Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / ROZHOVOR S NÁMĚSTKEM PRIMÁTORA OSTRAVY DALIBOREM MADEJEM - MS DENÍK 22.9.2014 --- PTEJTE SE TAKÉ / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-09-20 14:11

Za to můžou paraziti z ČSSD,proto je volit nikdy nebudu!
Necipujtenas.CZ

#2 Zprávy z "čipovací fronty"

2014-09-20 16:41

http://www.necipujtenas.cz

  • Zpravodajský web moravskoslezsky.denik.cz uvedl ve svém článku citace diskutujících občanů z ANTI-čipovací Petice Petra Hadaščoka st. a kol. Dále zmínil některá statistická data z průběhu ostravské čipovací kampaně prosazované někdejším vedením města. Bohužel hned v úvodu textu si mohli čtenáři přečíst velmi sporný údaj o počtech celkově očipovaných psů. Většina domácích čtyřnohých mazlíčků na území Ostravy je již totiž mj. formy identifikace označena tetováním - nikoliv RFID mikročipem. Celková čísla pak tedy nesedí. Článek zároveň opět upozorňuje na hrozby nelegálními likvidačními pokutami za neočipování psa.  
  • Společenství webu Necipujtenas.CZ již v minulosti varovalo před situací, kdy vědeckotechnický pokrok v blízké budoucnosti způsobí, že vynucování implantací zastaralých forem RFID mikročipů zvířatům bude naprosto bezpředmětné. - Kalifornská firma „Escape Alert LLC“ nyní zavádí na trh nový typ mikročipu s GPS lokátorem o velikosti poštovní známky, který je napájený díky pohybům samotného těla zvířete pomocí piezoelektrického nanogenerátoru. - Všichni chovatele domácích mazlíčků, kteří například v Ostravě podlehli od roku 2012 legislativnímu násilí a ustoupili zdejším politikům při vynucování implantací dávno překonaných typů RFID transpondérů, tak budou nyní s velkým smutkem sledovat nastupující mohutnou marketingovou kampaň výše uvedené americké společnosti. - A možná se také od jistých politiků dočkají dalšího dárečku: požadavku na povinné přečipování svých zvířat. 
  • Irský týdeník „The Mayo News“ informuje o vážném problému čipovacího systému trvalé identifikace domácích čtyřnohých mazlíčků. Jde opět o nesprávné údaje v chovatelských databázích a dokonce úplnou absenci jakékoliv registrace implantovaných RFID transpondérů. 

PETR HAD. st.

#3 Tak i tato Jorkšírka NELA některým ostravským zastupitelům vadí - ČIPOVAT A ...

2014-09-22 10:02

VÍM, JAK NA TO .... NULOVÁ TOLERANCE, KONEČNĚ ŘEŠENÍ, ...OSTRAVA NÁŠ DOMOV - BYL , POKUD ZASTUPITELÉ BYLI I SLUŠNÍ A OBČANŮM POMÁHALI, ČI SE ALESPOŇ O TO SNAŽILI ! SLIBEM NEZARMOUTÍŠ - ALE STÁLE JEN SLIBOVAT NELZE, DÁMY A PÁNOVÉ !

VÍM, JAK NA TO .... A MICHAL HAŠEK JE POUHÝ BŘÍDIL - Š.M. V LETECH OD 2008-2010 BYL SOUČASNĚ ZASTUPITELEM OSTRAVY - JIH, ZASTUPITELEM STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY, ZASTUPITELEM MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE, ZAMĚSTNANCEM VŠB JAKO ODBORNÝ ASISTENT A SOUČASNĚ I SPOLEČNÍKEM V JAZYKOVÉ ŠKOLE HELLO . HMMMM .....

NELINKA - malinká - 8 roků a 2,3 kg - má známku i adresář !

Necipujtenas.CZ

#4 Informace z ANTI-čipovací fronty!

2014-09-22 14:13

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Lokální policie ve španělském městě Badajoz zakázala zdejšímu pětačtyřicetiletému muži jeho procházky se psem jen proto, že neměl své zvíře očipované a nemohl se při kontrole na ulici prokázat doklady o zdravotní způsobilosti prověřovaného čtyřnohého domácího mazlíčka. - Tento španělský incident ukázal: jakým policejním režimem se v některých státech a městech Evropská unie stává. Pod naprosto bagatelními záminkami jsou zde likvidovány základní přirozená práva občanů. Bohužel celá řada politiků takovému vývoji nadšeně tleská a dále schvalují zákony rozdrobující generacemi předků tvrdě vybojovanou lidskou svobodu. 

 

  • Web italského deníku „Italia Oggi“ informuje o vítězném tažení francouzských malých/středních farmářů proti vynucování čipování stád ovcí/koz. Za odmítnutí používání RFID transpondérů jsou francouzští zemědělci postihováni likvidačními pokutami včetně odebírání státních a evropských finančních prostředků. - Společenství webu Necipujtenas.CZ již na tyto drastické praktiky upozorňovalo ve speciálním článku. 

