Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

#4951

2012-02-03 18:31

Jak může někdo navrhovat přejmenování letiště po někom, kdo zradil 90% národa. Fenič si může tak akorát najít nejkratší cestu do své rodné krajiny a tam si může navrhnout třeba přejmenování Děvína na Hrádeček J. Tisa.
NEOVCE

#4952 Havel hrál naivku a šlo mu to precizně !!!

2012-02-03 18:39

Copak jste všichni padlí na hlavu !!! Tedy hlavně ti, co si stále myslí, že Havel svá slova Lásky a Pravdy myslel vážně, Láska a Pravda bylo Orwellovské - Ve skutečnosti to znamená nenávist a politickou korektnost. (viz cikán se již nemůže říkat, ale nepřizpůsobivý) "Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla." ORWELL - A kdo stále příznivě kvituje Havla je buď někdo, kdo si po revoluci pěkně nahrabal, nebo úplný BLB. Kniha Analýza 17.listopadu asi nikomu nic neříká. :(
NEOVCE

#4953 Pokrač.

2012-02-03 18:41

Havel byl aškenázský ŽID a ti mají rádi jen sebe, Čechy pohrdal :( Proto zde zrušil veškerý průmysl atd., aby zlikvidoval konkurenci.


Nepřihlášený uživatel

#4954

2012-02-03 18:43

Pane Kellnere,

jsem moc ráda, že někdo založil také petici proti přejmenování letiště. Přejmenování je naprostý nesmysl a výsledek hysterie, která se strhla po smrti VH a kterou rozpoutali jeho obdivovatelé. Proč se takovou hloupostí zabývá vláda, vůbec nechápu. Obzvlášť, když petici pro podepsal jenom zlomek lidí z téhle země. Zrovna tak mi připadá naprosto absurdní zákon o tom, že se VH zasloužil o demokracii atd. Kde to proboha žijeme, když musíme mít takové nejapné zákony? Jako bychom bývalého prezidenta museli automaticky všichni uctívat a jiný názor by neměl být povolený. Svědčí to o úrovni demokracie u nás.

Nepřihlášený uživatel

#4955

2012-02-03 18:45

Jak píše autor petice předsedovi vlády ve zdůvodnění, nechť se nejprve k osobě Václav Havla vyjádří historici a potom můžeme rozhodovat, zda letiště V.H., či ne. Navíc, nevím na základě jakého nařízení Václavu Havlovi byl vrácen majetek, konkrétně palác Lucerna, když p. Havel - majitel Lucerny, snad údajně kolaboroval s nacisty, nebo se mýlím? Nebo jsem od bývalé sousedky slyšel,že náš bývalý prezident V.H., jako dítě seděl na klíně nacistickému předákovi na liberecku, Henleinovi, když onen nácek byl na návštěvě u Havlů, snad na chalupě na trutnovsku. A to se i říkalo při zvolení VH prezidentem. Ovšem "vyšumělo" to. Tak nevím, jak to bylo s Benešovými dekrety. Nebo se neustále opakovalo, jak VH trpěl v našich věznicích (za socialismu), ale nikde se veřejně nehovořilo, že byl milovníkem alkoholu a silný kuřák.
Na druhou stranu, musím říci a schvaluji, že po sametové revoluci byl zvolen prezidentem. Nebyl nikdo jiný, kdo měl vztahy na západ. A bez něho, coby hlavy státu, by naše republiky tápala a možná by měla menší problémy s "uznáním" ze strany západních mocností.
Bylo by toho možná i více, co bych mohl přidat, třeba, že v našich věznicích se s ním zacházelo v rukavičkách, apod. Určitě se v té době naši socialističtí potentáti báli reagence západu.

Nepřihlášený uživatel

#4956

2012-02-03 20:43

Nechápu proč s tím někdo přišel,a jak je to napadlo!Zas takovej bourák to nebyl

Nepřihlášený uživatel

#4957

2012-02-03 22:12

Jedině to,že se svým podpisem připojuji k nesouhlasu s přejmenováním

Nepřihlášený uživatel

#4958

2012-02-04 07:35

Souhlasím s obsahem textu této Petice od začátku až do konce a bezvýhradně. Nevěřím ale, že by současná vláda ČR pod vedením pana Nečase našla pochopení pro tuto Petici. Myslím si, text petice by měl být zaslán též oběma komorám Parlamentu České republiky.

Nepřihlášený uživatel

#4959 ne přejmenování letiště

2012-02-04 10:46

Rád bych se vyjádřil k otázce přejmenování letiště.

