svetlo pro sluknovsko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno svetlo pro sluknovsko


Nepřihlášený uživatel

#1

2011-09-07 23:28

Je to velice důležité a dobrá věc. Její podpis však znamená jít s kůží na trh, možná dokonce proti většině. Odvahu!

Nepřihlášený uživatel

#2

2011-09-08 00:07

Díky za tato velmi důležitá a pravdivá slova!!!

Nepřihlášený uživatel

#3 Václav Zástěra

2011-09-08 08:43

souhlas a bez dalších komentářů, ty jsou v dnešní době zbytečná, realita dnešní doby mluví o všem

Nepřihlášený uživatel

#4

2011-09-08 10:58

Nelíbí se mi když se na Šluknovsko sjíždějí agresivní hoši, kteří vykřikují kdovíco a ani tomu pořádně nerozumějí. Léčí si tu svoje mindráky, pak odjedou, ale my tu zůstáváme a musíme tu žít pospolu. Chci podpořit všechny slušné lidi, kteří tu chtějí v klidu žít.

Nepřihlášený uživatel

#5

2011-09-08 11:15

Slušným lidem slušný život.

Nepřihlášený uživatel

#6

2011-09-08 11:23

Za dva měsíce 9. listopadu si připomeneme neslavné výročí tzv. Křišťálové noci, která postihla i severočeská města. Tehdy 7. listopadu 1938 spáchal v Paříži 17letý Žid Herschel Grünspan atentát na úředníka německého vyslanectví Ernsta vom Ratha. Tímto extrémním činem reagoval na nespravedlnost, která se děla z Německa vypovězeným polským židům, které Polsko nechtělo přijmout. Stejně jako dnes se dav vrhl na Židy. Dnes se za jiný kriminální čin vrhá dav Romy. Srovnání zatím kulhá, protože dav nemá podporu státní moci a naopak státní moc zatím Romy chrání. Jak dlouho ale dovolí protiromnské veřejné mínění státní moci (politikům) setrvat na této pozici? Proto děkuji iniciátorům petice a odhodlaně se k ní připojuji. Michal Hron, předseda Židovské obce Liberec

Nepřihlášený uživatel

#7

2011-09-08 11:36

Naprosto souhlasím! Nemíchat hrušky s jablky, problém je třeba správně pojmenovat a řešit, jak na úrovni obcí, tak na úrovni legislativní...byla a je zneužívána špatná legislativa a stejně je dnes také některými politiky a extremistickými skupinami zneužívána vyhrocená situace v našem regionu..nelíbí se mi odbočování od konkrétního problému a jeho řešení prázdnými gesty a slovy, stejně jako zjednodušená prezentace skrze media!!! Proto podepisuji.

Nepřihlášený uživatel

#8 Co nejméně žáků do "praktických" škol

2011-09-08 13:44

Naděje svítá v rovné možnosti vzdělání pro všechny. Tiché přeznačkování dřívějších zvláštních škol na "praktické" není ta pravá cesta k cíli. Posviťme si na nenápadné segregační praktiky nynějšího ministra školství Josefa Dobeše a přemýšlejme, proč se má školství v jeho pojetí podobat vězeňství, kde to ti slabší vždycky odskáčou...

 

Jan Mamula

Pro.Patria

#9 :-/

2011-09-08 14:40

Zajímavý způsob jak se dostat do hry o dotace. Nějaké náboženské procesí by nebylo ? V Rumburku ho už více než 60 let nikdo neviděl.

Nepřihlášený uživatel

#10

2011-09-08 17:41

skvělý nápad! musí se jim ukázat, že zákony platí pro všechny, bez rozdílu!

Nepřihlášený uživatel

#11 Jak bych si přála změnu

2011-09-08 19:04

Nemám ráda násilí v žádné podobě, proto se přikláním k této petici. Jsem pro pozvolnou změnu v přístupu k sobě navzájem, ale musíme chtít opravdu všichni a všichni tzn. např. ve městech musí být nápomocen MÚ - jeho podoba dnes je "prosíme nerušte nás, spíme (dlouhodobě)", musíme být přísnější v kontrolách těch, kteří pobírají dávky, na které musíme nejdříve vydělat peníze, musíme zamezit, aby se dále vydělávalo na ubytovávání nepřizpůsobivých osob a co by by bylo velmi nutné - zrušit herny!!!! Zdavý rozum snad zvítězí před násilím. Markéta


Nepřihlášený uživatel

#12

2011-09-08 19:46

Slušný člověk jedná v každé situaci s rozumem, rozvahou a umírněně. Nikdy se nesníží k hysterii, k šíření nenávisti, k násilí. Každého hodnotí podle jeho jednání, ne podle barvy pleti, jazyka, původu. Slušný člověk není nácek.

Nepřihlášený uživatel

#13

2011-09-08 20:06

Kriminalita,která se neřeší, se velmi snadno a často zneužívá k politickým cílům. Ať už k rasizmu nebo xenofobii. To také svádí úředníky (politiky) ke zkreslování, překrucování i bagatelizaci současného stavu. NedopusTme aby se z kriminélního problému stal rasový.