 

  • Web prestižního deníku „La Voz de Galicia“ (založen roku 1882) vydávaného na území španělského autonomního společenství Galicie poukazuje na tristní situaci, kdy ani zdejší vynucování čipování psů prostřednictvím zákona a značných pokut: nedokázalo vůbec vyřešit problém s hromaděním opuštěných psů v útulcích. Místní ochranáře přírody obzvláště trápí velké množství bezprizorních loveckých plemen. 

 

  • Odchytová služba v americkém městě Greenville ve státě Severní Karolína hlásí případ nalezeného/očipovaného psa, jehož RFID transpondér nebyl registrován v žádné databázi chovatelských údajů.

 

  • Prestižní britský deník „The Guardian“ informoval o vědeckém projektu redukce lidské obezity pomocí implantace mikročipu do oblasti tzv. „bloudivého nervu“ s výsledkem potlačení nutkání ke konzumaci jídla.  

 

  • Italská tisková agentura ANSA („Agenzia Nazionale Stampa Associata“) přinesla zprávu o pokroku v medicíně: Mikročip implantovaný do lidského oka je propojený skrze bezdrátovou technologii s mobilním telefonem a včas upozorňuje na začátek tvorby glaukomu (zelený zákal). 

Necipujtenas.CZ

#5 Novinky z ANTI-čipovací globální fronty!

2014-09-23 18:23

 

 

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Web tzv. prvního slováckého týdeníku „DOBRÝ DEN S KURÝREM“ informoval 22. září 2014 o respektu zastupitelů z Uherského Hradiště (cca 25.000 obyvatel) k přání svých občanů zastavit plán směřující k vynucení povinného čipování pejsků na území města. Zdejší pan starosta Květoslav Tichavský (zvolen roku 2010 v komunálních volbách za ODS a opět nominován na kandidátce stejné strany jako číslo 2) k tomu novinářům sdělil, že se radní nejprve zeptali lidí na jejich názory. Jakmile zjistili převažující odpor vůči implantacím RFID transpondérů, tak od jakýchkoliv čipovacích akcí ustoupili. – Jde o příkladný postup v řízení samosprávy, který respektuje přání občanů v oblasti veřejného prostoru. – Pro srovnání: Například zastupitelé centrální ostravské radnice se rozhodli vynutit čipování všech psů (tedy i těch držených v soukromém vlastnictví) na území města roku 2012 skrze legislativní násilí – svou obecně závaznou vyhláškou č.9. 

 

  • Články zpravodajského webu Stuff.co.nz (cca 5 milionů unikátních přístupů jen za duben 2012; internetové stránky poskytují prostor pro texty druhého a třetího nejčtenějšího novozélandského deníku) informovaly v září 2014 o tragickém případu z města Porirua (předměstí Mana), kde pokousal roku 2013 neopatrnou ženu bulteriér. Milá dáma totiž chtěla prohodit pár slov s chovatelkou dvou psů, které spatřila na pravidelné procházce. Po diskusi toužící žena začala posléze jedno z úplně cizích zvířat oběma rukama hladit a dokonce mu prý usilovala uštědřit polibek. Bulteriér však byl takovým chováním natolik vyveden z míry, že jí vykousl část spodního rtu a pak z místa činu utekl. Dokázal se nicméně vrátit domů. Jeho majitelka – dcera známého novozélandského právníka a někdejšího sociálnědemokratického (Novozélandská strana práce; „New Zealand Labour Party“) poslance Elwina "Russella" Fairbrothera – jej skryla před policií na neznámém místě. Ve snaze zabránit identifikaci svého čtyřnohého domácího mazlíčka mu také nechala vyříznout RFID mikročip z těla. – Nutno poznamenat, že výše uvedenému napadení z loňského února přitom nedokázalo čipování vůbec zabránit. Pokud by se následně k činu svého psa chovatelka v rámci vzniklých okolností nedoznala: byla by identifikace čipem zcela zbytečná. Zvířecího pachatele totiž pomohl dopadnout až jeden aktivní občan po osmnácti měsících od tragické události a to jen díky náhodě, když spatřil psa odpovídajícího policejnímu popisu v jednom zaparkovaném autě. – Ostatně: V září 2014 ještě stále probíhal v celé kauze pro všechny strany velmi nepříjemný soudní proces. 

 

  • Web britského listu „St Helens Star” distribuovaného do zhruba sedmdesáti devíti tisíc domácností v prostoru stotisícového města „St Helens” opět připomněl kauzu pejska Harveyho (viz článek Necipujtenas.CZ), která prokázala vážné selhání čipovacího systému identifikace nalezených domácích čtyřnohých mazlíčků a vyvolala petiční protest desítek tisíc občanů.

Necipujtenas.CZ

#6 Amerika hlásí další případy nefunkčnosti RFID čipovacího systému identifikace zvířat!

