Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Lassy

#5651 Pravda o Havlovi....

2013-01-18 05:11

Nesouhlasím s tím proto,že V.Havel bil obyčejný lhář a alkoholik....On pro Českou republiku neudělal nic tak významného,aby po něm tady bilo něco pojmenované.Jo vlastně udělal:Vše co tady do 89-roku fungovalo,on zlikvidoval!!!
Monika - já volím našeho Karla

#5653 Volte Karla konečně odsoudil poválečný odsun sudetských Němců.

2013-01-19 23:08


Volte Karla, konečně odsoudil poválečný odsun sudetských Němců.

Někdo se tomu snad diví? Šláfenberk dobře ví, co dělá a může prasknout smíchy, jak mu k tomu vypatlané hlavy panáčkují. Jemu stačí lidově promluvit a už mu padají k nohám - óóó kníže pán....óóó jak nám rozumí....óóó nic ze sebe nedělá...óóóó jak je úúúúžasný ...copak vážně nechápete, že podle skutků jejich poznáte je a ne podle šišlavých kydů?


A někteří čecháčci hlavně v Praze mají v hlavě úplně nasráno a nejraději by s ním i souložili..
Mirek

#5654 Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

2013-01-20 11:22


Sudeťácký advokát na Hradě? To snad proboha ne!

Jako opaření zůstaly tisíce Čechů při sledování prvního velkého televizního duelu prezidentských kandidátů před 2. kolem voleb. Karel Schwarzenberg zde totiž odsoudil poválečný odsun Němců a jeho strůjce dokonce označil za válečné zločince.

Ukázalo se tak v plné nahotě, že v blížící se volbě se nehraje jen o to, který stařík usedne na Hradě. Hraje se o celé poválečné uspořádání Evropy, i samu podstatu českého státu.

»Vždy jsem říkal, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dneska bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta Beneše ocitla v Haagu,« uvedl Schwarzenberg. Šokovaný Zeman ihned replikoval, že v Haagu je přeci soud pro válečné zločince a nemohl uvěřit, že Schwarzenberg za takového zločince právě označil prezidenta Edvarda Beneše.

Schwarzenberg však jen pokrčil rameny, za svým názorem si prý stojí. Ba přitlačil ještě na pilu, strůjce poválečného uspořádání označil nepřímo za nacisty. »Museli být nakaženi bacilem nacismu, když vyhnali své spoluobčany,« znělo sálem paláce Hybernia za bouřlivých ovací pražského pravicového publika, v němž nechyběla řada známých umělců.

Podivuhodný byl rovněž Schwarzenbergův názor na poválečné dekrety prezidenta republiky, které postavily novou základnu státnosti. Podle pravicového prezidentského kandidáta již dvacet let tyto dekrety, přeměněné později v zákony, neplatí! Jejich platnost prý skončila s přijetí Základní listiny práv a svobod roku 1993. Udivený Zeman samozřejmě oponoval. »Tyto zákony stále zůstávají nedílnou součástí českého právního prostředí,« prohlásil jasně.

Senilita, nebo zlá vůle?

Schwarzenbergovo prosudeťácké extempore nadzdvihlo mnohé. Například spisovatel Jaroslav Čejka to nevydržel a oslovil média svým apelem. Zdůrazňuje v něm, že odsun Němců se neuskutečnil jen z české zvůle či z Benešova rozhodnutí. Šlo o rozhodnutí vítězných mocností, které Československo pouze naplňovalo. »A také není pravda, že byl při něm šmahem uplatňován princip kolektivní viny, jako je tomu třeba dnes u lustračního zákona. Němečtí antifašisté byli z odsunu oficiálně vyloučeni a mohli v republice zůstat,« napsal Čejka.

Tvrzení, že by za odsun prezident Beneš dnes skončil v Haagu, je dle Čejky »buď projev senility pana Schwarzenberga, nebo - a to spíš, protože jiné jeho výroky prokazují, že senilní není - projev jeho zlé politické vůle. Politik, který má radost, že mu fandí Bernd Posselt, vůdce sudetských Němců, nemá co dělat nejen na Pražském hradě, ale ani v české vládě,« burcuje Čejka, byť smutně dodává, že v současné České republice je už možné naprosto všechno.

»Je to tragický výsledek třiadvacetileté devastace školní výchovy, včetně výuky dějepisu, a naopak rostoucího vymývání mozků médii a některými politiky,« konstatuje smutně Jaroslav Čejka.

