Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

za jedno stůjme a navzájem mezi sebou nebojujme

#5351 jednota - za jeden tahejme provaz

2015-11-08 20:10

... Je mi líto, že se neumíme (zatím) dost povznést nad "malichernosti" a jsme mezi sebou nejednotni !?

Nejen Šláfenberg a jeho slova, že on, a skupina proti Pegidě "hájí demokracii" ... ale u nás na těchto diskusích (např. zde, u petice za vyhlášení referenda) se navzájem napadáme: ... např. se útočí dost proti křesťanům a pod.

Nemám dojem, že se tady útočí na ateisty, buddhisty a podobně. A když se ukáže nějaký komentář z Bible, spíše jako varování lidem, aby se vzpamatovali. Na to už číhají nažhavené vosy a hned si rýpnou a zaútočí na křesťany a Boha !

Myslím, že máme být rádi za každého křesťana, i ateistu, katolíka i z jiných křesťanských vyznání ... kteří se chtějí zapojit do "armády dobra" (nebo ji nazveme "armádou Kristovou", ale pokud se to někomu nelíbí, tak třeba "armádou Brumbálovou" z Harryho Pottera) ... ale důležité je, že stojí na straně dobra, pravdy, národa, svobody, dědictví kultury, ... že jsme na stejné lodi !!! Jde nám o stejnou věc ! Nedopustit šíření islámu !!! Nedopustit šíření NWO !!!

Já jako římský katolík jsem proti imigraci, a proti té manipulaci z médií, a hájím také naši zemi proti Islámu, chodím na demonstraci, píšu příspěvky, a mnohdy jsem (jsme) osočován(i) a je mi nadáváno, že: ... náš papež ... atd. a vyčítáno kdeco, vzhledem k církvi nějakými lidmi, kteří snad trpí a úpí pod křesťany ? (ačkoliv jsem tomu člověku neublížil) ... že mi (nám) stále někdo hází klacky pod nohy (asi provokatéři, kteří), chtějí celou církev a křesťany označit jako nepřítele č. 1.

Není V8m podezřelé, že se tu tolik šije do křesťanů, a nejvíce do církve !?

Nechápu to ! .. Všude jsou lidé dobří i zlí, i v církvi, ale jsem přesvědčen, že dobrých je tam více, a křesťané jsou nejvíce pronásledovanou skupinou lidí na ZeEmi. Mě osobně tyhle útoky mrzí, když stojím na té správné straně a mnozí křesťané také, a nezasloužím(e) si, aby nás nějaký trotl házel do jednoho pytle se zrádci. Ještě začněme se navzájem osočovat a nadávat si, a je to všechno v pytli !!! Prospěje to jen našim nepřátelům a provokatérům !

Lidi, copak jste nepochopili, že většina křesťanů je na Vaší straně !? Jde nám o stejnou věc - nedovolit islamizaci Evropy !

A pak mě mrzí, že některé akce a demonstrace se tříští: ... např. 7. 11. ve 14 hod jak na Václaváku, tak na Albertově (s prezidentem ?)

Já jsem už z toho dost unavený, dost se angažuji (a ještě číst takové nenávistné komentáře a poznámky !)

Lidi, nenechme se rozdělit a rozeštvávat navzájem !

Jouinka

#5352 Re: Podpisy v internetové petici

2015-11-08 20:38

#16: nemamjmeno - Podpisy v internetové petici 

 

V okamžiku rozhodování, to nejlepší, co můžete udělat, je udělat správnou věc. Druhé nejlepší, je udělat špatnou věc. To nejhorší je neudělat vůbec nic. Pak totiž nemáte nic - úspěch ani zkušenost.

(* Theodore Roosevelt

radim

#5353 Re: jednota - za jeden tahejme provaz

2015-11-08 21:09

#5351: za jedno stůjme a navzájem mezi sebou nebojujme - jednota - za jeden tahejme provaz 

Rozdelit (lidi ideologicky) a pak jim o to snadneji panovat je jedna z hlavnich agend temne strany jiz od doby 'Osvicenstvi' (S. je oznacovan jako andel svetla). Zvlaste se zameruji na boj proti organizovanemu nabozenstvi.

Vaclavak je od 16h.


Nepřihlášený uživatel

#5354 Islámizace představuje největší ohrožení demokracie současnosti

2015-11-08 21:34

Korán jako základní dogma islámu je na řadě míst jasnou propagací násilí a netolerance k jiným vírám a bezvěrcům. Spolu s prosazováním nerovného postavení žen ve společnosti je v rozporu s listinou základních práv a svobod, kterou schválily státy EU i ČR a též v rozporu s ústavou České republiky. Měl by proto být zakázán buď jako celek,  anebo z něj musí minimálně být všechny tyto kontroverzní texty vypuštěny.  Je ale myslím jasné, že muslimové to nikdy nepřipustí. Pak ale nesmí žít v Evropě. Nejen kvůli zastrašování vlastních dětí tím, že musí zemřít, odvrátí-li se od islámu, ale i kvůli nabádání k vraždění nebo zotročování všech, kteří stojí mimo islám, je nezbytné tuto víru, s podstatou naprosto stejně zrůdnou jako je fašismus, vymýtit z Evropy se všemi jejími propagátory. Nedojde-li k tomu nyní, v době, kdy je to ještě možné vzhledem k poměru sil ať mírovými prostředky nebo hrubou silou, změní se za několik let nebo max. desítek let Evropa v totalitní společnost. Ta sice vzejde z demokratických voleb po přečíslení stávající naivně tolerantní a tím téměř bezbranné  společnosti fanatickými mohamedány, ale tím veškerá demokracie skončí. Děste se té doby, ale.....na všechno se dá zvyknout, že??? A pak, jak lidi vždy v historii a ve všech systémech kolaborovali, jednou s fašisty, podruhé s komunisty, potřetí s jinou mafií,  nakonec jich mnoho skočí i do náruče islámu.....


