Podporujeme plzeňský festival Dny Jeruzaléma!


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: Opět ignorantům

2015-06-05 21:06

#50: Jiri J. - Opět ignorantům 

 A v povzdálí se bude krčit jeden smradlavý vágus v omšelém hubertusu jménem Jiří J. a tiše si bude mumlat pod fousy "zlí židáci, holokaust na ně" ale jen potichu, či spíše ve svém chorém duchu, aby to náhodou někdo neslyšel a nedostal na budku. Tak to dokonale sedí :-D

Jiri J.

#52 Re: Re: Opět ignorantům

2015-06-06 16:46

#51: - Re: Opět ignorantům 

 To jsem nevěděl, že máme stejné iniciály, příště se nemusíte stydět a klidně se jimi můžete také podepsat.

A ne, že bych Vám chtěl radit, ale až na ten festival pojedete tak ten svůj omšelý hubertus vyměňte za něco reprezentativnějšího, ať si mezi těmi kultivovanými lidmi nepřipadáte nesvůj.

A své názory jim jistě můžete sdělit klidně nahlas, budou tam samí demokraté, kterým je Vaše právo na vlastní názory svaté (jistě od toho stejného Hospodina, jenž je vyvolil mezi národy ...).


Nepřihlášený uživatel

#53 Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě

2015-06-10 10:21

Řada evropských politiků se stále více zaměřuje proti Izraeli. V současnosti se opět objevil oblíbený „problém“ izraelských osad na takzvaném palestinském území.

Úvodem je třeba dodat, že většina těchto osad byla v posledních letech izraelskou vládou zbourána, a to přes odpor jejich obyvatel. Izrael tak učinil jednostranný velký vstřícný krok k míru.

Otázkou je, proč se europolitici starají tak vášnivě o Izrael. Historicky mu totiž nic dobrého neudělali. Pomineme-li ostudné pogromy, z nichž poslední se udál v Polsku po druhé světové válce, nalézáme dlouhodobě nepřátelský přístup. Británie v období po první světové válce dlouhodobě bránila návratu Izraelců do historické domoviny. Důvodem byl především antisemitský odpor různých arabských politiků, kteří tam vesměs ani nežili. Mnozí muslimští majitelé půdy ji prodali Izraelcům bez ohledu na svoje souvěrce, kteří tam žili.

Je nepopiratelným faktem, že už v meziválečném období postavili Izraelci pomocí zemědělských osad – kibuců – základ prosperujícího zemědělství. Stalo se tak v oblastech, kde poddaní muslimských vládců dokázali nanejvýš popásat velbloudy. Za druhé světové války se tak izraelské kibucy staly dodavatelem ovoce a zeleniny pro spojenecké armády bojující v tamním regionu. V opačném případě by si spojenci museli tyto produkty vozit z USA. Naopak značná část palestinských a dalších Arabů nadšeně čekala na vítězství fýrera a jeho antisemitské ideologie. Dokladem jsou i vzpomínky našich vojáků.

Izraelci nalézali při svém útěku z Německa a později okupovaných zemí minimální podporu ze strany evropských politiků, kteří svými ústupky pomohli vyvolat válku. Bránili jim v získání azylu, což mnohé stálo život. Lodě, které směřovaly do Palestiny, byly zastavovány a některé dokonce potopeny. Izraelci byli zavíráni do koncentračních táborů. Tato situace částečně pokračovala i po válce. Spojenci udělali pro záchranu Izraelců před holocaustem minimum. Dokonce odmítli bombardovat Osvětim, přestože je o to vězňové žádali.

V poválečném období i po vzniku státu Izrael evropští demokraté blokovali možnost dodávek zbraní do státu, který byl obklopen militantními nepřáteli. Světlou výjimkou bylo tehdejší Československo. Naše zbraně výrazně pomohly zachránit zemi, která byla napadena všemi sousedy a zároveň místními arabskými obyvateli zevnitř.

I v roce 1967 připravovaly arabské státy vojenskou likvidaci státu Izrael. Egyptský prezident Násir hrozil, že zaženou Židy do moře, tedy nový holocaust. Izrael zachránil preventivní úder a neuvěřitelné vítězství v šestidenní válce nad výrazně silnějšími nepřáteli.

