Výzva voličů: Miloši Zemane, zveřejněte své dárce podle zákona!

Kontaktujte autora petice

Estonský plán - stačí 0,25% HDP a Rusko bude zastaveno - prosím klikněte na akci v neděli 21. dubna pro pomoc plánu

2024-04-16 05:59:37

Vážené signatářky, vážení signatáři,

obracím se na Vás v hodině těžké pro Ukrajinu i všechny, kdo ji podporují. Máme ale jednu dobrou zásadní zprávu - existuje takzvaný Estonský plán, který říká, že stačí, když naše západní země seženou 0,25% svého HDP a dá to takovou částku, že Rusko nezvládne vést válku a postupně prohraje. My si totiž můžeme snadno půjčovat na finančních trzích, půjčky do velké míry mohou zajistit zmrazená ruská aktiva. Za tyto částky rychle půjčené pak můžeme konečně ve velkém začít nakupovat obranu pro Ukrajinu - nakupovat i z USA, kde je teď pomoc blokována, ale nákupy tam jistě možné jsou.

Plán podporuje Francie a další, u nás ho sdílela na síti Twitter například i Dana Drábová a chceme ten plán urychlit - proto potřebujeme i Vaši pomoc:

21. dubna pořádáme "vlajkové manévry" na Staroměstském náměstí - takové velkoplošné představení s hudbou a propagací toho plánu. Prosím podpořte, aby zpráva o tom šla do světa. Zde je Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/3455986254640605

Jak můžete podpořit plán a tím také Ukrajinu - pomoci vyslat zprávu pro celou Evropu:

  • Pokud myslíte, že byste se možná mohli zastavit 21. dubna na Staroměstském nám. asi v 11 hodin (akce začíná za 5 minut 12), klikněte na výše uvedené události na tlačítko "Jdu" nebo anglicky "Going"
  • Pokud určitě nebudete moci přijít, ale chcete Ukrajinu na dálku podpořit, stiskněte prosím "Zajímá mne to"  "Interested"

 

Děkujeme!

Již teď ve středu 17.4. v 18 hodin před ambasádami se také koná akce A co Ukrajina? Braňme nebe nad Ukrajinou: https://www.facebook.com/events/3535229273458902

Za tým Občanského rozcestníku a dalších zdraví Michal Majzner

P.S.: pro lidi bez Facebooku můžete poslat e-mailem celou rešerši k estonské strategii: https://obcanskyrozcestnik.cz/estonsko-100-miliard-obrana-pujcka-ukrajina/  a šířit, že je třeba o plánu říkat politikům, dalším lidem, psát o tom, mluvit o tom, že stačí jen 0,25% a co děláme, abychom plán urychlili.


Michal Majzner

Akce "NE ruské ropě" jsou nyní známé i v Polsku a tlačí na další omezení ruské ekonomiky - pomozte dosbírat už jen 230 podpisů.

2023-06-26 20:55:47

Vážené signatářky, vážení signatáři,

přeji Vám hezký den a posílám zprávy ohledně naší akce před sídlem Orlen Unipetrol. Informace z ní proběhly také ve zprávách v Polsku. Zároveň máme prosbu o pomoc vše dotáhnout a sebrat ještě necelých 230 podpisů pro další akci = omezení ruské válečné ekonomiky.  

Nejdříve ale slíbené články:

polskyclanek.png

Odkaz na výše uvedený polský článek (akce byla hojně sdílena také na polském Twitteru kvůli vnitropolitické situaci a blízkosti šéfa Orlenu k vládnoucí straně). A odkaz na článek Forum24:

ruska_ropaForum.png

A co chystáme dál? Nejdříve potřebujeme Vaši pomoc - zbývá již jen 230 podpisů a pak půjdeme před Ministerstvo průmyslu a obchodu a uděláme další zajímavou akci, abychom konečně začali snižovat podíl ruské ropy a pomohli tak Ukrajině i celému svobodnému světu.

