Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů


Nepřihlášený uživatel

#1

2011-06-29 11:07

Nechápu proč to oplocujou když na internetu prodávají baráky a dodatek k nim že je zde velice příjemné koupání. Měli by si to v těch svých úplatných palicích promést než něco vypustí do světa. Dá se to říci pouze tak že je to banda úplatkářskej zmetků a na obyčejný lidi se kašle jenom aby voni měli víc než mi jako kdyby jim nestačilo to co už maj teď.

Nepřihlášený uživatel

#2

2011-06-29 12:07

neeeeeee

Nepřihlášený uživatel

#3

2011-06-29 14:36

To nemyslí snad vážně? Lidi todle nesmíme dopustit!
fanny

#4 Re:

2011-06-30 07:20

#1: -  

Nevím koho myslíš úplatkářský zmetky...ale: lomy, mají svého majitele. Ten je oprávněn podle zákona si svůj pozemek oplotit. Ani se nedivím, jestliže vidím, jakej bordel nechávají ,,návštěvníci,, v jeho okolí.

Možná, že to je reakce na vytvořené obč.sdružení lidí z nové čvrti, které bylo proti tomu, aby si majitel  u lomu postavil svůj barák. Sami svůj pozemek mají obehnaný 2metrovým plotem a pak se diví, když někdo udělá to samé.

Taky mě to šve, ale jediné, co můžeme dělat, je nesouhlasit.  Takže nesouhlasím.


Nepřihlášený uživatel

#5

2011-06-30 08:08

 

Lomy, nikdy nebyly ,,nás všech,,. Vždycky měly svého majitele. Těm před tím bylo asi jedno, že tam lidi nechávají bordel no a tenhle se nas..l a oplotil si to.

ani se mu nedivím. Vy byste si na svůj pozemek taky nenechali nosit flašky od piva, petky. Každej si chrání svoje. A to že mu to stavební úřad povolil? No chce si postavit plot. V nové čtvrti má taky každej svůj plot a nikdo mu tam nesmí.

není se vůbec čemu divit.


Nepřihlášený uživatel

#6

2011-06-30 09:44

jediná čistá voda v okolí
DeRoyce

#7 Re: Re:

2011-06-30 10:43

#4: fanny - Re:

Bla bla bla...zááákony.... .

co třeba dát nejdřív nějaké ultimátum? Nevím jestli takto rázný přístup majitele je korektní alespon z hlediska etického a to hlavně vůči občanům Štěnovic. Jestli se mu nelíbí bordel po návštěvnících, asi bych to řešil nějakým veřejným prohlášením o kázni a nutnosti péče o okolí ze strany usedlíků a kdyby nebylo dodrženo, pak bych pozemek oplotil. Samozřejmě pokud je to opravdu tento důvod, který ho vedl k oplocení. 
Bohužel vlastní pozemky, které svoji tradicí vešly do všeobecného povědomí široké masy lidí, proto se nejde k takovému pozemku chovat jako k soukromému výběhu kolem baráku.

Podle mě jeho postup není korektní, stejně tak ať pak pan majitel nečeká etický korektní přístup z pozice návštěvníků.

nos

#8 štěnovice lom

2011-06-30 11:07

lomy jsou odjakživa nás všech - co je to za hloupost? lomy vždy měli nějakého majitele, a ten měl zákonnou povinnost se o ně starat. pokud to v minulosti nevykonával, neznamená, že lomy se staly veřejným majetkem. také nevyžaduji volný přístup k sousedovi na zahradu, kde za mého mládí byla volná louka. napadlo někoho co by se stalo v případě úrazu v areálu lomu? kdo by nesl zákonnou odpovědnost?

Nepřihlášený uživatel

#9

2011-06-30 11:42

v lomech a okolo lomu jsem prožila celé dětství... krásné zážitky, neberte je ani novým generacím, lomy jsou unikátní a měly by být přístupné pro všechny.

Nepřihlášený uživatel

#10

2011-06-30 12:12

Nechápu, jak někoho něco takového může napadnout.

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2011-06-30 12:16

#4: fanny - Re:

Absolutní souhlas s tímto příspěvkem (ačkoliv nevím nic o zmiňovaném občanském sdružení). Pokud je okolo "mého" lomu nebo v "mém" lese bordel od lidí, tak proč neoplotit "svůj" pozemek. Nenechám si "svůj" majetek ničit. Už dávno není všechno všech. Ale také se mi toto ohrazení nelíbí, proto se přidávám k petici.


Nepřihlášený uživatel

#12

2011-06-30 13:28

jasné, že lomy někomu patří. Nechytejte se jednoho slova. Jde hlavně o to, že většina obyvatel Štěnovic je bere jako součást svého života. Není pravda, že je kolem nich bordel. Samozřejmě, že se tam občas povaluje láhev nebo tak něco, ale vždy se to uklidí. Existují i tací lidé kteří tam chodí uklízet téměř pravidelně a to pouze ze své vlastní vůle. V životě jsem tam neviděl majitele nebo někoho takového aby tam sebral jediný odpadek!! Lomy patřili těžebním společnostem, které zkrachovali nebo co a obec místo aby je za pakatel, který za ně nový majitel dal, odkoupila nebo nabídla k prodeji někomu kdo by se o ně rád staral a zachoval jediné koupání v obci a blízkém okolí, i za cenu malého vstupného, je prodala někomu kdo si tam chce postavit tovární halu!!!! Tohle je dle mého názoru sobecké až neetické chování vedení obce, které si opravdu chce pouze nakapsovat. Nemyslí vůbec na dobro občanů a už vůbec ne na další generace!!! To je si myslím smutná ukázka toho jak zastupitelstvo v obci NEMÁ vypadat!!! A pokud mluvíme o úrazech v lomu, tak to se dá samozřejmě také právně ošetřit. Jen by někdo MUSEL CHTÍT a mít zájem. A je smutné, že takto neuvažuje zastupitelstvo.

