MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#96051 Re:

2016-10-25 18:35

#96045: -  

  No on si na pana Bradyho Havel také vůbec ani nevzpoměl. I on věděl, že se takové vyznamenání nedává každému kdo má v řiti díru, proto raději vyznamenal svoji manželku. 

KOKOT Z HRADU

#96052

2016-10-25 18:38

Prezidenta Zemana je potřeba podporovat už jen proto, aby jeho mentálně neobdaření odpůrci vřeštěli ještě pár let až je s toho klepne!!!

pan Hnedy

#96053 rozhovor s Forejtem

2016-10-25 18:43

rozhovor s Forejtem, parlametni listy cca pred rokem.

 

Jakým způsobem jste v kontaktu s osobnostmi, které mají být vyznamenány? Jaká je v tom Vaše úloha?

Pan prezident mi předá jmenný seznam vyznamenaných, když je tento hotov a mým úkolem je se s nimi spojit a informovat je o rozhodnutí pana prezidenta propůjčit / udělit jim státní vyznamenání. V první fázi se jedná o osobní (řekl bych přímo neúřednický) kontakt. Je to většinou krásná chvíle, kdy i od slavných osobností slyšíte větu „Takovou krásnou zprávu mi dlouho nikdo neřekl. To si musím vychutnat…“ A já jsem šťasten a poctěn, že s nimi mohu být v takové chvíli a onu chvíli si „vychutnat“ také.

 

...TAK TED JSTE SI TO SE ZEMANEM SKUTECNE VYCHUTNALI....TROCHU MI TO PRIPOMINA FILM HORI MA PANENKO..

 

tady skutecne nelze prazske kavarne na nic skocit...cele je to nejake podivne....je tam vicero politickych boju, bohuzel je velmi smutne a nedustojne, ze se toho vseho musi zucastnit clovek, ktery prezil koncentracni tabor. A at jde Cina se Zemanem a nejakym forem k sipku, po navsteve prezidenta Ciny se fakticky nic nezmenilo dokonce se vzajemny obchod snizuje, to jsou fakta.

Zeman skocil Cinanum na lep lacineho svestkoveho vina a podporil byznys par zbohatlikum a kamaradum. Navic se, dle nej, jeste nemuzeme setkavat s dalajlamou, pak je prinos takoveho spojenectvi zaporny, velmi negativni.


Nepřihlášený uživatel

#96054 Zemana už bych nevolil..

2016-10-25 18:44

Zemana už bych nevolil. Aféra Brady už je opravdu moc. Co mu ještě všechno odpustíme?

 

Domnívám se, že pan Prezident, je pouhým stínem úspěšného politika, kterého si pamatujeme z konce 90. let. Nyní se prezentuje jako fanatik, který se snaží Vládě, veřejnosti a vlastně všem možným autoritám ukázat, že i z kompetencemi omezené pozice, lze významně ovlivňovat nejen politické dění ve státě. Řada jeho rozhodnutí už je ale přes (i etickou) hranu, např. poslední aféra Brady. Jen vzpomeňte na slovní intervence na kurz koruny (při debatě o přijetí Eura), jmenování nových soudců, obvinění letového dispečinku nebo poslední aféru Brady. A tak se ptám, je to stále ten člověk, kterému jste dali důvěru reprezentovat náš stát? Skutečně jsme chtěli někoho, kdo bude dělat naší zemi ostudu, jako na posledním summitu OSN, Peroutkově kauze nebo při prakticky otevřené podpoře ruské politiky? Jsme skutečně tak tolerantní národ, že odpustíme člověku takové přehmaty, i když se jedná o Prezidenta? Já už nikoliv. Je mi to líto, ale takového člověka už bych nikdy nevolil. 

Niki

#96055 Re:

2016-10-25 18:51

#2: -  

 Ty ubohý hloupý naprosto zbytečný dobytku!Seber si ten lidovecký hnuj i strýčka a táhněte vy kolaborantská hovada do pekel!


