NE zrušení Gymnázia Evropská

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno NE zrušení Gymnázia Evropská

TLB

#1 Zachovat Gymnázium s uměleckým zaměřením

2012-12-27 19:43

Zrušit možnost studia nadaným a talentovaným lidem, kteří zároveň chtějí i dobré výsledky z všeobecného vzdělání (navíc když nejde o peníze) je nesmyslný krok!
Podporuji zachování Gymnázia v Praze v Dejvicích s uměleckým zaměřením.
Tereza L.Bachová
A

#2 Re: Zachovat Gymnázium s uměleckým zaměřením

2012-12-28 13:17

tuhej mašín

#3 zrušit!!!!

2012-12-29 21:57

líheň stejného šmejdu jako v třeboni
matka tří dětí JH kraj

#4 zrušení gymnázia?

2012-12-30 11:38

To je právě účel kapitalistické společnosti,to byste měli sdělit Jihočeským studentům,kteří stávkují s panem učitelem i přesto,že proběhly demokratické svobodné volby,které neuznávají.Raději se modlete,abyste vůbec dostudovali a pak měli práci.Matka tří dětí,která v pohodě dostudovala za socialismu a nemusela se klepat,aby nepřišla o práci.Nyní se klepu o práci,mám strach, abych uživila rodinu a mohla zaplatit 6640kč za nájem za socialistický kurník.

Nepřihlášený uživatel

#5 JAN

2012-12-30 13:42

Vážení,tak jak se měnil politický systém ve vývoji Československa od jejího vzniku tj.r-1918
až po další etapy vývoje,r.1945, 1948, 1968, 1990, kdy po druhé SV bylo školství,zdravotnictví atd bezplatné,samozřejmostí podle platné ústavy,tak v současné době to již není pravdou. Samozřejmě , že vaše rodiče,měli školu vzdělání zadarmo,práci zajištěnou po škole ,po vyučení a nemuseli se bát,že budou nezaměstnaní,že se jim škola nezruší,že se nevyučí a podobně měli takzvanou jistotu a prosperitu.To se ale změnilo rokem 1990 od té doby máte svojí vlastní volbou
volbou svých rodičů jinou alternativu,kterou si přáli.To je kapitalistický společenský řád se všemi skutečnostmi,které jsou u této společnosti dané.To je že peníze vládnou všemu,že jsme především dle pana Klause v tržní ekonomice a ta si prý poradí se vším.Tak o co vám a především vaším rodičům jde.Chtěli to sami a svým vlastním rozhodnutím vám představili budoucnost co vás
čeká. A to je jenom začátek.Možná že se nakonec vám podaří někde jinde dostudovat v jiné škole
možná u pana Klause ml. v jeho gymnáziu samozřejmě za peníze ,ale otázkou pro vás bude jak dál
zda dostanete práci,zda si budete moci zajistit své vlastní bydlení atd. Na to by jste se měli
zeptat svých rodičů.A nebo máte druhou možnost,jít stávkovat třeba najdete také sponzora jako v
JČ pan učitel z Třebońska od pana Dlouhého,který zajišťuje pro něho špinavou práci za ODS.Takže
se mějte hezky a můžete studovat třeba v p.....,o proti svým rodičům.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-30 20:44


Zdeněk Sloboda

#7 podpora petici

2013-01-03 23:03

Jako vysokoškolský pedagog (žurnalistika a mediální studia FF UP v Olomouci) a bývalý novinář oceňuji také mnohaleté snahy gymnázia o realizaci mediálně-výchovných aktivit ve vyučování. Některých z nich jsem se mohl i zúčastnit a musím podotknout, že zájem a kvalita studujících této školy je výborná.
Imperativ

#8 Podpora

2013-01-07 14:41

Dobrý den, jsem předseda občanského sdružení Imperativ,o.s., který se zabývá specifickou primární prevencí kriminality a dlouhodobě spolupracujeme s koordinátorkou prevence kriminality ÚMČ Praha 11. Jejím prostřednictvím jsem se seznámil s Vaším problémem a tím to se připojujeme k Vaší petici. Shodou okolností Vaší školou prošli dva naši členové. S pozdravem a úctou Bc. David Lebeda, Imperativ,o.s.
DAGMAR

