OTŘESNÝ PŘÍPAD ŠIKANY - SPŠ TŘEBEŠÍN, PRAHA 10


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-02-16 12:58

Ovolat cele vedeni skoly, vsechny zaky co se chovaji nevhodne ihned vyloucit ze skoly a rodicum radne domluvit ohledne jejich vychovy!!! Vsechna jmena uverejnit.
S.Z.

#2 Re:

2016-02-16 15:56

#1: -  

 Souhlasím

Blabla

#3 žáci...

2016-02-16 16:31

připojila bych k tomu, že žáci by měli být opravdu exemplárně potrestáni. 


Nepřihlášený uživatel

#4

2016-02-16 16:41

jednoznačně selhaní rodičů,vedení školy,kontrolních mechanismů !

Nepřihlášený uživatel

#5 Re: žáci...

2016-02-16 16:41

#3: Blabla - žáci... 

Souhlas. Natolik otřesné chování, jako bylo vidět na videu, si zasluhuje úplný, nikoliv pouze podmíněný, vyhazov dotyčných grázlů. 

JP

#6 Precedens

2016-02-16 16:50

Tento případ by měl vyvrcholit tvrdým potrestáním všech, kteří na šikaně nesou svůj díl viny. Sedmnáctiletí výrostci již jsou právně odpovědní a měli by být za své činy po zásluze potrestáni. Vedení školy jednoznačně odvolat, není možné, aby někdo takový vedl školu. Výrazně bych zvážil možnost zapojení sociálky v rodinách těchto primitivů za účelem odhalení selhání výchovy jejich "rodičů". Syn do této školy chodí a proto se mě situace velmi dotýká.
Vytvořme precedens pro podobné případy, nesmí se to odehrát do ztracena, ať padnou tvrdé tresty.

rendl

#7 je to dobou

2016-02-16 18:09

Také jsem na Třebešín chodil ale ještě za starého režimu a myslím, že v té době to byla prestižní škola. Ne že by jsme nevymýšleli různé lumpárny ale každý musel počítat s možnými následky. Ale hlavně byly mantinely za které by nikoho ani nenapadlo zajít. Dnes nikdo nemá úctu před ničím, neboť čim větší lump tím větší zastání.....S úctou vzpomínam na našeho třídního profesora ,který byl velká autorita a tvrďas. Tohle z nás někdo udělat tak by byl do 5 minut mrtvej a ostatní by mu ještě zatleskali. Na druhou stranu jeho výuka byla fakt na úrovni a spoustu věcí si pamatuji i dnes. Prostě osobnost ten náš zlatej Hany.... 


Nepřihlášený uživatel

#8

2016-02-16 18:15

Vedení školy totálně selhalo. Doufám, že dotyční žáci budou řádně a hlavně co nejpřísněji potrestáni, aby si uvědomili následky svého činu a byli odstrašujícím příkladem pro ostatní. Nemůže jim to projít jen s 3 z chování a podmínečným vyloučením. Vždyť můžou zaútočit znovu. Trest by si zasloužili i jejich rodiče.
Tkadlec Jiří

#9 Třebešín

2016-02-16 18:53

Rozpustit celou třídu,včetně učitelského sboru a i všech,co se podílejí na vedení školy.A to skoro ihned ,a dle videa je postavit před soud,a zahájit okamžité řízení.Tak se musí bojovat s extrémy,které jsou vybočující v naší společnosti.V naší republice se žije fajn,až na několik jedinců.Jednoznačně zrušit celou třídu,ta za to může celá,ihned. 

Jaroslav - Brno

#10 Okamžitě odvolat vedení školy.

2016-02-16 19:30

Okamžitě odvolat vedení školy. Zvážit trestní odpovědnost žáků. p¨Paní zástupkyni, která zlehčovala celý případ a zakazovala medializaci nedovolit práci ve vedoucí funkci ve školství.


Nepřihlášený uživatel

#11

2016-02-16 19:44

Skandální. Vůbec nechápu, proč ti studenti nebyli okamžitě vyloučeni a proč nebyl odvolán ředitel školy. Nepotřebuji výsledek policejního vyšetřování, abych viděl, jaké zrůdnosti se na této škole odehrávaly.