Nepřihlášený uživatel

#96056 Re: Podporuji pana prezidenta

2016-10-25 19:05

#8: Občan - Podporuji pana prezidenta 

 I já presidenta podporuji!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#96057 Karel Schwarzenberg

2016-10-25 19:07

#96028: -  

 •Ke svému nemalému majetku si pomohl pochybnými restitučními praktikami. Za účelem majetkového zisku poskytl úplatek příslušnému úředníkovi, k čemuž se bez uzardění později veřejně přiznal. Aby získal majetek (po strýci Jindřichovi, jenž jej v dospělosti adoptoval), na nějž neměl podle české legislativy nárok, podařilo se mu prosadit, že bylo upřednostněno právo rakouské. České právo totiž říká, že dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, kdežto rakouské právo je umožňuje. Naprosto bezohledně a machialvelisticky připravil o podíl na rodinném dědictví svou nevlastní sestru Elizabeth von Pezold...

 

 


•Pochybnými praktikami zavánějí rovněž jeho četné podnikatelské aktivity. Podílel se mj. na pochybné privatizaci karlovarské Becherovky, o níž se nahlas říkalo, že se "tuneluje státu před očima". Jeho společníkem byl již tehdy Zdeněk Bakala, později jeden z hlavních sponzorů TOP09 a ústřední aktér pochybné privatizace bytů OKD. Podivně dopadlo i hospodaření jeho Nadace Bohemiae, jež skončila v konkursu s milionovými dluhy na daních. V roce 2002 doslova hazardoval se zdravím spotřebitelů, když při prodeji ryb ze svých rybníků obešel mezinárodní zákaz prodeje ryb, jež neprošly povinnými laboratorními testy k vyloučení kontaminace nebezpečnou malachitovou zelení. Později si na opravu svých rybníků vyžádal milionové státní dotace, o půl roku však přešvihl řádný termín kolaudace, pročež měl ze zákona dotace správně vrátit. Nic však vracet nemusel, ministr financí, parťák kalousek, mu vše benevolentně prominul...

 

 


•Dlouhodobě podkopává české národní zájmy. Zúčastnil se zasedání skupiny Bilderberg Group, podporuje bombardování suverénních států. Jeho zahraničně politická orientace je jednostranně proamerická, proizraelská a protiruská. Podpořil skupinu "Pussy Riot", proslulou provozováním hromadné soulože v moskevském muzeu či provokativních happeningů znesvěcujících pravoslavné kostely. Uznal nezávislost Kosova, státního útvaru v područí balkánských narkomafií, obchodníků s lidskými orgány apod. Podepsal smlouvu o americkém radaru a na půdě OSN hlasoval proti zákazu použití zbraní s ochuzeným uranem, což je v příkrém rozporu s obrazem lidskoprávně orientovaného humanisty, do nějž se s pomocí médií bedlivě stylizuje.

 

 


•Lidem kolem něj a vedení TOP09 jsou vlastní totalitní praktiky. Schwarzenbergovi nepohodlní lidé, jako Adam Bartoš, Ladislav Bátora či Jakub Klouzal byli profesně zlikvidováni. Ve všech uvedených případech přitom jen za to, co o Schwarzenbergovi, resp. jeho ministerských praktikách svobodně a demokraticky vyjádřili...

 

 


•Podporuje a zaštiťuje všechny sporné kroky Nečasovy vlády, jako rušení příspěvků invalidům, zavádění sKaret, zvyšování DPH na základní životní potřeby apod. Odmítá majetková přiznání, zastává se anonymních akcií, schvaluje dohodu ACTA. Vždy drží s vládní kamarilou "basu", nikdy nevystoupil s vlastním kritickým návrhem. Nejvíce jde samozřejmě na ruku Kalouskovi, jehož chválí, takřka kudy chodí. Důrazně se za něj postavil i v kauze CASA, v níž jde podle všeho o miliardové podvody, spjaté s lidmi okolo samotného vedení TOP09 - Kalouskem, Parkanovou, či některými dalšími.

