Zákaz norování

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákaz norování


Nepřihlášený uživatel

#176 Re: Výsměch :-D

2015-04-20 18:27

#175: Svatý Hubert - Výsměch :-D 

 Možná budete překvapen, co dokáží lidé ;) Vzpomeňme třeba, že po stovky let nebyly ženy rovny mužům a podívejte teď! To samé černoši, po stovky let to byli otroci a nebyli považováni za lidi. No a má dneska ještě někdo otroka? Ještě nestačí? Po stovky let lidé věřili, že žijí na obří placce a že Země je střed vesmíru a všechno obíhá kolem ní. Máte dnes pocit, že chodíme po placce? Po stovky let se taky upalovali nevinní lidé za čarodějnictví. Nevím jak vy, ale já tu v poslední době žádné upalování neviděla. Tím chci říct, že je úplně jedno jak dlouho se něco dělá, protože jestli je to hovadina, tak jako tak se s tím jednou zkoncuje. Takže tímle vaším argumentem "na úrovni dospélého člověka" si můžete leda tak vytřít vy víte co ;) Nevím kdo je tu 'chudáček ubožáček', který se chová jak dítě na prvním stupni, kterému dojdou argumenty. Když už se chcete vysmívat, doporučuji vám si to zařídit tak, abyste nebyl k smíchu vy. 

Jinak díky za pobavení, doufám, že to ten váš zelený mozek pochopí :D

Lovu zmar!

liška
Nepřihlášený uživatel

#177 Re: Re: Re: Re: Re: žalovníčci

2015-04-20 19:43

#172: - Re: Re: Re: Re: žalovníčci 

 Vyhnat? Směšné.

Vyhynutí druhů je dnes v drtivé většině zapříčiněno člověkem, ale koneckonců se jedná o běžný jev, který čas od času nastane, že?  Tohle opravdu myslíte vážně ? Běžný jev, který čas od času nastane. Nemám slov.

Pokud chcete vyjmenovat všechno, čím se liška živí, můžu to doplnit. A co se týká toho, jak lišku popisujete, nejsme v mateřské škole. Tady jde o týrání zvířat. Pokud to zlehčujete, je to dost smutné.


Nepřihlášený uživatel

#178

2015-04-20 20:02

Myslivost je přežitek, hraničící s láskou k zabíjení živých tvorů podporovanou absolutní neznalostí etologie, věd jako biologie a zoologie apod.... Myslivost je stav psychické deviace jednotlivce znásobené spolčováním.

Nepřihlášený uživatel

#179

2015-04-21 10:24

Je dobré zastavit opravdu zbytečné týrání zvířat.  Myslivci to dělají hlavně z radosti, líbí se jim jak zvířata trpí. Je to nelidské, netýká se tobjen lišek.  Psi se zkoušejí na všem živém a to ještě za nadšeného podporování páníčků, opravdu dost.


Nepřihlášený uživatel

#180

2015-04-21 14:19

Jsem pro zrušení všeho, při čem přijdou k úhoně nevyná zvířata, navíc krutým způsobem, které slouží snad jen k pobavení zůčastněných.

Nepřihlášený uživatel

#181

2015-04-21 15:25

STOP - Norování ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#182

2015-04-21 15:45

...tento způsob likvidace škodné jistě nepatří do současné doby

Nepřihlášený uživatel

#183 Re: Re: Re: Re: Re: Re: žalovníčci

2015-04-21 16:00

#177: liška - Re: Re: Re: Re: Re: žalovníčci 

 Ale jistě. Jak je jinak možné, že jsem jakživa (a nikdo jiný taky ne) v dohledné době neviděla žádného prvohorního živočicha? Že nemáte slov je v pořádku. Zkuste mě nebrat jako bezcitného cynika, ale jako člověka, co vám vrací do ksichtu stejně otravnou logiku.

Osobně jsem se zasloužila o pomoc přírodě a zvířatům ve svém životě dost na to, abych nemusela nikomu nic dokazovat.

O to opravdu nestojím. Jen podotýkám, že jsem neviděla racionální důvod, proč navyšovat počty lišek v našich lesích, když jsem tu zastihla pouze argumenty ohledně toho, jak "nádherné zvíře toužící po životě" to je. 