Velmi dobře chápu, že po významných lidech by se měla jmenovat naše významná místa. Příchod demokracie, na který jsme čekali ,byl tvrdě zaplacen rozpadem republiky a krachem ekonomiky. Pan Havel přísahal při prvním prezidentském slibu věrnost ČSFR a soc .zřízení, což tvrdě porušil.
Využívám abecedního seznamu :
Proto bych rád věděl, proč za komunistů jsme měli kladný státní rozpočet a přitom jsme měli
A) - armádu mnohokrát větší ( musela se financovat )
B) - bezpečnost mnohokrát větší ( musela se financovat )
C) - celní správu ( musela se financovat ) cukrovary ( vysoce výnosné)
D) - dopravu lacinější a kvalitnější (všude a často jezdila) (musela se financovat )
E) - energie mnohonásobně lacinější plyn, elektřina,pohonné hmoty atd.
F) - film , kina (muselo být financováno)
H) - hospodářství funkční ( vydělalo na odvětví,která nebyla výdělečná )
CH)- chovatelé různých zemědělských chovů
I) – investice do rozvoje vesnic a měst (muselo být financováno)
K) –komunikace všeho druhu silniční ,železniční koridory (muselo být financováno)
L) -letectvo vojenské kam se podělo ? A hlavně proč ? (muselo být financováno) Celá naše zámořská lodní flotila a nebyla zanedbatelná.
M)-masokombináty zpracující kvalitní produkty,mlékárny,mlýny atd.
N) –nemocnice všude kde byl o ni zájem a potřeba (muselo být financováno)
O) oděvní průmysl
P)- průmysl lehký i těžký
R) – Regenerace pracovní síly , lázně , rekreační zařízení . ozdravné pobyty dětí atd. (muselo být financováno)
S) - školství zcela zdarma , státní správa,(musela být financována)
T)- tukový,tabákový,textilní průmysl
V) – věda - výzkum a vývoj, nové výroby , vodní díla (přehrady) (muselo být financováno)
Z) – zdravotnictví zcela zdarma, zemědělská výroba živočišná a rostlinná stačila pokrýt potřeby státu a ještě zbylo na vývoz ( dnes dovážíme kdejaký šmejd )
A to je jen zlomek výčtu toho, co vše bylo zlikvidováno.
Ptám se kdo to zavinil, kdo je za to odpovědný a jaký postih za to měl ?
Nebo to byl promyšlený tah a teprve teď ukáže pravice světu co vybuduje nového pro větší prosperitu státu.

Komunisté na to neměli lidi ekonomicky a politicky připravené. Nebo jsme v koncích a řekněme : vážení soudruzi, vše Vám odpuštěno, omlouváme se, neseme za vše odpovědnost a prosíme vás , dejte to zase do pořádku po stránce ekonomické a nedopouštějte se politických chyb, které jste dělali v 50. letech.Proč zrovna rovnou na komunisty, protože všechny ostatní politická uskupení a politické strany se na destrukci ekonomiky různou měrou podílely.
Pokud toto nejsou pravicoví představitelé schopni sami vyhodnotit a zjednat rychlou nápravu zavedl bych tato opatření: ( Jinak může přijít náprava z ulice a bude třeba už pozdě, ).

Za prvé bych přejmenoval ústav ( už existuje pod názvem vyšetřování zločinů komunizmu ) na ústav Klementa Gottwalda. Pracovat by v něm směli pouze osoby protikomunistického zaměření.
- Za druhé bych zřídil ústav pro šetření zločinů kapitalizmu ( po listopadu 1989 ) a pojmenoval ho ústavem Václava Havla . Vněm by museli pracovat pouze poctiví komunisté .
- Pracovníci ústavů by museli být osoby starší 45 let neb mladší generace je
masírovaná dnešní dobou a není schopna vůbec něco chápat, natož posuzovat. (Mám dva vnuky 20 let každý v jiné škole výsledek výuky stejný ) Mladším lidem chybí životní zkušenosti,sociální cítění atd. ,dokladem jsou naši čelní polistopadoví funkcionáři ze všech stran.
Oba ústavy by musely, každý měsíc zveřejňovat výsledky své práce v tisku.Za
nepravdivé nebo zkreslené zprávy by byly soudně stíhány min trest 1 rok až 10 let. Důvod jediný hlásat objektivní pravdu a fakta.
-Po splnění úkolu by byly oba ústavy zrušeny .
- To jedině by mohlo objektivně prokázat . které období přineslo více bídy, utrpení , vražd , sebevražd a nesnází obyvatelům této republiky.Pak ať si občané sami vyberou jestli je lepší jít cestou vpravo nebo vlevo.Politická vůle je dnes co je pravé je zlaté a co je jen trochu pro lidi a je levé je špatné, nebo dokonce zločinné.
Ať vede dál ODS s pravicí lid k prosperitě. Ne jen určité skupiny .
Jestli-že to není schopna musí skončit na smetišti dějin.
A teprve potom bych přejmenoval po tom, kdo si co zaslouží třeba celou republiku.
Občan tohoto státu
a s ním desítky a stovky dalších stejně smýšlejících ani vpravo ani vlevo.