 

 


•Jeho vystupování je krajně pokrytecké. Připomíná vějičku ve větru, postoje mění jako ponožky, podle toho, jak se mu to hodí. Ač místopředseda Nečasovy vlády, v prezidentské kampani se stylizoval do role ochránce "chudých a slabých". Nanejvýš pokrytecky se zachoval v kauze Čunek, zaklínaje se odchodem z tehdejší Topolánkovy vlády, což je o to více konsternující v porovnání s jeho nekritickým postojem ke Kalouskovi, vůči němuž a jeho praktikám - nejen v kauze CASA - nikdy ani nepípnul.

 

 


•Jeho erudice, inteligence a kvalifikace k výkonu vysokých státnických funkcí je okázale nízká. Nemá ukončené formální vzdělání, nedokončil jedinou vysokou školu. Názorně tomu odpovídá fatální úroveň jeho (ne)znalostí i projevu. Coby předeseda TOP09 přiznal, že ani nezná její program, jako prezidentský kandidát nebyl s to vybavit si slova české státní hymny... Chybuje v ústním i písemném projevu, nezvládá koncovky základních pádů, zaměňuje měkké "i" a tvrdé "y"... V předvolebních debatách byl patrně odkázán na sluchátko s nápovědou, sám nebyl schopen ani řádně odvolit...

 

 


•Patří k našim nejvulgárnějším politikům, jeho výroky jsou za hranicí vkusu a slušnosti. Rakouské aktivisty nazval "magory", lidovce "černoprdelníky", sociální demokracii "povětrnou holkou", koaliční partnery označil za "paka". Po jeho skandálním výroku na adresu italského premiéra museli čeští diplomaté napnout všechny síly, aby zažehlili mezinárodní diplomatický skandál. V debatě před prezidentskou volbou K.S. nechutně urazil válečného veterána, hrdinu bojů druhé světové války. Dle svědectví Václava Novotného K.S. místo odpovědi na nepohodlný dotaz odvětil vulgarismem: "polib si", policejnímu řediteli Lessymu, stejně jako Věcem veřejným, jimž vzkázal "ať drží hubu".


Nepřihlášený uživatel

#96058

2016-10-25 19:17

Rusku zdar, banderovcům zmar!


Nepřihlášený uživatel

#96059

2016-10-25 19:18

Mezi bolševickými pohlaváry abys Rusa pohledal. Stalin (Džugašvili) - Gruzínec, Felix Džerdžinskij - Polák, Radek - Němec, Mendžinskij - Polák, Vácetic - Lotyš, Trockij (Bronštejn), Kameněv (Rozefeld), Zinovjev (Apfelbaum), Lazar Kaganovič, Jenon Jaguda - Židé, Chruščev, Brežněv - Ukrajinci. Pravda, řada z nich skončila na popravišti, když se mezi sebou porvali o moc.


Nepřihlášený uživatel

#96060 Re: Jak může být stále ještě prezidentem, když porušuje ústavu ???

2016-10-25 19:21

#96032: - Jak může být stále ještě prezidentem, když porušuje ústavu ??? 

Důvod je procesní, který prakticky znemožňuje Zemana pohnat před Ústavní soud. 

HAVEL DO PEKLA ZAJEL

#96061

2016-10-25 19:22

Nejhezčí vánoční dárek byl, když tenkrát v roce 2011 Havel zdechnul jako prašivý pes.


Nepřihlášený uživatel

#96062

2016-10-25 19:23

Jsem velvyslancem USA v ČR a sere mne, že mně Zeman neposlouchá. A to si nedovolila ani Angela M.