Nepřihlášený uživatel

#5355

2015-11-09 00:20

Samozřejmě, jako vždy musí text obsahovat ideologickou manipulaci "svobodných" ultraliberalistů hesly typu "bude následovat", mající za cíl vyvolat dojem jako "když nezvolíte nás, tak tady budete mít totalitu". "Zvolte nás a hned druhý rok tady bude blahobyt pro všechny." Typická klamná manipulace. Oni vědí jen to, jak kde co zrušit, ale konstruktivní plány už žádné, všechno se podle nich "vyřeší samo".  Až by se pod jejich (ne)vládou začal stát rozpadat, tak půjdou od válu s namaštěnými kapsami. Že odmítaji přidělování migrantů, na to každý hned skočí. Ale jaksi už nikdo nevidí to, že pokud jsou pro neomezenou svobodu každého, tak tím pádem jsou i proti jakémukoliv omezování imigrace, a tedy je sem nechají neomezeně samovolně proudit. To by mě zajímalo, jaké mají na tohle řešení kromě práva je postřílet po překročení hranice jejich soukromého pozemku.


Nepřihlášený uživatel

#5356 AGRESE USA V EVROPE

2015-11-09 09:55

Vysoce postavení vojenští úředníci Pentagonu navrhli, aby bylo do evropských zemi vysláno víc amerických vojáků na základě rotace, oznámil list Wall Street Joournal. Podle slov vrchního velitele sil NATO v Evropě, generála Philipa Breedlova bude rozhodnutí přijato během „nejbližších pár měsíců“.

Na konferenci v Simi Valley (stát Kalifornia) podpořil náčelník štábu armády Spojených států Mark Milley návrh na vyslání dodatečných vojsk do Evropy za účelem jejich dočasného rozmístění. Podle jeho slov USA zdokonalují výcvik vojáků, aby mohly čelit různým hrozbám ze strany Ruska, mimo jiné i hybridním válkám, jejichž součástí je propaganda a netradiční taktiky. Jak zdůraznil Milley, jsou daná opatření „nezbytná k tomu, aby zabránila dalším konfliktům v Evropě".

Více: USA VOJSKA SE ROSIRUJI PO EVROPE!!!

Venezuelský ministr obrany Vladimir Padrino v neděli oznámil, že letadlo americké pobřežní stráže proniklo do vzdušného prostoru jeho země.

 „Před osmačtyřiceti hodinami startoval výzvědný letoun pobřežní stráže Spojených států z letecké základny NATO na ostrově Curaçao a pronikl do naší letové oblasti", uvádí agentura AVN Padrinova slova.

Více: letadlo americké pobřežní stráže proniklo do vzdušného prostoru jeho země.

VICE CO SE VAM UTAJILO-Šokující odpověď Putina na otázku reportéra BBC


Nepřihlášený uživatel

#5357

2015-11-09 10:01

Analýza autenticity Bible ve vztahu k současnému světovému řádu

Než si odpovíte na tuto otázku, dovolím si nejprve předložit důvody, které mne k sepsání této úvahy vedou. V posledních dnech jsem na Svobodném vysílači vyslechl několik diskuzí o Bibli jako takové a také o jejím obsahu. Rád bych tedy určité názory objasnil, aby třeba čtenáři tohoto internetového media  i posluchači zmíněného rádia nebyli vystaveni ještě většímu zmatku. Cílem je co nejobjektivněji se zamyslet nad názory obou stran. Věřím totiž, že je čtenář dostatečně inteligentní, aby si udělal vlastní názor.

Ve svém životě jsem měl možnost hovořit o bibli se stovkami lidí různých náboženských vyznání, ale i s nevěřícími, a to velmi rozličného vzdělání a původu. Byli mezi nimi i osoby, které četli biblické svitky v původních jazycích. Sám se studiu této knihy věnuji 25 let. Abych předešel nějakému nedorozumění hned na počátku, nejsem zastáncem žádné náboženské organizace či hnutí. Píši jen a jen za sebe, a to na základě vlastního poznání. Jsem si také vědom toho, že mé poznání je částečné, proto budu uvádět pokud možno jen a jen fakta.

Co se tedy z bible dozvíte?

Plno historických událostí, které již mladá archeologie potvrdila. Dočtete se o budoucích věcech, které mají brzy nastat. Dozvíte se, proč lidstvo muselo podstoupit tak náročnou historii. Dostanete vodítka k tomu, jak hledat Boha JHVH, a že není Bohem jediného národa, Židů. Jejich výjimečnost v dějinách skončila v roce 36 našeho letopočtu ve chvíli, kdy do nově vzniklých sborů byli přijati první neizraelité. Že Židé nikdy neměli být namyšleným spolkem, pro ovládnutí světa, ale že se této zvrácené cesty ujali pro svou pýchu. Proto taky dnes mohou bít svými hlavami o jediný artefakt z minulosti, o zeď nářků. Dozvíte se, jak se správně přiblížit k Bohu, aby on se mohl ještě blíže přiblížit k vám. Budete díky poznání vyzbrojeni pro každé dobré dílo. Váš zájem o hmotné statky se nastaví do vyváženého stavu. Poznáte, co znamená Láska Agape, která je založena na zásadách. Je toho mnohem více, co se  můžeme dozvědět, ale to jestli je tato cesta pro vás, musíte rozhodnout sami.

VICE-Analýza autenticity Bible ve vztahu k současnému světovému řádu


Nepřihlášený uživatel

#5358 Prohlášení České biskupské konference k situaci migrantů

2015-11-09 12:27

Prohlášení České biskupské konference k situaci migrantů

12.9.2015

10. září proběhla na pražském arcibiskupství koordinační schůzka kardinál Dominik Duka (předsedy ČBK) a Mons. Jan Graubnera (místopředsedy ČBK) s pracovníky Charity ČR k aktuálnímu postupu a prioritám v oblasti pomoci v rámci současné migrantské vlny. Uvádíme Prohlášení předsedy a místopředsedy ČBK k současné situaci migrantů.

