Na Podole chceme park, ne parkoviste

Kontaktujte autora petice

Projekt obnovy Brdatek a projekt výsadby aleje v Plzeňské ulici

2020-05-24 06:56:34

Dobrý den,

Opět se obracím na Vás všechny, kterým byl přednější park než parkoviště.

Tentokrát bych Vás chtěl požádat, abyste svým hlasem v internetovém hlasování podpořili dva projekty, které jsme jako spolek Berounská zeleň přihlásili do participativního rozpočtu kraje:

  • Obnova berounských Brdatek - vybudování tůní a lávek
  • Sadové úpravy podél ulice Plzeňská v Berouně

Pro oba projekty můžete hlasovat zde (zde můžete také v „galerii projektů“ nalézt podrobnosti k oběma návrhům):
https://mujkraj.kr-stredocesky.cz/hlasovani/

Hlasovat může každý dospělý občan středočeského kraje. Každý má 5 kladných a 2 záporné hlasy, přičemž jednomu projektu můžete dát maximálně 2 kladné a 1 záporný hlas.

Od roku 2017, kdy vznikla tato petice za park Na Podole, uběhla řada dní a podařilo se realizovat mnohé kroky – s peticí jsme dosáhli částečný úspěch, kdy plocha asfaltu byla snížena na 65%. Založili jsme spolek, vyhráli grant na výsadbu na Třešňovce, vyjednali a následně realizovali výsadbu v Talichově ulici. Postupně si získáváme důvěru města, které nás v projektech stále více podporuje. Nyní máme připravené další dva projekty.

Prosím podpořte nás i vy svým hlasem, sdílením na své známé – každý hlas ukazuje, jak moc je v Berouně zeleň důležitá, může nám přinést nejen granty, ale může být oporou ve všech jednáních.

Za spolek Berounska zeleň přeji vše dobré,
Adam Voldán


Adam Voldan

Zveme vas na sazeni v tresnovce, tuto sobotu 23.11.

2019-11-20 22:02:52

Dobrý den,

 
Chtel bych Vas opet oslovit kvuli tresnovce Na Vesele - radi bychom Vas sem pozvali jiz tuto sobotu 23.11. od 10:00. Prijdte spolecne s nami sazet 20 novych tresni.
 
Cele sazeni by melo byt malou oslavou naseho skoro rocniho snazeni. Budeme moc radi, kdyz se na nas prijdete na chvilku podivat a seznamite se s nami. 
 
Pokud byste chteli neco prinest, bude se hodit ryc, krumpac, burty, babovka, koralka, hudebni nastroj, nebo mic, ale postaci i dobra nalada :)
 
Nakonec Vam radi prozradime nase dalsi plany nejen v tresnovce.
 
Za spolek Berounska zelen preje vse dobre,
Adam Voldan

Adam Voldan

Vyhráli jsme gran z Makra na výsadbu stromů, přijďte sázet předběžně 23.11.

2019-09-24 20:33:24

Mám dobrou zprávu – vyhráli jsme v hlasování o grant pro výsadbu stromů! :)

Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří nám pomohli. Předběžně počítáme, že stromy vysadíme 23.11. Kdo by měl chuť, můžete nám do třešňovky přijít pomoci, nebo se na nás jen podívat. Na našem FB skupina „Berounská zeleň“ ještě zveřejníme událost.

Dále bych vás rád pozval tuto sobotu 28.9. do kempu na Závodí na PlanetFest Beroun. Festival o moderním životním stylu v souladu s přírodou. Během dne na vás čeká dobré jídlo, modní přehlídka, koncert, jóga, akce pro děti, ale i workshopy a přednášky. Mimo jiné zde budeme mluvit i o dalších projektech spolku Berounská zeleň, více na www.planetfestberoun.cz

Příjemný podzim,

Adam Voldán


Adam Voldan

Prosba o hlasy na podporu nového projektu - výsadba stromů v třešňovce v Berouně

2019-08-27 21:28:49

Dobrý den,

Obracím se na Vás, protože Vám byl přednější park něž parkoviště. Nyní bych Vás chtěl požádat, abyste svým hlasem v internetovém hlasování podpořili projekt obnovy třešňovky na berounském Závodí. Projekt je zaměřen na výsadbu stromů. Váš hlas můžete dát na následujícím odkazu (projekt Berounská zeleň):
https://www.makro.cz/spolecenska-odpovednost/stromy-misto-letaku/hlasovani-pro-stromy

Kdo jsme a o jaký projekt vlastně jde?
Jsme skupinka lidí, která se rozhodla změnit přístup k zeleným plochám v Berouně. Snažíme se vyhledávat lokality, kde ještě zeleň je, a snažit se o jejich údržbu. Právě třešňovka na Závodí, kterou jsme od města dostali do správy, je naším pilotním projektem. Třešňovku máme nyní ve správě na dobu 10 let. Během jara jsme zpracovali projektovou dokumentaci a vizi pro Třešňovku. Nyní žádáme peníze z různých grantů.