Nepřihlášený uživatel

#96063 Re: Re:

2016-10-25 19:25

#96051: - Re:  

 Na pomezí let 2001-2002 teprve v Japonsku zjišťovali, čí je kufřík v muzeu holokaustu v Japonsku a pan Brady ani netuši, že kufr jeho sestry je na světě. 

Tedy važ slova, ty nebetyčný blbe. 


Nepřihlášený uživatel

#96064 Re:

2016-10-25 19:26

#96061: HAVEL DO PEKLA ZAJEL -  

 Jsi si jist, že si děsivě neškodíš? 


Nepřihlášený uživatel

#96065 Re:

2016-10-25 19:27

#96059: -  

 A co soudruh Vladimin Iljiš Lenin a Putin jak jsou na tom tito zločinci. 

Marx-leninismu, jak velmi dobře víš je internacionální. 


Nepřihlášený uživatel

#96066 Re: Re:

2016-10-25 19:31

#96022: - Re:  

 

 Nikoliv. Dle CVVM tedy důvěryhodného průzkumu, 15 % Zemanovi věří jeho lži a je schopno je označit za pravdu. Ti mu skutečně důvěřují a ostatní pochybují a 16 % mu přímo nedůvěřuje a jeho lži identifikuje jako lež. 

40 % mu "spíše důvěřuje" ale není zřejmé v čem, jestli je to v tom, že "má prostatu panice" nebo v tom "že četl nějaký článek pana Peroutky" nebo je to snad v tom "že je schopen zastávat ústavní pouzici". Není to zřejmé, prostě mu "spíše důvěřují", což ale také znamená, že o jeho jednání opravdu velmi pochybují. 

Zbytek mu nevěří vůbec 16%, 2% "neví" a ostní mu spíše nedůvěřují. 

To je realita, nikoliv to, že "je pro většinu" přijatelný. Navíc ti, co spíše důvěřují tak činní na základě jeho nekonečného lhaní. 


Nepřihlášený uživatel

#96067 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-10-25 19:32

#96018: - Re: Re: Re: Re:  

 

 Tobě snad vyhovuje marx-leninský komunistický nácek Miloš Zeman na Hradě? Tobě snad vyhovuje jeho lhaní, tolikrát potvrzené soudem? Tobě snad vyhovuje jeho porušování volebního zákona potvrzené soudem? 

Tobě snad vyhovuje velezrada v podobě prohlášení prezidentů Miloše Zemana a Xi Jinpinga které používá terminologii "alinace" - "strategické partnerství s ČLR", která obsahem našeho právního řádu a Ústava nic takového nepřipouští? 

Zemana znají jako hulváta, ubožáka a komunistu bratříčkujícího se s post bolševickými a bolševickými diktátory. 

Pana Bradyho zná nejspíše daleko více lidí jako člověka odvážného, pracovitého, který přežil holokaust.

Na životním osudu pana Bradyho a jeho rodiny se děti i dospělí po celém dozvídají, proč jsou totality zločinné a k čemu to vede, jaký zločinci jste vy komunisté a náckové. 

Awards and recognition[edit]

The 2002 book became a bestseller and received the Bank Street College of Education Flora Stieglitz Straus Award for non-fiction, the National Jewish Book Award, and several other Canadian awards for children's literature.[8] The book received a nomination for the Governor General's Award and was selected as a final award candidate for the Norma Fleck award. It has been translated into over 20 languages and published around the world.[4]

In October 2006, the book won the Yad Vashem award, presented to George Brady at a ceremony inJerusalem.[10]


Nepřihlášený uživatel

#96068 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-10-25 19:34

#95959: - Re: Re: Re: Re:  

 

Nic takového jsem nikdy neudělal. Naopak jsem srovnal totalitní režim v Saudské Arábii a Rusku bohužel bylo možné dojit k tomu, že režim v Rusku je velmi nebezpečný např. proto, že nedodržuje mezinárodní smlouvy o zbrojení, což Saudská Arábie nedělá. Stejně tak je problém u občanů s vymahatelnoustí práva a ohrožováním občanů nedodržováním práva ze strany státu. I tam Rusko bohužel vychází hůře než Saudská Arábie. 