V reakci na nedělní výzvu papeže Františka, kterou plně podporujeme, znovu potvrzujeme naši připravenost podílet se na pomoci lidem, kteří jsou nuceni utíkat ze svých domovů, a zapojit se do procesu integrace uprchlických rodin do české společnosti. V oblasti akutní pomoci jsme již jako církev zapojeni a na déle trvající proces integrace cizinců do české společnosti se připravujeme v rámci expertní skupiny ministerstva vnitra.

Děkujeme za modlitební semknutí všech křesťanů i lidí dobré vůle a za prosby o útěchu těm, kterým sami nedokážeme pomoct. Zároveň vyjadřujeme radost ‎z aktivního přístupu věřících, z jejich odvahy a ochoty pomoci lidem v krizi. Nelze totiž zůstat jen u pasivních debat, je třeba jednat.

Morálním garantem ČBK pro uprchlíky z krizových oblastí byl jmenován předseda rady pro lidská práva Iustitia et Pax biskup Václav Malý. V rámci našich příprav aktivní pomoci jsme dnes pověřili Charitu ČR, aby byl nejpozději ke dni 24. září 2015 spuštěn registrační web, kde budou shromažďovány nabídky pomoci.

Charita ČR v současnosti hledá cesty, jak pomoci lidem v oblastech vzniku migrační vlny a spolu s Caritas Internationalis se zde podílí na finanční i materiální pomoci. Důležitá je také její pomoc uprchlíkům, kteří se již dostali do Evropy a ČR.

Plně respektujeme roli státu, který má v procesu přijímání a integrace uprchlíků primární roli a jsme si vědomi toho, že nelze ignorovat migrační legislativu a bezpečnostní hlediska. V souladu s prohlášením ČBK a předsednictva ERC ze dne 4. července 2015 jsme však v rámci našich kapacit stále připraveni nabídnout maximální pomoc.

Znovu apelujeme na příslušné mezinárodní a státní autority (především OSN, EU), aby nezůstávaly u snahy řešit pouze aktuálně viditelné důsledky, ale zaměřily se na koncept dlouhodobé a komplexní pomoci včetně odstranění příčin migrační vlny. Klademe také důraz na nezbytnou podporu postižených v jejich domovských zemích a vyzýváme k podniknutí dalších kroků zabraňujících nuceným útěkům. Jsme připraveni přispět k diskusi při hledání nejlepšího řešení.

Žádáme farnosti a řády, aby cestou připravovaného registračního formuláře nabídly svou pomoc, kterou předem projednají  i na úrovni místních samospráv a charit.

Závěrem chceme všechny vyzvat: prověřujme pravdivost informací a šiřme pouze informace pravdivé a ověřené. Vyvarujme se příklonu k iracionálním projevům ze strany extrémistů a nenechme se opanovat strachem. Hledejme cesty pomoci uprchlíkům, ve kterých uvidíme konkrétního člověka s jeho životním příběhem. Zodpovědně zvažme dobrou vůli pomoci potřebným s přihlédnutím k dlouhodobosti a náročnosti závazku.

Také prosíme všechny křesťany, aby neustávali v modlitbách za všechny lidi, kteří v zoufalství z různých příčin opustili své domovy.
redakčně upraveno
V Praze 10. září 2015
 
kardinál Dominik Duka, OP
  předseda ČBK
 
Mons. Jan Graubner
  místopředseda ČBK

 


Nepřihlášený uživatel

#5359

2015-11-09 12:29

Papež vyzval evropské farnosti, aby se ujaly uprchlických rodin. Vatikán jde příkladem

VATIKÁN Papež František v neděli během modlitby na Svatopetrském náměstí vyzval evropské farnosti, náboženská sdružení a kláštery, aby se každý ujal alespoň jedné uprchlické rodiny. „Evangelium nás vyzývá k solidaritě, musíme dát uprchlíkům konkrétní naději,“ řekl papež.

Dvě rodiny migrantů v nejbližších dnech ubytují rovněž dvě vatikánské farnosti, dodala hlava katolické církve. Papež si přeje, aby se biskupové působící po Evropě zasadili o to, že v jejich diecézích výzva ohledně přijímání migrantů padne na úrodnou půdu.

Papež si přeje, aby se biskupové působící v Evropě zasadili o to, že v jejich diecézích výzva ohledně přijímání migrantů padne na úrodnou půdu. Jen v samotné Itálii je více než 25 000 farností, dalších přes 12 000 jich je v Německu, kam míří většina Syřanů, kteří utíkají před více než čtyři roky trvající občanskou válkou.

„Přijměte rodinu“

„Každá farnost, každá náboženská komunita, každý klášter, každý svatostánek, přijměte jednu rodinu,“ vyzval papež a dav na Svatopetrském náměstí ho odměnil potleskem. V jiném svém nedělním prohlášení pak František, který je vnukem italských emigrantů, kteří přišli do Argentiny, kritizoval zeď, jež na hranicích se Srbskem postavili Maďaři.

„Stavět zdi a jiné překážky, aby byli zastaveni ti, kteří se snaží najít poklidné místo, kde by mohli žít, považuji za násilí. Násilím je podle mě i vracení těch, kteří prchají před nelidskými podmínkami v naději, že jinde naleznou lepší budoucnost,“ řekl papež.

Zdroj: lidovky 6.9.2015


Nepřihlášený uživatel

#5360 Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu

2015-11-09 12:33

Poselství Svatého otce ke Světovému dni migrantů

1. 10. 2015, 15:49 tisk.cirkev.cz

Pro Světový den migrantů a uprchlíků, jehož slavení připadá na 17. ledna 2016, zvolil papež František téma: Migranti a uprchlíci nás vyzývají. Odpověď evangelia je milosrdenství. Dnes o tom informovalo vatikánské tiskové středisko.

Vatikán: Papež František hned v úvodu poselství upozorňuje na rostoucí migrační tendence po celém světě. Lidé prchající ze svých domovů za lepší budoucností se stále častěji stávají oběťmi násilí a chudoby, jsou vykořisťováni obchodníky s lidmi, a když přežijí cestu plnou útrap, čelí latentnímu podezření a strachu ze strany okolí.

