Zákon o eutanázii

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zákon o eutanázii

JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

#1 JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2013-12-14 14:58

Každý lidský život je posvátný a má morální právo na svou ochranu od okamihu početí až po přirozenou smrt. Proto je i tzv. „euthanasie“ absolutně nepřijatelná a ničím neospravedlnitelná. Člověk není schopen jako Bůh stvořit z neživé hmoty ani jen jednu jedinou živou buňku. Tím méně pak celého živého člověka. Kým lidstvo tedy nebude schopno vzkřísit mrtvého člověka k životu, nemá právo ani brát lidský život který stvořil Bůh a nikoliv člověk.

JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-08-30 13:34

Chci mít stejně jako Ezop svou skálu pro svobodného člověka a stejně jako on o svém životě svobodně rozhodnout.
Zdeněk Krupa

#3 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2016-07-26 15:02

#1: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Souhlasím s Vaší argumentací, a zároveň prosím vězte, že sympatizuji s těmi, kteří se takovému bohu vzepřeli.

Když jim neumí on dopřát důstojnou smrt, nechť si ji dopřejí sami. Proto podepisuji tuto petici, a věřím, že se nám,

zastáncům eutanázie, podaří uchránit humanitu před krutým bohem i jeho věrnými služebníky.

Radek Pastyřík

#4 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2019-06-18 06:43

#1: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Vážený pane jsem atheista, ale to je v tuto chvíli nepodstatné. Co se zrodilo musí zemřít, ale pokud život není důstojný, nebo velice bolestivý, měl by mít člověk právo ho ukončit. Neodporuje to ani náboženským pravidlum, neboď si člověk vybere jen cestu, samotný akt není sebevraždou. S prominutím, asi toho o bolesti a ponížení mnoho nevíte, pokud ano omlouvám se. Já osobně nejsem tak statečný, a má z kušenost i ponížení, je takové které mě vede k podpoře euthanasie... hezký den

Josef V.

#5 Život člověka patří člověku

2019-08-04 10:09

     V posledních letech jsme byli přímo zaplaveni různými lidskými právy, leckdy dovedenými ad absurdum. Jedno ze základních lidských práv je nám však zatím stále odpíráno: právo člověka svobodně rozhodovat o svém životě a s tím spojené právo na důstojnou smrt.

     Argumentace proti eutanázii vychází převážně z křesťanských pozic. Člověk prý obdržel život od Boha, takže by bylo hříchem, aby se jej sám dobrovolně vzdal. Podle těchto představ patří lidský život Bohu, nikoli člověku. Neberu nikomu jeho křesťanský světový názor, ale zároveň pokládám za nepřípustné, aby byl tento názor vnucován těm, kteří jej nesdílejí. Většina občanů ČR je bez vyznání a zákony se dělají pro všechny občany, ne pouze pro křesťany. Křesťan by případného práva na eutanázii prostě nevyužil, stejně jako křesťanka nemusí využít možnosti podstoupit potrat.

     Domnívám se, že odpor proti eutanázii má však ještě druhý, mnohem temnější kořen. Myšlenku, že život člověka nepatří člověku, nýbrž státu, potažmo národu nebo rase, propracovali v moderní době nacisté. Po druhé světové válce byla ideologie nacismu ve svých podstatných článcích (učení o nadřazenosti árijské rasy, antisemitismus) zavržena. Idea, že život člověka patří státu, však zavržena nebyla; nebyla vůbec diskutována a byla potichu převzata, aspoň implicitně. V ústavách ani zákonech evropských států ji sice nikde nenajdeme, ale přesto tento předpoklad stojí v pozadí některých argumentů, jako právě v případě argumentů proti eutanázii.

     Život člověka nepatří ani Bohu ani státu, nýbrž patří jen a jen člověku!


Nepřihlášený uživatel

#6 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2019-10-06 11:52

#1: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Dobry den..nesouhlasím....i zvířeti pomůžeme...nenecháme jej trpět...a co my?  lidé?..ja volim sebevreždu až to přijde. mam smrtelnou nevylečitelnou nemoc a nedopustím aby má rodina trpěla....a ano..hrozně se bojím bolesti a všeho co má přijít. můj život..má  volba


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2020-04-30 08:57

#1: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola - JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Kdybyste ve škole dával pozor, tak byste se tam dozvěděl o evoluční teorii. Ta je podstatně lépe prokázaná než existence Boha.

Níže cituji z Wikipedie, heslo Internetový mem:

Na tuto kapitolu je přesměrováno heslo Henryk Lahola.