2014-09-24 17:16

Necipujtenas.CZ

#7 Rozhovor: Další zastupitelé proti vynucování čipování! ČR

2014-09-26 09:02

Společenství webu Necipujtenas.CZ oslovilo před letošními říjnovými komunálními volbami mnoho reprezentantů politických stran/hnutí/osobností. Byly jim předloženy k vyjádření otázky, které zajímají občany Ostravy: lidé chtějí znát odpovědi/řešení nabízené jejich budoucími zastupiteli.

Již minule se mohli naši čtenáři seznámit s názory šesti významných politiků z ostravského názorového spektra.

Dnes Vám pro změnu přinášíme exkluzivní rozhovor:

1/ s Váženou paní Ing. Jarmilou Rappersberger (zastupitelka Městského obvodu Ostrava-Polanka nad Odrou; zvolena roku 2010 za Občanskou demokratickou stranu; uchází se opět o přízeň voličů na kandidátní listině ODS v letošních komunálních volbách jako číslo 2; v roce 2014 věk 54 let; jedna z nejuznávanějších ostravských ekonomek; působí mj. v rámci prestižní polanské firmy Rappa pyro s.r.o.)

a

2/ s Váženým panem Janem Becherem (zastupitel centrální ostravské radnice s právem spolurozhodovat o všech třiadvaceti městských obvodech a životě jejich občanů; zvolen ve volbách roku 2010 za Hnutí Ostravak; roku 2014 věk třicet osm let; známý obhájce svobodného života člověka vůči papalášským výmyslům všeho druhu a různým nátlakovým praktikám; aktivní zastánce ANTI-čipovacího disentu: viz Petice lidu České republiky vedená Váženým občanem Petrem Hadaščokem st. a Petice občanů Ostravy iniciovaná předsedou Strany svobodných občanů /Svobodní/ v Moravskoslezském kraji, Váženým panem Ing. Jiřím Zapletalem; pan Becher letos pod vlivem tristních zkušeností z ostravské politiky nikam nekandiduje; občanům však bude nadále v praxi pomáhat; je po desetiletí znám jako jeden z nejzkušenějších knihkupců a kulturních nadšenců v širokém okolí Ostravy: nyní řídí obchod s literaturou ve Frýdku-Místku nazvaný Kapitola)

Výše uvedené osobnosti se rozhodly otevřeně reagovat na dotazy občanů Ostravy s tématikou nezákonného vynucování implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat (čipování) a souvisejících tlaků na prolamování ústavně chráněných přirozených práv/svobod.

Výsledkem je již čtvrté podnětné srovnávací interview. Tentokrát jsme svědky názorového proudu doslova první ostravské šampiónky ODS stojící pevně na straně odpovědné občanské volnosti: Je to Vážená paní zastupitelka Rappersberger. - Ještě dále jde ovšem brilantní obhajoba ostravského lidu a jeho svobodného života bez vměšování místních stranických bafuňářů v podání nekorunovaného krále centrálních zastupitelů - Váženého pana Bechera. - Obě dvě výše uvedené osobnosti - paní Rappersberger i pan Becher - chtějí rezolutně prosazovat osvobození občanů od povinných implantací RFID transpondérů (viz např. již uskutečněný pokus pana Bechera z června 2014). Chápou obavy občanů z nekorektního vynucování čipování domácích zvířat, které nařídili v Ostravě pod hrozbou likvidačních pokut ostravští radní svou vyhláškou č. 9 z roku 2012. Nenechají své voliče na pospas nespravedlivému a dokonce nelegálnímu městskému podzákonnému předpisu o čipování s mohutným potenciálem likvidace základních přirozených práv/svobod. Lze tedy očekávat, že využijí svých dovedností a začnou občany v praxi hájit vůči evidentnímu pochybení dosavadního vedení Statutárního města Ostravy.

Je nicméně zajímavé, že Vážená paní zastupitelka Rappersberger nebyla příliš nadšená z možných online přenosů v rámci jednání Zastupitelstva. - Naopak Vážený pan zastupitel Becher akcentoval také v tomto bodě ideály odpovědné svobody a otevřené radnice.

Našim čtenářům z celé České republiky i zahraničí se nyní dostává do rukou další ukázka ideového světa ostravských politiků a hlavně předvolební klíč: pro koho na podzim 2014 hlasovat. Občané Ostravy mohou díky tomu zjistit, které osobnosti by po svém zvolení dokázaly vhodným způsobem v zastupitelstvech navzájem (ne)spolupracovat za účelem obhajoby ideálů odpovědné volnosti + zachování přirozených lidských ústavních práv/svobod. 

Celý rozhovor je k dispozici ZDE: http://www.necipujtenas.cz


Nepřihlášený uživatel

#8

2014-09-26 12:13

L.PALYZA , P.KAJNAR , D.MADEJ , M.ŠTĚPÁNEK-absolutně nevolitelní paraziti z Ostravy.