"Evangelium plné milosrdenství v nás dříve než kdy jindy znepokojuje naše svědomí," říká František, "brání nám vnímat utrpení druhých jako samozřejmost a navádí nás na správný způsob, jak reagovat na takové potřeby lidí v nouzi."

Právě na základě faktů plynoucích ze současné migrační krize papež zvolil naléhavé téma Světového dne migrantů a uprchlíků pro rok 2016: Migranti a uprchlíci nás vyzývají. Odpověď evangelia je milosrdenství.

Jsme svědky různých tragických příběhů milionů mužů a žen. Denně čelí mnoha těžkostem v důsledku vypuknutí nepřijatelné humanitární krize v různých částech světa, popisuje Svatý otec a upozorňuje na nebezpečí záměrného přehlížení toho, co se děje kolem nás: „Lhostejnost a mlčení vede ke spoluúčasti za to, že lidé umírají udušením, hladem, násilím či ztroskotáním.“ I když se ztratí jeden život, je to vždy veliká tragédie, dodává František .Migranti jsou naši bratři a sestry, kteří hledají lepší život daleko od chudoby, hladu, vykořisťování a nespravedlivého rozdělování zdrojů naší planety, které jsou určeny ke spravedlivému sdílení všech. Nechceme snad my všichni lepší, více slušnější a úspěšnější život sdílet s našimi blízkými?“ ptá se papež.

To, že lidé, kteří migrují a tím pádem i všichni, kteří je přijímají, musí změnit některé ze svých zvyklostí, je samozřejmostí, ač to může být spojeno s nepříjemnostmi. Jak můžeme prožívat, že tyto změny tak nejsou překážkami skutečného vývoje, jako spíše příležitostí pro ryzí lidský, sociální a duchovní růst; růst, který respektuje a podporuje ty hodnoty, které nás činí stále lidštějšími a pomáhají nám žít vyvážený vztah s Bohem, druhými a se stvořeními?“ ptá se František. Ve společenstvích, která přijímají uprchlíky, to může opravdu způsobovat obtíže, uznává František. Jak se tedy vyhnout nebezpečí diskriminace, rasismu, extrémnímu nacionalismu a xenofobii?

V Bibli nalézáme jasnou zprávu: vítat cizince, protože to nám otevírá dveře k samotnému Bohu, protože ve tvářích druhých vidíme tvář Krista. Samotný hlas Krista nás přece volá: „Hle, stojím u dveří a tluču,“ (Zj 3,20) připomíná papež.

Jak by mohla církev selhat, přes všechny obtíže, které aktuální krize přináší, když se bude ve svém jednání inspirovat slovy Ježíše Krista? „Odpověď evangelia je milosrdenství,“ znovu říká František. „Milost je v první řadě darem Boha otce, který se zjevil ve svém synu. Boží milosrdenství vede k radostné vděčnosti za naději, která před námi otevírá tajemství našeho vykoupení Kristovou krví. Milost vyživuje a posiluje solidaritu vůči druhým, jakožto nezbytnou odpověď Boží laskavé lásky, ‚která je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého‘.“ (Řím 5, 5)

Zájem o podporu dobrých vztahů s druhými a schopnost překonat předsudky a strach, jsou základními složkami v podpoře kultury setkávání, v níž nejsme jen schopni poskytovat, ale i od druhých přijímat. Pohostinství ve skutečnosti roste jak z dávání, tak přijímání.“ říká papež v poselství.

Povinností církve je stát na straně utlačovaných a pomoci všem v nouzi, každopádně je dle Svatého otce třeba myslet také na odvrácení příčin odchodů lidí ze svého domova, zastavit příčiny chudoby, násilí a pronásledování.

V neposlední řadě Svatý otec upozorňuje také na nebezpečí šíření neodůvodněných obav a různých spekulací ohledně migrantů, jichž je nutné se vyvarovat.

Poselství papež František uzavírá slovy: „Přijímání druhých znamená přijmout samotného Boha osobně!

Předseda Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí bez domova, kardinál Antonio Maria Vegliò dnes (1. září 2015) na tiskové konferenci k představení dokumentu zdůraznil záměrné propojení Světového den migrantů a uprchlíků s kontextem Mimořádného jubilea milosrdenství a upřesnil, že letos má být tento den slaven na národní i diecézní úrovni jako Jubilejní den migrantů a uprchlíků: „Migrace se týká především místních církví, neboť ony jsou migrantům a uprchlíkům nejbližším prostředím. Tam se setkáme s lidmi, tváří v tvář.“

Mons. Joseph Kalathiparambil, sekretář Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí bez domova, posléze na tomto setkání s médii připomněl výzvu z 6. září, kdy papež vyzval církevní struktury k přijetí uprchlíků a dodal, že kromě nabídky domu je potřeba nabídnout i „síť lidských vztahů“. „Uzdravující přijetí“ mohou nabídnout rodiny. „Jsme si vědomi těžkostí, které mohou vzniknout, avšak je důležité, aby bylo přijetí bratrské a přetvářelo tak, jak říká papež v poselství, ´ty, kdo přijímají, v Otcovo objetí´.“ A dále pokračoval: „Chci také připomenout ústřední roli státu jakožto toho, kdo je primárně zodpovědný za přijetí uprchlíků a byl maximálním garantem jejich bezpečí. Církev jej nechce nahradit, nýbrž chce mu být oporou. Vše se musí uskutečňovat v dialogu s civilními autoritami.“ (...) „Církevní přijetí musí být dobře organizované a koordinované, neboť dobrá vůle, i když je důležitá, není dostačující.

(Překlad celého poselství se připravuje)


Nepřihlášený uživatel

#5361

2015-11-09 12:43

Na mši do Brna přijely tisíce věřících. Zahájilo ji poselství papeže

17. října 2015  13:54,  aktualizováno  17:22
 
Na sobotní mši v centru Brna dorazilo podle organizátorů asi 25 tisíc lidí. Obří mší vyvrcholil první národní eucharistický kongres v Česku. Věřící pak šli v průvodu z brněnského náměstí Svobody na Zelný trh, kde byl hlavní program ukončen společným vyznáním víry, tedy obnovou smlouvy s Bohem, a požehnáním.

