STOP hernám v šumperských budovách

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno STOP hernám v šumperských budovách


Nepřihlášený uživatel

#1 Terko jeď

2012-10-23 17:58

Prosím vás v budově muzea?? Kde tam? To myslíte ten Lucky planet z druhé strany (cca obchůzka 200-300 metrů)? Chacha. To snad ne. Předpokládám, že hernou v budově divadla se míní ten Tipsport - tam to chápu, i když i to je ještě přes jeden další podnik. Nicméně s tim muzeem, to mi fakt hlava nebere. Já jsem za celkové snížení plošně. Ale to ohánění se kulturními budovami - to je prostě hloupá záminka, kord v těchto případech a zejména pakv případě muzea. Ani bych se nedivil, jestli to někdo smete se smíchem ze stolu.
radek auer

#2 Re: Terko jeď

2012-10-23 18:40

#1: - Terko jeď

zkuste si ještě jednou přečíst naši argumentaci, anonyme. nejde vůbec o to, jak daleko či blízko herny jsou od nějakého vchodu, jde o to, že vedení města opakovaně tvrdí, že s hazardem v šumperku nelze nic dělat. přitom výpověď z nájmu je krok naprosto jednoduchý. jde nám také o plošný zákaz, toto je první krok, kterým vyvrátíme tvrzení radnice, že nic nejde. v okamžiku, kdy se ukáže, že něco dělat lzue, jen se nechce, se dá postupovat dál.


Nepřihlášený uživatel

#3 ach jo

2012-10-24 00:29

pochopte, já nestojím proti vám. Sám jsem za za snížení hracích automatu i videoloterijních terminálů ve městě obecně. Ale ve vaší petici stojí "v budovách, které jsou v majetku města", čili jako by to snad bylo vztáhnuté pouze na tyto budovy - a jako příklad uvádíte divadlo a muzeum a já vám znovu říkám, že v těchto případech jsem musel opravdu popřemýšlet, které objekty konkrétně máte na mysli. Protože to asi stěží budou jiné než jsem uvedl. A tyto si pak (zejména v případě muzea) absolutně nespojím s danou budovou "v majetku města" a celé to vyznívá značně liše. Je to jediný záchytný bod v petici před obecnou (a již trošku nadbytečnou) charakteristikou gamblingu. To je ovšem můj názor, berte nebo nechte být.
Anonym OZ

#4 Tak to ne!

2012-10-24 00:48

Zdravím, musím výrazně nesouhlasit s touto peticí. Naopak si myslím, že pro, byť rekreačního hráče, není v Šumperku dostatek vyžití (rozumnějte heren) a měla by se hrací základna posílit.

Běžte se podívat na východ od České republiky, jaké pěkné a nové typy automatů už existují a my tu hrajeme stále na těch samých typech. Pak to člověka nutí chodit hrát do cizích měst. Děkuji za reakci!
Anonym P

#5 STOP VIETNAMCŮM!!!

2013-01-02 21:43

Je mi v podstatě jedno kolik je v Šumperku heren - když je někdo blázen,tak si hernu vždycky najde, kdo nehraje ten tam prostě nechodí. Ale nemohu zavírat oči nad vietnamskými přistěhovalci,kteří se rozlezli po celém Šumperku a berou našim lidem práci - zaměstnávají nanejvýš důchodce za 30,-kč/hod. A ještě se jim prodávají celé budovy - nasadí nízké ceny a až odrovnají konkurenci, tak si je jednoduše navýší!!! Zkuste se projít po pěší zóně a počítat - líp, ale spočítáte české obchody, protože jich je podstatně méně. Je jich tu čím dál víc a nás čím dál víc na pracovních úřadech!!! Hlavně, že tu pěstují marihuanu - falšují značkové zboží atd.... o daňových únicích nemluvě! Kdy se s tímto začne něco dělat!!!!

antigembler

#6 Re: Tak to ne!

2013-01-03 14:07

#4: Anonym OZ - Tak to ne!

Vypadá to, že ti odzvonilo.

Wolfka

#7 Některé lidi to i živí!!!

2013-04-14 06:22

Někteří lidé v těchto prostorách pracují.Prace tu moc není a ubrat další pozice není správné! Když jsou lidi hloupí a hrají to je to jejich mínus. nikdo je do toho nenutí. město má z heren dosti peněz. to že lidé mají slabou vůli a podlehnou tomu za to nemužou ti lidé kteří by přišli kvůli Vám o práci.
Anonym

#8 Kde sehnat petiční archy?