Co se týče podpory terorismu, je to věc jistě komplikovaná, neboť se obtížně prokazuje. Co je jistota, že Rusko (CCCP - KGB) vyškolilo tisíce teroristů z arabského světa a seznam těchto teroristů Rusko nikdy nezveřejnilo, např. proto, aby mohli tito lidé být pod kontrolou, přitom jim bylo naprosto zřejmé, že vyškolili nebezpečné zločince. 

Na druhou stranu nemám ani náznak toho, že by Saudská Arabie školila teroristy, je docela dobře možné, že to odporuje jejich právnímu systému. 


Nepřihlášený uživatel

#96069 Hamáček, Štěch, Sobotka a i Zeman s velkou pravděpodobností spáchali vlastizradu......

2016-10-25 19:35

.....např. i proto, že náš právní řád nezná pojem "strategické partnerství s ČLR" tedy alianci s ČLR dle slovníku MZV.  Takovou věc, takovou změnu, parlament ČR nikdy neschválil a dokonce takovou terminologii neschválila ani vláda. Tedy neexistuje mezinárodní smlouva s takovou terminologií a tudíź Zeman ani ostatní nemohou takovou terminologii používat. Pokud tak činí, vystavují se tomu, že páchají velezradu v případě Zemana a vlastizradu v případě kohokoliv dalšího. 

V Praze dne 24. října 2016

 

Vážený pane předsedo Senátu,

obracíme se na Vás jako zástupci senátorských klubů KDU-ČSL a STAN formou otevřeného dopisu ve věci Vašeho spolupodepsání „Prohlášení“ čtyř nejvyšších ústavních představitelů k oficiální schůzce ministra kultury Daniela Hermana s Jeho Svatostí Tändzinem Gjamcchem, 14. dalajlamou.

Činíme tak s jistým odstupem ve snaze být prosti emocí. Přes tuto naši snahu, ale naše rozhořčení z výše uvedeného „Prohlášení“ nepolevilo. Stejně jako se mnoha našich spoluobčanů hluboce dotkla neuvěřitelně ponížená forma a obsah „Prohlášení“ o ujištění loajality představitelům Čínské lidové republiky, pociťujeme totéž i my, senátoři obou uvedených klubů jako svobodně zvolených představitelů nezávislé demokratické země.

Domníváme se, že jste v této věci mohl, jako předseda Senátu PČR, překročit své, ústavou vymezené postavení. Za zahraniční politiku odpovídá moc výkonná, tedy premiér a ve spolupráci s ním i prezident republiky. Nikoli představitelé obou komor Parlamentu ČR. Navíc jste tak učinil bez vědomí a projednání na půdě Senátu. Pokud jste chtěl v této věci vystoupit, měl jste tak učinit jako člen ČSSD, nebo jako jeden z 81 senátorů a nemluvit hlasem nás všech. Proti tomuto aktu ostře protestujeme. A protestujeme o to více, že všichni čtyři nejvyšší ústavní činitelé jste neplnili svou povinnost bránit své občany před nátlakem cizí moci. Ustoupili jste nátlaku a možné nepřízni představitelů jiného státu, který byl veden v této věci přes české diplomaty. V zájmu údajných obchodních výhod jste obětovali hrdost a sebevědomí vlastních občanů.

Učinili jste to navíc v zájmu země, která trvale porušuje lidská práva a není zárukou bezpečnosti pro liberálně demokratické země, ke kterým Česká republika patří a jako takovou ji chceme bránit.

Představili jste tak naši zemi jako společnost ustrašenou a nesamostatnou. Právě toto „Prohlášení“ oslabuje naši vnitřní sílu a schopnost být suverénní a široce respektovanou zemí.

