Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

pipi

#10051 CZEXIT!

2016-06-24 11:24

Okamžitě - CZEXIT!


Nepřihlášený uživatel

#10052 anonymní trolové se radují

2016-06-24 11:41

#10050: 

 Většině v Evropě bude hůř, ale pár na tom vydělá: USA, Rusko ....


Nepřihlášený uživatel

#10053

2016-06-24 12:43

není třeba psát komentáře.., stačí si přečíst názory občanů ČR na soc. sítích (cca. +-80%), tuto petici a není zapotřebí, již žádný komentář...

Nepřihlášený uživatel

#10054 Re: Re: Re: zhuleni vypatlanci zmizněte

2016-06-24 18:10

#8429: - Re: Re: zhuleni vypatlanci zmizněte  

 Hezký večer,

jste asi jediný,kdo se tady vyjadřuje kultivovaně a ví, o čem mluví.Já zaké s islamizací nesouhlasím, ale pokud jsme ji jednou povolili, asi těžko můžeme tuto muslimskou čvardu poslat zpět domů.Již jsou zprávy, že naše dívky poskytují avé osobnoati za účelem sňatlku - pochopitelně za slušné peníze. Pán Bůh jim tedy pomáhej.Za peníze sice koupíš v Praze dům, ale tato svološč - jejiý kulturu a zvyky neznáme, nám tady velice dobře nadělá takové problény, že se budeme všichni divit.

Týna

Zdravý rozum

#10055 Přečíst hlupáci

2016-06-24 19:08

http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/    2016/cista-pozice-ceske-republiky-vuci-rozpoc-23947

TOM
Nepřihlášený uživatel

#10056 Re: Re: Re: Re: zhuleni vypatlanci zmizněte

2016-06-24 19:18

#10054: - Re: Re: Re: zhuleni vypatlanci zmizněte  vztah z muslimem je peklo 

 stačilo by v cele evropě zakazat islám a pak by muslimové museli samy odejit muslimové nemužou zustat ve statě ktera jim nedovoli praktikovat svou viru to jim přikazuje allah a pokud divky budou chtit žit s muslimy mužou se odstěhovat do islámských zemi a brzy by je to přešlo až by poznali muslima řika se že když ma žena vztah s muslimem tak jsou muslimové mily pomahaji milujici laskavy a budou pro vas dělat cokoliv do te doby dokud nejste s muslimem vdana pak už si přestane hrat na dobreho a ukaže jakej skutečně je začne mlaceni protože muslim ma podle koránu právo mlatit svou ženu a take muže myt až 4 ženy a budou nasledovat přikazi aby holka konvertovala k islámu nosila šatek nebo burku myt polovični právo a holku bude čekat smutny život a bude muset vzdat se sve rodiny a přatel z evropy protože to jsou lide nečisti podle islámu a jako spravna muslimka se nemuže kamaradit s nemuslimy to je duvod proč mnoho muslimek skonči svuj život sebevraždou 

Trollové a peticokazi zase aktivní

#10057 Pokud někdo nesouhlasí s touto peticí, ať se neztrapňuje trollováním

2016-06-24 22:11

Normálně v demoktacii je možno vyjádřit svůj názor, např. v peticích. Někdo je ale tak mdlého rozumu, že si v demokracii nevytvoří svoji petici (asi má strach, že by se mu tam nikdo nepodepsal) a tak ubožák trolluje, kde může, viz podpisy násl.:

73822 - Pitomio Vochomůrka

73823 - Mickey Mouse

73825 - Pitomio Smrdí jak smegma

73826 - Pitomio Buzerant

73827 - Pitomio Landys

73828 - Vladimir Putin

73829 - Prdel Okamurovič

73830 - Hovnous Mrdopuch

73832 - Zmrd Pa Zmrd

HOLT, S NĚKTERÝMI IDIOTY NELZE BUDOVAT DEMOKRACII !

(snaha zdiskreditovat tuto petici a zpochybnit její legitimitu = podobnými "podpisy" !)