Na nátlak arabských zemí byly zastaveny dodávky již zaplacené výzbroje z Francie. Naopak arabské petrodolary umožňovaly rozsáhlé vyzbrojování protivníků. Situaci Izraelců zachránila pomoc z USA a průběžně budovaný obranný průmysl.

V posledních dekádách se opakují masivní raketové útoky z palestinského pásma Gazy proti civilním cílům v Izraeli. Umožňuje je všemožná hospodářská pomoc směřující do arabsko-muslimské Palestiny z EU.

Nelze si dělat iluze. I likvidace posledních osad je jen částečným krokem k úplné likvidaci Izraele, cíli agresivních islamistů. Vymyslí si další problém a budou opět spoléhat na podporu politiků v Bruselu. Přitom Evropa se potácí v dlouhodobé hospodářské a bezpečnostní krizi. Řeší otázku dopadů války na Ukrajině i možné ohrožení vlnou afrických imigrantů. Avšak europolitici ještě stíhají diletantsky napadat Izrael za nějaké osady v poušti na historickém izraelském území. Kde na to berou právo?

Martin Koller

Elina

#54 Re: Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě

2015-06-10 11:55

#53: - Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě 

 Taktak. Po přečtení toho článku jsem upřímně litovala, že pan Martin Koller nesedí v křesle ministra zahraničí. Nezbývá než si přát, aby nejen u nás, ale v celé EU se našlo více takových politiků. A pan ministr Zaorálek by býval nemusel být stavem Gazy šokován, kdyby Palestinci místo střílení raket na Izrael pokračovali v opečovávání a zvelebování toho kousku země, který jim už před deseti lety předal pan Ariel Šaron. Z hlediska vyššího principu mravního není vždy skutečným vrahem ten, kdo stiskl spoušť, ale ten, kdo neustále vytváří takové situace, aby ta spoušť prostě musela být zmáčknuta.


Nepřihlášený uživatel

#55 Re: Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě

2015-06-11 12:52

#53: - Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě 

Každý kdo bojuje proti rozpínavému a agresivnímu islámskému fundamentalismu by měl být Evropou ctěn a podporován. Izraelci byli v tomto boji dlouhá léta takřka sami, proto mají moji plnou podporu.


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě

2015-06-16 09:22

#53: - Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě 

 Hodně jsem přemýšlel, proč mi je židovský stát na druhé straně světa tak sympatický.

Napadá mě, že my Češi máme s Izraelem hodně společného - staletí a staletí nás někdo okupoval - střídavě Němci, Rusové, Rakušané a nelze zapomenout ani na drancování Švédskými vojsky díky kterému mají dodnes nacpaná muzea našimi cennostmi... a stále jsme tu.

E

#57

2015-06-17 12:13

"Přátelé Palestiny" se opět vyznamenali - napsali otevřený dopis přímo panu ministrovi Hermanovi, aby respektoval mezinárodní právo a upustil od partnerství Dnů Jeruzaléma. No, vyjaadřuji tímto podporu i jemu a věřím, že je neposlechne. Kéž bude za dva dny festivalu přát i počasí a účast bude hojná! Mám takový dojem, že to nejhorší, co by se mohlo  přátelům Palestiny přihodit, je, že by i obyčejní lidé, kteří Izrael nenavštívili a jsou odkázáni jen na ty, kdo si z hanobení Izraele zařídili tak skvělou živnost, poznali, že všechno je jinak. A taky nevím, proč bychom měli být zodpovědni EU - nebo snad už zase platí, že s kým EU (dříve SSSR) nemluví, s tím nesmíme mluvit ani my? Do Plzně to mám co by kamenem dohodil a už dávno jsem se rozhodla, že tam pojedu, ale po výrocích přátel Palestiny bych se na cestu vydala třeba z druhého konce republiky, abych mohla tento festival podpořit. Přeji všem hezký den.


Nepřihlášený uživatel

#58 Všem neochvějným zastáncům Palestinců, zvláštěpak Jiřímu J.