Z těchto důvodů ostře protestujeme proti Vašemu spolupodílu na tomto aktu z pozice předsedy Senátu Parlamentu ČR a s plnou odpovědností ho odmítáme..

Petr Šilar v.r.     

 předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí

a

Jan Horník v.r.

předseda senátorského klubu Starostové a nezávislí


Nepřihlášený uživatel

#96070

2016-10-25 19:35

Plně souhlasím s body této petice a ještě bych chtěl doplnit o názor, že jak je možné navrhnout na vyznamenání např. Daniela Hůlky, alkoholika a bývalého feťáka, který se nezasloužil o blaho republiky, nezviditelnil ji ve světě. Na rozdíl od člověka který si prošel útrapy nacistického lágru, po 68 pomáhal našim lidem v zahraničí. Pane Zemane stydím se za Vás, a nejraděj bych Vám plivl do tváře. Jste ignorantský a egoistický ubožák. Jsem šťasten že jsem Vás nevolil!!!


Nepřihlášený uživatel

#96071

2016-10-25 19:36

Pavel: Ruská kampaň v ČR vytváří dojem, že Rusko není hrozba. Je ale nebezpečnější než Islámský stát

dnes | Nepředpokládám, že by Rusko chtělo zaútočit na NATO, ale vojenské schopnosti a akce, které Rusko v poslední době číní, z něj dělají potenciální hrozbu, míní generál a šéf Vojenského výboru NATO Petr Pavel. Věří, že s Ruskem povede Aliance racionální dialog. Jakákoli nekontrolovaná migrace může být podle něj pro Evropu nebezpečím, na druhou stranu dodává, že obava z terorismu a uprchlíků je v Česku přeceňována. O tom, že by kandidoval na prezidenta republiky neuvažuje.


Nepřihlášený uživatel

#96072 Jak Miloš Zeman lhal v projevu o holokaustu......

2016-10-25 19:37

 Zkus si vzít ubožáku libovolný projev Sobotky, Kalouska, Schwarenberga a prokázat na jejich projevu, že jsou lháři. 

Tady si vezmi inspiraci, ubožáku, tady je mnou okomentovaná jedna z Milošových ejakulací, kde se komunista Miloš Zeman sám usvědčuje z toho, že má totalitní myšlení a že je odporným lhářem.  

 

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina. Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

Tady bych to zkrátil, cestou jak neopakovat holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšinu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Politik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, troufale konstatuji, což doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nejspíše záměrně, prakticky vše. 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

Zkreslení Peroutkova textu - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už v takto vytržené z kontextu.  (oprava - text dokonce ani nenapsal pan Peroutka, ale pan Stránský)

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí událostmi z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprostou většinou menšinu. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací a dokonce je to i vyhrožování menšínám. 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně používající slovo "stát" v názvu skutečně státem, tedy státním útvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají, když Zeman žije v představě idiota? 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala slovo stát. 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

V prvním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech, není to něco co by si účastníci neuvědomovali a co by nevnímala veřejnost. Sdělení Miloše Zemana by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu. Bylo by to stejné, jen by to nebylo tak přehnaně sugestivní. Ale je to věc názoru. 

Že Evropa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (řečeno nemírně). 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a zvrhle motivovat občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se taková zvrhlá motivace uvádí na pravou míru a napravuje. Dokladem takové situace je Ruská federace, kde se Putin těší obzvláště velké podpoře a stejně agresivně jako Hitler potlačuje jakékoliv náznaky odporu.  

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistické a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit. Co by přišlo, jak velká destabilizace? Jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku.  Přišel by i masivní pokus o destabilizaci demokracií?  

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zeman. Odvaha k vědeckým objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí  a nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

 

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmizí, když je dostatečně dlouho necháme zavřené (asi nepřesná citace Amose Oze), přičemž je kdosi bude vraždit...


Nepřihlášený uživatel

#96073 Miloš Zeman je záměrně o své vůli symbolem nekulturnosti, nemravnosti a nevzdělanosti....