Prosím podepište petici (pokud souhlasíte a ještě jste nepodepsali) a zkuste o ní říci 1 dalšímu člověku. Odkaz pro podpis je zde https://www.petice.com/neruskerope

 

Za tým petice NE ruské ropě zdraví

Michal Majzner 

 

 

P.S: Zveřejnili jsme také už devátou část naší rešerše/analýzy: Analýza 9: Jak nahrazují ruskou ropu v Polsku a Německu a čím se dá nahradit ruská ropa Urals?


Michal Majzner

Ještě něco dobrého - možnost podepsat výzvu NE ruské ropě

2023-03-09 18:03:39

Vážení přátelé demokracie a lidských práv,

přeji Vám hezký den, kdy se mění věci k lepšímu i v naší nejvyšší ústavní funkci. Tato petice reagovala před 5 lety snad na to z nejhoršího, co nás v tom úřadě potkalo a snad tedy alespoň teď ještě může posloužit naopak něčemu dobrému:

Prosím o zvážení Vašeho podpisu - sbíráme 1000 podpisů pod občanskou výzvu pro ministra průmyslu - abychom začali snižovat podïl ruské ropy v ČR. V minulém roce jsme totiž podíl ruské ropy dokonce navýšili. Pokud už máte podepsáno, tak se omlouvám za zprávu navíc. Odkaz je zde: https://www.petice.com/neruskerope

Již jsme skoro ve čtvrtině podpisů.

Zdravím a přeji vše dobré!

Michal Majzner

P.S: 

Více na https://neruskerope.cz

Zásadní článek, jak se nám nedaří zatím snižovat podíl ruské ropy: https://ekonomickydenik.cz/cesku-se-nedari-omezovat-zavislost-na-ruske-rope-naopak-podil-dovozu-z-ruska-loni-vzrostl-na-56-procent/  

 


Michal Majzner

Pozvánka na akci LETNÁ - Společně pro Ukrajinu - prosím přispějte, jakákoliv částka pomáhá

2022-03-30 13:25:50

Vážené signatářky, vážení signatáři,

po čase Vás opět oslovuji a zvu na akci Letná - Společně pro Ukrajinu. Nejdříve sdílím krátké, ale silné video o tom, co už Letenská pláň zažila. I tentokrát to bude důležité, i tentokrát se bude psát střípek historie: https://youtu.be/ygiaAnnPRDw

Smyslem akce je podpora lidí, kteří k nám museli utéci před válkou, jejich odpočinek, odpočinek dobrovolníků, propojení s Ukrajinou - vše na společném koncertě, jehož součástí bude i “tržiště pomoci” neziskových organizací, které nabízejí praktickou pomoc, shánějí dobrovolníky atd. Akci pořádá můj kamarád Robin Suchánek, který pořádal i velká letenská shromáždění v roce 2019. Takové velké shromáždění něco přece jen stojí - i když firmy zajišťující podium, obrazovky a další techniku vše dávají s velkými slevami, nebo jen za náklady, někteří dodávají zdarma. Proto bychom Vás chtěli poprosit o zvážení příspěvku - jakákoliv i malá částka pomáhá. Navíc je většinou možno odečíst si dar od zákadu daně (více posílám v dodatku pod textem). Odkaz na možnost darování je zde: https://www.donio.cz/spolecne-pro-ukrajinu-na-letne 

Děkuji Vám za přečtení a těším se - třeba již tuto neděli 3. dubna od 15 hodin na setkání na Letné!

Zdravím Vás a přeji dobré dny

Michal Majzner

 

P.S: Ještě posílám odkaz na adresu události na síti Facebook: https://www.facebook.com/events/549879599596564

P.P.S. Od základu daně si lze odečíst dary, pokud za období (rok) celková částka přesáhne 2% základu, nebo minimálně 1000 Kč (celkem za všechny dary ten rok) a maximálně do výše 15% daňového základu. Přesněji je to vysvětleno zde: https://www.mesec.cz/danovy-portal/dan-z-prijmu/odecitatelne-polozky-dary/ 

PozvankaLetna1.jpg


Michal Majzner

Pojďme k volbám!