2013-05-22 14:40

Jsou někde k dispozici petiční archy? Ráda bych ho nechala podepsat i své známé.

Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-05-27 18:53

#7: Wolfka - Některé lidi to i živí!!!

No, některé lidi živí i prodej drog a je to OK?

Sasas

#10 Re: Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-06-14 16:01

#9: - Re: Některé lidi to i živí!!!

"No, některé lidi živí i prodej drog a je to OK?" = Velice stupidní a hloupá odpověď. A co třeba Ti co pracují v pivovarech, lihovarech, ve zbrojařském závodě a pod...

Sasas

#11 Herny

2013-06-14 16:24

Myslím že hráči v hernách si najdou jinou zábavu s mnohem negativnějším a škodlivějším dopadem než hraní a prohrávání svých peněz. Ostatně je to jejich věc, jejich pád na dno... Argument že s ukončením nájmu heren ze strany města se zlepší situace ve městě stojí na vodě a je nepodložená.
Některé to i zabilo ...

#12 Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-07-18 15:13

#7: Wolfka - Některé lidi to i živí!!!

Mám kamaráda, který si kvůli gamblerství vzal život. Prostřelil si hlavu, protože díky své závislosti zadlužil svoji firmu. O práci s jeho odchodem přišlo 5 jeho zaměstnanců ...

Zajímal by mě Váš názor, kdyby někdo z vašich blízkých zažil něco podobného ...

Kvůli hracím automatům už se rozpadlo mnoho rodin, mnoho dětí přišlo o 1 rodiče a mnoho žen poznalo domácí násilí ...

Peníze se z města se zrušením automatů neztratí - přitečou do jiné sféry a velmi pravděpodobně morálnější.

ZDK


Nepřihlášený uživatel

#13 Automaty mi zabily kamaráda

2013-07-18 15:17

Mám Měla jsem kamaráda, který si kvůli gamblerství vzal život. Prostřelil si hlavu, protože díky své závislosti zadlužil svoji firmu. O práci s jeho odchodem přišlo 5 jeho zaměstnanců ...

Zajímal by mě názor těch, co tu hrací automaty tak hájí, jak by mluvili, kdyby někdo z jejich blízkých zažil něco podobného ...

Kvůli hracím automatům už se rozpadlo mnoho rodin, mnoho dětí přišlo o 1 rodiče a mnoho žen poznalo domácí násilí ...

Peníze se z města se zrušením automatů neztratí - přitečou do jiné sféry a velmi pravděpodobně morálnější.

Město může vydělávat i prostřednictvím jiných činností, jde to jinde, tak proč ne v Šumperku.

ZDK


Nepřihlášený uživatel

#14 Re: Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-09-08 08:36

#9: - Re: Některé lidi to i živí!!!

prodej drog je uplně něco jiného...


Nepřihlášený uživatel

#15

2013-09-08 08:41

#13: - Automaty mi zabily kamaráda

ale my jako zaměstnanci, nemůžeme za to že lidi tomu podlehnou a dopadnou takhle špatně. to same byste mohla říct o real. makleřích a pod kteří lidi taky zadlužují. slibujou jim hory doly a nakonec skončí ve sračkách, kvuli blbě větě, kterou si nepřečetli. nikdo je nenutí hrát, nikdo nenutí lidi brát drogy, nuceni nejsme je to jen jejich slabost... kvůli tomu máme přijít o praci, že lidí neví svou míru?

 


Nepřihlášený uživatel

#16

2013-10-16 18:32

Pracovala jsem v herně Praha i v herně Lambáda a velmi dobře vím jaké je to zlo. Kolik problémů a násilí jsem tam zažila, takže bych byla nejraději, kdyby všechny herny ze Šumperka zmizely.


Nepřihlášený uživatel

#17

2013-10-16 19:06

Říct, že je to jen chyba hráčů, že nemají pevnou vůli odolat hazardu je hloupé! Nikdy nevíte kdy hazardu propadne třeba vaše dospívající dítě nebo někdo z rodiny. A je to opravdu velmi snadné, stačí např. po diskotéce s kamarády zajít do herny a jen to tak zkusit. Náhodou vyhrajete a už jste v tom! Představte si, že za 10 korun vám padne Jackpot třeba 20 000 korun. Nepůjdete pak znovu a nezkusíte to zase? To bych chtěl vidět kdo by tomu odolal!
Víte kolik vydělává např. majitel herny Praha? Ten má po republice desítky heren a v Šumperku dvě. To se mu pak dobře žije z neštěstí druhých! Jezdí si ve Ferrari, na kontrolu heren lítá vrtulníkem a dokonce si už otevřel henu v Las Vegas!
Proč ho a další jemu podobných podporovat? Když tu herny nebudou určitě se sníží i počet závislých na hazardu. Proč mají být automaty tak lehce dostupné našim dětem? Lidi zamyslete se!

