Zachraňme Trojský les !!!! STOP výstavbě betonového monstra !!!!!


Nepřihlášený uživatel

#1 ??

2016-06-03 08:47

Jaké betonové monstrum? Betonové monstrum je sídliště Bohnice! Víte, co to znamená věž o základně 16x10 metrů? Vím, že pro vás v králikárnách je to nepředstavitelné, ale to jsou rozměry ne moc velké vilky. No a kvalitě "dubového lesa" raději pomlčím, sami píšete, že je to pořád vedeno jako orná půda ...

 


Nepřihlášený uživatel

#2

2016-06-03 09:09

dle nadpisu sem cekal jak to cely vykacej a buh vi co tam nechtej postavit, a ono jde o takovyhle nic, bydlim kousek od toho a nemam s tim problem


Nepřihlášený uživatel

#3 Re: ??

2016-06-03 11:43

#1: - ?? 

Je vidět, co jste za ignoranta !  Naštěstí takových lidí jako vy není většina. Jeden vzrostlý strom má větší cenu než máte vy !!


Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2016-06-03 11:46

#2: -  

 Máte asi jiný problém, že ?  Možná jste i problémem pro své okolí .


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2016-06-03 12:29

#2: -  

 ježiš,to tady píše nějakej bezdomovec,kterýmu slíbili,že bude moct chrápat v garáži a plete si metr a arem!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: ??

2016-06-03 14:10

#1: - ?? 

 Vážený , já  zase raději pomlčím o vaší "dubové hlavě "  !!!!!!!!!!!!!!§

Finanční úderník

#7 Re:

2016-06-03 14:45

#2: -  

 Zase jeden bezmozek. Že jich ale v téhle malé zemičce je. Miroslav K.


Nepřihlášený uživatel

#8 mRe: ??

2016-06-03 15:04

#1: - ?? 

 My bydlíme v králíkárnách,a kdepak bydlíte vy?Vypadá to na sud z dubu.Nebo v tom sudu máte peníze a pak si v té "vilce" koupíte byteček s výhledem?Nedělejte z lidí blbce...........


Nepřihlášený uživatel

#9

2016-06-03 19:27

Máme mosty moc.
M. Králík (z Králíkárny)

#10 Re: ??

2016-06-05 20:15

#1: - ?? 

 Dobrý den, pane pisateli, z Vašeho komentáře jsem nabyl přesvědčení, že buď v této části města nebydlíte anebo jste "mírně řečeno" zainteresován v této "investici". Podotýkám, že ani jednu ze zmíněných variant nemyslím jako urážku - jen je dobré si ujasnit, co je asi základem pro Váš názor. Jeden z hlavních důvodů proč zde (jak Vy říkáte v "králíkárnách") bydlí zejména rodiny s dětmi, ale i starší lidé rádi, je právě blízkost přírody. Součástí je i les, o který se v této petici jedná. Tento les, ať už je v územním plánu města veden jako cokoliv (orná půda atp.), máme rádi; a mimochodem ve Vaší zdánlivě logické úvaze o souvislosti "kvality" lesa s "úředním zařazením pozemku" (=orná půda) jste použil slovní spojení "raději pomlčím" - držte se spíše této části Vaší úvahy, prosím, ta je totiž z Vašeho textu asi nejkonstruktivnější.
Podle Vašeho názoru půdorys 16 x 10 m není velkým zásahem – my, lidé žijící v blízkém okolí, máme jiný názor a ne bezdůvodně se mimo jiné obáváme, že po vzoru "ruské výstavby" v okolí Karlových Varů může být těch 16 x 10 m pouze začátkem, či chcete-li předehrou, k postupnému zabrání lesa celého. 

NECHTE tedy, prosím, NÁM dle Vašeho názvosloví "králíkům z králíkáren" NÁŠ LES, jak jistě uznáte i králík je šťastnější a veselejší, když má svůj výběh.
Jménem "králíků" Vám předem děkuji za Vaše pochopení.