Schwarzenbergovy výroky vzbudily negativní reakce dokonce i v pravé části politického spektra, ohradil se proti nim například europoslanec ODS Jan Zahradil.

Na obranu republiky!

Jinak Schwarzenberg v souboji se Zemanem těžce ztrácel, za každou vyslovenou banalitu však sklízel bouřlivý potlesk zfanatizovaného davu sympatizantů. Na serveru Novinky.cz desetitisíce lidí dokonce odhlasovaly, že vítězem duelu byl Schwarzenberg, na pomoc přispěchali i různí »odborníci« - Daniel Köppl např. Schwarzenberga označil za vítěze duelu, neboť »naplnil image alternativního sexy staříka«...

Je zjevné, že nikdy od roku 1989 nečelilo Palackého a Masarykovo pojetí smyslu českých dějin tak troufalému a marketingově propracovanému útoku. Příští pátek a sobotu bude svedena bitva o republikánský a národní charakter země, ba poprvé od roku 1945 se povede znovu bitva o český stát samotný!
----------------------------
viz rozhovor s " KARLEM "//// http://www.novinky.cz/domaci/290724-schwarzenberg-jako-prezident-budu-hajit-slabsi.html
V duelu se Zemanem jste řekl, že by dneska prezident Beneš skončil s dekrety v Haagu u mezinárodního tribunálu. Jak jste to myslel?

To je samozřejmě otázka dneška. Jak jsme viděli v Jugoslávii, v Africe, dnes se vyhánění obyvatelstva velice přísně posuzuje.
Co říkáte na to, že váš výrok hned vyvolal takovou averzi?

Já budu říkat věci, které jsou pravdivé, i když vyvolávají kontroverzi. Když se mě na to Zeman zeptal, tak jsem slušně odpověděl. Kdybych se z reakce veřejného mínění podělal, tak by to byla pro mě hrozná porážka.
http://vtipy.netroof.eu/item/9796/z-nas-se-nepoere/

Nepřihlášený uživatel

#5655 Karel Schwarzenberg, kandidát na prezidenta

2013-01-21 13:50


Nepřihlášený uživatel

#5656

2013-01-22 00:01


Nepřihlášený uživatel

#5657 Skutečný Karel

2013-01-23 11:07

Studentka důrazně varuje před Schwarzenbergem: Je to jedna velká manipulace

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Studentka-durazne-varuje-pred-Schwarzenbergem-Je-to-jedna-velka-manipulace-260372
Když se podíváme na web jeho podporovatelů, tak jde o přehlídku politické naivity a argumentační vyprázdněnosti typu „vůbec se nezajímám o politiku, ale volím Karla, protože je to osobnost“. Nebo „protože je prý vzdělaný“, přitom je to mýtus, nedokončil žádnou z vysokých škol. Nebo protože mu prý „nejsou lhostejná lidská práva“, přitom dnes existuje málo tak selektivních ochránců lidských práv na úrovni zahraniční i domácí politiky, jako je Karel Schwarzenberg. A heslo, že „nikoho nevyloučí?“ to má být výsměch všem, na které dopadají naprosto asociální opatření této vlády? Schwarzenberg prý není spojen s žádnými korupčními skandály. Co privatizace Becherovky? Co fakt, že při své restituci uplácel? Co přímé napojení na Bakalu, který v kauze bytů Ostravsko-karvinských dolů připravil o právo na důstojné bydlení desítky tisíc lidí? Právě Bakala financoval předvolební kampaň TOP09 a nyní i prezidentskou kampaň Schwarzenbergovu.

Korunu celé předvolební frašce nasadil Jiří Menzel, který prohlásil, že volí Karla, „protože má ducha šlechtickýho. Ti ostatní vedle něj nejsou nic jiného než potomci nevolníků. „Lidé, kteří mají zbabělou povahu.“

Nepřihlášený uživatel

#5659

2013-01-23 11:21

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Plzenska-topka-uz-chysta-oslavy-Karel-bude-na-Hrade-260353

Plzeňská „topka“ už chystá oslavy: Karel bude na Hradě

Plzeňská TOP 09 a Starostové mají jasno – vítězem prezidentských voleb bude Karel Schwarzenberg, to je hotová věc. Proto na sobotu připravovaný „partajní“ ples v Měšťanské besedě v Plzni bude plně v režii oslav nového prezidenta „s modrou krví“.