2021-10-07 17:11:07

Dobrý den,

obracím se na Vás s krátkou prosbou(a omlouvám se velice, pokud Vám přišla vícekrát z různých petic) - pojďme teď v pátek či sobotu k volbám do Poslanecké sněmovny! Rozhodne se tam o naší budoucnosti a každý hlas může být veledůležitý. Mám obavy, že pokud například ANO s podporou SPD s KSČM sestaví vládu, zvrátila by se naše orientace na západní demokracie, vliv by zde získaly násilné a korupční východní diktatury.

Věřím, že to nedopustíme a nastartujeme změnu k lepšímu. Třeba volbou jedné z koalic a kroužkováním.

Přeji Vám dobrou volbu

Zdraví

Michal Majzner


Michal Majzner

Dobrovolníci pokračují dál

2018-02-06 13:35:50

Zdravím Vás po volbě, která nedopadla, jak bychom si přáli a viděli jsme u ní bohužel opět fauly ze strany vítěze. Pravděpodobně soud zjistí, jak byly závažné (mám informace o podáních v tomto směru), ale to není hlavním důvodem toho, proč píši.

Důležitá je vzrůstající občanská aktivita v situaci ohrožení naší demokracie. Dobrovolníci, kteří pomáhali mezi prvním a druhým kolem volby, pokračují v aktivitách ať už občanských nebo politických, rozcestník těchto aktivit naleznete na:

http://www.spolecnetodame.cz

Příští větší setkání dobrovolníků je 24.2.2018

https://www.facebook.com/events/331580507348301/

Zdravím Vás a přeji hezké dny


Michal Majzner

Přidejte se jako dobrovolníci před volbami

2018-01-19 23:19:54

Vážení přátelé, zdravím Vás zřejmě s poslední zprávou před důležitou volbou pro Českou republiku.

Několik dobrovolníků založilo skupinu na podporu Jiřího Drahoše. Ta se rozrostla do sítě skupin po celé zemi, v centrální skupině je přes 3000 členů a je to zřejmě největší dobrovolnická urgentní síť na podporu demokratického kandidáta. Prosím, přidejte se. Prosím, zvolme změnu!

Centrální skupina https://www.facebook.com/groups/152623088851200/

1) Zlín http://bit.ly/2B9acwH

2) Hradec Králové http://bit.ly/2Dc3PdW

3) Středočeský kraj http://bit.ly/2De73NQ

4) Plzeňský kraj http://bit.ly/2rfDABU

5) Moravskoslezský http://bit.ly/2Dk2PbL

6) Vysočina http://bit.ly/2DGKpyF

7) Karlovarský http://bit.ly/2DjTAZf

8) Pardubický http://bit.ly/2EOCw9Y

9) Liberecký http://bit.ly/2FI0Knw

10) Ústecký http://bit.ly/2riGo0O

11) Jihomoravský http://bit.ly/2mHPEGD

12) Jihočeský http://bit.ly/2DgrtWs

13) Olomoucký http://bit.ly/2FMOFgG

14) Praha http://bit.ly/2Djeqb1

 

Je i speciální studentská skupina.

 
Dobrovolníci vytvořili i jakýsi kodex, návod, odkazy na všechna odběrná místa a další - na google docs
 

Zdraví

Michal Majzner


Michal Majzner

Kampaň současného prezidenta není fér, nyní je to na nás

2018-01-10 21:40:21

Vážení přátelé,

jistě jste zaznamenali, že Miloš Zeman skryl většinu svých příjmů na kampaň pod účelový spolek a obešel tak zákon, našel kličku v zákoně, opět nehraje fér, jako ostatní. Dále nepřiznal své cesty do krajů jako kampaň. Řešit to bude dohledový úřad, ale hrozí nanejvýš pokuta.

Takže je to opět na nás.

Pojďme volit a zkusme udělat ještě něco navíc:

  • přesvědčujme nerozhodnuté, ať jdou volit, mladé například skvělým videem "Generace s názorem": http://www.generacesnazorem.cz/
  • voliče Miloše Zemana a nerozhodnuté zkusme přesvědčit například posláním vstřícného a skvělého dopisu pana Martina Jaroše - poprosme své známé, ať mu věnují pár minut času - najdete jej na konci této zprávy a můžete ho zkopírovat například do e-mailu

Děkuji Vám a držme palce sobě, celé zemi!