JUDr. PhDr. Mgr. et Mgr. Henryk Lahola je autor Nezávislých, apolitických, mimovládních webových stránek www.henryklahola.nazory.cz, na nichž se představuje jako český doktor práv a filozofie, zastávající silně konzervativní katolické postoje. Své jméno uvádí vždy důsledně se všemi těmito tituly, byť z hlediska ustálených zvyklostí je obvyklé uvádět pouze JUDr. PhDr. Henryk Lahola, neboť uvedené tzv. „malé“ doktorské tituly získal v rigorózním řízení ve stejných oborech jako své tituly magisterské. On sám zastává názor, že zatajování nižších akademických titulů je trestné. Ačkoli webové stránky existovaly již v říjnu 2006, do širšího povědomí se dostaly zvláště na konci července 2007, kdy byly magazínem Technet serveru iDNES navrženy mezi dvacet nejhorších českých webů. Zařazení bylo zdůvodněno tím, že se na svých stránkách Lahola „nezabývá ničím jiným než propagací svých čtyř akademických titulů a urážením všech, kteří titul nemají nebo jsou nositeli pouze jednoho ‚jedináčka‘“. Laholův web nakonec obsadil v anketě druhé místo s více než třiceti tisíci hlasy.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Internetov%C3%BD_mem


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola

2020-04-30 15:17

#7: - Re: JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola 

Lahola je na webu dost profláknutá osoba. Tyto jeho názory taky stojí za přečtení:

https://twitter.com/laholahenryk

Za život dětí

#9 Proč lžete?

2020-07-30 09:25

V Belgii při euthanasii vraždí devítileté děti. V Nizozemsku kojenci.

I nuceně lidi s demencí pokud s tím v minulosti souhlasí a pak svůj názor změní a chtějí žít.

V Belgii a Nizozemsku se také vraždí na požádání lidé jen kvůli tomu, že mají deprese, ač jsou jinak zcela zdraví.

New York, Kanada, Austrálie, Čína a Vietnam vraždí novorozence (děti v průběhu porodu) a označují to za právo ženy. 

 

Za život

#10 Život všem lidem od početí do přirozené smrti

2020-07-30 09:30

Americký lékař Leo Alexander, který byl poradcem Norimberského tribunálu s nacisty, s titulem MUDr., tehdy na adresu jejich šílených pokusů prohlásil:

"Ať již tyto zločiny doznaly jakýchkoliv rozměrů, bylo všem, kteří je vyšetřovali, jasné, že vždy začínaly v nepatrných počátcích. Zprvu se jednalo o pouhý odklon od důrazu na základní postoj lékařů. Vše začínalo přijetím postoje, podstatným v akci eutanazie, že totiž existuje život nehodný života. Tento postoj se zpočátku týkal pouze těžce a chronicky nemocných.

Postupně se sféra těch, kteří byli zahrnování do téže kategorie, rozšiřovala o lidi neproduktivní, ideologicky nežádoucí, rasově nežádoucí a nakonec všechny ne-Němce. Ale je třeba si uvědomit, že právě oním prvním krokem, z něhož celý další způsob myšlení získal svůj impulz, byl postoj k nevyléčitelně nemocnému. A je to právě tento zdánlivě nevelký posun v důrazu na postoj lékaře, který je třeba pečlivě zkoumat. Prevence je důležitější než léčba. Pozorování a rozpoznání časných známek a symptomů se stalo vždy základem prevence dalšího rozvoje choroby."

Za život

#11 Pravda o eutanazii

2020-07-30 09:32

Syn: "Ty starej dědku, jseš fakt sobec. Já chci jet na pracovní cestu, jinak mě vyhodí a chci v noci chodit do bordelu a kvůli tobě nemůžu. Vždyť jsi už dementní a neumíš se ani zvednout z kriplkáry. Jsi sobecký, omezuješ mě. Přitom ti stát nabízí eutanazii, tak toho využij. Za chvíli budeš kvůli své nemoci hrozně trpět. Ty sobče, ani za prostitutkou nemůžu jít. Mazej na tu eutanazii!"

Otec: "Asi máš pravdu, já na tu eutanazii teda půjdu. Cos mi to udělal synu?"

V některých zemích existuje "právo" na smrt neboli eutanazie. Existence takového "práva" ukazuje naprostou neúctu k lidskému životu. I nevyléčitelně nemocné, kteří trpí, lze uvést do umělého spánku a není třeba je zabíjet. Což vyvrací jakýkoliv argument pro eutanazii.

Původně byla euthanasie zavedena pro trpící nevyléčitelně nemocné, což se výrazně změnilo. Dnes v Nizozemsku stačí mít deprese a člověk je na svou žádost zabit, ačkoliv není nijak tělesně nemocný. Není pochyb, že se dělají podvody a že o eutanazii žádají zoufalí staří lidé, kterým jejich děti odmítají pomoct. Legální eutanazie rovněž působí velkou neúctu ke starým lidem, jelikož děti jim mohou říct: "Já se o vás nechci starat, můžete na euthanasii. Nebuďte sobečtí"

Obětí euthanasie je v Nizozemsku ročně přes 6 000, což je mnohonásobně více, než obětí trestu smrti v jakékoliv islámské zemi. Jakmile se začaly rozšiřovat podmínky pro eutanazii, někteří její bývalí příznivci, kteří ji pomohli zavést pro nevyléčitelně nemocné, změnili názor, jakmile se začali zabíjet lidé kvůli depresím a demenci (kteří mnohdy nejsou svéprávní). Zdroj

V Belgii úřady povolily eutanazii 24leté ženě s odůvodnění na "nesnesitelné psychické utrpení"kvůli tomu, že měla deprese. Na poslední chvíli svůj názor změnila a zvolila si život. Zdroj