2016-10-25 19:38

 Zeman je dokonce evidentně záměně symbolem komunisticko-nacistické nekulturnosti, nemravnosti a nevzdělanosti, neboť zjevně "někde" (někdo mu zjistil) zjistil, že na takovou symboliku získá dostatečný počet hlasů a co hůře, ještě mu bylo jasné, že taková nemravnost odradí velkou část lidí od účasti u voleb. 

Takovou věc ale řeší volební zákon a Ústava, tedy volební zákon zajišťuje ustanovením o lží v kampani, že nesmí dojít k manipulaci s takovými občany za pomoci lží a Ústava jako celek pak nepřipouští, aby takový manpulátor zastával ústavní pozici. 

Tato pojistka ale selhala i díky velké benevolenci politiků k Zemanovu lhaní a jeho zločinnosti, neboť NSS sice naprosto jasně konstatoval, že Miloš Zeman lhal a porušoval volební zákona, ale zároveň tvrdil, že ona manipulace nebyla dostatečně velká na ovlivnění voličů, zároveň ovšem NSS v rozsudcích sděluje, že není poptáván na názor na všechny lži Miloše Zemana, ale jen na několik konkrétních kdy NSS zároveň říká, že maé lži, ale nepřetržité by výsledek zkoumání velmi ovlivnil. 

Tedy tato pojistka proti zločinnosti politiků v případě Zemana i díky tomu, že se jednalo o první přímou volbu selhala a dnes se tedy potýkáme s totalitně smýšlejícím a jednajícím člověkem v ústavní pozici, politici nadále jeho jednání tolerují a dosud jej nebyli schopni pohnat před Ústavní soud. 

Dnes se jim nabízí příležitost s tzv. druhým zvacím dopisem, tedy dopisem směřujícím tentokrát do ČLR, pod který se podepsali Zeman, Hamáček, Štěch i Sobotka. Dopis se odkazuje na jakéhi "strategické partnerství" tedy v terminiologii MZV "alianci" s ČLR. Nic takového ale náš prání řád neobsahuje a tedy je velmi pravděpoobné, že tito pánové jednali neústaně, neboť vykonávali státní moc mimo právní rámec a Ústavu ČR. 

Hamáčka, Štěcha i Sobotku je možné před Ústavní soud pohnat daleko snáz, než Zemana. 


Nepřihlášený uživatel

#96074 Re: Re: Re: Re: Rusko není v Evropě, nebo se zkoumání a testování nepodřizuje?

2016-10-25 19:41

#95704: - Re: Re: Re: Rusko není v Evropě, nebo se zkoumání a testování nepodřizuje?  

 

Tak se velmi pleteš, okupací Krymu Rusko sdělilo víc než chtělo. 

 Krym je stále Ukrajinská autonomní oblast, agresorem je bez nejmenších pochyb Rusko. Pravděpodobně zjistili, že nejsou schopni bez západních technologií postavit most a produktovody na Krym a tak zkusí ledacos, neboť bez vody, plynu a elektřiny z pevninské Ukrajiny se Krym vylidní do tří měsíců. 

Jedinou autoritou, která určuje, jestli je to dané území toho daného státu či není, je ten daný stát a pak OSN resp. státy sdružené v OSN - anexi Krymu neuznal žádný z demokratických zemí celého světa a jen naprostá minorita států totalitních. 