Nepřihlášený uživatel

#4960

2012-02-04 12:45

domnívám se že pan Havel nehájil nikdy zájmy této země

Nepřihlášený uživatel

#4961

2012-02-04 13:20

OPRAVDU NEVÍM,ZDA-LI JE TO VHODNÉ TAKTO VYNÁŠET ČLOVĚKA, O KTERÉM OBIČEJNÝ ČLOVĚK NEMĚL ANI TUŠENÍ PŘED SLAVNOU SAMETOVOU REVOLUCÍ. JEHO ZÁSLUHOU ZŮSTALI U MOCI KOMUNISTÉ. NIKDY JSEM NEBYL KOMUNISTA ANI SVAZÁK, AKORÁD JSEM PRACOVAL V PODNIKU, KDE JSEM DŘEL A ROZVÁŽEL 50KG PYTLE DO ZEMĚDĚLSKÝCH DRUŽSTEV. BYLY TO TUNY DENNĚ. A PLAT SE POHYBOVAL KOLEM 2000,00KČ A ANI PO MNĚ NEŠTĚKL PES. ZÁDA MÁM V HAJ... VÁŠ FANOUŠEK OLDA ČÁSLAVKA CHOCEŇ 1518.

Nepřihlášený uživatel

#4962 Re:

2012-02-04 13:24


Nepřihlášený uživatel

#4963

2012-02-04 14:37

Velmi rozumná úvaha. Je pravda , že Václava Havla si svým způsobem vážím, (je to jeden z minima politiků,který chtěl jiné pokračování po revoluci, ovšem nepočítal s lidskou chamtivostí a svým způsobem zapomněl , že člověk který má moc, je většinou ta nejnebezpečnější šelma!)Předvídavost na bodu 0.nechť rozhodnou snad jednou rozumní historici!Budou tací?

Nepřihlášený uživatel

#4964

2012-02-04 15:24

Nechci podpořit růst nového kultu osobnosti!
Venca

#4965 Letiště Praha

2012-02-04 16:53

Domnívám se,že jsme si VH za roky prezidentováni užili víc než dost a jsem rád,že je už konec.Takže raději ponechat pro další generace původní název letiště.

Nepřihlášený uživatel

#4966

2012-02-04 18:25

Dodal byh,že p.Havel podle zpráv v tisku a jiných mediích ,po jeho úmrtí bylo uvedeno že nebyl příznivcem létání a využíval jí jen z důvodu nezbytnosti.Jeví se mi spíše logičtější změna názvu divadla ,knihovny , ulice či konkrétně Lucerny která mu patřila.
jch

#4967 ulice, letiště, školy, náměstí....a co jěště?

2012-02-04 19:36

http://www.osud.cz/sites/default/files/obcan_havel.pdf

...kde to žijeme? Je mi smutno, že jsem občanem ČR

Nepřihlášený uživatel

#4968

2012-02-04 22:05

Pojmenujte po něm kriminál...

Nepřihlášený uživatel

#4969

2012-02-05 00:22

Ať po něm pojmenujou nějakou hospodu. Rozhodně příznačnější než letiště, vzhledem k tomu, že po hospodách byl pořád a létání nesnášel.

Nepřihlášený uživatel

#4970

2012-02-05 07:50

Servilita s jakou se různá individua předhání v návrzích a oceněních se začíná stávat typicky českou nemocí. Snad se to podaří udržet jen u nás a nerozšíří se to do celého světa. Možná to byl v jádru hodný člověk, ale jako spisovatel, dramatik a politik byl hluboce podprůměrný, nesmírně naivní a lehce manipulovatelný západními politiky. A výsledek je všeobecně znám. Zbídačený lid a neomalení boháči.

Nepřihlášený uživatel

#4971

2012-02-05 08:45

Ukradl studentům revoluci, a byl v čele státu a dopustil tento marast. Je to u nás ve státě jako v jeho životě: hospody, chlast, večírky a blbé kecání jak z toho ven. Přestaňte z něj dělat modlu, ve skutečnosti to byl lhář, který se dostal k moci a už se jí držel jako pijavice( budu presidentem jen do svobodných voleb).

Nepřihlášený uživatel

#4972

2012-02-05 08:56

souhlasím

Nepřihlášený uživatel

#4973

2012-02-05 09:14

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevidím důvod přejmenovávat letiště v Praze Ruzyni. Budou to jenom komplikace. A p. exprezident Havel, zas taková "hvězda" nebyl. Sliboval něco jiného než s celou ČR nakonec udělal, nebo nechal udělat za svého přispění.


Nepřihlášený uživatel

#4974

2012-02-05 10:20

Havel byl zloděj a lhář co víc dodávat!!!
nelhostejný důchodce

#4975 Lidé bděte!

2012-02-05 10:55

Momentálně je potřeba vytvořit petici proti případné privatizaci Budvaru. Bendl a jeho kmotři se už houfuji.