Zdraví

Michal Majzner

 

-----

Dopis pana Martina Jaroše (https://www.facebook.com/panjaros)

OTEVŘENÝ DOPIS VOLIČŮM MILOŠE ZEMANA A NEROZHODNUTÝM. 
 
Přátelé, ze všeho nejdřív vám chci říct jedno. Jestli fandíte současnému prezidentovi, tak já vaši volbu respektuju a uznávám. Nemám to hozené tak, že kdo volí Zemana, tak je zaostalý lotr, a kdo volí jiné kandidáty, tak je krasoduch a lepšočlověk. Mám přátele a strejdy, kteří mají úplně jiné politické názory než já - a stejně je mám celý život rád a vždycky se těším, až s nimi půjdu na pivo. Nechci, aby se z Česka stala prasklá země, rozdělená na dvě půlky, co se navzájem nenávidí. Takže respekt.
 
Dokonce vám řeknu, co je podle mě na Miloši Zemanovi super. Na našem prezidentovi se mi líbí třeba jeho postoj k Izraeli - kéž by to od něj převzala celá Evropa. Dále si vážím toho, že Miloš Zeman evidentně nešel do politiky pro peníze. Lidi kolem něj asi jo, to jsou takové špíny, ale samotný Zeman podle mě nikdy nekradl a nekrade. No a konečně uznávám, že umí (nebo uměl) trefně pojmenovat věci a že dřív hýřil vtipnými bonmoty. I když je fakt, že tak 2 roky jsem od něj žádný dobrý neslyšel. Ale i tak, komu čest, tomu čest.
 
Vím, že jsou i další důvody, proč jej chcete volit. Ale o těch dalších důvodech si myslím, že jsou to mýty. A chci vás poprosit, abyste mi dali 8 minut svého času. Já vám zkusím ukázat, že Miloš Zeman není ten člověk, kterého v něm vidíte. Když mi to vyjde, fajn. Když ne, žádný problém, klidně si ponechte svůj názor a já vám férově poděkuju za pozornost.
 
1. Nejdřív vám musím říct, že Miloš Zeman NENÍ úspěšný prezident. Víte, on přes všechny ty silné řeči vlastně za těch 5 let nic nedokázal. Nebo vy si dokážete vzpomenout na něco, co dobrého pro vás udělal či prosadil? Věřte mi, nenajdete skoro nic. Žádné jeho plány se nenaplnily. Víte třeba, že Miloš Zeman přišel na Hrad jako velký eurofederalista, že si od začátku vlády přál silnější EU a že chtěl co nejdřív zavést euro? Podívejte třeba na tenhle článek: "Zeman chce euro - jde to stihnout do roku 2017, tvrdí" (https://goo.gl/ZtAFS1). Samozřejmě se nic takového nestalo - Zeman si totiž může povídat, co chce, ale stane se jen to, co mu vláda dovolí. Stejně do ztracena vyšla i jeho údajná podpora ekonomických vztahů s Čínou. Slavná čínská Hedvábná stezka nakonec přes Česko vůbec nepovede (v tom lépe uspěli Poláci, https://goo.gl/Ra9qW9), velikost čínského kapitálu v ČR se od roku 2015 pořád zmenšuje a třeba teď jsou čínské investice u nás 30krát menší než investice malého Holandska. Třicetkrát menší! (https://goo.gl/nSTLx9) Stejně je to s Ruskem. Sankce samozřejmě nepadly a Rusko pro nás zůstává naprostým ekonomickým pidižvíkem. Prezident nedosáhl ničeho. 
 