Nepřihlášený uživatel

#10058

2016-06-25 05:55

Žádám jako občan této země, aby bylo vyhlášeno referendum o vystoupení z EU. Jsme svobodní občané, mámo na to právo a politici jsou naši zaměstnanci a musí poslouchat hlas lidi. Ten je živí a to moc slušně, aniž by si toto zasloužili
vrána k vráně sedá

#10059 muslimové a sluníčkáři v Londýně se projevují

2016-06-25 06:14

LONDÝN !? ... je už z velké části muslimský !!! ... a proto:

"Londýňané chtějí do EU, petice žádá nezávislost metropole. Desetitisíce obyvatel Londýna v pátek podepsaly petici za nezávislost britské metropole a její setrvání v Evropské unii navzdory výsledkům čtvrtečního referenda. Petice podle agentury AFP vyzývá starostu Londýna Sadika Khana, aby „vyhlásil nezávislost Londýna a jeho kandidaturu na členství v EU”.

mají muslimského starostu

muslimové si uvědomují, že v nezávislé Anglii mají migranti útrum

muslimové si uvědomují, že EU = noví migranti, noví muslimové, pokračující islamizace !!!

BOHUŽEL STÁLE JEŠTĚ PLATÍ: ... KDO JE PRO SETRVÁNÍ V EU = TEN JE I PRO ISLAMIZACI A LIKVIDACI EVROPSKÉ KULTURY !!!

Co je pro nás důležitější:

#10060 ... peníze nebo svoboda!? ... kultura nebo islám!? ... samostatnost nebo otroctví!? ... v EU

2016-06-25 06:28

#10055: Zdravý rozum - Přečíst hlupáci 

Každý si musí uvědomit co chce (co chceme)

peníze jsou "vždy až na prvním místě" ? ... Pořád čtu různé nářky, jak bychom na to doplatili, kdybychom nebyli v EU a podobné nesmysly !

Jidáše si kdysi koupili za 30 stříbrných, aby zradil (zaprodal Krista)

... a my máme stále naříkat, jak na to doplatíme !? ... I kdybychom na to doplatili finančně (nevěřím tomu) tak získáme mnohem více: svobodu, samostatnost, právo si určovat vlastní věci, už EU nebude direktivami dusit naši ekonomiku, zabráníme islamizaci, a mnoho dalšího ... (v EU jsme ČR jen do počtu ! ... rozhoduje NĚMECKO a francie a .... ostatní drží hubu) ... ČR nabude na významu a získá znovu úctu mezi národy, kterou částečně ve světě ztratila = poklonkováním Bruselu a tím, že jsme se stali montovnou různých výrobků z Evropy (máme větší ambice, národní hrdost, tradice, cíle a potenciál !) EU nás v našem rozvoji za mrzký Jidášký groš DUSÍ !!!

TOTÁLNÍ ZMĚNA EU K LEPŠÍMU ... NEBO: ... CZEXIT !!!

Slovenský prezident Kiska: Slovensko je pro všechny

#10061 Slovenský prezident Kiska: Slovensko je pro všechny

2016-06-25 07:03

Slovenský prezident Kiska: Slovensko je pro všechny! Tak určitě, když může být i pro vojáky NATO, migranty a 400,000 Romů. Proč se z Kisky stává druhá Merkelová?


Český týdeník Respekt z Bakalova vydavatelství Economia uveřejnil ve svém posledním čísle rozhovorErika Taberyho se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou. Ozvali se nám do redakce slovenští čtenáři AE News, abychom celou věc okomentovali, protože slovenský prezident v rozhovoru uvedl, žeSlovensko je pro všechny, což uvedl v návaznosti na výrok českého prezidenta Miloše Zemana o tom, že Česko není pro všechny. Andrej Kiska se tak vyhranil vůči anti-migračnímu postoji českého prezidenta. Slovenské občany toto nijak nepřekvapuje, já se však pokusím spíše shrnout mediální profilaci slovenského prezidenta, než abych komentoval tak zřejmou věc, že slovenský prezident je sluníčkově naladěný prezident. Skutečnost je totiž mnohem složitější.


VICE-Slovenský prezident Kiska: Slovensko je pro všechny! Tak určitě, když může být i pro vojáky NATO, migranty a 400,000 Romů. Proč se z Kisky stává druhá Merkelová?

Kdo s kým a proti komu a „za vším hledej ropu a likvidaci Ruska“

#10062 Kdo s kým a proti komu a „za vším hledej ropu a likvidaci Ruska“

2016-06-25 07:12

Petrohradská schůzka Putina, která unikla pozornosti aneb tažení k obkličování Ruska a vlivu na Černém moři pokračuje. A Kurdistán a nebo Velká Arménie?

