nás těší, že v tomto úsilí nejsme sami. Pro záchranu Zahrádky a domu Pernštýn děláme maximum, nyní je pomyslný „míč“ na straně zastupitelstva, které jak pevně doufáme, rozhodne tak, jak si všichni přejeme. Ještě nic není ztraceno!  


Jan Pernica za iniciativu "Zachraňme Zahrádku U Palce"



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.