2015-06-18 07:11

Aby si uvědomili, čeho se to zastávají, co jsou ti Palestinci za svoloč: Palestinci ve Francii


Nepřihlášený uživatel

#59 ARe:

2015-06-18 13:17

#1: Marta Jandová -  

 A kde je problém?

Miroslav

#60

2015-06-18 17:11

Jsem zděšen některými antisemitskými názory tady na této diskuzi. Izrael je stát, který se projevil jako silný a rozhodný. A kdo z vás by si za souseda vybral Žida a kdo Palestince??? Já si vyberu vždy pracovitého Izraelce než povalujícího se Palestince. A že nejednají s Palestinci zrovna v rukavičkách? Kdo by tak nečinil, kdyby nás některý ze sousedů po x desítek let neustále odstřeloval raketami? Nejvíc mě dostává ta hysterie kolem blokády pásma Gazy. Pokud jde opravdu o čistě humanitární dodávky, proč je nepošlou přes Izrael, ten to nerozkrade, spíš bych se obával toho, jak by to dopadlo v Gaze. Asi to až tak čisté nebude. Tady antisemité skučí, jaká je tam humanitární krize, jak palestinské děti umírají hlady, ale na zbraně, munici a výbušniny mají pořád. A Švédsko se zbláznilo, uznat Palestinu jako stát - to je stejné jako Kosovo - paskvil na paskvil. Myslel jsem si, že Švédi jsou chytřejší, ale už ta lobby multikulti leze úplně všude. Pořád se všech zastávat i když třeba nejsou v právu. To dopadne špatně - hlavně to posílí nacionalistické nálady - ne vlastenecké, ale nacionalistické!

Jiri J.

#61 Tady mate ten "hrdinsky", "silny a rozhodny" Izrael,

2015-06-25 09:58

http://www.theguardian.com/world/2009/mar/25/israel-white-phosphorus-gaza

Nepredpokladam ovsem, ze umite anglicky, takze musite pozadat nekoho vzdelanejsiho, aby vam to prelozil.

V kazdem pripade nejsou uz o nic lepsi nez nacisti,  jen jeste organizovane nepopravili tolik podradnych (necim, cemu rikaji "Hospodin" - nevyvolenych) lidi.


Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Tady mate ten "hrdinsky", "silny a rozhodny" Izrael,

2015-06-27 19:20

#61: Jiri J. - Tady mate ten "hrdinsky", "silny a rozhodny" Izrael,  

 Ano, jistě, v třicátých letech židi běžně páchali v Německu teroristické útoky, vraždili Němce, stříleli na ně soustavně rakety ze škol a nemocnic a když se pak nevinní nacisté bránili, tak řvali před celým světem, jak je jim ubližovano a jak to odnáší civilisti. Jejich krvelačnost a pomstychtivost na nevinných Němcích se pochopitelně nedá se současnou mírumilovnou humanitární organizací Hamás, šířící pravdu a lásku, absolutně srovnávat :-D


Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re: Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě

2015-06-27 19:25

#55: - Re: Otázka přetrvávajícího antisemitismu v Evropě 

 Židi jsou historicky velmi stateční a jen ve starověku dvakrát povstali proti Římským okupantům, přičemž právě po druhém povstání byly vyhnáni ze své země, jejich chrámy byly srovnány se zemí a Judea byla za trest přejmenována Římany na Palestinu, aby se zapomnělo, že nějací židé, co měli tu drzost se postavit všemocnému impériu, vůbec existovali... a přes všechno Izrael existuje a denně musí bojovat za právo na svou zemi a vlastní existenci.


Nepřihlášený uživatel

#64

2015-07-01 07:07

Nechápu jak seněkdo vůbec může zastávt palestinců! Vždyť jsou to fanatický hovada. Až jim nebude stát v cest Izrael, půjdou proti Evropě, žádní arabové nejsou a nikdy nebyli naši spojenci! Uvědomte si to kurva!!

Martin Pospíšil
Brno

#65

2015-07-01 13:50

V téhle válce fandím židům, ti dokázali ten svůj kus pouště zkulturnit a pozvednout na jeden z nejvyspělejších států světa, kdežto Palestinci umí jen válčit a ničit, žijí v bídě a chudobě za dob středověku. Člověk který se staví na stranu Palestinců to nemůže mít v hlavě v pořádku, to musí být fanatik.