#9

2013-01-12 17:19

Nevím, jakou cestou by se mělo ubírat školství, když se mají rušit prosperující školy, ve kterých žáci především ukázali své znalosti, když se škola umístila na 4 místě v celostátních maturitách! To samo snad značí o úrovni příslušné školy i její ostatní aktivity a co k tomu dodat.POKUD SE MAJÍ REDUKOVAT ŠKOLY, PROČ TY DOBRÉ A NE TY ŠPATNÉ. O kvalitě škol snad rozhodují její výsledky a tato škola si myslím obstála. VZDĚLANOST NAŠICH DĚTÍ JE PŘECI NAŠE BUDOUCNOST NEBO TU CHTĚJÍ MÍT SAMÉ PRŮMĚRNĚ ČI PODPRŮMĚRNĚ VZDĚLANÉ LIDI? NEMÁM NA TÉTO ŠKOLE DÍTĚ, ANI NA NÍ NIKDY NESTUDOVALO. JEN O TÉTO ŠKOLE VÍM A SLEDUJI UŽ JEJÍ VÝVOJ OD DOB VZNIKU a NAVÍC JE TO ŠKOLA S LETITOU TRADICÍ. TAKŽE JSEM NEZAUJATÝ OBČAN, ALE TOTO JE SNAD TOTÁLNÍ ÚLET, CO SE DĚJE.
Kate:)

#10

2013-01-14 21:43

Jestly se tato škola zruší, tak se plno studentů nedostane na školu, která by mohlka pro ně být ta nejlepěí pro budoucí zaměstnání. Nesouhlasím se zrušením a nechápu!

Nepřihlášený uživatel

#11

2013-01-15 10:25

Platí časování: Blbnu, blbneš, blbneme? V tomto případě nikoliv! Platí jen: BLBNE SE!!!
Hanka

#12 Re:

2013-01-15 16:42

#10: Kate:) -

Souhlasím, sama jsem toto gymnázium vystudovala a díky němu nadále HV studuji na PEDF UK. Mnoho mých spolužáků se hudbou živí, studují dále na konzervatoři nebo získali díky této škole dobré kontakty a zkušenosti.

Jan Kadeřávek

#13 Podpora a obdiv

2013-01-21 00:32

Osobně musím říci, že Gymnázium na Evropské patří, jak už bylo řečeno, nejen mezi unikátní, je svým obsahem vyjímečné, odborné a prestižní, ale také se zde formujou skvělé osobnosti zapálených mladých lidí, kteří se se získanými poznatky, dovednostmi a schopnostmi se úspěšné derou do dalšího profesního, studijního a následně do školského života. Osobě znám mnoho takových lidí, kteří se vrátili na Gymnázium jako učitelé, neboť tuto školu, Gymnázium si vzali na svůj příklad a budoucnost.

Proto odsuzuji jakousi veřejně neveřejnou optimalizaci školství, která má vejít v platnost. Neděje se tak tomu v případě Gymnázia Evropská, ale i jinde. Myslím si, že když se šetří všude, proč na vzdělání? Aneb proč mezi Základní lidská práva patří svoboda projevu, právo na vzdělání a svobodnou volbu?

Jde tedy snad o krycí taktiku dalšího korupčníjo tunelování???? Úroveň zákonodárné i výkonné moci ztrácí úroveň a dává prostor bohužel těm, kteří jsou mnohdy prominentní nebo mají natunelováno miliony.

Touto cestou bych chtěl všem studentů, učitelům a přátelům školy popřát mnoho sil a hlavně štěstí a tvrdou hlavu. Bude to ještě nelehký boj!! Všem také děkuji, že pomáháte...!

Vzdělání je ten největší z kapitálu v životě i na trhu práce...

Jan Kadeřávek, absolvent Pedagogického lycea 2011
Lety0

#14 Re: Re: Zachovat Gymnázium s uměleckým zaměřením

2013-02-28 07:46

Lety0

#15 Re: Podpora

2013-02-28 07:47