Kontaktujte autora petice

Potvrzeni podpisů

2018-07-09 13:30:12

Chtěla bych jěště jednou poděkovat všem, kteří podpořili petici za korespondenční nebo elektronickou volbu.

V příštích týdnech bychom rády petici předložily v parlamentu a v senátu, proto se obracím na všechny podepsané, zkontrolujte si prosím zda-li je Váš podpis potvrzen mailem. Pokud tak není, prosím abyste svůj podpis potvrdili.

Děkuji a pevně doufám,že společnými silami se nám podaří uskutečnit náš záměr.

S pozdravem

Alexandra Čadová

FACEBOOKOVÁ STRÁNKA

2017-11-18 09:46:25

Dobrý den všem ze severu Španělska,

v první řadě bych moc chtěla poděkovat všem za jejich podpis pod petici o alternativní volbě, jiné než prezenční.

Ozývají se nejen krajané z celého světa, ale i lidé s trvalým pobytem v České republice, kteří také vyjádřili podporu petici, což je vynikající zpráva, protože právě i to bylo cílem této petice.

Minulý týden také ČRo2 vysílal krátký rozhovor na dané téma , který jsme natočili po telefonu. Svoji podporu nám také vyjádřil zvláštní zmocněnec pro krajanské záležitosti pan Ing.Kantůrek, velkou podporu máme i z České diaspory.

V rámci snadnějšího rozšiřování a sdílení petice jsem založila facebookovou stránku kde se můžete vyjádřit k tomuto problému, popřípadě také vyjádřit svou podporu petici formou fotografie...videa...

Ještě jednou zdravím všechny z krásné Asturie

Mudr.Alexandra Čadová

předsedkyně Krajanského spolku Čechů a Slováků v Asturii

autorka petice

2017-11-12 09:44:08

Současný systém voleb ale  velké většině z nás neumožňuje toto právo uplatnit. Mnozí z nás žijí stovky, či dokonce tisíce kilometrů od velvyslanectví a je velmi obtížné podniknout za tímto účelem cestu do hlavního města v jeden konkrétní den a na vlastní náklady. Systém korespondenční volby  či dokonce volby elektronickou cestou by podstatně zjednodušil celý proces a určitě zásadně ovlivnil počet Čechů, kteří by se rozhodli volit ze zahraničí. Oba systémy, jak korespondenční tak elektronický,  fungují několik desítek let v mnoha zemích Evropy a v dnešní elektronické době by měly být i pro Českou republiku absolutní samozřejmostí.

Chápeme tento problém jako čistě apolitický a technický, který je potřeba neodkladně řešit. Proto tuto naši připomínku zasíláme všem parlamentním stranám a dalším veřejným institucím a organizacím, protože bychom neradi, aby byl tento požadavek a toto naše právo zneužito jakoukoliv politickou stranou, nebo politickým hnutím.

Vedení Krajanského spolku Čechů a Slováků v Asturii:

Mudr. Alexandra Čadová – předsedkyně

PhDr. Jarmila Řezníčková - místopředsedkyně

Mgr. Jana Vávrová - pokladník

Ing. Jana Dlugolinská – zástupkyně pro slovenskou část

2017-10-29 13:22:53

V Gijonu; 28.října 2017

Jako Krajanský spolek Čechů a Slováků v Asturii cítíme povinnost se vyjádřit k obtížím spojeným se systémem volby ze zahraničí. Pokud je nám, Čechům žijícím v zahraničí, zákonem povoleno volit, mělo by nám to být i reálně umožněno. Současný systém voleb ale velké většině z nás neumožňuje toto právo uplatnit. Mnozí z nás žijí stovky, či dokonce tisíce kilometrů od velvyslanectví a je velmi obtížné podniknout za tímto účelem cestu do hlavního města v jeden konkrétní den a na vlastní náklady.

Vedení Krajanského spolku Čechů a Slováků v Asturii:

Mudr. Alexandra Čadová – předsedkyně

PhDr. Jarmila Řezníčková - místopředsedkyně

Mgr. Jana Vávrová - pokladní

Ing. Jana Dlugolinská – zástupkyně pro slovenskou část

znakAsturii3a2.jpg

Alexandra Čadová - předsedkyně Krajanského spolku Čechů a Slováků v Asturii

Rozšiřujte tuto zprávu a sdílejte ji přes petici!

Informujte prosím o této petici co největší počet lidí. Čím více lidí tuto petici podepíše, tím větší pozornosti se jí dostane u médií a u odpovědných osob.

Pomozte této petici získat víc podpisů. Tuto petici budeme inzerovat uživatelům, kteří si na našich stránkách zobrazili jiné petice.

Výpočet ceny: Cena za 1000 oslovených osob: 1 €

Rozpočet: