Zachraňme Městský park ve Znojmě!

Kontaktujte autora petice

Naši petici podpořila herečka paní Martina Preissová

2015-10-29 15:46:31

K aktuální hrozbě plošného kácení v Dolním parku se dnes vyjádřila i známá česká herečka, členka činohry Národního divadla v Praze Martina Preissová, rodačka ze Znojma, která je také signatářkou naší petice:

http://www.petice24.com/zachranme_mestsky_park_ve_znojme

Jsme za její slova nesmírně vděčni, protože krásným způsobem vyjadřují pocity mnohých z nás, Znojmáků, kteří své město milují celým svým srdcem! Děkujeme, paní Martino!

"Dobrý den,
když mne před časem oslovil můj, troufám si říct, kamarád Jirka Kacetl s výzvou, jestli se nechci zapojit do boje za záchranu našeho parku, uvědomila jsem si, jak moc hluboce mne stále starosti mého rodného města zasahují, ačkoli již dlouho v něm nežiji.
Nejde ale zapomenout na mé každodenní cesty znojemským parkem za dob studií, nevymažou se mi nikdy z paměti ani promenádní koncerty v altánu; ať jste šel kamkoli v našem malém městě, bylo hezké si parkem cestu zkrátit, v létě se v něm schovat před paprsky znojemsky neúnavného slunce a v zimě slyšet ticho... Nikdo mi nevymaže z hlavy ani chvilky s mým dědečkem, akademickým malířem A. F. Stehlíkem, který v našem parku často kreslil. Miloval stromy v každé roční době, jejich kmeny, koruny, barvy listů i stín vrhající na zem. Těch kreseb mám doma spoustu… Mohu vám je, páni radní, půjčit k nahlédnutí. Nezlobte se, nemohu vám je věnovat, je to moje dědictví krásy, citu, vkusu a lásky k mému městu. Je to dědictví po generaci mých rodičů a prarodičů, které jsem se rozhodla chránit... Stejně byste měli chránit i vy, co jste po předešlých generacích zdědili… Myslím, že generace příští se vám odvděčí tím, že na naše město nedají dopustit a až půjdou jednou na procházku naším parkem, řeknou si, jaké štěstí to mají, že žijí ve městě odpovědných, čestných a citlivých pánů radních, kteří se nebáli přiznat, že ne všechny jejich nápady jsou dobré.

Přeju vám, ať se rozhodnete správně a prosím, uznejte, že tento nápad patří k těm, který si zaslouží přehodnotit.

S úctou a omluvou, že se herečka míchá do veřejných věcí...
Vaše Martina Preissová, roz. Stehlíková, dcera učitele hudby Antonína Stehlíka a vnučka akad. malíře Antonína Stehlíka, kteří oba by udělali jistě to samé, co já teď. To jen na vysvětlenou, kdo že se vám to vměšuje do vnitřních záležitostí města."

Foto: Z webu Národního divadla v Praze


Petr Lazárek



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.