V tomto případě jsme byli vybráni do druhého kola, kterým je veřejné hlasování o projektech. Aktuálně jsme 4. ale dotahujeme na 3. místo. Hlasování končí 31.8. ve 23:59. Každý hlas nám může pomoci.

Prosíme šiřte a hlasujte.

S přátelským pozdravem,
Adam Voldán


Adam Voldan

Pozvánka na přednášky

2019-02-23 22:48:35

Dobrý den,

Rád bych Vás informoval, jak pokračujeme ve snaze zlepšit stav městské zeleně v Berouně.

Nyní jsme připravili seriál přednášek o neziskovkách působících v oblasti péče o městskou zeleň, ale i o mobiliář a dopravní rešení. Rádi bychom formou těchto přednášek představili nejen jejich činoost a zkušenosti, ale především konkrétní projekty, které bychom s jejich podporou chtěli přinést i do Berouna.

Tímto bychom Vás rádi na tyto přednášky pozvali. Přednášky se konají vždy od 19:00 v kavárně JináKáva, jednotlivé termíny a hosté jsou následující:

  • Středa 13.3. - www.SazimeStromy.cz - organizace získává peníze od firem, aby následně vyhledávala obce a města, které by chtěli financovat výsadbu stromů, samotnou výsadbu provádějí dobrovolníci pod dozorem zkušených arboristů. V Berouně máme s městem rozjednaných 7 lokalit, kde bychom mohli sázet, více se dozvíte na přednášce.
  • Úterý 19.3. - www.NadaceVia.cz - neziskovka, která podporuje komunitní projekty, tj. opravy dětských hřišť, brigády v parcích, ale i ochotnické divadlo, sportovní turnaje apod. Zkrátka aktivity, které mohou lidi spojovat a budovat komunitu. 
  • Úterý 2.4. - www.PrazdnePozemky.cz - občanské sdružení, které se zabývá obnovou starých sadů a pastvin. Přilákali jsme je do Berouna s cílem obnovit třešňovku na Veselé, od rady města jsme již získali souhlas plánem péče. Nyní budeme představovat naše zkušenosti a vizi, a rádi bychom nalákali dobrovolníky, kteří by se chtěli zapojit.
  • 9. nebo 10.4. (termín zatím v jednání) - www.Auto-mat.cz - společnost zabývající se návrhy dopravních řešení. Do přednášky bychom chtěli zapojit více diskutérů, abychom nabídli co nejpestřejší pohled na možnosti dopravních řešení pro Beroun. Na přetřes přijde jistě i záměr zavedení sítě elektrokol, nebo stavby jižního obchvatu.

Budeme moc rádi, když Vás některé z témat zaujme a dorazíte.

S práním všeho dobrého, za organizátory,

Adam Voldán


Adam Voldan

Pozvánka na komunitní sázení stromů v Berouně

2018-09-17 21:53:59

Dobrý den,

 
Obracím se na Vás jako na signatéře petice "Na Podole chceme park, ne parkoviště".
 
Po roce se přistoupilo k výběrovému řízení na projektanta a do zadání se podařilo prosadit naše body, se kterými bude projekt počítat. Předně rozdělení parkovací plochy na jádrovou 65% (asfaltovou) a příležitostnou parkování  35% (tráva), prostor má být vyplněn stromy, má zde být příjezdová álej a vymezení bude přírodní překážkou (val, nebo živý plot). 
 
Uvidíme, až čas ukáže, jestli je to úspěch nebo prohra, více jsem jako aktivista vyjednat nedokázal. Přesto se nevzdávám a otvírám další téma - dobrovolné sázení stromů a sním spojená obnova / rozšíření berounských parků. 
 
Chtěl bych Vás tímto pozvat, abyste mě přisli podpořit v mé snaze a ukázali voleným zástupců, že stromy jsou pro nás důležité. Věřím, že nejsem jediným, kdo by si v Berouně rád vysadil strom do parku a tím podpořil městskou zeleň.
 
Prosím přijďte mě podpořit svou přítomností, pokud budu sám, budu vypadat jako blázen; pokud nás bude hodně, můžeme snad někoho přesvědčit...
 
Místo a čas sázení:
  • Pátek 21.9. od 15:30 v ulici Průběžná, plánujeme vysadit Lípu srdčitou
  • Neděle 23.9. od 10:00 v prostoru "U Štiky" na Závodí, plánujeme vysadit dva Javory
  • Neděle 30.9. od 14:00 v prostoru mezi paneláky z ulic Švermova a Třída Míru, zde se nepodařilo získat všechna kladná vyjádření pro výsadbu, plánem je umístit alespoň stromy papírové a tím zaujmout místní a rozpoutat diskuzi o využití tohoto prostoru.
S přátelským pozdravem,
Adam Voldán, kandidát do komunálních voleb za Beroun Sobě

Adam Voldan

Otevřený dopis zastupitelům

2018-08-20 21:19:32

Dobrý den,

Po roce od petice „Na Podole chceme park ne parkoviště“ bych se na Vás chtěl znovu obrátit a poprosit Vás o podporu, tentokrát v kampani za sázení stromů v Berouně.