Nepřihlášený uživatel

#5660 Volím Karla - to je bezva

2013-01-24 18:49

Kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg (TOP 09) má další podporovatelku. Berenika Kohoutová, dcera spisovatelky a údajné Havlovy milenky Ireny Obermannové se rozhodla podpořit knížete ve videoklipu Volte Karla, kde zpívá na jeho podporu.
Autor: Hans Štembera
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?
24.1.2013 13:02

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

ZEMAN
72%
SCHWARZENBERG
28%

131483
Celkem hlasovalo:

Kohoutová ve svém videoklipu na podporu Schwarzenberga zvolila poněkud neotřelý styl. Celé video a zejména pak slova písně, které si mladá umělkyně sama napsala, by se dalo řadit k těm odvážnějším.

"Volím tebe Karle, tak hobluj a vař,
postavím ti harém, vyzpívám svatozář.
Polož spící hlavu ke mně do klína,
a pak až tě zvolej, vem mě do kina,"

zpívá Kohoutová v první sloce písně. Ve druhé sloce pak mladá zpěvačka prezidentskému kandidátu slibuje, že si na Hradě ohřeje "svý pankáčský kosti" a že mu na oplátku ukáže svůj výstřih. Sloku zakončuje doporučením, ať si kníže napěchuje dýmku, protože začíná jeho mise, a prosbou "nedovol, ať skončím po volbách zas s hlavou v míse".

Buď náš děda, král i šperk...

Celé video, které podkreslují jak záběry na zpěvačku, tak i úryvky ze Schwarzenbergova politického života, korunuje opakující se refrén:

"Buď náš poklad a náš šperk,
buď prezident Schwarzenberg.
Buď náš děda a náš král,
buď ten Karel, co to dal."
Prznění prezidentů pokračuje

O vhodnosti tohoto videoklipu a o jeho prospěšnosti Schwarzenbergově kampani pochybují novináři časopisu Reflex. Podle nich je toto video "przněním prezidentů" a zasloužilo by si cenu pro "Nejtrapnější videoklip na téma Volím Karla".

Podle Reflexu toto video není jen pomyslným posledním hřebíčkem do rakve Schwarzenbergovy kampaně: "Berenika Kohoutová onu rakev polila benzínem, zapálila, hodila do drtiče odpadu a vysypala do žumpy. Je smutné, že agitujícím umělcům nedochází, jakou medvědí službu celé knížecí kampani svými výtvory prokazují."

Video od středy letí Facebookem, tisíce lidí jej shlédly na serveru Youtube, objevilo se kromě webu Reflexu i na serveru Britské listy.

Nepřihlášený uživatel

#5662 Skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní

2013-01-27 12:44



http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Bum-prask-Doktor-Macek-zle-utrel-skuhrajici-fanousky-knizete-260974

Celá glosa doktora Macka:

Jací opravdu byli a jsou, se ukazuje při projevech sympatizantů poraženého prezidentského kandidáta. Opravdu se projevují jako tolerantní demokraté a vzdělanci?
Zatím se to - s přihlédnutím ke komentářům v mediích a k debatám na sociálních sítích - opravdu tak nejeví.
Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak svěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!
Opravdových osobností, kteří jsou nad věcí, je mezi nimi vidět velmi, velice, převelice poskrovnu!
Ostatním se hroutí svět: ne ten skutečný, ale ten převážně v Praze vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený.
Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním „nezemanovském“ programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka…

Nepřihlášený uživatel

#5663 Re: cactus

2013-01-28 22:11

#3: - cactus

nejlepší byla Ruzyně a pro mně to tak zůstane.


Nepřihlášený uživatel

#5664 Re: Volím Karla - to je bezva

2013-01-28 22:16

#5660: - Volím Karla - to je bezva

no to je ale pitomina,to mohl napsat jenom vůl.

 

Karle,Karle Karlíčku,máš pomatenou hlavičku

nemůžeš být prezident,prochrápal bys celý den.

Volím raděj Zemana,ten však chlastá od rána.

Je to kruté pro tu zemi,není člověk na volení.

Ani jeden není hoden tuto zemi vyvést z hoven.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#5665 Ministr zdravotnictví varuje - ptačí chřipka zmutovala, opět se šíří

2013-01-29 00:33

ŠPÍNA KRAUS

#5666 Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankraus.