Zdroj: idnes.cz

---

V Praze demonstrovaly dva tábory kvůli migraci, vyměnily si nadávky

17. října 2015  15:05,  aktualizováno  16:36  

V centru Prahy se v sobotu odpoledne sešli odpůrci a zastánci přijetí imigrantů a válečných uprchlíků v Evropě.

Účastníci demonstrací se podle reportérky počítali ve stovkách, tábor kritický k běžencům byl početnější. Česká televize s odvoláním na policii uvedla, že kritiků bylo zhruba tisíc, účastníků druhé demonstrace bylo asi čtyři sta.

Zdroj: idnes

---

Na mši ano. Na demonstraci ne.

Důvěřuj ale prověřuj !!!

#5362 Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu ... anebo do pekla !?

2015-11-09 12:48

#5360: - Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu 

 a zase se někdo snaží vrazit klín mezi katolíky a národ !? ... mezi křesťany a národ !? ... běžte s tou masáží někam !!!


Nepřihlášený uživatel

#5363 Vytápěné kostely a fary pro uprchlíky

2015-11-09 13:00

#5362:  

Němci pro běžence vyklízejí lodě a kostely, zvažují stavbu Nového Aleppa

Evangelíci z dvousettisícového Oberhausenu v Severním Porýní-Vestfálsku měli o víkendu napilno. Z jejich kostela na předměstí Smachtendorf musely zmizet lavice pro věřící, oltář, kazatelna i křtitelnice. Svatostánek zaplnily židle a provizorní lůžka pro 50 žadatelů o azyl z Blízkého východu, kteří se tam v pátek dočasně nastěhují.

„Ve složité situaci, kdy stále sílící proud uprchlíků nutí k zamyšlení o mimořádných opatřeních, chce evangelická církev výrazně přispět s cílem odvrátit přebývání ve stanech nebo dokonce hrozbu bezdomovectví,“ vysvětluje vedení farnosti.

Využití kostela jako dočasného přístřeší pro běžence nabídli vedení města sami věřící, oberhausenská radnice podle deníku Handelsblatt nabídku „ráda přijala“. Na dvoře před budovou stojí stavební buňky s hygienickým zázemím a pračkami. Masivní varhany v kostele zůstanou jako kulisa, ze stěny nezmizí ani zavěšený kříž.

Kostel v Oberhausenu nemusí být zdaleka jediným křesťanským svatostánkem, který přes zimu poslouží žadatelům o azyl. Například evangelíci v Hesensku už jim podle serveru Frankfurter Rundschau uvolnili některé budovy svých sborů.

„Pokud se situace nezlepší, zřejmě budeme muset dát uprchlíkům k dispozici i některé vytápěné kostely a fary,“ řekl novinářům Martin Hein, biskup z Waldecku.

Zdroj: idnes  8.11.2015

Katolík, a k tomu ještě římský !!!

#5364 Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu ... (nebo do pekel !)

2015-11-09 14:23

#5360: - Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu 

 TAK ABY BYLO JASNO !!!

1. o tom, jak to myslel papež, a jak to chápeme (mnozí katolíci) už tu bylo vysvětleno, čtěte na:

http://www.petice24.com/forum/replies.php?quoted_post=3186428

 

2. papež může apelovat jak chce, ale nemůže to nařídit, protože nemá takovou pravomoc !!! To by hrubě překročil svou kompetenci !!!

3. papež bude morální autoritou, která tak smí mluvit a apelovat, až sám půjde příkladem, a vezme si několik uprchlických rodin (třeba a hlavně muslimů) a ne 2 pečlivě prověřené rodiny křesťanů !!! (protože my obyčejní věřící nemáme vatikánskou tajnou prověřovací agenturu, abychom si ty prchlíky taky ověřili, zda to nejsou náhodou muslimové, a navíc zakuklení džihádisté !

4. PŘESTAŇTE NÁS TU MASÍROVAT PAPEŽEM !!! ... a NESNAŽTE SE VRAZIT KLÍN MEZI KATOLÍKY (křesťany) A NÁROD !!!

5. ... a když se rozhodneme jak chceme, nemá nám papež právo mluvit do života, protože nás nebude jednou soudit papež, ale jen a jen Ježíš Kristus !!!


Nepřihlášený uživatel

#5365 Za podpory ruského letectva a s účastí místní domobrany převzala syrská armáda pod svou kontrolu

2015-11-09 14:38

Za podpory ruského letectva a s účastí místní domobrany převzala syrská armáda pod svou kontrolu strategickou osadu Ghmam vzdálenou 25 km severozápadně od Lázikíje, informuje zpravodaj RIA Novosti.

Na začátku října se syrské armádě podařilo získat kontrolu nad osadou Ghmam, potom ji ale opět obsadili bojovníci ze skupiny Fronta an-Nusrá. Před třemi dny se syrským vojákům opět podařilo bojovníky odtud vyhnat, teď tu armáda buduje opevnění a připravuje se k dalšímu postupu.

VICE-Ruské letectvo použilo v Sýrii výkonnou bombu KAB-1500

„Obsazení osady komplikovaly hluboké tunely vyryté bojovníky v jejím okolí", zdůraznil v interview pro ruské novináře generál syrské armády, který útok na osadu Ghmam řídil. Ruskému bitevnímu letectvu se ale díky výkonným 250kilogramovým leteckým bombám podařilo opevnění teroristů značně poškodit.

Ruské letectvo rovněž poškodilo dělostřelectvo bojovníků. Kromě toho se ruským letadlům podařilo zabránit přesunu posil, zbraní a proviantu pro bojovníky do Ghmamu ze sousedního městečka Rabbia

Více: Za podpory ruského letectva a s účastí místní domobrany převzala syrská armáda pod svou kontrolu strategickou osadu Ghmam vzdálenou 25 km severozápadně od Lázikíje

RUSKO JEDE S FAKTY PROTI ISIS CIA CO PATRI K USA RUSKO POTREBUJEM JAKO EVROPA BEZ RUSKA KRACHNEM EKONOMICKY!!!!A RUSKO ZADNOU AGRESI VUCI EVROPE NEVYVIJÍ TAK AT USA RACI VYPADNE S EVROPY SE ZAKLADNAMA NATO SOU V EVROPE K NIČEMU

JEDINEJ KDO NAS OHROZUJE JE EU A USA A NATO!!!

