Žádost o odvezení medvěda hnědého z Valašska

Při čtení statistik předešlé petice, o ponechání Medvěda hnědého v krajinách Valašska jsem se dočetl, že pozitivní ohlas byl nejčastěji směřován od občanů pocházejících většinou z Čech či míst tomu blízkých. Proto se ptám, jak je možné, aby o našem bezpečí měli právo hlasovat lidé, kterým žádné nebezpečí nehrozí?

My, lidé z Valašska, ohroženi tímto hnědým chlupáčem, hlasujeme pro přemístění medvídka do krajin, kde není občanům a jejich zvěři tak nebezpečný či do krajin lidu, který podepsal již zmíněnou petici o “záchraně tohoto bezbranného tvora”.

Chtěl bych vám připomenout, že medvídek už na našem území nezabíjí NAŠE hospodářská zvířata z hladu, nýbrž z prachsprosté drzosti a za účelem si jen “pohrát”! Může být jen otázka času, kdy “méďu” napadne pohrát si i s někým z nás. K tomu však neodlučitelně patří i škody touto zábavou způsobeny.

Dovoluji si také podotknout, že rodiče dětí, žijících ve vesnicích navštěvovaných medvědem, mají strach nechávat děti venku, ba i sami rodiče nemají jistotu při opouštění domu.

Především hlasujeme pro způsob uspání a převezení do zoologických zahrad, které by se “drobka” s radostí ujaly. Avšak pokud nebude možný žádný šetrný způsob k odstranění zvířete z našeho okolí, jsme ochotni se postavit i za ne tak vstřícný způsob- a to odstřelení.

Děkujeme za pochopení,

Se vší úctou, občané medvědem ohroženého kraje

Jan Macháček    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Jan Macháček, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.