Kdo s kým a proti komu a „za vším hledej ropu a likvidaci Ruska“

Podpis výstavby ropovodu Baku-Tbilisi-Ceyhan v roce 1994 spadá do doby, kdy USA rozehrály své tažení na Bízkém východě (Kuvajtem počínaje a plánem „Sedm zemí do pěti let“ konče). Z hlediska státních zájmů USA tím jde o udržení jejich hegemonie a hegemonie dolaru, z hlediska globalistů však jde o přesun světové moci na Východ – do Číny a Íránu. V obou případech je hlavní součástí tohoto plánu eliminace/likvidace vlivu Ruska a to (kromě jiného) především odstavením ruských energetických zdrojů z Evropy a jejich náhrada blízkovýchodními. Proto součástí plánu bylo i odstranění embarga na Írán a tím vpuštění jeho zdrojů do Evropy – konkrétně šlo o plán plynovodu Nabucco z roku 2002, který neuspěl jednak z důvodu tehdy nedostatečné kapacity (Ázerbájdán by potřebu nepokryl) a jednak z důvodu, že Turecko si jako tranzitní země kladlo stále více vyděračské podmínky.

Od rozpadu SSSR a především od konce vlády Jelcina tento plán nepřestal být realizován a jeho součástí se stala nejen Ukrajina (zavřít ruské kohoutky do Evropy a Ukrajině následně dodávat evropský plyn) ale také rozklad Turecka a přepsání hranic celého Blízkého východu tak, aby byl nejen odstaven vliv Turecka, ale aby navíc tranzitní zemí všech blízkovýchodních zdrojů byla jedna centrální země – Kurdistán. Za tím účelem byl vytvořen ISIL, který „náhodou“ obsazuje především území s ropnými terminály v Iráku a tranzitní cesty v Sýrii (Kobáni) a přes ní vstup na Středozemní moře tak, že mimo území Turecka.

VICE-Petrohradská schůzka Putina, která unikla pozornosti aneb tažení k obkličování Ruska a vlivu na Černém moři pokračuje. A Kurdistán a nebo Velká Arménie?

EU je nej

#10063 Re:

2016-06-25 07:16

#1: -  

Doufám,že takhle petice shoří v pekle.... 

BREXIT: Zdrcující úder pro evropské globalisty, americké elity slaví záchranu dolaru. Slaví i Čína?

#10064 BREXIT: Zdrcující úder pro evropské globalisty, americké elity slaví záchranu dolaru. Slaví i Čína?

2016-06-25 07:16

BREXIT: Zdrcující úder pro evropské globalisty, americké elity slaví záchranu dolaru. Slaví i Čína? Rozbíjení Evropy bude pokračovat, migrační vlna je nástrojem, elity obětovaly nejen Coxovou, ale i Camerona!

Není vyhráno, nový premiér nemusí Brexit podepsat!

Odezva globalistů na výroky královny ale může být tvrdá a dá se očekávat, že proti královně můžou v budoucnu přijít sankce. Globalisté jen tak Británii nepustí a pozor, nový premiér země nemusí nakonec Brexit podepsat. Velká Británie pro Američany má stejnou roli jako zmíněný Jaceňuk nebo Mubarak. Velká Británie je pro americké jestřáby nástroj na použití, který odhodí, když bude potřeba. Oslabení Evropy, euroasisjkých globalistů v EU a obětování Camerona, to jsou pouze nástroje s cílem uchování amerického statusu Pax Americana. Zbrojení v USA bude navázáno na permanentní konflikty v Evropě, v blízkosti Ruska, na Kavkaze a na Blízkém východě. Cílem USA je ovládnutí Ruska a ruských zdrojů a americké elity pochopily, že do Ruska vede cesta jenom přes Evropu.

VICE-BREXIT: Zdrcující úder pro evropské globalisty, americké elity slaví záchranu dolaru. Slaví i Čína? Rozbíjení Evropy bude pokračovat, migrační vlna je nástrojem, elity obětovaly nejen Coxovou, ale i Camerona!


Nepřihlášený uživatel

#10065

2016-06-25 07:19

George Soros a Madlenka Albrightová řádí v Rusku jako černá ruka. Jejich podivná neziskovka z Washingtonu ovládá desítky ruských opozičních novin!