Žehlíme, žehlíme ... jen abychom neudělali díru !

#5366 Posíláme k Němcům žehličku = Špidlu

2015-11-09 14:48

CITUJI Z TISKU:

"Žehlit vztahy s Německem má společná pracovní skupina v čele se Špidlou

Česká republika a Německo vytvoří pracovní skupinu, která bude řešit problematiku spojenou s migrační krizí. Cílem bude uhladit napjaté česko-německé vztahy. Skupinu by měl vést expremiér a nynější šéf poradního týmu předsedy vlády Vladimír Špidla, napsaly v pondělí Lidové noviny."

TAK:

 Tak Merkelová si je pozve, a když už to Němci nezvládaj, pak se chce na migranty chte vysrat tím, že je chce přerozdělovat tam, a těm, kdo si je nepozvali, ...

a ... posléze chce naše vláda "žehlit vztahy s Němci", a posílá tam žehličku, vpravdě ideální: ŠPIDLU !

Vládo, zeptala ses občanů, zda je třeba vůbec žehlit !? ... NE !!!

Vládo, zeptala ses občanů, zda by nebyla k mání lepší žehlička - Samková, Okamura, Konvička, Klaus, a mnoho, přemnoho dalších !? ... NE !!!

Jak dlouho ta BABA JAGA MARKEL bude prudit, otravovat vzduch, jídlo, vodu a Evropskou zemi ? Copak ji nikdo nekopne do zadku ?


Nepřihlášený uživatel

#5367 Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu

2015-11-09 14:49

#5364: Katolík, a k tomu ještě římský !!! - Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu ... (nebo do pekel !) 

Jsem také katolík a k tomu ještě římský a to už od mého čtrnáctého dne věku !!! a jsem na to hrdý!!! Vaše projevy mi ale příjdou pomýlené. Důležitější než nějaké vaše osobní výkřiky je pro mně prohlášení našich biskupů k současné situaci migrantů. Protože to oni jsou pastýři svého katolického lidu a ne vy! Takže čtěte a nemylte nás tady svými šalebnými výkřiky! Já jsem na své biskupy a Svatého Otce hrdý což se nedá říct o vás!!!! Jste pomýlený šalbami Lucifera! To on je Antikrist - a pro katolíky jedině Svatý Otec a biskupové kteří je pasou! Tak čtěte a nemylte nás tady nacistickými xenofobními a fašistickými výkřiky! Tak čtěte co nám naši pastýřové říkají a řiďte se tím jako jsme se tím řídili i my. Kde jste byl když jsme byli na eucharistickém kongresu !!!! Zradil jste ve prospěch Antikrista! Jím se necháte mýlit a trpícímu bratru byť islámského vyznání ruku a vody nepodáte!!! Lepší věřící muslim než přívrženec Antikrista jež se vydává za římského katolíka ale hlas proti Svatému Otci pozvedá! Tak čtěte   co nám říkají naši Otcové Biskupové!!! A obraťte se na cestu Kristovu dokaď je ČAS!!!

V reakci na nedělní výzvu papeže Františka, kterou plně podporujeme, znovu potvrzujeme naši připravenost podílet se na pomoci lidem, kteří jsou nuceni utíkat ze svých domovů, a zapojit se do procesu integrace uprchlických rodin do české společnosti. V oblasti akutní pomoci jsme již jako církev zapojeni a na déle trvající proces integrace cizinců do české společnosti se připravujeme v rámci expertní skupiny ministerstva vnitra.

odpověd

#5368 Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu

2015-11-09 15:05

#5367: - Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu 

asi mě dobře znáte, když říkáte, kde jste byl, když byl eucharistický kongres!? A co s tím má eucharistický kongres co dělat? Ten snad byl o Eucharistii, nebo snad ne? To jste úplně mimo mísu, když si pletete sluníčkové, nabo antisluníčkové demonstrace s Eucharistuickým kongresem ! To snad ani nemůžete myslet vážně!?

... prosím mluvte stejně i poté, až si Vy sám, rozlícený, rozhořčený, pravověrný, ale také jiné nálepkující katolík: ... vezmete k sobě nějaké uprchlé islamisty, a nenálepkujte mě jako fašistu a xenofoba, antikrista a nevím co, já jsem s Vámi husy nepásl! Vaše křesťanská katolická láska, kterou zde uvádíte vzhledem k biskupům a papeži je tak sladká, jemná, upřímná, chvályhodná, jen kdyby nebyla plná nenávisti a zloby, když hned nato dštíte nenávistí, zlobou a kolem sebe nálepkujete. Asi jste nastrčený jen provokatér, který nás má znechutit. ... A o mé osobní lásce k biskupům a papeži, k bližním (a zda je beru, a nakolik za své představené, ... ) Vy, promiňte, Vy absolutně nic nemůžete vědět.

Pokud jste to nepochopil, tak reaguji na špatné interpretace slov papeže a zneužívání toho apelu k masáži a rozdělení katolíků a národa, Vy jediný, správný katolíku!

POkud je mi známo, tak papež mluvil o přijímání křesťanů, na to Vy jste asi zapomněl, a ne muslimů a jejich integraci. Vy už jste integrovali muslimy do Vaší farnosti, a jak: ubytovali je na faře? ... modlíte se společně v katolickém kostele?

A konečně: čas ukáže!

ALE SPÍŠE JE TO JEN DALŚI PROVOKACE A PROVOKATÉR, který znovu omílá již omílanou kartu !


Nepřihlášený uživatel

#5369 Teroristické skupiny v Sýrii jsou spojeny s tajnými službami Západu, řekl čečenský prezident Ramzan

2015-11-09 15:22

Teroristické skupiny v Sýrii jsou spojeny s tajnými službami Západu, řekl čečenský prezident Ramzan Kadyrov v interview televiznímu kanálu NTV.