Již od jara tohoto roku se snažím prosadit, abychom my občané mohli na vybraných místech Berouna „volně“ sázet stromy („volně“ rozumím za podmínek daných městem). Diskuze s příslušnými odbory ale nebere konce, argumentují např. faktem, že pro mnou vybrané lokality neexistuje rozvojový plán. Proto jsem se rozhodl napsat otevřený dopis zastupitelům a vynutit si jejich stanovisko ještě před komunálními volbami.

Text otevřeného dopisu najdete na níže uvedeném linku, kde jej můžete svým podpisem podpořit: https://www.petice24.com/pehivani_msta_beroun_a_pee_o_jeho_zele

Přeji Vám pěkný zbytek prázdnin a úspěšný nový školní rok,

Adam Voldán

PS pro více informací koukněte na: https://na-podole-chceme-park-ne-parkoviste.webnode.cz/stromy-2018/

 


Adam Voldan

Schůzka se starostou a místostarostou

2017-10-16 20:58:37

Dobrý den / Ahoj,

V pondělí 9.10. si na mě udělali čas pan starosta a pan místostarosta, aby si vyslechli mé připomínky a nápady, jak parkoviště Na Podole vylepšit, aby mohlo sloužit nejen k parkování, ale i k rekreaci.

Schůzka se nesla ve vstřícném duchu, oba projevovali zájem a vůli každý z 5 bodů podporovat, pro avizované memorandum jsem vybral pouze prvních 5 priorit. K podpisu memoranda a tedy písemnému závazku nepřistoupili, s ohledem na omezení plynoucí z platné legislativy (např. zatravňovací pásy nemohou být všude, nebo hustota stromu je určená povodím a povodňovou zónou).

Jako největší úspěch jednání hodnotím fakt, že mě přislíbili pozvánku na jednání o budoucím projektu, abych měl možnost reagovat na argumenty pro i proti a případně své náměty poupravovat, aby odpovídaly požadavkům povodí, ochrany spodních vod apod.

Projekt Na Podole i nadále sleduji a doufám, že se zde aleje nakonec dočkáme.

Navíc nově se snažím všechny kroky prezentovat i na facebooku na stránce ZijmeBeroun, klidně mě sledujte, nebo sdílejte :)

https://www.facebook.com/ZijmeBeroun-141849659729727/

Pěkný podzim,

Adam

 


Adam Voldan

Informace o stavu jednání a prosba o další podporu

2017-07-10 06:12:43

Dobrý den všem,

Chtěl bych vám ještě jednou poděkovat za podporu petice „Na Podole chceme park, ne parkoviště“. Stále pokračuji ve sběru podpisů a v přesvědčování zastupitelů, už jsem se osobně spojil se 7 zastupiteli. Vypadá, že parkoviště bude velmi těžké zastavit, přesto vidím podporu a alespoň částečnou snahu vyjít vstříc nápadům, jak parkoviště ozelenit. Snažím se jednat maximálně konstruktivně, a tak jsem sestavil následujících 9 bodů, které bych chtěl, aby se v projektu parkoviště objevily.

Věřím, že parkoviště s těmito parametry může v budoucnu působit jako park a sloužit k odpočinku i parkování. Stručný seznam bodů:

  1. Velké stromy (velmi nadějné, tj. má podporu u většiny zastupitelů)
  2. Bez oplocení (velmi nadějné)
  3. Příjezdová alej s pěší promenádou zakončenou lávkou na Ostrov (nadějné)
  4. Pěší promenáda okruh kolem parkoviště (nadějné)
  5. Ne celý pozemek se musí použít pro parkování (nadějné)
  6. Malé dětské hřiště (nadějné)
  7. Lavičky v aleji a na promenádě (detail)
  8. Lávka k pensionu pro seniory (problematické)
  9. Zatravňovací pásy (problematické)  

Každý z bodů blíže vysvětluji na svém webu:

http://na-podole-chceme-park-ne-parkoviste.webnode.cz

S dnešním datumem upravuji i text petice, abych snad mohl získat ještě větší podporu, zejména přidávám výše uvedené body.

Chtěl bych vás všechny poprosit o další šíření petice.  

Navíc budu moc rád, když navštívíte můj web a budete hlasovat přímo o jednotlivých nápadech (připravil jsem klikátka), případně mi napíšete mail s vlastními náměty ke zlepšení.  

Přeji vám všech krásné prázdniny,

Adam Voldán


Adam Voldan

Link na blog

2017-06-15 13:25:57

Omlouvám se, zapomněl jsem poslat link na blog, který najdete na:

na-podole-chceme-park-ne-parkoviste.webnode.cz

Hezký den, Adam Voldán


Adam Voldan



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.