2013-01-29 01:50


http://www.facebook.com/pages/Jan-Kraus/122328984568672

Jan Kraus
Včera
U nového prezidenta mám zatím jen dvě podezření: Že mluví i ze spaní a že chodí s vlastní dcerou...
2.836To se mi líbí · Přidat komentář · Sdílet

Toto se líbí uživatelům Kateřina Trojanová, Veronika Coufalová, Katarina Behun Makelova a dalším (21.340).
2 z 1.277
Zobrazit předchozí komentáře
Radek Skládal sorry 1. slečna
Před 13 minutami
František Mochar Jan Kraus neunesl prohru:,
Krausi měl by jste se stydět ,měl jsem o vás slušné mínění ale klesnout až takto hluboko to jsem od vás nečekal.Nedivím se těm mladým soplákům že neunesli prohru .Toto jste přehnal.Mám dojem že toto omluva nespraví .Jste ubožák bez charakteru dáváte těm mladým pěkný příklad parlamentní demokracie ,u mne jste skončil a věřím že u spoustu lidí.Je mi vás jistým způsobem líto a asi by jste měl navštívit psychiatra .Máte vlastní děti???? A máte je rád?? Po tomto článku o tom pochybuji Jste ubožák.
Před 9 minutami
Dess

#5667 Dess

2013-01-29 21:48

Není jediný důvod, proč vyhazovat fůry peněz, které nemáme za nesmyslné věci. Pojmenujte si divadlo, ale ne Ruzyňské letiště, v životě ho jinak nepojmenuji.
Petr

#5668 Více jak 27 tisíc podpisů

2013-01-31 11:45

a má to vůbec nějakou cenu? Je to celkem dost lidí co to podepsalo, ale stejně si nic nestalo a nic se nestane. ... říkám si, mají ty petice vůbec nějaký význam? :-/
Petr

#5669 Re: Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankr

2013-01-31 11:48

#5666: ŠPÍNA KRAUS - Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankraus.

Kraus je známý dobytek, který nemá žádné zábrany. Z každého chce jen dělat hlupáka. Není nic jednoduššího než na něj nekoukat a nechodit na jeho natáčení. Čím více lidí to udělá, tím menší sledovanost a třeba i pak konec jeho urážlivého pořadu.


Nepřihlášený uživatel

#5670 Re: Více jak 27 tisíc podpisů

2013-01-31 11:54

#5668: Petr - Více jak 27 tisíc podpisů

Tady ty určitě ne... Tady ty jsou od toho, aby si mohlo pár pomatených tvůrců petic zařádit...


Anonymous

#5671

2013-02-02 17:05

Mám stejný názor jako autor petice, ba ještě hůře,
Václav Havel k nám přizval i lidi, kteří to s naši republikou nemyslí dobře, ale jen pro zájmy své.

Nepřihlášený uživatel

#5672 Re:

2013-02-03 13:36


Nepřihlášený uživatel

#5673 Přejmenování letiště

2013-02-08 17:37

Pokud se dobře pamatuji, pan Havel byl první, kdo na náměstích vykřikoval, že je třeba změnit názvy ulic, náměstí apod., které jsou po někom pojmenována. Dušoval se, že je třeba dávat taková jména, aby se nemusela měnit, když se změní politické klima a politici!!! Doporučoval názvy takové, aby přežily v jakékoliv době...A tudíž se měnily názvy.
Nevím, jestli on sám by se změnou souhlasil, když byl tak proti názvům.
Prý nerad létal....tak proč letiště? Proč tedy ne divadlo, když se jeho jméno muselo někam plácnout????
Pan Fenič se tedy ukázal ...a zavrtal až ....

Nepřihlášený uživatel

#5674 Re: Re: Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.j

2013-02-08 17:43

#5669: Petr - Re: Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankr

Bylo období, kdy jsme se na pana Krause v TV dívali. Ne vše se nám v jeho vystoupení líbilo a když jsme ho viděli v divadle v Liberci s jeho "úžasným" nepřipraveným programem a přímo naostro, bída a utrpení. Kdyby s ním tenkrát nevystupovala paní Holubová, bylo by to fiasko pro něho. Ještě s nimi byla nějaká prý "čarodějnice" nebo něco takového - opět, byla jen do počtu, ale je jasné proč. Po tom vystoupení slavný pan Kraus ztratil další posluchače.

Mimochodem kdysi vysílali ve stejný čas Krause a na druhém kanále pana Šípa. Proč potom musel pan Kraus svoji exibici blbostí začít vysílat později? Zhruba po tom, co končil program s panem Šípem????? Je jasné že ano...

A že je to hulvát??? Hlavně si to na takové naše celebrity lidi pamatujme...


Nepřihlášený uživatel

#5675 Re: Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankr

2013-02-08 17:46

#5666: ŠPÍNA KRAUS - Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankraus.

Naprostý souhlas....jste ubožák pane Krausi a doufám, že si to lidé budou o vás pamatovat.....