Sami tedy vidíte, že poměrně obyčejná informace o nepodstatné události v Rusku, kde regionální noviny napsaly bublinu proti ruské televizi, nás dovedla až do nejvyšších struktur amerických elit a struktur vyhrazeného řízení globalizovaného světa. Rusko je ve válce. Neziskovky a americké zdroje dál proudí do Ruska a jejich cílem je financovat ruskou opozici, jejich média a noviny. Co asi tak má na starosti neziskovka z Washingtonu, která zaměstnává 50 poradců z řad amerických elit? Co asi tak hledá v Rusku? Lepší zítřky pro obyčejné Rusy? Rozvoj Ruska a jeho ekonomický růst? Blahobyt? Ne, to opravdu nehledá.

V Rusku leží ropa, plyn, nerosty, uran, uhlí, dřevo, obilí. To všechno tam je, ale Rusové se nechtějí dát obsadit, rozprodat, zprivatizovat, vytunelovat, začlenit do EU a sešněrovat pod Lisabonskou smlouvu tak, že o jejich zemi bude rozhodovat většinové kvórum jakési Evropské komise. Tam, kde má prsty krvavá Madla a strýc Sóroš, tam obvykle bude někomu brzy puštěno žilou, někdo se napakuje a někdo zařve. Ne nezbytně v tomto pořadí, ale na tom nesejde. Rusko je posledním místem na zemi, které se nepodařilo zglobalizovat. Útoků na Rusko, třeba i v takové marginální věci jako je sport, bude přibývat. Bublina v novinách nás tudíž nesmí překvapit. Bude jich mnohem víc.

VICE-George Soros a Madlenka Albrightová řádí v Rusku jako černá ruka. Jejich podivná neziskovka z Washingtonu ovládá desítky ruských opozičních novin!


Nepřihlášený uživatel

#10066 Nacistické kořeny "bruselské EU"Medical_Human_Experimentation

2016-06-25 08:46

Medical_Human_Experimentation

VICE-Medical_Human_Experimentation

Nacistické kořeny "bruselské EU"

od Paul Anthony Taylora , Aleksandra Niedźwiecki , Matthias Rath a August Kowalczyk

VICE-Nacistické kořeny "bruselské EU"


Nepřihlášený uživatel

#10067

2016-06-25 09:51

 Havlův vzor byl nacistický filosof Heidegger

 

Když se Hitler stal 1933 kancléřem, Heidegger vstoupil do NSDAP a jako rektor řídil nacifikaci university. Havel rád citoval Heideggerovy tirády proti demokracii…

 

Zemanovi voliči jsou rudohnědá prasata? Karla nevolí jen zbabělí potomci nevolníků? President je buzna? Přiznám se, že radikalizace tzv. pravdoláskařů v době presidentských voleb 2013 mi vzala dech. Zní to jako by se do módy vracely hnědé košile.

 

Odchýlili se tito lidé od Havlova učení o pravdě a lásce? A co vůbec o Havlově filosofii víme? Víme vůbec něco?

 

Střih. Píše se leden 1990. President Havel jede na první státní návštěvu, do Německa. A první, co kancléři Helmutu Kohlovi řekne je toto: "Co kdybychom spolupracovali na rozpuštění všech politických stran s cílem vytvořit pouze jedinou silnou stranu – Stranu Evropy?" Disident a navrhuje vládu jedné strany?! Šokovaný Kohl se nezmůže na slovo, raději dělá, že nic neslyšel. (John Keane. Václav Havel – politická tragédie v šesti dějstvích. Volvox Globator 199, str. 358)

 

Nyní příjde kontrolní otázka z politologie. Jak říkáme tomuhle politickému směru, který se staví proti bolševickému znárodňování, ale zároveň je proti pluralitní parlamentní demokracii? Kdo dával při občanské nauce pozor, už ví která bije.

 

Pan Havel je učebnicová ukázka poučky, že kdo si svoje dějiny nepamatuje, je odsouzen si je zopakovat. Moc se o tom nemluví, aleHavel celou svou filosofii převzal od nacistického filosofa Martina Heideggera. Ostatně Dopisy Olze se někdy označují jako "heideggerovské meditace". Havel tu Heideggera označuje za "největšího filosofa našeho věku". (Dopisy Olze, str. 301, dopis ze dne 8.5.1982, text 127)

 

Jenže "největšího filosofa našeho věku" jeho názory přivedly přímo do Hitlerovy náruče. Heidegger také cítil "blbou náladu" jako Havel. Také byl skeptický vůči mravně zkorumpované parlamentní demokracii. Toužil po někom, kdo ten Augiášův chlév vymete a udělá pořádek! Několik měsíců po Adolfově nástupu Heidegger vstupuje do NSDAP, stává se rektorem university ve Freiburgu a řídí její nacifikaci. Přestává se stýkat se svým učitelem Husserlem, který byl židovského původu, ani na pohřeb mu nepřijde.

