Český kohout Pípa v ohrožení

Evropský Pípa v ohrožení

V § 1052 sněmovního tisku 362/0 je uvedeno:

(1) Je-li nalezeno zvíře zjevně určené k zájmovému chovu a nepřihlásí-li se o ně nikdo do dvou měsíců od vyhlášení nálezu, nabude nálezce k zvířeti vlastnické právo.

Takže, když jsme našli kohouta Pípu, a zachránili ho, tak nám vzniklo k zvířeti dle zákona vlastnické právo . Tím,že jsme toto právo přijali, jsme se i morálně zavázali k tomu,že kohout Pípa neskončí na pekáči či papírovém tácku KFC. Soused,který neustále volá na policii, má zřejmě jiný názor. Pípa se stal rodinným mazlíčkem, který se nechá hladit a rád posedává u Tv na klíně. Při opakované návštěvě strážníků Městské policie se Pípa choval velmi vlídně, neprojevoval žádné agresivní chování a strážníci si ho nejen v bytě fotili, ale i hladili. Překontolovali náš byt, i bednu Pípy. Jejich požadavek (na základě tel.udání) zda má Pípa svetr jsme odpověděli,že ne, ale že má bundu co mu ušila babička. Ráda bych tuto Petici v případě,že ji podepíše dostatečný počet lidí zaslala i na MV a zákonodárcům,aby uzákonili v zákonech to, že má policie ať Státní či Městská při práci používat i mozek a neprověřovat absurdní stížnosti a nesmyslné anonymní udání a požadavky jestli má kohout v zimě svetr či třeba bačkory. Ten opakovaný výjezd dvou strážníků stál jistě daňové poplatníky nějaký ten peníz. V dnešní době neuvěřitelné zadluženosti ČR mě udivuje, že se řeší zda má Pípa svetr či ne a přitom umrzají lidé bez domova na ulicích. Pojďme podpořit tuto Petici a Pípu podpisem. Třeba jednou dosáhneme toho, že si zákonodárci a policisti uvědomí nesmyslnost některých jejich počinů . Třeba se "Český Pípa" stane uznávaným i v evropském měřítku. Třeba se stane symbolem lidí se zdravým rozumem s citem pro dobročinnost. Každý má přece právo na život! A to prosím důstojný!

DĚKUJI ZA KAŽDÝ VÁŠ PODPIS!

Natalia Krausová    Kontaktujte autora petice