Podporujeme Alenu Vitáskovou

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Podporujeme Alenu Vitáskovou


Nepřihlášený uživatel

#76

2014-11-11 09:32

pani Vitaskovou podporuji.

Nepřihlášený uživatel

#77

2014-11-11 12:25

Pani Vitaskovou podporuji. Je nasnade, kdo prijde o miliardy, ustoji-li pani Vitaskova hon na jeji osobu....a ti lide by vydelali miliardy na ukor nas vsech... jana
Energetik

#78 Dopis ČEZké energetické mafii v ERÚ

2014-11-16 09:11

Dobrý den,
ve vaší tiskové zprávě:
"Energetický regulační úřad zveřejnil cenové rozhodnutí k podporovaným
zdrojům energie v předstihu" ze dne 13. listopadu 2014 je napsáno:
"Zvýšení podpory pro společné spalování – výroba elektřiny z biomasy v režimu
společného spalování významným způsobem přispívá k naplnění závazného cíle České
republiky stanoveného Evropskou komisí ve výrobě energie z OZE a zároveň patří
z pohledu nákladů na podporu mezi jedny z nejlevnějších. Z uvedených důvodů
přistoupil úřad k mírnému zvýšení motivace pro společné spalování s cílem zastavit
meziroční snižování výroby v tomto způsobu využití biomasy při výrobě elektřiny"

To je velmi ubohé, manipulační a navíc lživé zdůvodnění navýšení dotací pro převážně vámi a státem vydržovanou firmu ČEZ a. s.

Místo aby jste lidem a firmám dovolili stavět vlastní zdroje bez "dotací" = bez daní, výpalného a šílené absurdní byrokracie. Tak jste zvýšili dotace (převážně ČEZu) pro jeho nízkoúčinné elektrárny ve kterých spolu s uhlím znehodnocuje biomasu. Dotovaný ČEZ potom skupuje z trhu biomasu a zvyšuje její cenu a domkaři potom více pálí odpadky případně topí "Putinovým" plynem nebo elektřinou z dotovaného ČEZu.

To že je spoluspalování nejlevnější je lež. Když jsou tady nedotované OZE o které je mezi investory zájem, tak nemůže být nic levnějšího než ty nedotované. Bohužel velkou část nových nedotovaných OZE nám zamítla připojit ČEZ Distribuce do sítě a další velká část plánovaných nedotovaných OZE ztroskotala na byrokracii a poplatcích za vlastní vyrobenou elektřinu (výpalné).

I tak se ale v ČR za první pololetí roku 2014 podařilo postavit 53 evidovaných nedotovaných fotovoltaických elektráren o výkonu 827,96kW a jejich provozovatelé za vyrobenou vlastní elektřinu platí státu a distributorovi celkem 0,752378Kč/kWh s DPH:
http://www.solarninovinky.cz/admin/editor/upload/1407743269-eru.jpg
To ale velmi jistě víte také.

Takže jak může být dotované spoluspalování mokré biomasy v mizerně účinných kotlích ČEZu výhodnější, než například nedotované FVE které distributorovi a státu platí "výpalné"?

Jste stejná banda prolhaných energetických mafiánů od Toskánského pizza-boy Urbana, přes odkláněče Kocourka, tlučhuby Kuby, lháře Mládka a státem vydržovanou firmu ČEZ, kterou rozkrádají manažeři přes outsourcing nevýnosnějších zakázek do vlastních firem, aniž by mohla veřejnost tuto "státní" firmu nějak kontrolovat.
Hrajete pro veřejnost jen divadlo, od chystaného dotovaného jaderného tunelu přes dotace do těžby uhlí (Paskov) i co se týče toho nového paskvilu energetického zákona a přitom je to vše dopředu s ČEZkou energetickou mafií a MPO domluvené.


Nepřihlášený uživatel

#79

2014-11-24 20:08

Držím palce.Solární dotace jsou předimenzované a lidi to zaplatí ze svého. BŠ

Nepřihlášený uživatel

#80

2015-03-08 19:45

(toskánský) Urban z ČSSD - to je ten hajzlík, který prosazuje zájmy solárních baronů. Bacha na něj! Chce nás ožebračit! Divím se, že ho někdo vůbec volil.

Nepřihlášený uživatel

#81

2015-12-14 18:55

To je bžuda.

Nepřihlášený uživatel

#82

2016-01-24 04:54

Původně jsem tuto petici podepsal, ale teď toho po zveřejnění co chystá s Ondřejem Toušem v roce 2017, by měla být odejita společně i s Toušem. Nové tarifní struktury poškodí malé spotřebitele, kteří se snaží šetřit, chataře a chalupáře s minimálním odběrem a podobné. Proč si kupujeme energeticky úsporné spotřebiče? Asi proto abychom zaplatili o x tisíc více na jejich a jiných státních úředníků platy. Lidé probuďte se.

Šipr

#83 Re: Držím palce

2016-03-03 12:35

Pane Marku z Prahy, proč jsme neprotestovali, když Mimoň Špidla , podepsal připojovací závazek v Bruselu. Na stránce www.snemovna.cz/sqw/  máte seznam poslanců , kteří hlasovali pro eko šílenství v roce 2006, neboli již na ZŠ jim ve fyzice neřekli zákon o zachování energie. Vsadil bych boty, že za aktivní účasti Miloše Zemana a Rycheckého federální shromáždění rozhodlo , aby topná nafta měla menší spotřební daň , neboli peněženka na korzu byla otevřená pro loupežníky. #8: Marek Praha - Držím palce 

 


Nepřihlášený uživatel

#84

2016-07-24 19:40

Celá solární produkce je jen obří parazit.  Elektřina v okamžiku, kdy svítí slunce, je mi k ničemu. Nepotřebuji ji. Nechci ji. Nechci ji kupovat. Vůbec. Ať si s ní dělají, co chtějí. Nedal bych jim za ni ani korunu, kdyby mě neokrádali eurozákonem.  

Evropská unie jsou zločinci.


Anonymous

#85 Vyhoďte Aštara Šerana!

2017-01-25 22:16

Prosím, podepište petici ___

Petice za odlet otravného Aštara Šerana pryč ze sluneční soustavy

https://www.petice24.com/petice_za_odlet_atara_erana_pry_ze_sluneni_soustavy


Anonymous

#86 Re:

2017-01-25 22:20

#84: -  

 Píšeš hodně velké kraviny !!!
Solární energie byla v České republice pře-dotovaná, byly tu příliš štědré státem garantované výkupní ceny. Ale to je otázka politiky, nikoliv solární energie jako takové. Na solární energii není nic špatného.

A pokud nechceš dát ani korunu za solární energii, pak by jsi neměl dát ani korunu za jadernou energii či uhelnou energii !!!

Vlk

#87 PETICE ZA ODSTOUPENÍ ANDREJE BABIŠE

2017-02-18 22:19

PŘÁTELÉ, PODEPIŠTE PETICI ZA ODSTOUPENÍ OLIGARCHY BABIŠE:

ODKAZ NA PETICI

BABIŠE DO KOŠE!

BABIŠ MUSÍ SKONČIT!