Týrání a zabíjení zvířat je dost podstatný rozdíl. Stejně jako týrání a zabíjení lidí. Týrání je zbytečné a neužitečné (schválně se snažím vyhýbat subjektivnímu popisu). Zabíjení je ale v některých případech nutné. Všeho však s mírou.

Mimochodem, je smutné spíše to, že tu věříte vlastním lžím. Ale osobně mi to může být jedno. Tento zákon, který je popsán na tomto webu, by stejně neměl reálnou šanci obstát. 


Nepřihlášený uživatel

#184

2015-04-21 16:04

Myslivci jsou největší a nejhnusnější pytláci fuj!!!!!Patřilo by je norovat a ne lišky!!!

Nepřihlášený uživatel

#185 vzkaz lesníka

2015-04-21 16:42

Namátkou sem četl část komentářů a musím říct že tohle mě nasralo i když sem klidný člověk komentáře typu je to brutální atd... Položím vám jednoduchou otázku co myslíte že udělá predator když potká kořist určitě se neposadi k čaji a nepovedou diskuzi o tom proč co a jak na jejím konci kořist pojde zkrátka příroda je jeden velké brutální boj o život a nikdo proti tomu nějakym podpisem nic nezmůže kdyby stě se radši starali o děti co nemají co do huby nebo o kryply co pro zábavu úmlátí psa


Nepřihlášený uživatel

#186 Re:

2015-04-21 17:09

#178: -  

jsi zakomlexovaný deb.l a mněl by sis oplachovat přirození vlažnou vodou jak to říkal Pepin v Postřižinách


Nepřihlášený uživatel

#187 Re: vzkaz lesníka

2015-04-21 17:20

#185: - vzkaz lesníka 

 Nikdo neříká, že v přírodě je všechno dokonalé a sluníčkové. Ovšem příroda si dovede udržet rovnováhu sama, nějací rádoby ochránci s puškou nejsou zapotřebí. To si ale očividně moc lidí neuvědomuje. Myslivci nejsou součást přírody, tím pádem brutality páchány jimi rozhodně nejsou "v souladu s přírodou". Kdyby se myslivcům zakázalo střílet, zajímalo by mě kolik z nich by u povolání zůstalo a nestřílelo by načerno. Podpisem nikdo nechce zakazovat koloběh přírody, nýbrž kruté činění myslivců, které s přírodními zákony má asi tolik společného jako buldozer s kytkou. 


Nepřihlášený uživatel

#188

2015-04-21 17:32

Dementní ochránce přírody https://www.youtube.com/watch?v=VjCG_ygFUxE blbeček myslel si ,že zachránil liškám život a přitom je odsoudil k pomalé smrti hladem.Liška chovaná od narození v zajetí si těžko dovede v přírodě něco ulovit.Jen se dopustil trestného činu krádeže a porušil zákon 449/2001 Sb. §5 .A takto dementní je většina těchto ochranářů co protestují proti norování.A přitom to jsou dementní zloději

Wolf

#189 Re: Zbytečnost

2015-04-21 17:33

#80: Logický úsudek - Zbytečnost

 

Logický úsudku, vy děláte, jako kdyby slunce vycházelo jen díky tomu, že to má někdo na starosti.

Ekosystém tu byl miliardy let předtím, než se na Zemi objevil první člověk a myslivec a až se uráčíme vyhynout, bude tu nejspíš stále. 

Nevěřte sadistickým hovadům tyto výmluvy, kterými ospravedlňují svou krvavou zábavu, při které krvácí všichni okolo (včetně jejich vlastních psů), jen ne oni samotní.

Až se podaří zakázat narovnání lišek, budu požadovat zákaz střílení lišek. Lišky se střílejí samozřejmě ne proto, že by nějak zvlášť škodily člověku, ale protože se živí zajíci, které chcou ale také lovit zelení sadisti, aby ukojili svou touhu po zabíjení.

Proč tu nemáme žádné vlky, kteří by přirozeně regulovali počty divokých prasat? Ze stejného důvodu. Jakmile se tu nějaký objeví, myslivci ho odprásknou. Jednak proto, že je vzácný, což je obzvlášť rajcuje, jednak proto, že by jim byl konkurencí. Nemyslete si, že za to můžou nějací nemyslivečtí pytláci. Kolik jiných lidí s puškou v lese potkáte? Jak dlouho by asi takový pytlák mohl chodit po horách a hledat vlka, než by byl někým odhalen?