Nepřihlášený uživatel

#12

2016-02-16 20:11

Problém je obecnější. MŠMT by mělo vytvořit jasná pravidla pro učitele v podobě trestů, jak umravnit žáky již na ZŠ. V současné době žádná pravidla nejsou a učitelé nemají jasný postup, jak se bránit vzrůstající agresivitě ze strany žáků (a případně rodičů).

Nepřihlášený uživatel

#13

2016-02-16 20:42

 

Nějaká řešení existují, včetně lidí, kteří se tím celoživotně zabývají - a velký respekt. Ostatně ca před 15 lety MSMT problém šikany řešilo s pomocí M. Koláře (lze vygooglit jeho knihy o šikaně, a jeho příběh na "Galerii Ne")systematicky, třeba toto neštěstí pomůže dostat zpátky do centra pozornosti. A řešit hlavně u vedení škol, které je klíčové.

arjuna

#14 Re:

2016-02-16 20:57

#1: -  

 Presne, tak by to melo byt... akurat, rodicum nedomlouvat, oni jsou prece zodpovedni za dite. Takze ti rodice maji platit zivotni naklady pozustale dokud nedostuduje.  A i tak to nebude kvit, protoze dite prislo o matku.


Nepřihlášený uživatel

#15

2016-02-16 21:00

Moje jmeno neni zadne tajemstvi, a pokud je potreba, jsem ochoten se klidne postavit za petici i verejne. Chci se jenom vyhnout zbytecne publicite, protoze to obtezuje.
STUDENT

#16 Prosím přečíst!!

2016-02-16 21:28

Paní Kubíková by za to rozhodně pikat neměla. Já dokážu pochopit, že z poza televize je každej z vás nejlepší řešitel problému, který je o všem stoprocentně informován. K informovanosti mu stačí Blesk, kterej parazituje na smrti člověka, ze které si udělal životní příběh a je to! Pikat by za to měl ředitel, kterej se schovává jak bačkora a nikdy pro tu školu nic neudělal (ps: možná něco málo, nechci mu křivdit, ale dle mého přesvědčení to tak je)!! Všechno tady na té škole dělá pani Kubíková, všechno!! Každopádně škola ty grázly měla vyhodit hned a nic by se tu dnes řešit nemuselo, to byla chyba. Ale pani Kubíková by za tohle potrestaná být neměla, ta teda ne! Jsem pro zavedení rákosek, protože ta touha předvést se, která přímo číší z některých žáků je orpavdu nesnesitelná. Jsem studentem této školy a z informací co mám jinde je naše škola zlatá, zlatá. Mimo těch deseti zločinců, totiž chodí na školu většinou, chytří a rozumní žáci...to co se děje třeba na Krbu, to by ani nidko z vás slyšet nechtěl. Prosím počkejte si na verdikt inspekce a policie, než začnete soudit, protože kdo jste aby jste soudili, kdo .. ??


Nepřihlášený uživatel

#17 Úpadek školství

2016-02-16 22:16

Milý studente, madam Kubíková se nechala slyšet, že zveřejnění je horší než samotná šikana. 

„Mě by zajímalo, proč to točil. Pokud ho šikana tolik trápila, proč nešel za třídním, za učiteli, nebo za vedením, proč to předal bulváru, jaký to mělo účel? A není tohle chování ještě víc mravně závadné, než samotná šikana? Byť ta je samozřejmě zavrženíhodná,“ uvedla zástupkyně ředitele. 

Jinými slovy - že zemřela kolegyně nevadí tolik, jako že se ten průser nepodařilo ututlat. Ta tomu tedy nasadila korunu!!! Navíc paní zástupkyně asi trpí Alzheimerem, protože si už nepamatuje, jak to s panem ředitelem zametli pod stůl, protože se jim videa se šikanou zřejmě nezdála dost úderná.

Ředitel se pro jistotu hodil marod, taky velký hrdina a příklad pro studenty. Z vedení školy je mi na zvracení, takovéto existence nemají ve školství co dělat.

A jinak - zjevně jsme naše školství poněkud předemokratizovali - aneb pro podobné "studenty", jako je ta parta psychopatů, co tohle páchala, je škoda každé rány, která padne vedle.


