Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

neuvedu

#1701 Totalita II

2011-12-29 22:52

Tak, jako pan Havel za svého života odsuzoval pojmenování ulic, letišť či dalších názvů po nějakém potentátovi, tak s přejmenováním nesouhlasím i já. Někteří občané této země dělají něco, co by si sám bývalý prezident nikdy nepřál a řadí jej tak mezi ty, které on sám celý život odsuzoval.

Na webu http://www.letistevaclavahavla.cz/ mi chybí v rámci objektivity i dání možnosti vyjádřit se i té druhé straně - tedy těm, co s přejmenováním letiště nesouhlasí. Zaplať Pán Bůh, že se objevil i tento protiweb. Jen čekám, kdy bude zakázán a jeho účastnící budou "po zásluze" (tak jako každý dobrý skutek), potrestáni. Jednostrannost www.letistevaclavahavla.cz (pouze možnost vyjádřit souhlas, nikoliv však nesouhlas) vyvrací jakékoliv demokratické principy a zavání totalitou.

Pojmenování různých míst po někom není příliš vhodné. To, že někde (uvádí se na weww.letistevaclavahavla.cz pouze 2 příklady: Letiště J. F. Kennedyho v New Yorku nebo Letiště Charles de Gaulla v Paříži) se po někom jmenují, neznamená to, že se tak musí po nějakém potentátovi pojmenovávat vše. Pojmenování po někom je nepraktické a vůbec nevypovídá o místě, kde se toto nachází. Vzpomeňme si, jak se po převratu rychle přejmenovávala místa nazvaná po někom či po něčem, se zdůvodněním, že názvy jsou místně nevypovídající (např. stanice metra Leninova, Fučíkova, Gottwaldova, Moskevská atd.) - jejich nové názvy jsou místně vypovídající. Co místně vypoví název Masarykovo nádraží místo nádraží střed či Willsonovo nádr. místo Hlavního nádraží?

Připadá mi to chování některých bývalých komunistů, co se nyní rozlezli do ODS, VV či TOP09, kteří se snažili za každou cenu lézt někomu do řiti, aby z toho měli později nějaký prospěch. Nynější podpisovatelé za přejmenování si asi taky říkají, co kdyby se to v budoucnu mohlo hodit ... Ale aby se v budoucnu, až nám bude opravdu ouvej, nesoudilo za polistopadové vlastizrady, byť im memoriam. Občan Havel sice neskrýval zděšení z vývoje polistopadové společnosti, ale zákony proti našim občanům včetně privatizace, tunelování, rozdávání či levného rozprodeje lukrativního majetku do ciziny, ze kterého dnes bohužel nic nemáme, podepsal! Dnes, když chceme potáhnout silnici novým asfaltem, musíme prodat nějaký majetek. Cožpak takto fungují vyspělé ekonomiky? Za co budeme provádět další potažení silnic novým asfatem, když už nebude co prodávat?

Kdo bude případné přejmenování financovat? Těch pár zamětnanců, co nemohou daňově optimalizovat, a daně tudíž platit musí? Zase se sáhne na platy a stravenky zejména neuniformovaným státním zaměstnancům nebo jich pár půjde rovnou na dlažbu? Nejsou peníze na daleko důležitější věci (na které za socialismu bývalo, a to dokonce bez státního zadlužení) a na takového s prominutím kraviny (včetně megalománského funusu) peníze jsou? Co ještě takhle přejmenovat Hrádeček či přímo ČR na Dramatikovo knížectví...?

Nepřihlášený uživatel

#1702 Re:

2011-12-29 22:54

#10: -  

 

Xaver

#1703 komentář

2011-12-29 23:02

Četla jsem několik komentářů od "demokratických humanistů" sprosté nadávky,to mají zřejmě z výchovy doma.Tak takoví mohou obdivovat člověka který zradil obyčejné lidi,lhal a přetvařoval se.Já obdivuji lidi kteří něco dokážou,ale lháře tedy NE.


Nepřihlášený uživatel

#1704 Re:

2011-12-29 23:03


Nepřihlášený uživatel

#1705

2011-12-29 23:04

Potřebujeme peníze na jiné věci.Toto může počkat až budou v pořádku veřejné finance a vláda se odnaučí krást

Nepřihlášený uživatel

#1706

2011-12-29 23:06

Nějak se mi zdá, jakoby současná vládnoucí garnitúra chtěla, abychom Havla pěkně nenáviděli. Proto ta pompéznost s jeho smrtí a to vše kolem! Ano, nebyl nikdy v mé oblibě, ale tak už to v demokracii chodí, ale ta současná vláda, co s námi dělá!!! nechtějí, abychom vztek obrátili od nich k Havlovi? Neřekla bych, že ho tak milovali, aby mu vzdávali tolik poct. Je to něco jako pozitivní diskriminace, falešná láska, aby vznikla nenávist. A že se jim to daří!! za vše teď může Havel, inu tak už to v dějinách chodí,a ti v Praze si teď možná mnou ruce. Kdo ví...