2. Další mýtus je, že Miloš Zeman hájí zájmy obyčejných lidí. Nevěřte. Miloš Zeman si o obyčejných lidech pořád myslí to, co říkal v roce 1992 - že třetina obyvatel je slabá duchem. On lidmi pohrdá, jen to na nás umí pěkně zahrát. Víte, já jsem před rokem zažil vzácnou věc - měl jsem asi dvouhodinový rozhovor s Petrem Kellnerem (a několik mítinků s jeho kolegou Jiřím Šmejcem). Nabízeli mi nějakou práci, kterou jsem stejně nevzal, ale to už je jedno. Dost dlouho jsme mluvili o politice, včetně toho, že mi upřímně řekli, jak vidí zahraniční politiku Miloše Zemana a návštěvu čínského prezidenta v Praze. Byly to možná nejzajímavější rozhovory mého života; musím uznat, že ti chlapi jsou extrémně chytří a mají vizi. Ale zároveň jsem z těch hovorů odešel s velmi zvláštním pocitem. Jako kdyby nebyla úplně náhoda, že Miloš Zeman svou zahraniční politiku tak silně upřel zrovna na ty dvě země, ve kterých má pan Kellner jako na potvoru největší byznys. Skoro mám dojem, že kdyby nejbohatší Čech měl těžiště svého podnikání v Holandsku, tak se dnes na Hradě prodávají dřeváky, točí větrné mlýny a Miloš Zeman by dělal vtípky o blahodárném vlivu marjánky na zdraví seniorů. V tom jsme měli bohužel smůlu... Víte, Miloš Zeman není svůj a nehájí zájmy nás obyčejných lidí. On hájí zájmy jistých neobyčejných lidí. A oni jsou taky jediní, kdo z těch jeho čínských cest opravdu profitují. Však mu na to taky půjčují letadlo. 
 
3. Lidi myslí, že Zeman umí natvrdo říkat nepohodlné pravdy. Bohužel, to je ten největší omyl - on říká právě jen ty pohodlné pravdy, které se netýkají jeho. Ale nikdy vám neřekne pravdu o tom, kdo mu dal peníze na kampaň, nikdy vám neřekne pravdu o tom, proč dal Martinovi "Lukoilovi" Nejedlému tu nejlepší třípokojovou kancelář na Hradě hned vedle té své... A i když ho soud veřejně usvědčí ze lži, tak se Miloš Zeman nedokáže ani omluvit, ano, už nemá ani tu nejzákladnější slušnost nás všech chybujících lidí. 
 
4. Vím, že lidi Zemana volí, protože si myslí, že nás ochrání před uprchlíky. Ale s tím on nic neudělá. Rozhoduje o tom vláda, a ta je stejně protiuprchlická (a v Česku rozhodně i nadále bude). Kdyby vláda náhodou byla pro uprchlíky, tak to Zeman nijak neovlivní, i kdyby se na hlavu stavěl. 
 
5. Ale nechme politiky. Řeknu vám něco obyčejně lidského, co je podle mě důležitější než nějaká velká politika. Miloš Zeman podle mě selhal v tom hlavním, co dělá skutečného prezidenta - nikdy, ani na sekundu se nestal pozitivním vzorem. Vzpomínáte si na něco čistého, dobrého a povzbuzujícího, co řekl? Vzpomínáte si na nějaký moment, kdy oslavil úspěch českého startupu, studenta, celé země, na moment, kdy vlil naději a úsměv pochybujícím lidem? Vzpomínáte na jediný projev, ve kterém by nebylo víc žluči než inspirace? Takový moment už roky nenastal. Z našeho prezidenta je čím dál víc jen mistr sarkasmu a jedovatého vtipu - každá druhá jeho věta obsahuje osten, o který se má někdo pořezat. Dovedete si představit, že by k němu nějaké dítě upřímně vzhlíželo, obdivovalo ho, vidělo v něm dobro? Děti jsou čisté, poznají pravdu. Zeptejte se dětí na prezidenta Zemana a ony vám řeknou, že vidí zlého dědu. 
 