 

Otec vědecké metody, filosof Karl Popper o Havlově idolu říká:"Vyzývám filosofy celého světa, aby se dohodli, že už nikdy nezmíní Heideggera ani nepromluví s nikým, kdo Heideggera obhajuje. Ten člověk byl svině. Choval se jako svině ke svému milovanému učiteli a na Německo měl zhoubný vliv." (swine, devil, devilish)

 

Zachránit nás může už jenom nějaký bůh

 

Na heideggerovskou inspiraci u Havla upozorňuje i John Keane v Havlově životopisu (str. 216-7). V proslulé eseji "Moc bezmocných" (1978) se Havel na německého nacistu odvolává:

 

"Heidegger výslovně mluví o "krizi demokracie". Nic skutečně nenasvědčuje tomu, že by západní demo­kracie – tj. demokracie tradičního parlamentního typu – otevírala nějaké hlubší východisko… Skutečně: nezdá se, že by tradiční parlamentní de­mokracie nabízely způsob, jak zásadně čelit "samo­pohybu" technické civilizace i industriální a kon­zumní společnosti; i ony jsou v jeho vleku a před ním bezradné." Pak Havel dodává, že kdyby snad vláda KSČ skončila, parlamentní demokracie by mohla být jedině "jakýmsi vhodným přechodným řešením". Upínat se k tradiční parla­mentní demokracii jako k politickému ideálu je podle Havla "přinejmenším krátkozraké".

 

Havel jako pronikavý myslitel? Sotva. Tyto myšlenky převzal z interview z Der Spiegel (1976), kde Heidegger zavrhuje techniku i demokracii: "Technika stále více odtrhává lidi od půdy a vykořeňuje je. Nevím jestli vy z toho máte strach, ale já rozhodně byl vyděšen, když jsem nedávno viděl fotografii Země pořízenou z Měsíce." Demokracie podle něj není prý vhodné zřízení, které by dokázalo zajistit, že člověk ovládne techniku a ne technika člověka. "Podle mne je klíčovou otázkou dneška, jaký politický systém je vhodný pro dnešní technický věk. Nemám na to odpověď. Nejsem přesvědčen, že to je demokracie."

 

Jak jinak tento program nazvat než ekofašismus? Heidegger zjevně odmítá Churchillovu tezi, že demokracie je sice otřesná, ale alternativy jsou ještě horší.

 

Interview v Der Spiegel mělo apokalyptický název "Teď už nás může zachránit jen nějaký bůh". Právě odtud pramení Havlovo koketování s New Age, jeho volání po "existenciální revoluci". Nemyslí tím ale návrat k hodnotám křesťanství. Spíše onu mlhavou iracionální teosofii, kterou do Československa přivedl jeho dědeček Vácslav.

 

Nacistický rektor

 

Havlův guru vstoupil do NSDAP, když už bylo jasné, co jsou nacisté zač. Po požáru Reichstagu byl v únoru 1933 vyhlášen výjimečný stav. Hitlerovi říšský sněm přiznal diktátorské pravomoci. 8.března ministr vnitra Wilhelm Frick oznámil otevření prvních koncentračních lágrů. Jeden byl v Heubergu poblíž Heideggerova rodiště Messkirchu.

 

Tyto události Heideggera nadchly natolik, že 1.května 1933 vstoupil do NSDAP.

 

Běsnění pokračovalo. 10.května se ve městech Německa konalo veřejné pálení knih 20.května Heidegger poslal Hitlerovi veřejný telegram, kde deklaroval svou ochotu spolupracovat na vyčištění universit (Gleichschaltung) podle programu NSDAP.

 

27.května 1933 Heidegger oblečený v echt nacistické uniformě jako nový rektor university ve Freiburgu pronáší svůj inaugurační proslov. Zajímavé je, že v tomto projevu havlovsky blouzní o potřebě jaksi duchovního ehm jaksi zakořenění, že. Nestačí prý, aby každá věda s chladnou exaktností měřila to či ono. Universita prý potřebuje "spirituální vůdcovství" a "zakořenění" v "podstatě" bytí.