Zach Josef

Nepřihlášený uživatel

#14

2011-09-08 20:28

sem také pro klidné nenásilné řešení
B

#15 Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-08 20:35

Nechápu, proč vše vzniklo. Romové jsou lidé jako každý jiný. Chce jíst, mít vše co k životu potřebuje. Proč se mají bát lidí, kteří toto vše mají. Romové mají opravdu problém najít práci. Nikdo je nechce zaměstnat. Vím o čem mluvím. Zaměstnavatel nechce zaměstnat ani lidi, kteří mají příjmení podobné romskému. Důvodem je, že bílý zaměstnanci odmítají pracovat s Romy. takže ti, kteří poukazují za nezaměstnanost Romů nesou vinu. Chci jen říct, že bílá rasa si myslí, že je nadřazená. Přitom jsou mnohem horší než tmavá rasa.zajímavé je, že pokud se do romské rodiny dostane bílý, tak se jí drží jak klíště neboť zde se teprve naučí jak si vážit rodiny a mít pocit, že má opravdovou rodinu. Naučí se vážit si toho co má a mít respekt ke staršímu. Toto však nikoho nezajímá. Nezná mentalitu Romů. Pokud by ji znali myslím, že by Romy viděli jinak a přestali by je vidět jako méněcenné lidi. Chci se zeptat p. Kohouta proč od něj odešla jeho manželka/přítelkyně/. Prý to byla Romka a odešla od něj s Romem. Pravděpodobně se p. Kohout cítí méněcenně když si ho dovolila opustit Romka. Asi je uražen a možná proto je aktérem demonstrace.Kdo ví???

Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-08 23:29


Nepřihlášený uživatel

#17

2011-09-08 23:43

Toto je hezky napsáno ale já si myslím že je to právě naopak,bílý se bojí Romu,pokud vím tak se jenom ve Varnsdorfu zvíšila kiminalita 150%,já teda nevím ale ted jsm zrovna koukala na střepiny a sami Romové vědí že tato jejich mladá generace už nemá respekt k nikomu a k ničemu,problém je právě v té migraci,stěhování z místa na místo atd..Já si nemyslím že jsem nad někým nadřazená a to jsem bílá,ale bát se jít navečer z práce,bát se někam pustit děti nebo jít nedejbože déle večer z návštěvy mě osobně už nebaví.

Nepřihlášený uživatel

#18 Ne DSSS

2011-09-09 02:20

Chtějí nás zneužít

Nedovolme jim to!

V sobotu přijedou neonacisté z Dělnické strany předstírat pochopení pro naši situaci – a rozehrávat podivné politické hry. Budou se chtít přiživit na našich problémech.

Nejde jim o potírání kriminality, sami mají ve svých řadách usvědčené kriminálníky.
Jsou to profesionální rasisté, kteří si na rozeštvávání lidí chtějí postavit kariéru.
Nejde jim o řešení, žádná nenabízejí. Chtějí se jen lacině zviditelnit. Když mají úspěch, rozpoutají násilí – jako v litvínovském Janově, kde stoupenci této strany vyprovokovali několikahodinovou bitvu s policií.

Nepomáhejme jim v tom. Nechoďme na jejich akci, nedělejme jim stafáž v komedii, jejíž scénář nekontrolujeme.

Nemusíme ze sebe nechat dělat hlupáky

leták
http://img339.imageshack.us/img339/4739/letak.jpg

Nepřihlášený uživatel

#19

2011-09-09 08:34

Lidé nejsou černí, bílý nebo žlutí. Jsou jen slušní a ti druzí...
kismet

#20 S pověstným křížkem po funuse

2011-09-09 09:08

1. Starostové již před měsíci oslovili stát s žádostí o pomoc při řešení Situace. Scházejí se s krajem i policií a řeší.
Jestliže petice vyzývá k řešení, pak vyzývá ty co už dělají co je v jejich možnostech aby dělali co je v jejich možnostech.
2. Citace "ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky." říká, že neziskové organizace JSOU zkušení partneři a odborníky. Zde žádám o zveřejnění, které neziskové organizace jsou těmi zkušenými partnery a odborníky.

Nepřihlášený uživatel

#21

2011-09-09 09:41

bh vam moc pořehnej
nejradeji bych se vidala za vamy
kveta z brna

Nepřihlášený uživatel

#22 kvá kvá kvá

2011-09-09 09:41

vy budete chránit ty svině černé ? vy pudete do vlaku s něma!

Nepřihlášený uživatel

#23

2011-09-09 09:41

BUH SVAMY
KVETA

Nepřihlášený uživatel

#24

2011-09-09 09:49

Do plynu?

Díváme se s mužem na videa z Rumburku a Varnsdorfu, na protiromské pochody. Strnu, když slyším výkřiky radikálů, například „Cikáni do plynu“, a vidím, jak spolu s nimi jdou ostatní občané- neodejdou, nedistancují se od rasistických hesel.

Pracuji jako psychoterapeuta v projektu Rodiny po holocaustu Rafael Institutu. Ani nespočítám, kolikrát jsem slyšela otřesnou historii „o plynu“:
„ Po několika dnech v dobytčáku, bez vody, nás s hrozným řevem a se psy vyhnali v Osvětimi na rampu. Tam stál Mengele a pohybem ruky poslal moji maminku do plynu. Už jsem jí nikdy neviděla. Ve snech se mi vracejí dlouhé fronty lidí, mizících v baráku. Mezi nimi i moje maminka. Musí se svléknout, naženou je do „sprch“, kde místo vody pustí smrtící plyn. Ty okamžiky hrůzy, lapání po vzduchu, se mi stále vracejí. A pak ten komín a ten zápach.“

Tohle přeci normální lidé nemohou znovu chtít. Věřím, že jsou nespokojeni. Zdražování, nezaměstnanost, šetření nazvané reformami, které postihne především ty nejchudší. A přitom se vytunelovaly a rozkradly ohromné miliardy. Této sociální nejistoty a nespokojenosti využívají extremisté a obrátí ji proti Romům a pak proti ostatním menšinám.

Ale my, občané, přeci nechceme zase někoho posílat do plynu. A doufám pevně, že to naše vláda pořádně nahlas řekne a něco pro to udělá. Násilí není řešení.

Věra Roubalová Kostánová

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-09-09 11:12