I kdyby bylo teoreticky pro přežití našeho druhu potřeba zvířata v norách zabíjet, máme k dispozici velice rychle účinkující jedy a plyny. Nebylo by potřeba nechat zvířata trhat psy, respektive nechávat potrhat a zkrvavit samotné psy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#190 Re: Re: vzkaz lesníka

2015-04-21 17:38

#187: - Re: vzkaz lesníka 

 ty hlupáčku příroda je už tak zdevastovaná ,že si tu rovnováhu udržet nedokáže,kdybys raději udělal krmítko a krmil sýkorky.Největší problém v této republice je ,že každej kdo má díru do prdele kecá do toho o čem nic neví zrovna tak jako ty


Nepřihlášený uživatel

#191 na zamyšlení pro křiklouny

2015-04-21 17:42

Odsuzují se tu jen myslivci že zabíjejí mláďata pro nějaké potěšení a co třeba  jarní práce kde zemědělci upravují pozemky pro setí a jsou již v březnu narozeni malí zajíčci a nebo při sečení jetelin a luk kde jsou malá srnčata a jiná mláďata tak toto nejsou podle vás vrazi o tomto se nikde nehovoří proč.Proč proti tomuto nadáváte petici.Pocházím z venkova a vždy po jarních pracích je mi z toho nazvracení co je usmrcených zajíčků po bránování  oranic a nejhorší jsou sečení pícnin(jetelin,zatravněných luk) v době kladení a vyvádění mláďat.Proč proti tomuto neprotestujete aby se seklo buď to dříve nebo později.Proč neodsuzujete řidiče aut že jsou vrazi zvířátek když je přejedou na silnici,co s tímto chcete dělat budete držet hubu?Proč neřvete proti ZOO tady nejsou týrána zvířata ty nemají právo na svobodný život ve volné přírodě.Holt nejsou na očích tolik co myslivci.


Nepřihlášený uživatel

#192 Re: Re: Zbytečnost

2015-04-21 18:05

#189: Wolf - Re: Zbytečnost 

 Když jsou myslivci podle tebe sadistická hovada a střílejí zvěř pro svoje uspokojení tak ty jsi magor a bezcitnej parchant když by jsi chtěl trávit zvířata v norách jedy a plynem,toto bych to narval do rypáku a nechal tě trápit v neskutečných bolestech, nejsi to naáhodou ty co po městech tráví psi jedem?Hlavně že píšeš logický úsudek toto nevypustí nikdo kdo má trochu zdravý rozum rád zvířata.


Nepřihlášený uživatel

#193

2015-04-21 18:59

Jsem myslivec telem i dusi, myslivost je mou vasni cely zivot. Petici jsem ale podepsal a nestydim se za to. Lov je nedilnou soucasti myslivosti, ale mel by mit sva pravidla a etiku. Mlatit liscata lopatou je mi proti srsti.


Nepřihlášený uživatel

#194 Re:

2015-04-21 20:21

#1: -  

 Please let's stop the cruelty - this awful practice was banned in the UK back in 2004.

liška

#195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: žalovníčci

2015-04-21 20:34

#183: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: žalovníčci 

 Nejspíš hodně španě čtete. Tady jde o norování, ne o zákaz lišku zatřelit. A děkuju za to, že mám podle vás ksich. A proč sem pletete pvohory? Kdo po vás chce co dokazovat?

Hlavně je smutné to, že lidi jako vy, jsou přesvědčeni o tom,že jen oni mají pravdu. Ostatní lžou, nic o tom neví a jsou bytovkáři, kteří vůbec netuší , jak to v lese vypadá. Blahopřeju.

liška

#196 Re:

2015-04-21 20:37

#193: -  

 Máte můj obdiv . Děkuju za to, co jste napsal.

liška

#197 Re: na zamyšlení pro křiklouny

2015-04-21 20:47

#191: - na zamyšlení pro křiklouny 

 Zákon o sklizni, § 10 odstavec myslím 3 a 4 . Tam je to jasně napsáno. Proč si to u vás ve vsi nepohlídáte? Nahlásit sekání předem mysliveckému spolku, ty to musí projít a zvěř zvednout. Hlavně se nesmí začít sklízet od okraje, ale od středu, aby se zvěř vyháněla ven a musí mít plašičky. Já to u nás hlídám, tak u vás zvedněte zadek ze židle a jděte myslivce a zemědělce zkontrolovat jestli dodržují zákony.