Elina

#66

2015-07-09 12:38

Festival Dny Jeruzaléma v Plzni jsem navštívila a jsem opravdu velmi ráda, že se konal. V plné šíři jsem pochopila, proč přátelům Palestiny takové akce tolik vadí, a vzdávám čsst a chválu představitelům Plzně, že nátlaku nepodlehli. Vážím si jich, vážím si všech, kdo tam vystoupili, vážím si těch,  kdo dokážou veřejně stát za Izraelem. O těch, kteří si tu zařídili tak skvěle prosperující živnost s jedním jediným předmětem činnosti - totiž hanobení jen, pouze a výhradně Izraele, to však v žádném případě říci nemohu.


Nepřihlášený uživatel

#67

2015-07-18 08:55

Tohle jsou oni mírumilovní a přátelští Palestinci ve Francii, srdce nejednoho romantika při pohledu na ty ryzí dušičky zaplesá, radost se jimi kulturně obohatit Propalestinská svoloč ve Francii


Nepřihlášený uživatel

#68

2015-09-14 08:38

Sedí takhle vedle sebe v letadle dva muslimové a žid, který si pro větší pohodlí sundá boty. První muslim se za letu postaví, že si dojde pro džus. V uličce však sedí Žid, tak se mu nabídne, že mu pro džus skočí. Muslim s potěšením přijme. Mezitím však vezme jednu botu Žida a flusne mu do ní. Za chvíli je zpátky Žid s džusem. Muslim mu slušně poděkuje a cesta ubíhá dál. Za pár minut dostaně žizeň i druhý muslim. O tomu se žid nabídne a přinese mu džus. I druhý muslim však provede svému židovskému dobrodinci menší zlomyslnost a flusne mu do boty. Žid mu předá skleničku s džusem, posadí se a obuje si boty. Okamžitě ví, co se stalo a začne bědovat. "Copak tohle bylo nutné? Proč my spolu musíme mít neustálé konflikty? Kdy tohle skončí? Flusání do bot, chcaní do pití...ach jo...takhle přece nemůžeme pokračovat...


Nepřihlášený uživatel

#69

2015-11-03 10:01

Palestinci nejdřív chtěli vyvraždit židy kompletně, nepovedlo se, od té doby se vyvražďují navzájem; v počtech zabitých jsou židi úspěšnější, zase Palestince nikdo nenutí si stále začínat. Z hlediska Izraele je to obrana, celý svět to ví a zřejmě proto má pro něj pochopení, dá se diskutovat jestli je přiměřená nebo ne, ale zase když jsou Plestinci tak pitomí, že si stále začínají, tak dobře jim tak. Kdyby Palestinci stříleli denně rakety na naše území, tak jak to dělají na Izrael, byli by zdejší antisemitští diskutéři mezi prvními, kdo by jim vyhlašoval válku a volal po tvrdé odvetě ve stylu Izraele, ach ta pokryteckost.


Nepřihlášený uživatel

#70

2016-06-02 13:55

Jeruzalém zůstane izraelským hlavním městem navždy. To není slib, to je skutečnost... Nesouhlasíme spolu v řadě věcí, ale ohledně Jeruzaléma se drtivá většina shoduje. Neexistují dva Jeruzalémy. Je jen jeden Jeruzalém a ten nikdy nebude tématem k diskusi. Budoucnost Jeruzaléma je jako budoucnost Státu Izrael a jako celého židovského národa. Jeruzalém nebude nikdy rozdělen a nikde se Jeruzaléma nevzdáme... Král David jej učinil svým hlavním městem před takřka 3.000 lety a král Šalamoun vybudoval první Svatý Chrám na hoře Moria, na Chrámové hoře. Když padl a byl nám sebrán, Židé v exilu v Babylónu plakali a slíbili na něj nikdy nezapomenout... Už od té doby je hluboko v srdci židovského lidu a je jedním z nejzjevnějších projevů našeho židovství...


Nepřihlášený uživatel

#71

2017-01-29 21:10

Donald Trump chce přemístit americkou ambasádu v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma, je to můj člověk!!