Žádost o odvezení medvěda hnědého z Valašska

Při čtení statistik předešlé petice, o ponechání Medvěda hnědého v krajinách Valašska jsem se dočetl, že pozitivní ohlas byl nejčastěji směřován od občanů pocházejících většinou z Čech či míst tomu blízkých. Proto se ptám, jak je možné, aby o našem bezpečí měli právo hlasovat lidé, kterým žádné nebezpečí nehrozí?

My, lidé z Valašska, ohroženi tímto hnědým chlupáčem, hlasujeme pro přemístění medvídka do krajin, kde není občanům a jejich zvěři tak nebezpečný či do krajin lidu, který podepsal již zmíněnou petici o “záchraně tohoto bezbranného tvora”.

Chtěl bych vám připomenout, že medvídek už na našem území nezabíjí NAŠE hospodářská zvířata z hladu, nýbrž z prachsprosté drzosti a za účelem si jen “pohrát”! Může být jen otázka času, kdy “méďu” napadne pohrát si i s někým z nás. K tomu však neodlučitelně patří i škody touto zábavou způsobeny.

Dovoluji si také podotknout, že rodiče dětí, žijících ve vesnicích navštěvovaných medvědem, mají strach nechávat děti venku, ba i sami rodiče nemají jistotu při opouštění domu.

Především hlasujeme pro způsob uspání a převezení do zoologických zahrad, které by se “drobka” s radostí ujaly. Avšak pokud nebude možný žádný šetrný způsob k odstranění zvířete z našeho okolí, jsme ochotni se postavit i za ne tak vstřícný způsob- a to odstřelení.

Děkujeme za pochopení,

Se vší úctou, občané medvědem ohroženého kraje

Jan Macháček    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.