Vyjádření členů akademické obce KPsy FF UK k pořadu Infiltrace (ČT, 21.5.2018)

Kontaktujte autora petice

Krátké vyjádření a poděkování

2018-06-08 21:48:36

Dobrý večer, milé kolegyně a milí kolegové.

Dovolte mi, prosím, abych se co nejstručněji vyjádřila k událostem posledních dní.

Vzhledem k faktu, že paní Krutilová o sobě na stránkách Aktipu uváděla, že studovala psychologii na FF UK, bylo mým záměrem toto vyjádření po uzavření sběru podpisů odeslat do České televize a dalších médií s žádostí o jeho otištění na demonstraci toho, že ačkoli jsme spjati se stejnou katedrou, nepovažujeme způsob práce s klientem zachycený pořadem Infiltrace za přijatelný. Právě z toho důvodu jsem také tuto petici už v jejím samotném názvu vztáhla výhradně na naši katedru.

Podle oficiálního vyjádření FF UK však paní Krutilová na fakultě nestudovala (vizte zde https://www.ff.cuni.cz/2018/05/vyjadreni-ke-studiu-lenky-krutilove-na-filozoficke-fakulte-uk/). Proto jsem se rozhodla petici nikam nezasílat (i vzhledem k tomu, že vyjádření FF UK již bylo na webu České televize a dalších velkých médiích otištěno). Vaše podpisy však nepřijdou vniveč. Hovořila jsem o situaci krátce s vedením fakulty, její další vývoj pečlivě sleduji. Ráda bych znovuotevřela diskuze o vzniku psychologické komory (ač je mi jasné, že to nebude snadná práce, a je možné, že v ní neuspěji). V neposlední řadě mám v hlavě také myšlenku na zcela nový projekt, ke kterému zatím nic bližšího nemohu říci, ale který, věřím, bude prospěšný nám všem i široké veřejnosti, pokud se podaří jej realizovat.

V závěru mi dovolte poděkovat každému jednotlivému z vás, kteří jste vyjádření podepsali. Děkuji také těm, se kterými se osobně znám a od kterých se mi dostalo podpory. Vážím si toho.

Srdečně
Barbora Klímová, autorka petice

Barbora Klímová

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.