Nepřihlášený uživatel

#11

2016-06-06 04:47

At misto toho zmodernizuje to,co uz tu je. Pry rozhledna

Nepřihlášený uživatel

#12 Re:

2016-06-06 05:55

#11: -  

 Rohledna je v Botanické zahradě, stejně tak možnost občerstvení. Investor svůj  "ekologický" záměr zdůvodňuje tím, že restauraci by uvítali návštěvníci Botanické zahrady a "klubovny" by sloužily k odborným přednáškám.  Jak průhledná zástěrka !!!! Prý se jedná o "rozvoj turizmu"!! Jenže, návštěvníci se mohou občerstvit přímo v areálu Botanické zahrady. Pokud nejsou místní, jsou to motoristé, takže rozhodně tam nebudou vysedávat u piva apod., a pokud přijedou, zajímá je příroda, skleník a celkově relaxují procházkou lesem.  Kluboven tu netřeba, cca  500 m je u OC Krakov  nově zrekontruováná budova Městské knihovny, kde je k dispozici několik prostor a sál k podobným účelům. Mimochodem, ve všední den je návštěvnost Botanické zahrady minimální, parkoviště je obsazeno  několika auty místních residentů, kteří si koupily permanentky k celoročnímu  parkování.  Víkendová návštěvnost Botanické zahrady závisí od počasí a i od toho, co zrovna nabízí skleník Fata morgana ke shlédnutí. A to v časovém rozmezí od jara do konce září.  Toto je skutečnost, jelikož bydlíme přímo u silnice a hledíme na parkoviště Botanické zahrady.


Nepřihlášený uživatel

#13

2016-06-06 06:55

Jestli tu nebydlíš, tak drž hubu...! A jestli tu bydlíš a nelíbí se ti tu, tak se vrať do Brna a nebo di do prdele, idiote...!

 


Nepřihlášený uživatel

#14 Re: Jestli tu nebydlíš, tak drž hubu. A jestli tu bydlíš, tak se odstěhuj třeba do Brna, idiote...!

2016-06-06 07:15


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Re: ??

2016-06-06 09:11

#10: M. Králík (z Králíkárny) - Re: ?? 

Ne, v králikárně na severním městě pražském nebydlím. Vím, že výhled na město je jedna z mála místních výhod, jinak je to vystrkov, kde akorát fučí a do Bohnic nevede ani metro.

Co ale jistě vím, že mluvíte nesprávně o "NAŠEM LESE". Ani jeden z těch stromů určitě není váš. Z celé plochy mezi botanickou zahradou a silnicí patří asi polovina městu, ale dvě parcely patří soukromým vlastníkům. V městském si zřizujte výběhy nebo nory podle pravidel města, ale soukromé vlastnictví prosím respektujte.

xy

#16 Re: ??

2016-06-06 10:18

#1: - ?? 

 Vážený pane inteligentní,

králíkárnu přejdu, to je Váš způsob vyjadřování, ale dovoluji si Vám oponovat v tom, že les není náš. Ve Starých Bohnicích žije má rodina po více generací a stromy v tomto lese sázela má prababička. Jsem na to náležitě hrdá a mimo jiné i z tohoto důvodu mne velice popudil odporný návrh na zástavbu na tomto území. Přidávám se k názoru, že každý strom je důležitější než vy sám.

 

 

Petr. K.

#17 Re: ??

2016-06-06 10:31

#1: - ?? 

 Vy  budete nejspíš ten, který shání ta razítka, že?  Slušných slov pro Vás nenalézám a pokud ta hovadina projde, doufám, že Vám spadne na tu Vaší betonovou hlavu.


Nepřihlášený uživatel

#18 Re: Re: Re: ??

2016-06-06 10:34

#15: - Re: Re: ?? 

Jaký vztah mají k tomuto místu majitelé?! Jak moc ho chtějí zvelebit, když jeden je z Droužkovic, Polní (tj u Chomutova) a druhý z Kadaně. Jeden údajně směnárník a druhý údajně lidkvidátor autovraků a společnost vlastnící pozemek - budoucí rozhlednu v Troji, se jmenuje úchvatně "Rock arena Troja, IČ 01443712"----- Tj. to tam bude roková arena na rozhledně nebo i něco jiného?!


Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2016-06-06 10:38

#2: -  Další, antiekoligický blb libující si v betonových nesmyslech namísto čisté přírody...

 


Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re:

2016-06-06 11:06

#19: - Re:  

Sice naproti králikárnám - ale pro snoby: záměr investora - prostor bude pro členy UZAVŘENÉHO KLUBU, což jim mimo jiné výjimečně umožňuje určení pozemku SO6 – naučné a poznávací aktivity / území sportu a rekreace.

Jitka Fašianoková

#21

2016-06-06 11:08

Vážení petenti,

děkujeme všem za Vaše podpisy, které rozhodně nejsou zbytečné -NAOPAK jsou velice důležité !!!  Od úterý 7.6. budeme na sídlišti v Bohnicích sbírat  podpisy na  stejnou"Petici i v papírové verzi",  kde bude jméno petenta, adresa a podpis. To proto, aby  petice splňovala  zcela  "petiční zákon" a dotčené úřady ji tak nemohly nic vytknout a musely ji  vzít na vědomí. Tato elektronická petice se vytiskne a přiloží k té papírové. Papírová petice jak, velí petiční zákon, společně s  touto elektronickou peticí, bude  předána příslušným institucím, které se "záměrem investora" musí  zabývat - tedy i  včetně Ministerstva životního prostředí.  

Tuto informaci šiřte, prosím dále!!!  

Kde bude možno petici podepsat, případně si vyzvednout podpisové archy, oznámíme v úterý(zítra večer) tady v

komentářích. Možná, že starší občané, nemají PC a internet a také oni by se k podpisování petice

chtěli připojit.

 

 

Děkuji !!!            JItka FAŠIANOKOVÁ - autorka petice

 


Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Re: ??

2016-06-06 11:38

#16: xy - Re: ?? 

V 60. letech to tam sázela vaše prababička?? Osobně jsem zasadil docela dost stromů a proto mi vadí, když někdo dělá v lese nepořádek, přívlastňuje si ho nebo majiteli kecá do toho, co se smí nebo nesmí.


Nepřihlášený uživatel

#23 Re: Re: Re: Re: ??

2016-06-06 11:40

#18: - Re: Re: Re: ?? 

 Naštěstí dnes už tady není doba, kdy si tu každý může kácet stromy a planýrovat přírodu, jak by chtěl. Mnozí, kteří to nerespektovali, spekulujíce, že jim to projde, dokonce i včetně některých "vstřícných úředníků"  na krajských  odborech životního protředí, se o tom přesvědčili na vlastní kůži. Města tak musela zaplatit i milionové pokuty. A znám několik restitutentů, nebo jinak vlastníků, kteří vlastnili pozemky buď v chráněné krajinné oblasti či v její bezprostřední blízkosti, nebo už na těchto pozemcích stála veřejně prospěšná zařízení. Od svých záměrů prostě museli ustoupit, příroda a zeleň v takových místech dostala přednost. 

 


Nepřihlášený uživatel

#24

2016-06-06 12:45

neřeknu, kdyby to bylo státní či městské, ale vždyť je to soukromý pozemek a druhá věc je, že jak sami píšete je to vedený jako orná, takže i kdyby to vykáceli komplet, tak Vaše námitky se nemaj moc o co opřít


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re: Re: ??

2016-06-06 13:41

#22: - Re: Re: ?? 

 Hele, když je ti jedno, že to tady chce někdo pro svý sobecký zájmy a vlastní prospěch zkurvit, tak nevysírej. Tvoje plky tu nikoho nezajímaj. Většina z nás tu žije od od dob, kdy to tady postavili, a proto máme ke svýmu bydlišti vztah. Nebejt pozdějších stavebních zásahů, bylo by to nejlepší sídliště v Praze. A právě i díky okolní přírodě. Koho tohle nezajímá, ať jde bydlet na Žižkov nebo do Hnuslí. Nebejt divoký privatizace místních pozemků, žádnej veksláckej developer by si tady na to dneska nebrousil zuby a sekery. Dovolíš mu podříznout jeden strom a už se nezastaví. Jsou to kurvy vekslácký nic víc.