 „Všichni překrásně víme, že, tak říkajíc, umírněná opozice a teroristické organizace jsou připraveny Západem a Evropou… svůj úkol splnily: vytvořily teroristickou organizaci silnou a nyní se musí rozjet do svých domovů", řekl Kadyrov.

Již dříve Kadyrov řekl, že jeho mluvčí vede jednání s umírněnou opozicí v Sýrii.

Náčelník Hlavní operativní správy generálního štábu OS RF, generál-plukovník Andrej Kartapolov sdělil 3. listopadu, že ruští vojáci navázali kontakty s vedoucími představiteli syrské opozice a polními veliteli řady formací v Sýrii, bojujícími proti teroristům z IS a Džabhat an-Nusrá. Podle jeho slov tyto „vlastenecky naladěné síly", nehledě na čtyřletý odpor proti vládním vojskům, staví myšlenku uchování Sýrie jako jednotného samostatného státu, svobodného od IS a dalších teroristů všech typů, výše, než své politické ambice.

Více: Teroristické skupiny v Sýrii jsou spojeny s tajnými službami Západu, řekl čečenský prezident Ramzan Kadyrov

CO TV TAJI PRED EVROPOU


Nepřihlášený uživatel

#5370 SVATÝ OTEC JE SKÁLA A ŘÍKA PRAVDU

2015-11-09 15:23

#5364: Katolík, a k tomu ještě římský !!! - Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu ... (nebo do pekel !) 

Evangelium podle Svatého Apoštola Matouše kapitola 16 verš 18  a 19

A já ti pravím, že ty jsi Petr; a na této skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.

Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi , a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“

Tak se nerouhej proti našemu Svatému Otci neboť   On to ví líp než ty a toto pravil nám v jeho poselství

"Přijímání druhých znamená přijmout samotného Boha osobně!"

A také „Lhostejnost a mlčení vede ke spoluúčasti za to, že lidé umírají udušením, hladem, násilím či ztroskotáním.“ 

A také Zjevení v kapitole 3 verši  20 praví  jak připoměl  Svatý Otce v Posleství Svatého Otce k Světovému Dni Migrantů že

Hle, stojím u dveří a tluču!“

Necháš ho  tlouct NADARMO !!!!? Obrať se na cestu Kristovu otevř mu  Srdce a tvoje dveře uprchlíkům a jejich  dětem !!!!!  Vždyť  jsou také věřící a  věří v JEDNOHO Boha Našeho i když  trochu jinak ale nejsou DVA Bohové. A nezatvrzuj svého Srdce proti  Svatému Otci a jeho Synům našim Biskupům!!! Naopak modli se  za ně v jejich přetěžké roli aby nás dobře vedli na cestě k Ježíši KRISTU Našemu Pánu. Modlím sse za Tvou  duši aby si prozřel. A postavil se na pevnou SKÁLU na níž stojí CÍRKEV SVATÁ! A Ona je Svatá ale ty sám  ztroskotáš

 

pavel

#5371 Re: Re: Eu

2015-11-09 15:25

#3146: - Re: Eu 

 včera bylo pozdě


Nepřihlášený uživatel

#5372 Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu

2015-11-09 15:33

#5368: odpověd - Re: Vítejte cizince, otevírá vám to cestu k Bohu 

 Já nejsem PROVOKATÉR a už nemůžu dál  číst tvé výkřiky proti Svatému Otci !!! Já jsem hrdý římský katolík od 14 dnů věku!!! Nevím od kdy ty!!! A jako dospělý  jsem se úkonem a vyznáním víry k římskému  katolictví znovu přihlásil !!! A opakovaně tak činím každý rok v našem kostele !!!! Zřeknul jsem se znovu a znovu nástrah Antikrista A kdo jsi ty že útočíš proti Svatému Otci i Biskupům i mě ?!!! Potrefená husa nejvíc kejhá a verše z Evangelia ohledně postavení Svatého Otce kdy ho Ježíš ustavil jsem napsal před chvílíé tak si je přěčti a nemluv proti Svatému Otci a Otcům Biskupům !!! Nepomáhat potřebným není římskokatolické ! TO se mýlíš!!! Fakt mě to vadí protože ti lidé pomoct potřebují a můžeš klidně pomoct přes Charitu. Přihlásit se že jim pomůžeš. Máme to tak dělat !!! V trpícím bližním vidím Ježíše  a co v něm vidíš ty ?! Jsi xenofob ale máš čas se obrátit Hřích je špatný !!!


Nepřihlášený uživatel

#5373 Církev pomáhá uprchlíkům

2015-11-09 15:41

Dobrovolníci, hlaste se! Církev spustila databázi na pomoc uprchlíkům

 
Charitativní společnost katolické církve v Česku spustila elektronickou databázi, prostřednictvím které mohou lidé či organizace poskytnout pomoc uprchlíkům. Lidé mohou nabízet ubytovací kapacity, materiální pomoc i své služby.
„Uprchlíci z válkou zmítaných zemí míří do Evropy, přicházejí vyčerpaní a doslova s holýma rukama. Mnohým z našich spoluobčanů není jejich osud lhostejný a rádi by ke zlepšení neradostného údělu migrantů něčím přispěli,“ říká Jan Oulík z Charity ČR, která databázi na svém webu zprovoznila.

Podnětem k vytvoření elektronického nástroje pomoci bylo podle Oulíka prohlášení České biskupské konference k současné situaci migrantů, které reagovalo na výzvu papeže Františka k solidaritě s uprchlíky.


Nepřihlášený uživatel

#5374 Čína vstupuje do dění v Sýrii. O Británii, Číně a tragédii A321

2015-11-09 16:09

Čína vstupuje do dění v Sýrii. O Británii, Číně a tragédii A321

O pádu ruského airbusu A321 nad Sinají jsem psala jen dvakrát – poprvé pouze informativně, aniž bych k tomu měla názor (zde), podruhé v souvislosti s tím, že letadlo letělo do Petrohradu, čímž už s tím názorem, že jeho pádem půjde o ovlivnění veřejného mínění v Rusku a k ruským akcím v Sýrii a že let do Petrohradu byl zvolen právě proto, že Petrohrad byl odjakživa „slabým místem Ruska“ (zde). V druhém článku jsem také zmínila, že mohlo jít o podobný teroristický útok, jaký stál za nehodou v Lockerbie (tedy nikoliv o sestřelení ze země).

