CHARTA 2014 „Opět několik vět“

Zastavení petice v elektronické podobě

2014-05-10 09:18  http://www.petice24.com/images/edit.png Upravit

Vážení signatáři,

je nám velmi líto, ale zastavujeme signování Charty 2014 elektronicky, jelikož bylo ověřeno, že elektronické petice nesplňují náležitosti stanovené petičním zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním, ve znění pozdějších předpisů, ledaže by k ní byly připojeny zaručené elektronické podpisy podle zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu, ve znění pozdějších předpisů."

Z tohoto důvodu prosíme signatáře, aby pro připojení se k textu petice použili archy s textem, které jsou vytvořeny k tomuto účelu v dokumentu PDF a jsou ke stažení na fb stránce https://www.facebook.com/groups/634426539966604/

Webové stránky se připravují.

Připojte se a pomozte nám! Podepisujte se a šiřte Chartu 2014 mezi lidi!!!

Omlouváme se všem, kteří se již podepsali a věříme, že učiníte opakovaně. Chceme-li, aby naše listina a iniciativa splnila svůj úkol, je potřeba být tentokráte důslední.

Autoři petice

TEXT CHARTY 2014                                      (NEPODEPISUJTE ELEKTRONICKY, STÁHNĚTE SI DOKUMENT!!!)

Posledních 24 let znovu jasně ukázalo, že i když se vedení České republiky často zaklíná slovy jako svoboda a demokracie, platí to jen pro část vyvolených.

Naše republika, spíše než civilizaci hodnou dvacátého prvního století, připomíná něco jako pravěký kmen lidojedů, kde silní požírají slabé a bohatí nemilosrdně likvidují chudé a bezmocné. Mnozí lidé, aby přežili, pracují od rána do večera, podobně jako kdysi otroci na plantážích s bavlnou. Odměnou za to je jim almužna, která mnohdy nestačí ani na pokrytí základních potřeb a životních nákladů. Důchod za celoživotní práci je jen sprostá žebračenka. Vzrůstá počet nezaměstnaných a společensky trpících skupin obyvatel.

Současný volební systém je postaven na falešné iluzi, že jsme si své představitele zvolili svobodným a demokratickým způsobem v naději, že bude lépe. Volbami se ale nedá prakticky nic změnit. Vznikají nestabilní stranické koalice, kterým jde více než o zájmy občanů a snahu posunout zemi ekonomicky dopředu o svoje koryta a o své politické body. Daně, státní rozpočet a dotace jsou prohospodařovány a rozkrádány. Prakticky neexistuje zodpovědnost politiků a státních úředníků za své mnohdy naprosto nemorální skutky. Vymáhání hmotné a trestní odpovědnosti není u nich uplatňováno, aneb co platí pro kmána, neplatí pro pána. Občané nemají žádný nástroj obrany proti zlodějnám, korupci a lichvě, které se šíří nekontrolovatelnou rychlostí.

Za uplynulých 24 let nebylo odhaleno, dořešeno a potrestáno mnoho závažných kauz ze seznamu politických skandálů a hospodářské kriminality. Vrcholem arogance moci byla poslední prezidentská amnestie. Policie a soudy jsou ovládány politicko lobbistickými mafiemi, spravedlnost je utopie, rovnost před zákonem neexistuje. Nejen justice, ale i sdělovací prostředky jsou politicky vázány a tím cenzorovány. Pravdivé nestranné zprávy nahrazuje tendenční informování a zájmové ideologické průvodní komentáře. Veřejnoprávní televize, placená z peněz občanů manipuluje veřejným míněním, lži a zkreslené informace jsou téměř totožné s bývalou televizí totalitní. Podobně se chovají i některé komerční stanice a tisk.

My, níže podepsaní občané České republiky žádáme prezidenta, parlament a vládu naší země k urychlené změně volebního systému a zákonů tak, aby každý politik na místní i státní úrovni byl za své činy odpovědný a mohl být v případě, že nepracuje ku prospěchu občanů tohoto státu, či se dopouští jiných nepatřičností odporujících dobrým mravům, po právu odvolán! Nechceme, aby politické a podnikatelské zájmy nadále prorůstaly do státních institucí, z tohoto důvodu formulujeme tyto dva zásadní body.

1. Chceme uzákonění a uplatňování jasné osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků a všech, kteří hospodaří s veřejným majetkem, odvolatelnost politiků a změnu volebního systému!

2. Chceme, aby sdělovací prostředky byly zbaveny všech forem politické a globální manipulace s veřejným míněním a tendenční skryté cenzury! Chceme skutečně nezávislou justici, policii a ostatní státní instituce!

Tuto chartu považujte za petici ve smyslu článku 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990 Sb., o petičním právu. Za organizační výbor občanské iniciativy a listiny Charta 2014 „Opět několik vět“ jsou se státními orgány oprávněni jednat:

Lubomír Španěl, živnostník, Šardice 45

Bc. Jiřina Holotová, učitelka odborných předmětů, Horní Bělá 118

Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, ekonom a pedagog, Dvorská 72, Blansko

NEPODEPISUJTE ELEKTRONICKY!!!

Připojte se a pomozte nám!

Text a archy pro Váš podpis a šíření Charty mezi lidi a pro větší petiční a podpisové akce jsou k dispozici na   https://www.facebook.com/groups/634426539966604/

Sepsáno dne 8. května 2014

Lubomír Španěl    Kontaktujte autora petice