Nepřihlášený uživatel

#1707

2011-12-29 23:06

Myslím, že lidí, kteří poškodili náš stát, je více.

Nepřihlášený uživatel

#1708

2011-12-29 23:06

plně souhlasím,další veřejná místa by vlezdoprdelkové za chvíli pojmenovávali po Mašínech,a podobně. Humanitární placenej Bombometčík Havel není výjimkou!!!

Nepřihlášený uživatel

#1709

2011-12-29 23:08

Myslím, že pojmenovávat, resp. přejmenovávat cokoli po Václavu Havlovi je k ničemu. Zvláště teď, kdy nás čekají horší časy a takovéto akce stojí plno peněz. A nemyslím si, že Havel by o něco takového sám stál (jestliže to byl tak skromný a moudrý muž).
Rozumbrada

#1710 Pojmenování nové ulice.

2011-12-29 23:15

Pojmenovat novou ulici: ANO
Přejmenovat letiště: určitě ne ( má to dopad na celou světovou komunitu)
Navíc by se mohl objevit kdokoli, že chce náhradu za za náklady spojené s přejmenováním. A kdo by to hradil? No přeci všichni občané ČR.

Nepřihlášený uživatel

#1711 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-29 23:15

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !! 

 Hele, aby tě nekleplo....raději si trochu zopakuj gramatiku, mysliteli


Nepřihlášený uživatel

#1712

2011-12-29 23:16

NAVRHUJI POJMENOVAT PO HAVLOVI NOCLEHÁRNU PRO BEZDOMOVCE. ONI MŮŽOU PODĚKOVAT ZEJMÉNA JEMU.

Nepřihlášený uživatel

#1713 Re: Totalita II

2011-12-29 23:16

#1701: neuvedu - Totalita II

V podstatě máte pravdu a už to tady v jiných podobách zaznělo.Jen to malé trhliny...nelze všechno házet do jednoho pytle.

 

Třeba Masarykovo nádraží je trochu jiný případ.Jmenuje se tak od roku 1919.Praha - střed bylo pouze za komančů ( Masaryk se nehodil, stejně jako za nácků) .A bylo přejmenováno z původního nevyhovujícího názvu.Dále je dobré poznamenat, že bylo přejmenováno v době, kdy Masaryk žil a nebyl pořádně ani prezidentem, čili se nejednalo o nějaké uctívání vůdce,ale bylo věnováno člověku, který pro národ něco udělal..A hlavně..Nádraží a Masaryk jsou dohromady.Havel a Ruzyně nikoliv.

U Havla se jedná o styl ala Gottwald - smrt vůdce - honem všichni přejmenujte všechno a nejlépe i sebe a své děti. :) Cirkus musí být..

 

A když se tak zamyslíme..chm..Uctívači Feniče a Havla tady všem nadávají do komoušů, ale přitom jsou to oni, kdo chtějí zavést rudé praktiky opět do provozu..Jaký paradox. :)


Nepřihlášený uživatel

#1714

2011-12-29 23:16

Havel by měl být souzen za válečné zločiny!!!

Nepřihlášený uživatel

#1715 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-29 23:19

#22: - Re: absolutní nenávist komunismu !!

komunismus sdíleli všichni a ti a rádoby chartisti kteří byly dobře honorováni a zviditelnováni p. Tygridem, Form,anem-nic proti němu, paní exministrini zahr.USA a ostatní tací vlastně tu ohromnou popularitu panu Havlovi zařídili ve světě. Keci o lásce a spravedlnosti ,nenávisti atd. Pravda je na tom všem jen to, že šlo hlavně o majetky, blahobyt a propagandu stejně tak obludnou jakou tady na nás uplatnovali komunisti jen s tím rozdílem, že jsme měli práci, jistotu ve stáří a hlavně jsme všichni zapoměli, že všechno co je dnes na trhu by během 20 let už by tu bylo také. Co jsme chtěli to jsme si vydobyli -tak držme hubun a krok, povinně zavedení děl  Havla do všech už od mateřských školek. Musíme být ostražitější než byli předchůdci aby se nám to nevymklo z rukou.