A zmínila jsem, že Rusko moc dobře ví, o co jde, proto je odmítavé k urychleným závěrům o teroristickém útoku. V „PS2“ u druhého článku jsem dále zmínila, že pořád nechápu roli Íránu v celém dění. V diskusních reakcích jsem pak různě několikrát zmiňovala souvislost mezi vídeňskými jednáními o Sýrii, která proběhla ve dnech 29.-30. října a skončila v podstatě triumfem Ruska, které k jednáním přizvalo Írán, a mezi pádem letadla hned 31. října, tzn. ihned poté, co začal běžet čas dvou týdnů, po kterých se vídeňská jednání mají zopakovat. A na kterých už má dojít k nějakému konečnému rozhodnutí o pozici Bašaara Asada a tedy o řešení Sýrie.

Čína vstoupí do jednání o Sýrii

Příští schůzka o pozici Bašaara Asada a o řešení situace v Sýrii se uskuteční za přítomnosti nového účastníka -Číny (zde). Když si to pro sebe shrnu, tak co nepodařilo dojednat mezi Cameronem a Čínou na setkání ve VB, tzn. vytlačení Ruska ze Sýrie, o to bude proveden nový pokus na vídeňské schůzce 14. listopadu. Ovšem za zcela nové situace – Rusko už na tuto schůzku přijde jako zraněno a oslabeno, protože s pocitem viny za smrt 224 nevinných lidí.

Rusko v boji se všemi, s Globálním prediktorem obzvláště

Za sebe si to shrnuji tak, že GP se nevzdává a že skóre GP vs. Rusko se blíží k 1:1. Bude velmi důležité, za koho bude na příští schůzce „kopat“ Čína a obzvláště, za koho bude „kopat“ Írán, o který především a ze všeho nejvíc jde a nakolik se Írán nechá zlákat představou naplánované vůdčí role na euroasijské straně hřiště, kterou má tvořit evropský chalifát. A nakolik tuto jeho roli Evropa podpoří. Ale Rusko udeřilo jako první tím, že do hry vtáhlo Írán dříve, než to učinili GP.

Abych to shrnula, mým pohledem Rusko nyní nestojí tolik proti zájmům státních elit Západu (energetické zdroje Íránu do Evropy místo ruských, které mají podržet dolar) , ale především proti zájmům GP, kterého v této chvíli reprezentuje Británie a Čína. A Írán, kolem kterého se současný střet točí!

VICE-Čína vstupuje do dění v Sýrii. O Británii, Číně a tragédii A321


Nepřihlášený uživatel

#5375 Re: Církev pomáhá uprchlíkům

2015-11-09 16:28

#5373: - Církev pomáhá uprchlíkům 

MATOUŠ 24 MIGRACE,ISIS 

1Ježíš vyšel z chrámu a odcházel. Tu přistoupili jeho učedníci, aby mu ukázali na chrámové stavby.

2Ale on jim na to řekl: „Vidíte to všechno? Amen, pravím vám, jistě zde nezůstane kámen na kameni, který nebude stržen.“

3Když seděl na Olivové hoře, v soukromí k němu přistoupili učedníci a říkali: „Řekni nám, kdy to bude a jaké bude znamení tvého příchodu a skonání věku?“

4Ježíš jim odpověděl: „Dávejte si pozor, aby vás někdo nesvedl. 5Neboť mnozí přijdou v mém jménu a budou říkat:‚Já jsem Kristus, a svedou mnohé. 6Budete slýchat o válkách a uslyšíte válečné zvěsti. Dejte si pozor, neděste se. To všechno musí nastat, ale to ještě není konec.

7Povstane totiž národ proti národu a království proti království, budou hladomory azemětřesení na různých místech. 8Ale to všechno bude počátek porodních bolestí. 9Pak vás budou vydávat do soužení a budou vás zabíjet; a všechny národy vás budou nenávidět pro mé jméno. 10A tehdy mnohým to bude kamenem úrazu, budou se navzájem zrazovat a jeden druhého nenávidět. 11Také povstanou mnozí lživí proroci a mnohé svedou. 12A protože vzroste bezzákonnost, ochladne láska mnohých. 13Ten však, kdo vytrvá do konce, bude zachráněn. 14Toto evangelium království bude vyhlášeno po celém světě na svědectví všem národům. A tehdy přijde konec.“

15„Když pak uvidíte‚ ohavnost zpustošení‘, o níž mluvil prorok Daniel, jak stojí na svatém místě -- kdo čte, ať rozumí ...16tehdy ti, kdo budou v Judsku, ať utíkají do hor. 17Kdo bude na střeše, ať nesestupuje, aby si vzal věci ze svého domu. 18A kdo bude na poli, ať se nevrací zpátky, aby si vzal svůj plášť. 19Běda těhotným a kojícím v oněch dnech!20Modlete se, aby k vašemu útěku nedošlo v zimě nebo v sobotu. 21Neboť tehdy bude velké soužení, jaké nenastalo od počátku světa až do nynějška, a nikdy již nenastane.22A kdyby nebyly ty dny zkráceny, nebylo by zachráněno žádné tělo; ale kvůli vyvoleným budou ony dny zkráceny.

23Tehdy, když by vám někdo řekl: ‚Hle, zde je Kristus!‘, nebo: ‚Je zde!‘, nevěřte.24Povstanou totiž falešní kristové a falešní proroci a budou ukazovat veliká znamení a divy, že by, kdyby to bylo možné, svedli i vyvolené. 25Hle, všechno jsem vám řekl předem. 26Řeknou-li vám tedy: ‚Hle, je v pustině‘, nevycházejte; ‚hle, v úkrytech‘, nevěřte!