 

1994 Podpis dohody o partnerství s EU

1998 Ratifikována smlouva o partnerství s EU

2003 Evropská politika sousedství

2008 Vypršela platnost smlouvy o partnerství s EU

2009 smlouva o východním partnerství

7.2.2010 Druhé kolo prezidentských voleb

1.10.2010 Janukovič mění Ústavu a získává oprávnění sestavovat vládu na úkor parlamentu. Mění se Ústava z                      roku 2004, kdy změna začala platit až v roce 2006, jak je obvyklé u změn ústav, tedy až po skončení                    mandátu těch, kterých se změny dotýkaly. Změna 2010 ovšem platí okamžitě a Janukovič se stává                      "samovládcem"

28.10.2012 parlametní volby na Ukrajině - podezření na neregulérnost, neonacistická Svoboda záskává velký počet mandátů

24.12.2012 vzniká druhá vláda Azarova jmenovaná Janukovičem - podivná koalice z hlediska voleb - Strana                            regionů v koalice se stranou Ukrajina vpřed (Ukraine Forward) původně "socani", ve volbách 2012 ale                    vypadají, že nejsou v parlamentu, vládu podpořili komunisté. 

11.11.2013 Janukovič se "tajně" sešel s Putinem

17.11.2013 dojednávání smluv s Ruskem, zadlužení Ukrajiny v Rusku Janukovičem

20.11.2013 První zprávy, že Janukovič nepodepíše Asociační dohodu

21.11.2013 Vláda rozhodla o tom, že nedojde k podpisu Asocičaní dohody

22.11.2013 - pátek probíhají demonstrace po celé Ukrajině

28.11.2013 Dlouho plánovaná schůzka ve Vilniusu - Janukovič nepodepisuje Asociační dohodu, Gruzie a Moldavsko ano. 

30.11.2013 Tvrdý střet s demonstranty

1.12.2013 tvrdý střet s demonstrany

6.12.2013 Další schůzka Janukoviče s Putinem v Soči

11.12.2013 další tvrdý zásah proti demonstrantům. 

17.12.2013 podpis smluv v Kremlu, masivní zadlužení Ukrajiny v Rusku - už dávno probíhají protesty občanů

16.1.2014 nejkontroverznější zákon 3879 - nejtvrdší omezení svobody na Ukrajině

28.1.2014 opětovné "zrušení" - spíše "omezení" nejdrakoničtějšího zákona 3879 o omezení svobody

31.1.2014 Janukovič podepisuje zrušení drakonického zákona 3879, zákon ovšem neosvobodil plně uvězněné

21.2.2014 - Janovič přislíbil návrat k původní Ústavě z roku 2004, kterou změnil a tím získal více osobních pravomocí. 

26.2.2014 Ukrajina vydala mezinárdní zatykač na Janukoviče

27.2.2014 - na Krymu se objevují neoznačení vojáci - začíná okupace Krymu, tentýž den je vyměněno zvolené vedení Krymu za lidi dosazené okupatnem -  Ukrajina není federací - Krym je pouze autonomní oblast. Krymský okupovaný parlament hlasuje o vyhlášení referenda. Putin ujišťuje Obamu, že za tím není. 

28.2.2014 Janukovič utekl k okupantovi, prchá do Ruska i Azarov.

3.3.2014 Rusáci v RB OSN předkládají jakousi kopii zvacího dopisu Janukoviče. 

16.3.2014 výsledek referenda - odpovědi na obě otázky vedou k okupaci Krymu.

                    1) „Jste pro znovusjednocení Krymu s Ruskem s právem subjektu Ruské federace?“

                    2) „Jste pro obnovení platnosti ústavy z roku 1992 a pro status Krymu jako součásti Ukrajiny?

12.1.2015 Interpol vydal mezinárodní zatykač na Janukoviče, na seznamu hledaných je i syn Janukoviče -                            Oleksandr. Oba jsou také už od února 2014 vyšetřování švýcarskou policií. 


Nepřihlášený uživatel

#96075 Re: rozhovor s Forejtem

2016-10-25 19:44

#96053: pan Hnedy - rozhovor s Forejtem  

 Zeman podpisem pod prohlášení prezidentů Číny a ČR evidentně spáchal velezradu, neboť náš právní řád nezná nic takového jako "stategické partnerství" tedy "aliance" s ČLR. Tedy aplikoval státní moc naprosto mimo právní rámec ČR tedy jednal neústavně a tedy velezrádně.