Nepřihlášený uživatel

#18 Re:

2016-02-16 23:09

#15: -  

 Tak,co tam píšeš,jsi snad imbecil ?

lkt

#19 Administrativa ve školství

2016-02-17 01:31

Kdyby na nás neházeli administrativu a jiné nesmyslnné úkoly, které s odborností a pedagogikou nesouvisí, tak bychom měli sílu a energii věnovat se výuce a zvládat problematické žáky. Ti když vidí, že je učitel přepracovaný, tak toho jen zneužijí. Potom si stěžují, jak jsme nekvalitní, neschopní a nudní. Když mi vedení zadá nějaký termínovaný úkol, tak ho musím splnit a příprava na výuku sebevzdělávání jde stranou.

S.Z.

#20 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 06:02

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 STUDENTE,my jsme ti blbci,kteří chodí denně do práce a platí daně. Z těchto je následně financovaná (mimo jiné) i vaše škola.

Proto je náš zájem o případ naprosto legitimní.

Čech jak poleno, co občas dělá hrubky

#21 Viníků je více

2016-02-17 07:20

Nejde jen o ty tři kluky, kteří by měli být bez pardonu vyloučeni okamžitě. Ale

ta třída má jistě více členů. Někdo ta videa se šikanou natáčel. S jakým cílem?

Proč nikdo včas tu šikanu neoznámil? Neoznámení trestného činu je samo o sobě

trestním činem.

JP

#22 Re: Prosím přečíst!!

2016-02-17 07:26

#16: STUDENT - Prosím přečíst!! 

 Milý studente, kdo jsme? Já jsem absolvent této školy z roku 1992. V této době byla škola Na Třebešíně velmi, ale velmi presitžní a dostat se tam, bylo velmi těžké. V samotném studiu jsme neměli nic zadarmo, známkování bylo přísné, jakákoli absence žáka ihned řešena s rodiči. Nyní na tuto školu chodí mé dítě a to co vídám na třídních schůzkách je totální podúroveň všeho. Žáci konkrétně vědí, z čeho budou psát testy, z několika předmětů mají jen dvě známky za celé pololetí a s paní Kubíkovou kdykoli jsem cokoli řešil, byly to jen prázdné diplomatické řeči. Srovnání se školou u Krbu? To tak bylo vždycky. Pokud si, jak píšeš, škola nechala úroveň a je zlatá, mělo by se její vedení za nastalou situaci postavit a vyvodit z toho osobní důsledky.
S čím naopak souhlasím je fakt, že v drtivé většině jsou studenti SPŠ v rámci možností ke svému dospívajícímu věku slušní, ale možná právě proto si tato situace oné skupinky žáků zaslouží tvrdé potrestání a co mám informace, o šikaně se vědělo veřejně, ale nikdo nic neřešil. Je třeba, aby si všichni uvědomili, že neinformování o tomto je také trestný čin.

Zeptám se konkrétně, co všechno jsi proto udělal Ty?

evelyna

#23 Šíření petice

2016-02-17 08:21

Zdá se mi, že je zde docela málo podpisů, což je určitě škoda. Prosím, sdílejte petici, kde se dá, abychom jako společnost jasně dali najevo, že to, co se stalo, je pro nás nepřijatelné a že jako společnost požadujeme vyvození co nejtvrdších důsledků, protože smrt člověka se ničím omluvit ani zlehčit nedá, díky! A vy, kdo znáte ty grázly - nevíte, jak se teď frajeři tváří? Doufám, že jim to spolužáci dají tzv. sežrat.


Nepřihlášený uživatel

#24

2016-02-17 09:37

Nevím, tak nějak jsem to automatiky odklikla, ale klidně bych své jméno zveřejnila.
Žasnoucí Třebešíňák

#25 zdroje

2016-02-17 12:11

Obdivuji všechny, kteří jen na základě "fakt" která podala média podepsali tuto petici. Na Trebešín chodím, učitelku jsem znal. Co je pravda je, že ta učitelka umřela. Zbytek informací je zkreslený tak nehorázným způsobem, že se pravdy sotva dotýká. Neříkám, že se ti studenti chovali tak, jak by měli, to ani omylem. Ale pokud ta profesorka nemá respekt, nemá na tomto místě co dělat. A upřímně, na které škole takovíhle studenti nejsou... Vozit se po vedení dokáže každý. Ale to, že smrt té profesorky se mohla odvíjet od jejího zdravotního stavu a ne od toho, jak se k ní chovali studenti, nad tím už nikdo nepřemýšlí.