Nepřihlášený uživatel

#13

2011-06-30 13:32

Je pravda, že jsme byli zvyklí, že všechno je všech a dnes si demokracii vysvětluje každý jinak. Každý, i malé dítě, si chrání svůj majetek. tady si majitek chrání také svůj majetek. A co je to etika? Dělat bordel na cizím pozemku, dělat tam ohníčky, nechat tam hrnce v kterých si někdo uvařil polévku? To je etické? Každý, ať si zamete před svým prahem. Já napr. pokaždé když jdu z koupání odnáším po někom lahve, obaly od sušenek, atd.
Samose´bou je něco jiného oplocení cesty do lesa. To si myslím že není nejlepší . Ta cesta ale v katastr.mapách neexistuje, takže je vše jak má být.

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2011-06-30 13:34

 

Není možné udělat z lomů koupaliště!! kde žiješ? za to co se tam stane, je zodpovědný majitel. Obec by musela být blázen aby si vzala na hrb takovou věc jako jsou lomy a to i třeba zadarmo!!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#15 Re:

2011-06-30 13:47

#12: -   Chodím se do lomů koupat léta, chodila jsem i do Rádláku.

Jednoho dne byla petlice na vratech, plot a nikdo nediskutoval. Je to jejich pozemek na kterém je lom. Začali jsme chodit do Šípáku, do Kavexu.

A bordel, ten je tam pěknej. Už jenom pomalované a postříkané skály. To je opravdu romantika. Nahoře na skále ohničtě, stovky vajglů. Kdo myslí že ne, at se jde podívat.

 


Nepřihlášený uživatel

#16

2011-06-30 13:51

i lesy mají své majitele. a když tě tam napadne divoký prase zaplatí ti něco majitel? nikdy sis nedělal(a) ohen v lese? nikdy si nebyl(a) na čundru?

Nepřihlášený uživatel

#17

2011-06-30 13:53

K lomum bude údajně vstup na čip kterej bud k vyzvednutí na úřadě ale co je na tom pravdy to nevím..

Nepřihlášený uživatel

#18 Re:

2011-06-30 13:56

#16: - ale ano, dělala jsem si ohen, ale jestliže to majiteli vadí, tak prostě to tam nemá co dělat. U Radnic je taky koupáko a majitele tam vytočili a řekl dost, nikdo mi sem nesmí. tečka. Přes tohle prostě vlak nejede. Někdo má svůj byt, někdo auto, někdo lom. 


Nepřihlášený uživatel

#19

2011-06-30 14:01

a co lom v Hradci u stoda? jakto že ten je volně přístupný, úrazy se tam neřeší, je tam občerstvení? proč se o tohle nesnažili i Štěnovický zastupitelé. Není to krása mít v obci takové přírodní koupání?

James Rush

#20 Záchrana Stenovických lomů

2011-06-30 15:02

stačí když se podíváte na ty fotky a pochopíte proč chci a bojuju proti tomu aby kolem lomů nebyl ostnatý drát a misto lomu hala kterou tam chce majitel postavit,byla by to věčná škoda...

http://www.ulozto.cz/9532809/lomy-rar
Pavel Cink

#21

2011-06-30 15:21

takže pro všechny hrozně chytrý lidi: Ted jsem volal na zastupitelstvo v Hradci u Stoda, kde jsem se dozvěděl toto: Lom má ve vlastnictví obec, je tam volný přístup na vlastní nebezpečí, popravdě ani neví jestli tam je nějaká cedule, která to oznamuje. Žádné úrazy nebo tak něco nejde za nimi ani za to nijak obec nezodpovídá. A to jim tam hrozí samovolné padání kamenů atd. Samozřejmě to není vedené jako veřejné koupaliště, protože to má přísné hygienické podmínky, které samozřejmě nelze v lomu dodržovat. Již dříve zde vybírali mírný poplatek za parkovné, to ovšem zrušili. Nyní obec uvažuje o vybírání vstupného, aby trochu obohatila obecní kasu,přičemž právě nemůžou vybírat poplatek za koupání ale za vstup na pozemek. Takže nevidím problém proč by tohle nešlo zařídit i ve štěnovickém lomu!!!!


Nepřihlášený uživatel

#22 Re:

2011-06-30 15:23

#21: Pavel Cink -  

 jo a ještě dodatek!! OPRAVDU SE DIVILI, ŽE TOTO OBEC DOVOLILA.


Nepřihlášený uživatel

#23

2011-06-30 15:43

Každé znepřístupněné plochy ke koupání je škoda a takové krásné vody jako byla v lomech je škoda dvakrát!!!

Nepřihlášený uživatel

#24

2011-06-30 15:52

mimochodem nepamatujete si někdo na pořad Cyklotoulky, nebo jak se to jmenovalo, s Jančaříkem? Tenkrát ho do Štěnovic nalákal starosta aby ukázal do televize jakou tu máme krásnou přírodu a koupání, jen aby prodali pozemky, které před tím koupili jako pole a udělali z nich stavební parcely. Niní opravdu vážně uvažuji, nebo co uvažuji, udělám to, oslovit pana Jančaříka at se k nám jede podívat dnes co nám s tou krásnou přírodou a koupáním zastupitelstvo udělalo.
Pavel Cink
Nepřihlášený uživatel

#25

2011-06-30 16:17

tady je odkaz : http://www.cyklotoulkytv.cz/stenovice

v současné době se netěží, lomy jsou zatopené a je tam velice krásné malebné území, přírodní scenérie... :) fakt starosta co myslí na občany, kteří ho volili... Děkujem pane Nový....