Nepřihlášený uživatel

#18

2013-10-17 18:03

Tyto špeluně se mi prostě hnusí.:-(((

Nepřihlášený uživatel

#19

2013-10-18 13:05

Určitě jsem pro zákaz heren v městských budovách, ale nejen v nich. Uvítal bych celoplošný zákaz v celém Šumperku, protože problém s gamblerstvím není problém jen určité generace či skupiny lidí, ale může se to týkat i Vašich nejbližších (rodina, kamarádi, kdokoliv a často o tom ani nevíte), kteří díky tomuto problému odstartují další problémy, kdy peníze na chod rodiny končí v herních automatech a tak si půjčují a dluhy nejsou schopni splácet a tím přenáší tento problém i na ostatní členy domácnosti! Nejhorší na tom je, že do tohoto problému se dostanou lidé snadno, často jen ze zajímavosti, ale skoncovat s tím je obrovský psychický problém, tak jako s drogami, jelikož i hráčství je určitá forma drogy. Ve svém okolí mám pár přátel, které to pohltilo a připravilo o nemalou sumu peněz a do budoucna určitě ještě připraví. Nevidím v provozování heren jediný přínos pro obyvatele Šumperka, jen pro jejich majitele a určitě i některé zastupitele, kteří se tak vehementně brání jejich zrušení, jelikož by jim zřejmě ušel určitý profit.. JSEM PRO ZRUŠENÍ HEREN V ŠUMPERKU
Martin

#20 Re: Terko jeď

2013-10-18 16:58

#1: - Terko jeď

ono tech 200-300 metru je metru 150, ale to nemeni nic na tom, ze budova je stale budouvou muzea! Ale i kdyby nebyla, je  "uzasny" poskytovat fajn misto v zakouti parku asocialnim, tupym a parazitujicim jednotkam, jejichz smysl pro tuhle planetu byl nejspis pro nejaky experiment lidske schranky ber nervoveho systemu! .......A herna v divadle pres jeden podnik????? pouziji stejnou "argumentaci" chacha ...ten jeden i druhy i treti podnik, jsou a to bezpochyb, podniky v budove divadla!!!

Martin

#21 Re: Re: Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-10-18 17:08

#10: Sasas - Re: Re: Některé lidi to i živí!!!

Presne, vsechno co je zmineno je hnuj!!!!!!   ....... zbrojarstvi bezpochyb a alko prumysl by mel dostat podobne hranice a kleste jako lehke drogy ac je to teda droga dost tezka, vyvracet mi to neni treba. Usi budu mit zacpany!!!    ..............  A uprimne, postoj zainteresovanych (myslim tim pracovniku heren) je pro me vic nez omezenej. Jakykoliv podnikani na ukor druheho je proste nemoralni a skodici celymu systemu, Ucelove se okrada obrovska skupina pro napaseni male hrstky!!!!!   A ti co rvou jsou myslim povetsinou levicaci a ja jakozto pravicak mam vykrikovat at se nedrancuje "delnicka trida" ??? Asi bych z podstaty nemel, ale stejnak budu. Tzn, kdyz mila slecno/ pane nebudete sedet v herne a celej vecer cumet jak lidi chudnou v pomeru 100% do bedny 80% z ni, tak budete nejspis delat neco mnohem prospesnejsiho a to pro vsechny!!!  Ale ona zadna jina prace neni asi tak pohodlna, co? Jak z prostredi, tak i ze zamestnancu heren mi je ...... .

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-10-22 13:36


janek

#23

2013-10-22 13:38

neni co dodat

Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Re: Některé lidi to i živí!!!

2013-11-14 08:57

#12: Některé to i zabilo ... - Re: Některé lidi to i živí!!!

Jo Pavlíka to i zabilo...,ale automaty to nebyly.....jenom firemní dluhy.


Nepřihlášený uživatel

#25

2014-01-27 18:04

Myslím že není vhodné tolik heren v Šumperku,pro mládeš špatný příklad,prostory by se daly využít pro lepší a zajímavější vyžití,,,,,,,