Nepřihlášený uživatel

#198 Re: Re: Re: vzkaz lesníka

2015-04-21 21:00

#190: - Re: Re: vzkaz lesníka 

 Tak se toho drž a nekecej do toho, když vůbec netušíš kdo je kdo. Bože, vy jste ale vypatlanci. Jen mě tohle utvrzuje v názoru, že většina myslivců jsou tupá , sadistická hovádka.

Anton

#199 norování

2015-04-21 21:37

Přeji všem diskutujícím dobrý den. Musím říci, že diskuze, názory a stránka na FB myslivecké excesy na mě jako na myslivce docela silně zapůsobili. Především názory smrt myslivcům a zelené lůze, která vraždí a bůh ví co. Je mi líto lidí, kteří mají pouze jenom takové názory, ale pokud se Vám tím uleví, tak je to aspoň ku prospěchu.

Zajímavější jsou názory o zemědělství, biotopu, regulace lišek, kvůli drobné zvěři, že by někteří nechali zastřelit lišku, ale kontaktní norování je pro ně kruté. Dále, že není expertýza na to, že je třeba lišku lovit, že se bude samoregulovat. Nebudu se hádat, ale můžu Vám dát jednoduchý příklad za dobu, co jsem myslivcem.

V naší honitbě bylo sporadické množství zvěře, vyjímkou byl rok 2008, kdy byla dobrá zima a narodilo se mnoho myší. Tedy větší množství potravy pro lišky a káňata.Pak jsem na honě na dravou zvěř viděl ojedinělou věc a to cca 25 zajíců, rok předtím ani potom jsem jich tolik neviděl. Loni jsem viděl jenom jednoho. Od roku 2007 se u nás zajíc neloví. V roce 2012 jsme začali s kontaktním norováním v jedné části honitby, kde je více krytin a aniž by jsme něco vysazovali, tak se zde vrátil bažant a koroptev. Mě tato zkušenost říká jedno a to, že se nám prakticky ukázalo, že liška byla obrovskou překážkou k obnovení drobné zvěře. Vám některým to řekne třeba něco jiného, ale prakticky a laicky vidím výsledek i bez hlubší analýzy. Přitom jsem při prosincovém honu viděl dalších 13 ks lišek, takže v naší honitbě určitě ještě jsou o to se nebojím. Přitom zoologové tvrdí, že by liška samotář měla obhospodařovat 200 - 300 ha. My máme 1800:200 = 9, já jich jenom viděl 13. Myslíte, že jich je málo?

V druhé části honitby je více polí než remízek, umělé nory nám tam nechce nikdo povolit a do přírodních nechceme zasahovat ani psi ani bagry. Ale je tam vesnice a tam nám lidi naopak nemůžou přijít na jméno, že s liškami a kunami nic neděláme... a bohužel to vyústilo v jednu tragédii, kdy lidé začali pohazovat po polích různé návnady, bohužel to odnesl pes, ale zase jsme byli špatní my myslivci. Před měsícem chytla jedna bábrle lišče (které se teď začíná učit lovit) do sklopce u svého baráku a dostala skvělý nápad jej utopit v sudu. Je to humánní? Asi ne, ale řekněte to 70 leté ženské, které předtím liška vzala 4 slepice. Bůh ví, co dělají ostatní. A cp by jste dělali vy? Kdyby Vás to zvíře připravilo o cca 700 stovek a důchod by jste měli 8 tisíc.

Poslední věcí, která mě zarážela v diskuzi je to, že když klesne drobná měla by klesnout také počet lišek autoregulací, ale to se zase bije s názorem jiného diskutujícího, který mluvil o biotopech u nás. Každý, kdo si přečetl nějakou literaturu o liškách či divočácích, tak se tam dočte, že jsoou to přizpůsobivá zvířata, která dokáží migrovat. Z toho zase já vyvozuji, že liška, kde nenajde potravu, tak dokáže jít o dům dále.