Nepřihlášený uživatel

#1716 Re:

2011-12-29 23:24

#10: -

Je mi 21, k létání mám velmi osobí vztah a Pan Havel pro mě nebyl někdo, kdo by zemřel, já bych si uplivl a řekl: "co už." Je to člověk, díky kterému dnes můžu vidět svět, člověk, který mi umožnil prosadit se i jinde, než ve své malé zemičce, člověk, díky kterému se na mě při slovech "Já jsem čech" nikdo nedívá skrz prsty (jako třeba na poláky, rusáky aj.). Přejmenování letiště... Zajímavá otázka k zamyšlení že? Bohužel jsem si neprožil totalitu, tedy pokud slyším "přejmenujme," neježí se mi chlupy na zátylku při představě komunistických zvěrstev a tedy, a to je hlavní, jsem schopen racionálně uvažovat; tedy: zamyslím se. Pokaždé, když se vracím domů a přistávám na Ruzyni, je to pro mě jen letiště, které mělo potenciál, o který přišlo kvůli lidem, kteří neumí (opravdu si myslím že neumí) řídit něco, co jim bylo svěřeno. Kdybych měl možnost přistávat na letišti Václava Havla, budu mít vždy v povědomí člověka, který mi umožnil žít život jaký já chci, a jaký já si udělám (což lidé postižení vizí mléka za 3,50,- a 8h směnou v továrně neumí) a budu zase o něco hrdější na svůj národ. Václav Havel byl člověk, který byl ve správný čas na správném místě, jak říkají jeho odpůrci. Kdyby tam nebyl, nemáte možnost se odpůrcem stát. Neberu vám vaše názory a dokonce dávám za pravdu i lidem, jež s přejmenováním nesouhlasí. Ale musí mít racionální názor. Výkřiky nevzdělaných českých tupců jako "Gottwaldov, Hitler." Bože lidi: za vás se stydím!

krucifix

#1717 Zachraňme Ruzyni, prosím

2011-12-29 23:25

Jsem pro zachování původního názvu letiště, i když V. H. měl letadla rád - šlo však výhradně o bombardéry USAF. Přejmenovat by se tak dalo nějaké letiště vojenské.

Nepřihlášený uživatel

#1718 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-29 23:25

#30: Ignác - Re: absolutní nenávist komunismu !! 

 Ignáci, o čem medituješ? Havel byl zvolen,protože Sládka na den volby prezidenta zavřeli. Myslíš, že by se něco takvého mohlo stát třeba v Německu,Švédsku či v zemi neomezených možností v USA?


Nepřihlášený uživatel

#1719 Re:

2011-12-29 23:25

#1707: -

To ano,ale Havel těm dovolil pachát zločiny - takže spolupachatel.Měl moc a nevyužil ji.Vlastně využil - negativně.A byl zcela politicky neaktivní - jen večírky, chlastání a brblání, jak je všechno české na hovno..Hověl si an jednom Hrádečku , na druhém taky..a lide naser si. :) Já už mám prachy..jste mi volní.A aby se neřeklo, tak musel něco občas udělat..jen škoda, že místo toho, aby poslal půlku svého šatníku do Afriky, tak poslal "humanitární balíček" víte kam..Klaus je aspoň dobrá ikona, má úroveň a aspoň je trochu aktivní..Sice taky není zrovna z křišťálu, ale pořád lepší než opilec.


Nepřihlášený uživatel

#1720 Re: Re:

2011-12-29 23:27

#1716: - Re:  

 Proim tě, můžeš tady púopsat, jak ti Havel pomohl prosadit se jinde. To by mě opravdu, ale opravdu zajímalo:-))


Nepřihlášený uživatel

#1721

2011-12-29 23:27

Jako občan,bohém,kamarád,ano ale jako politik aprezident diletant!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#1722

2011-12-29 23:30

Navrhuji nepřehánět to a hlavně nezkreslovat dějiny.
Glosglober

#1723 Protest

2011-12-29 23:30

Nesouhlasím s přejmenováním letiště Ruzyně podle pana Havla, protože nebyl a nechoval se jako prezident všech občanů, a tak porušil ústavní slib.

Nepřihlášený uživatel

#1724

2011-12-29 23:33

Nevím jak jinak se bránit proti těmto nesmyslům.

Nepřihlášený uživatel

#1725

2011-12-29 23:34

Ruzyně byla vždy Ruzyně a jako Ruzyně by měla i zůstat. Po panu Havlovi se může pojmenovat třeba knihovna, když byl takový dramatik, ale né letiště.