A to je vše. Víte, já myslím, že Miloš Zeman tyhle volby zase vyhraje. Nechytá mě z toho amok, protože jak jsem řekl, ten pán vlastně za 5 let nic reálně nedotáhl a v dalších 5 letech už nedotáhne vůbec nic. Můj život, ani ten váš, už ten pán reálně neovlivní. Už může ovlivnit jen náladu v naší zemi. Uvažte to prosím ještě jednou. Opravdu tam chcete člověka, který žádnou svou politiku nenaplní? Opravdu tam chcete člověka, který místo obyčejných lidí slouží pracháčům v pozadí? Opravdu tam chcete muže, který lže a nedokáže se omluvit, muže, který ještě umí seknout, ale už svůj národ nemůže pozitivně vést do 21. století? Uvažte to, prosím. Výběr máte. Je tam zkušený diplomat Fischer, odvážný Horáček, který vynikl v umění, byznysu i vzdělání, je tam důstojný vědec Drahoš, sympatický mladý lékař Hilšer a další. Dejte šanci někomu novému. A hlavně jděte k volbám a ať budete volit jakkoli, tak si to užijte, protože už to, že můžeme vybírat, je paráda. Děkuji.
 
Sdílejte prosím, jestli souhlasíte.

Zveřejněno. Je to transparentní přístup?

2018-01-08 22:49:43

Vážení přátelé,

v krátké době se znovu ozývám, omlouvám se za další e-mail v případě, že by jich bylo již na Vás moc, je možno se odhlásit odkazem v e-mailu. Doba je hektická.

Tým Milože Zemana totiž na své stránce (https://www.zemanznovu.cz/financovani/zverejnovani) před uplynutím lhůty cosi zveřejnil. Posuďte sami, jak je to transparentní. Pod spolek, který vede pan Mynář, nejbližší spolupracovník Miloše Zemana, se podařilo skrýt přibližně 8 milionů korun. Smysl zákona byl obejit.

Dalším problémem je, že nebyly do výdajů zahrnuty výjezdy do krajů, jak požadoval dohledový úřad.

kdo21.png

  

 

 

 

Budeme sledovat reakce úřadu pro dohled nad financováním ( http://udhpsh.cz ). Radíme se s právníky.

Více můžete sledovat na facebook stránce: https://www.facebook.com/vyzvavolicu/

 

Zdraví


Michal Majzner

Výzva voličů je v médiích, sledujeme vývoj situace

2018-01-07 14:40:20

Vážení přátelé,

díky Vašim podpisům (je nás již téměř 2 000) a díky podpisům dvou prezidentských kandidátů je výzva v médiích.

Včera se informace o ní objevily na ČTK, zprávu převzal Týden a další:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/zajemci-o-hrad-zintenzivnuji-utoky-proti-souperum/1569802

 

Ještě detailněji o výzvě psaly Novinky.cz již v pátek:

https://www.novinky.cz/domaci/459589-zverejnete-kdo-vam-platil-billboardy-vyzyva-zemana-petice-pripojil-se-i-drahos.html

V článku vystupuje členka týmu Miloše Zemana a vyjadřuje se také pan Outlý, pracovník Úřadu pro dohled nad financováním. Podle vyjádření by prezidentův tým měl informace zveřejnit do zítřejší (pondělní) půlnoci. Budeme to sledovat. Je zcela neetické, že doteď nevíme nic o sponzorech této mamutí kampaně a že byla využita klička v zákoně. Jsou ale důvodné obavy, že v pondělí tým pana prezidenta zveřejní jen například výši financí a to, že vše pořádal spolek Přátelé Miloše Zemana, což již dávno víme. Jediné, co by mohlo alespoň trochu rozptýlit velikou pachuť z nečisté hry a naplnit zákon (to je tedy již na Úřadu, aby toto vyhodnotil) by bylo zveřejnění detailního, bankou potvrzeného výpisu z účtu spolku Přátelé Miloše Zemana. Pak by se tato ne-kampaň alespoň na poslední chvíli přiblížila transparentností ostatním kandidátům.

Abychom mohli aktuality sledovat, vznikla facebook stránka, prosím dejte "to se mi líbí", pokud na facebooku jste, abyste měli nejnovější informace: https://www.facebook.com/vyzvavolicu

 

Za všechny, kteří petici pomáhají, Vás zdraví


Michal Majzner



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...