Abych to zakončil. Nelíbí se mi, jak se lidé fotí s ulovenou zvěří. Ulovené zvěři se má vzdát hold. Druhá věc je, jak chcete populaci lišek regulovat, když ne norováním? Něco zakázat je vždy jednoduché, ale vymyslet nějaký jiný návod je těžší. NOROVÁNÍ MLÁĎAT VYPADÁ HODNĚ NECHUTNĚ (dle videíí), ale já mám bohužel zkušenost, že díky tomu se nám do honitby vrátila zvěř ve větším počtu, která z naší honitby vymizela. Podotýkám, že drobná se u nás nestřílela cca 8 let. A i předtím se jednalo vždy max o 1-2 kusy kohouta či zajíce. Jediné čeho je u nás dost je sparkáté, ale tu za nás střílejí AUTA. Než dojde k povolení odlovu v květnu, tak máme 15 z 16 povolených sražených.

Být myslivcem je privilegium?  Je to volba každého z nás...Kritizovat někoho, který za svoje staví krmelce, čistí rybníky, zajišťuje krmení, ořezává spadlé stromy, dělá krmná zařízení, stará se o remízky, čistí je od papírků, sbírá zbytky zvířat, které řidiči či pytláci zabijí (a jsou tam i lišky) dělá dětem a postiženým přednášky, bere je do přírody a ukazuje zvířata, která v ní zbyla. Být imrvére kontrolován správou odboru životního prostředí a Policií, pak pomlouvám spoluobčany, že to se nestřílí a žere jim slepice, napadá kachny... to je to privilegium, obětovat svůj čas proto, aby se v přírodě dalo na něco dívat.

Děkuji za všechny nevulgární názory, přinutily mě k zamyšlení...pokud si myslíte, že Váš názor je ten správný, tak za něj bojujte, já se určitě nepřipojím, ale v případě Vašeho úspěchu se samozřejmě podřídíme zákonu.

Zdraví Antonín Šerák

abcdef

 

medved-009

#200 Re:

2015-04-21 22:54

#24: -  Zaprvé tu s prominutím plácáte pitomosti ohledně zbrojního pasu - k získání skupin A, B,D, E lovecký lístek nepotřebujete a když nechcete vykonávat právo myslivosti (co je to podle vás "lovecké právo"?), tak je vám skupina C k ničemu.

Zadruhé: kde je podle vás v přírodě místo člověka? Proč vám vadí jeho predátorství a ostatní predátoři jsou OK? Ani jeden z ostatních predátorů si nedává tak jako on záležet na usmrcování bez utrpení i na zachování celkové rovnováhy, kvality populace ostatních živočichů atd... - laskavě se výjimečně vypravte do přírody a ty ostatní predátory si prohlédněte v akci. Než začnete znova blouznit o "ekologii a etice".

Zatřetí: jak jste udělala zkoušky na lovecký lístek, když jste fakty o mysliveckém plánování a péči o honitbu zcela nedotčená, je mi fakt záhadou a radši se dál ani nedomýšlím.

Za čtvrté: Vámi jmenované šelmy - lišku, kunu, jezevce je naprosto nereálné vyhubit odstřelem. Nikde na světě se to ještě nepovedlo a taky nikdy nepovede, koneckonců u nás se o to ani nikdo nepokouší. Jestli se naopak v poslední době daří nějaké živočichy téměř vyhubit, tak jsou to například koroptve, křepelky či zajíci, a je to hlavně zásluhou "ochránců přírody" a jejich velmi pochybných aktivit kolem "obnovitelných zdrojů energie", které jsou ve skutečnosti plošnou devastací přírody...

... a jestli někdo nesmyslně "upřednostňuje některé druhy", tak jsou to zase nejvíc tzv. "aktivisté - ochránci přírody", hlava nehlava prosazující absolutní ochranu predátorů a kašlající na většinu zbytku potravní pyramidy pod nimi.

Ale máte pravdu, i mezi myslivci (pokud mezi ně čistě formálně budu počítat každého vlastníka loveckého lístku a ne jen ty, kteří reálně a seriózně provozují myslivost se vším všudy) se najdou nedovzdělanci, kteří si ten lístek nejspíš "koupili" a dělají ostatním ostudu. Koneckonců jste toho taktéž dokladem...

 KKkkzZ