 

Jak nacifikace university postupovala, vicerektor Joseph Sauer do svého deníku napsal: "Finis Universitätum! To je konec university. A do tohohle svrabu nás navezl ten idiot Heidegger. Přitom jsme ho zvolili rektorem, aby universitnímu světu vdechl novou spirituální vizi. Jaká ironie!"

 

Pro Heideggera je parlamentní demokracie stejné zlo jako stalinismus se svými Gulagy. Doufal, že Hitler nabídne jakousi Třetí cestu. V přednášce z roku 1935 (Publikováno 1953 v "Úvod do metafyziky") říká: "Metafyzicky vzato, Rusko i Amerika jsou to samé: na obou stranách vyprázdněné šílenství technologie vymknuté kontrole, všude lidská bytost neomezeně organizována." Naději vkládal do Německa, které podle něj je nejvíce spirituální ze všech národů. Nutno uznat, že v tom měl pravdu. I dnes jde Německo v čele světového zeleného hnutí. Právě tam vznikla první silná Strana zelených.

 

http://www.asb4.com/floor/philes/heidegger.htm

 

Osudy kolaboranta po válce

 

Ani holokaust jeho názory nezměnil. Ještě v roce 1974 napsal svému příteli Heinrichu Petzetovi: "Naše Evropa je likvidována zezdola vinou demokracie."

 

Heidegger odsuzoval technickou civilizaci, ale jen pokud sloužila demokratickému režimu. Havel bez okolků (a také bez uvedení citace) převzal Heideggerův bonmot, kde moderní výrobu (automobilovou, zemědělskou) přirovnal k výrobě mrtvol v koncentráku.

 

Tím více bije do očí, že skutečné koncentráky, továrny na smrt, Heidegger neodsoudil ani na nátlak svých fanoušků (tzv. Heideggerovo velké mlčení). Když se ho v dopise jeho student Herbert Marcuse (ano, ten neomarxista) na to ptal, Heidegger to zlehčil, že nevidí rozdíl mezi plynovými komorami a tím, jak se SSSR choval k Němcům ve Východní Evropě. Trochu to připomíná Havlův přístup k "humanitárnímu bombardování".

 

Václav Havel 2009 Na tiskovce, kde v eurovolbách podpořil Zelené. Odmítá názor, že Škodovka potřebuje růst výroby, aby lidé měli práci: "Mně to připadá lehce zrůdné. Je to, jako by někdo řekl, že koncentrační tábory být musí, protože přece potřebují zaměstnání ti dozorci a věznitelé. Je třeba klást si přece otázku o smyslu, zda potřebujeme víc a víc aut."

 

Martin Heidegger 1949 Soukromá přednáška Das Ge-Stell. Na universitě tehdy jako nacista přednášet nesměl: "Ze zemědělství je dnes motorizovaný potravinářský průmysl. V podstatě je to totéž jako výroba mrtvol v plynových komorách a vyhlazovacích táborech. Je to to samé co hospodářská blokáda, která má vyhladovět nějakou zemi. Totéž jako výroba vodíkových bomb."

 

Do Československa se učení téhle "nacistické svině" (Popperova slova) dostalo například díky filosofu Janu Patočkovi. To jen ten pán, který spolu s dramatikem Havlem byl prvním mluvčím Charty 77. A kterého podpora Charty stála život. Patočka znal Heideggerovu filosofii z první ruky. V letech 1932-33 totiž studoval ve Freiburgu u Heideggera a Husserla!!! Heideggerův těžkopádný opus "Bytí a čas" z roku 1927 přeložil do češtiny právě Patočka.

 

Jak se do těchto názorových kruhů dostal Havel? Mladík s kafkovskou přezdívkou Chrobák přece psal absurdní dramata (Théâtre de l'Absurde). Naučný slovník praví, že tento divadelní žánr je odnoží existencialistické filosofie, jejímž představitelem je … právě Heidegger. Navíc Heideggera a jeho žáky publikoval v 60.letech i literární časopis "Tvář", kde byl Havel redaktorem. Než byl časopis režimem zakázán. Pro naše umělce unuděné socialistickým realismem musel být Heidegger cosi jako zakázané ovoce "ze Západu".

 

Jenže to ovoce bylo otrávené. Fascinující je, že po válce nikomu nevadilo, z jakých politických postojů vyplývá Heideggerova filosofie o vyprázdněnosti "bytí" ve svobodné společnosti. Kolaborant sice po válce dostal zákaz přednášet, ale po pár letech byl omilostněn. Nějakým nedopatřením se z něj stal módní salónní filosof. Zvláště francouzští existencialisté jako Sartre z něj byli na větvi. Když chtěl být nějaký kavárenský intelektál "in", musel heideggerovsky plivat na civilizaci. Paul Johnson takovým mudrlantům říká "nepřátelé společnosti."

 

Různí Havlové lehkomyslně přebírají čísi myšlenky, aniž by znali jejich původ. Nezajímá je, že tato filosofie už jednou vedla k podpoře autoritářských režimů. A vstupují po druhé do téže řeky.

 

V roce 1976 nihilista Heidegger zemřel jako uctívaný velikán filosofie. Mezitím stihl vyplodit 70 svazků svých sebraných spisů (Gesamtausgabe). Pokud rádi čtete o "bytí jsoucna", je to jasná volba. I tehdy vypukly hotové orgie patolízalství, kdy všichni na zesnulého velikána pěli ódy. Až deset let poté (1987) socha spadla z piedestalu, když Viktor Farias vydal knihu "Heidegger a nacismus".

 

(Obrázek: Zde novodobý František z Assisi psal svá díla. Heideggerova chata v Todtnaubergu je dnes poutním místem jeho obdivovatelů. Jako Havlova chata v Hrádečku u Trutnova. Zdroj: Wikipedia)

 

P.S. Heslo Heidegger_and_Nazism na wikipedii dodnes nemá českou verzi. Pokud se toho někdo ujme, bude to záslužná práce. Pak by tam ovšem neměl chybět odstavec o presidentovi Václavu Havlovi.

 


Nepřihlášený uživatel

#10068

2016-06-25 15:32

"Japonský imigrant Okamžůra by měl za prznění naší národní hymny spáchat harakiri"


Nepřihlášený uživatel

#10069

2016-06-25 15:33

Veleba je typický komunistický normalizační ksicht


Nepřihlášený uživatel

#10070 Bolševici mají sabat

2016-06-25 15:47

Tato petice je demagogie nejhrubšího zrna!


Nepřihlášený uživatel

#10071 Re:

2016-06-25 15:48

#10068: -  karel von bilderberg musi zmizet z česka 

 rakousky občan karel švancenberg by měl chodit na logopedii kvuly šišlani a zmizet z česka zpěv narodni hymny od něho to je ostuda česke republiky 


Nepřihlášený uživatel

#10072 Re:

2016-06-25 15:54


Nepřihlášený uživatel

#10073 Re:

2016-06-25 18:16

#14: -  

 Jste mladý a tak právě proto vůbec netušíte, co chcete. Něco si nastudujte, ať se neblamujete.

zaujatost a zabedněnost ČT

#10074 ČT názor na Brexit

2016-06-25 18:28

Dovolil bych si ocitovat jeden názor, s kterým souhlasím:

"Tak v Británii prý už 2 miliony lidí podepsaly petici, aby se referendum konalo znovu.
A zpravodajství ČT z Británie vyznělo v tom smyslu, že Britové prý nevěděli, co je EU, co bude znamenat odchod. Redaktoři byli natolik impertinentní, že vlastně staršího neinformovaného *ola udělali i z královny, nepřímo.
No, vzhledem k tomu, že i k volbám nebo na důležitou demonstraci mladé nedostanete, divím se, že mají (ti britští) tolik drzosti, že chtějí repete.
Proč nepřišli k volbám hned napoprvé? To jsou ti mladí tak retardovaní, že si neuvědomili osudovost toho kroku?
Takže pánové, kteří se včera vysmívali těm, co čekali nějaké podrazy - už je to tady. Asi se to nemohlo zfixlovat jako v Rakousku, tak se rozjela hysterická akce o blbých, blbě informovaných a podvedených Britech.
Korunu tomu nasadil redaktor B. Vostal, který řekl naplno, že britský parlament ještě nemusí referendum uznat.
Potom ovšem nechápu, proč Juncker tak spěchá.
Že by ho loutkovodiči neinstruovali o novém divadélku?"

EU je nejblbější projekt

#10075 Re: Re:

2016-06-25 18:30

#10063: EU je nej - Re:  

 Doufám, že tahle EU shoří v propadlišti dějin ...